Německo – Norsko 1:6 (kon.) | USA – Česko 4:1 (kon.) | Finsko – Slovensko 2:3 (kon.)
Kanada – Švýcarsko 7:3 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 6:1 (kon.)
konec
Kanada
7:3 (1:1, 5:1, 1:1)
Švýcarsko
Čtvrtek 27.04.2023, 17:30 • St. Jakob-Arena • Mistrovství světa do 18 let • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! Na mistrovství světa do 18 let tímto čtvrtkem právě začíná to, k čemu se upínají všichni hráči, a to je vyřazovací část. Ve druhém basilejském duelu play-off se od 17:30 utká Kanada s domácími Švýcary.
     
    KANADA
    Na úvod mládežnického šampionátu schytaly javorové listy od Švédska historický debakl 0:8. Již ve druhém klání však toto zaváhání Kanaďané plně napravili, když se opakovalo skóre prvního zápasu, ovšem v opačném gardu. Následně dokázali dotáhnout do vítězného konce velmi náročný a vyrovnaný střet se Slovenskem s výsledkem 4:3. Na závěr se poté Kanada utkala s naším výběrem, kterému nasázela osm gólů a inkasovala pouze třikrát.

    Nejproduktivnější hráči Kanady:
    Matthew Wood (5+2)
    Calum Ritchie (2+5)
    Macklin Celebrini (1+6)
     
    ŠVÝCARSKO
    Domácí celek vkročil do mistrovství zápasem s Finy. Ačkoliv byl ještě zhruba do 50. minuty vítěz nejasný, tak padla rozdílová trefa právě z holí severského týmu a Švýcaři vyšli bodově naprázdno. Hned ve dvou následujících soubojích ale země helvétského kříže brala po výsledcích 5:0 proti Norsku a 5:1 proti Lotyšsku vždy jejich plný počet. Na závěr poté přišlo utkání s favoritem celého turnaje ze Spojených států, zde však dostalo Švýcarsko desítku a samo ani jednou neskórovalo.

    Nejproduktivnější hráči Švýcarska:
    Leo Braillard (3+1)
    Endo Meier (1+3)
    Jamiro Reber (1+3)
     
    SESTAVY Z POSLEDNÍCH ZÁPASŮ:

    Kanada:
    Bjarnason (D'Aigle) – Price, Allen (C), Dragicevic, Gibson, Yakemchuk, Bertucci – Howe, Barlow (A), Heidt – Celebrini, Ritchie, Wood – Cristall (A), Lardis, MacDonell – Halaburda, Martone, Pharand – Catton.

    Švýcarsko:
    Kirsch (Deussen) – Ustinkov, Bünzli, Rhyn, Schneller, Muggli, Balestra, Martin – Braillard (A), Graf (C), S. Meier (A) – R. Meier, Gredig, Kaderli – Wagner, E. Meier, Zehnder – Reber, Dorthe, Pedrazzini – Zürcher.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Bjarnason (D'Aigle) – Price, Allen (C), Dragicevic, Gibson, Morin, Yakemchuk, Bertucci – Howe, Lardis, Heidt – Celebrini, Ritchie (A), Wood – Catton, Cristall (A), MacDonell – Halaburda, Martone, Pharand.
    Trenér: Jeff Truitt

    Švýcarsko: Huet (Kirsch) – Muggli, Balestra, Bünzli, Ustinkov, Rhyn, Schneller (A), Martin – Braillard (A), Graf (C), S. Meier – Gredig, R. Meier, Kaderli – Zehnder, Wagner, E. Meier – Reber, Dorthe, Pedrazzini – Zürcher.
    Trenér: Jenni Marcel

    Rozhodčí: N. Bloyer, R. Brander – O. Durmis, L. Rampír.
     
    Na ledovou plochu právě vjíždí oba celky a utkání začne podle časomíry na kostce zhruba za dvě minuty.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní buly vyhrála Kanada a puk posléze při snaze o založení útoku skončil mimo hrací plochu. Následuje vhazování v pásmu javorových listů.
     
    00:39
    Leo Braillard se už už natahoval před Carsonem Bjarnasonem po teči vedoucí puk za jeho záda, nakonec na něj ale nedosáhl.
     
    01:13
    Lukas Dragicevic chtěl ze své třetiny vyslat do útoku Tannera Howea, pas na něj byl ale až moc dlouhý. Píská se tedy icing a hra se vrací před Bjarnasona.
     
    01:32
    Po velké šanci Lenna Zehndera, po které se puk vznášel ne moc daleko od kanadské klece, kontruje Kanada. Ewan Huet ale bez problémů zakročil a přerušil.
     
    02:20
    Berkly Catton byl vyslán do pásma Švýcarů podél pravých prken, ale záhy jej zastavila domácí obrana.
     
    03:29
    Andrew Gibson chtěl vyhodit touš ze svého území, puk ale zastavil nedaleko modré čáry Nic Balestra.
     
    04:11
    Calum Ritchie nebyl daleko od střely ze slotu, Daniil Ustinkov jej ale dokázal šikovně odzbrojit.
     
    04:47
    Švýcaři se již dostali pod lehký tlak, když jim zatápěla kanadská čtvrtá pětka.
     
    05:58
    Dragicevic nahazoval od modré, puk ještě vychýlil Tanner Howe a Huet musel rychle sklapnout své betony!
     
    06:38
    Do téměř samostatného úniku ujížděl Simon Meier, nicméně zezadu jej obtěžoval Andrew Gibson. Ten jej na hranici pravidel zastavil a nedovolil mu zakončit, švýcarský forvard následně skončil na ledě a narazil do branky, čímž ji dostal pryč z kolíků. Po krátké práci ledařů se bude ve hře pokračovat.
     
    06:52
    Chybná kanadská rozehrávka veda k rodící se šanci druhé švýcarské lajny, vše však vyžehlil Carter Yakemchuk.
     
    07:40
    Alex Pharand pálil z pravého kruhu z jízdy, hokejku jeho pokusu ale nastavil Daniil Ustinkov, čímž změnil trajektorii Pharandovy střely mimo ohrožení své klece.
     
    08:30
    Kanaďané se usadili na území helvetského kříže a hledají vhodnou pozici pro střelu. Švýcaři jim však mnoho prostoru nedávají dobrým rozestavením.
     
    09:15
    Calum Ritchie postupoval přes modrou společně s Matthewem Woodem, švýcarští beci jej ale donutili s kotoučem zajet do rohu.
     
    09:43
    Simon Meier se vydal do dalšího souboje s Carsonem Bjarnasonem a tentokrát se i přes dotírajícího Lukase Dragicevice dostal k zakončení. Mířil ale pouze do prostoru, který měl Bjarnason pokrytý svým betonem, kterým jeho pokus také vykopl. Simon Meier následně také dorážel bekhendem, ten nicméně neměl šanci na úspěch.
     
    10:44
    Švýcaři dlouho laborovali s kotoučem v blízkosti útočné modré a obranná dvojice Timo Bünzli-Daniil Ustinkov si jej dlouho předávala. Nakonec se ke střele odhodlal druhý jmenovaný, Nick Lardis ale nastavil střele své náčiní a puk tak skončil v ochranné síti. Následuje buly před Carsonem Bjarnasonem.
     
    10:55
    Po zaváhání Kanady na jejím území pálil z otočky Matteo Wagner, jeho střela ale jen těsně minula horní růžek!
     
    11:20
    Na konci protiútoku Švýcarska stál opět Matteo Wagner, jenž tentokrát zamířil do prostoru tří tyčí, Carson Bjarnason ale zakročil svou hokejkou.
     
    12:00
    Eric Schneller chtěl z pravého kruhu nahrávat do slotu do jízdy na Gioela Pedrazziniho, ten však na jeho pobídku nedosáhl.
     
    12:38
    Kanaďané dávají domácímu celku mnoho brejků, Švýcaři ale nejsou úspěšní v koncovce.
     
    13:00
    Vstříc Huetovi se hnal Ty Halaburda, který už chtěl předvádět blafák, ale puk mu k jeho smůle podjel čepel a on udělal tuto fintu pouze naprázdno.
     
    13:52
    Švýcarští mladíci předvádí velmi agresivní napadání a Kanaďané mají značné potíže s rozehrávkou z vlastní třetiny.
     
    14:30
    Proti ráně Camerona Allena tasil Huet zákrok vyrážečkou a puk skončil v rohu.
     
    15:10
    Od modré tentokrát Cameron Allen nahazoval, nicméně žádný z jeho spoluhráčů nebyl schopen hrábnout do puku svým náčiním, a tak kotouč doplachtil pouze na zadní mantinel.
     
    15:50
    Lukas Dragicevic si od modré nabruslil až na vrcholek pravého kruhu, odkud po jeho střele vypálil. Ewan Huet ale byl připraven a zakročil pravým ramenem.
     
    16:20
    Kanaďané jsou již dlouhou dobu usazení na švýcarském území a domácí celek je v něm již zavřený více jak minutu.
     
    16:23
    První vyloučení tohoto utkání jde na konto Švýcarů, kde jde na trestnou lavici Lenn Zehnder.
     
    16:42
    Kanada právě vstřelila branku! A kanadská početní výhoda neměla dlouhého trvání. MACKLIN CELEBRINI totiž dostal nahráno křižně od Rileyho Heidta a nekompromisně zavěsil ranou z první pod horní tyčku. Asistence: Riley Heidt, Caden Price.
    16:42 Macklin CELEBRINI - 1:0
     
    17:16
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Ale domácí odpovídají využitím rychlé kombinace v protiútoku! TIMO BÜNZLI stál na konci výměny a napodruhé uklidil touš až za bezmocného Bjarnasona. Asistence: Jamiro Reber, Daniil Ustinkov.
    17:16 Timo BÜNZLI - 1:1
     
    19:00
    Matthew Wood a Macklin Celebrini mohli oba postupně dorážet na Ewana Hueta, nicméně ani jeden z nich nedokázal akci dotáhnout do konce.
     
    19:30
    Carter Yakemchuk vybízel střílenou nahrávkou do slotu a teč, žádná z kanadských holí ale zde nebyla volná.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne zhruba v 18:27.
     
    Kanadu dokázal poslat do vedení v 17. minutě Macklin Celebrini, jenž zakončil nechytatelnou ránou z první v powerplay. Ani ne za minutu ale domácí kontrovali a snižoval využitím rychlého protiútoku Timo Bünzli. Kanaďané však hrají se značně odkrytými zády, což se v první části projevovalo hned několika brejky, které měli Švýcaři k dispozici.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Dopředu společně se Simonem Meierem mohl vyjet Leo Braillard, puk ale na něj byl příliš dlouhý.
     
    20:37
    Kanada právě vstřelila branku! Javorové listy s ničím nelení a po střele CALUMA RITCHIEHO z ostrého úhlu jdou znovu do vedení hned v úvodu prostřední části! Ewanu Huetovi puk prošel mezi rukou a tělem, ačkoliv byl namáčknutý na svou levou tyčku. Asistence: Macklin Celebrini.
    20:37 Calum RITCHIE - 2:1
     
    21:04
    Vhazování v pásmu Kanady po zákroku Carsona Bjarnasona.
     
    21:24
    Nahození Cartera Yakemchuka od pravých prken našel Ewan Huet ve své lapačce. Následuje buly ve švýcarské třetině.
     
    21:47
    Gioele Pedrazzini zkusil střelu spíše z nouze z hranice pravého kruhu, pokus mířící mimo ale Bjarnason poslal čepelí své brankářské hole do rohu.
     
    22:30
    Cameron Allen a Carter Yakemchuk se ve své třetině dlouho rozmýšleli, jak naložit s pukem a následně rozehrávali na Alexe Pharanda stojícího na modré. Ten byl však obsazen, a tak se celá situace opakuje nanovo.
     
    23:25
    Alex Pharand prověřil pozornost Hueta střelou z dálky, ten ale byl na svém místě připraven.
     
    24:01
    Rico Gredig rozehrával rychle na Lenna Zehndera, tomu však kotouč utekl až na icing.
     
    24:20
    Macklin Celebrini si chtěl obhodit Nica Balestru, ten si na něj ale na své modré čáře počíhal a o kotouč jej obral.
     
    24:53
    Kanada právě vstřelila branku! A Kanada jde po krásné kombinaci do dvougólového vedení! Macklin Celebrini předložil kotouč před branku k osamocenému MATTHEWU WOODOVI, který již před sebou měl odkrytou švýcarskou klec. Jeho úloha tak již byla naprosto triviální. Asistence: Macklin Celebrini, Calum Ritchie.
    24:53 Matthew WOOD - 3:1
     
    25:38
    Rychlá snaha javorových listů o přechod do švýcarské třetiny byla příliš zbrklá a skončila zakázaným uvolněním.
     
    25:50
    První kanadská lajna se hnala dopředu ve třech, zastavil je ale Eric Schneller.
     
    26:15
    Riley Heidt se ocitl v duelu s Ewanem Huetem a chtěl jej oblafnout, nicméně švýcarský brankář se nedal a skvěle jej vybruslil, ačkoliv skončil na ledě.
     
    26:53
    Kanada právě vstřelila branku! Tak to byla paráda! ANDREW CRISTALL byl po dobře zvládnutém ubránění švýcarské střely a následném brejku již ve značně ostrém úhlu, ale přesto se odhodlal ke střele. A z velmi těžké pozice přesto zamířil přesně do prostoru pod horní tyčku. Asistence:
    Berkly Catton, Angus MacDonell.
    26:53 Andrew CRISTALL - 4:1
     
    28:00
    Berkly Catton posílal z pravé strany do jízdy na Tye Halaburdu, ten ale nedokázal kotouč zachytit.
     
    28:42
    Macklin Celebrini se značně obul do bruslení a chtěl vypálit jedovku ze slotu, puk ale zachytil ve své výstroji Timo Bünzli. Celebrini chtěl následně ještě zakončovat z podobné pozice a trefil pouze boční konstrukci.
     
    29:36
    Dopředu teď na druhé straně upaloval Matteo Wagner který dokázal odmítnout Camerona Allena a dostal se až před Bjarnasona. Ten již byl na zemi, avšak přesto dokázal lapačkou zachránit téměř jasné brance, kterou by vsítil Wagner náramným bekhendovým blafákem.
     
    29:40
    Matteo Wagner vypálil od modré, trefil ale jen clonící hráče.
     
    30:17
    Eric Schneller rozehrál ve své třetině velmi nešťastně na Nicka Lardise, ten však tuto chybu nečekal.
     
    30:42
    Riley Heidt se teď ocitl v souboji jeden na jednoho s Ewanem Huetem, vítězně však vyšel z tohoto klání Huet. Kanadský forvard mířil mezi betony, Huet ale dokázal mezírku včas uzavřít a nenechal kotouč proplout až za svá záda.
     
    31:20
    Švýcaři teď hledají v kanadském pásmu výhodnou pozici pro střelu, zatím se jim to však nedaří.
     
    31:35
    Ke střele se nakone odhodlal Leo Braillard, který si najel do slotu, mířil ale pouze na zadní plexisklo.
     
    32:12
    Nils Rhyn to zkusil od modré, napálil ale pouze Andrewa Gibsona.
     
    32:40
    Domácí nyní Kanadu drží dlouho v její třetině a třetí švýcarská lajna stupňuje svůj tlak.
     
    33:13
    Kanaďanům se přece jen podařilo se osvobodit, když zamezil icingu Andrew MacDonell, který se rozjel za vyhozeným toušem.
     
    33:52
    Nic Balestra rozehrával puk z otočky ve své třetině, trefil ale jen hůl Tye Halaburdy.
     
    34:30
    Gioele Pedrazzini našlápl po pravé straně, ale následně zakončil pouze doprostřed výstroje Carsona Bjarnasona. Ten puk vyrazil pouze před sebe, kde číhal Leo Braillard, nicméně ani on nedokázal kanadského maskovaného muže propálit.
     
    35:25
    Hra se opět otáčí a svou chvilku na kotouči má Kanada.
     
    35:46
    Kanada právě vstřelila branku! Caden Price rozehrál dlouhým pasem až ze své třetiny i s tečí švýcarského obránce Erica Schnellera přímo na Matthewa Wooda. Ten následně nahrál do slotu na rozjetého MACKLINA CELEBRINIHO, který vypálil z první a přesně vymetl pavučiny v horním růžku Huetovy branky a vyhnal jej z jeho kanceláře. Asistence: Matthew Wood, Caden Price.
    35:46 Macklin CELEBRINI - 5:1
     
    35:46
    Střídání v týmu Švýcarsko:
    ze hřiště odchází Ewan Huet, přichází Chrstian Kirsch.
     
    36:39
    Chrstian Kirsch chtěl pomoct s rozehrávkou za svojí kasou, nakonec ale svému týmu spíše přidělal problémy.
     
    37:00
    Kanada právě vstřelila branku! A Kanaďané již donutili lovit puk zpoza svých zad i střídajícího brankáře Christian Kirsche. Toho propálil ranou z levého kruhu po rychlém protiútoku spolu s MacDonnelem BERKLY CATTON. Oba dva vyslal do této šance dlouhou asistencí z vlastní třetiny Andrew Gibson. Asistence: Angus MacDonell, Andrew Gibson.
    37:00 Berkly CATTON - 6:1
     
    37:24
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Alain Graf – 2 min., krosček.
     
    37:49
    Rafael Meier mohl ve vlastním oslabení lehce korigovat výsledek. Svou šanci však neproměnil, jelikož zamířil rovnou doprostřed Carsona Bjarnasona.
     
    38:45
    Lukas Dragicevic zavezl puk do pásma a Kanada zde obnovuje své postavení.
     
    39:02
    Nick Lardis vybízel zadovkou ke střele nikým nechráněného Caluma Ritchieho, tomu ale puk podjel hůl.
     
    39:24
    Domácí v plném počtu.
     
    39:56
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! A domácí přeci jen skórují! MATTEO WAGNER se v tomto utkání konečně dočkal, když využil pas od svého kolegy z útoku Endo Meiera a zavěsil z jízdy pod horní tyčku. Asistence: Endo Meier, Lenn Zehnder.
    39:56 Matteo WAGNER - 6:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne zhruba v 19:16.
     
    Zatímco první dvacetiminutovka byla vyrovnanou partií, tak ta druhá byla v jasné režii Kanady. Ta se postupně radovala z branky pětkrát a vyhnala z branky Ewana Hueta. Ani střídající Christian Kirsch ale nezůstal dlouho s čistým kontem, jelikož jej překonal Berkly Catton, který vstřelil zatím poslední šestý gól javorových listů. Za Švýcarsko dokázal v poslední minutě druhé části rozvlnit kanadskou síť Matteo Wagner. O postupujícím do semifinále je, zdá se, rozhodnuto, nicméně stále je před námi v Basileji ještě poslední třetina. Uvidíme, zda domácí výběr ještě zápas dokáže zdramatizovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Kanadská druhá lajna chtěla vyjet do rychlého útoku, nepřesnost v nahrávce ale vrátila kvůli icingu hru do jejich třetiny.
     
    40:38
    Pro vyhození Švýcarů si Carson Bjarnason vyjel až do prostoru pravého kruhu.
     
    41:00
    Andro Kaderli obkroužil kanadskou klec v naději najít lepší palebnou pozici, nakonec ale nevystřelil a puk ztratil.
     
    42:04
    Kanada právě vstřelila branku! Nica Balestru obral o touš ANDREW CRISTALL, který se následně vehnal do pásma Švýcarska a i přes značně ostrý úhel domácího brankáře propálil střelou mezi ruku a tělo. Bez asistence.
    42:04 Andrew CRISTALL - 7:2
     
    42:34
    Kanada si zahraje opět v pěti proti čtyřem, jelikož MacDonnela složil hrubě Eric Schneller a pádí na trestnou lavici. Sudí i po následné konzultaci s videem došli k rozhodnutí udělit za tento faul pouze dvouminutový trest.
     
    42:40
    Buly v pásmu Švýcarů sice vyhráli Kanaďané, nicméně dobře v obraně zasáhl Leo Braillard. Ten se následně vehnal dopředu, ale defenzíva javorových listů jej odklidila do rohu.
     
    43:15
    Po ose Calum Ritchie a Berkly Catton šly dva rychlé pokusy ve stylu nahrávka a střela, ani jednou však nedokázal druhý jmenovaný trefit kotouč.
     
    43:41
    Síly na ledě se srovnají, Nick Lardis podržel soupeři hůl.
     
    44:16
    Více prostoru na ledě nyní poskytlo dobrou šanci dvojici Celebrini a Wood, právě Wood ale promáchl krásnou nahrávku od kanadské sedmnáctky.
     
    44:53
    Angus MacDonell mohl znovu ohrozit Christiana Kirsche, avšak tentokrát zamířil podél švýcarské kasy.
     
    45:33
    Švýcaři se mohli už už usadit na kanadském území, nicméně o pásmo je připravil po střetu holí u mantinelu kotouč opustivší hrací plochu.
     
    45:41
    Oba týmy jsou již kompletní.
     
    45:55
    Simon Meier to zkusil od levého mantinelu, v dráze jeho střely ale stál kanadský kapitán Cameron Allen.
     
    46:35
    K Etiennu Morinovi připlul kotouč přímo do protipohybu, a tak se do něj kanadský bek opřel, napálil ale jen prvního bránícího hráče.
     
    47:23
    Jan Dorthe nabíjel do slotu Gioelovi Pedrazzinimu, rána z první mu ale nesedla a puk se svezl po ledě a mimo Bjarnasonovu úřadovnu.
     
    48:08
    Berkly Catton se chtěl proháčkovat až vstříc Christianu Kirschovi, nakonec jej ale odklonil do rohu Daniil Ustinkov.
     
    48:50
    Nahození Portera Martona od modré Kirsch poslal do rohu.
     
    49:36
    Dalekonosný projektil Camerona Allena letěl na Kirsche bez jakékoliv clony, a tak mohl švýcarský gólman bez obtíží zakročit úspěšně.
     
    49:55
    Alain Graf zamezil Macklinu Celebrinimu v úmyslu dostat touš před branku.
     
    50:12
    Nahození Etienna Morina od modré Kirsch raději podržel ve své náruči a následuje buly na švýcarském území.
     
    50:38
    Nick Lardis mířil svým pokusem z vrcholku levého kruhu mezi betony, Kirsch zde ale měl připravenou svou hokejku.
     
    50:44
    Proti palbě Nicka Lardise nastavil své tělo Matteo Wagner a následně chtěl i vyjet dopředu, Lardis ale švýcarského forvarda včas stihl zastavit.
     
    51:29
    Angus MacDonell posílal kus černé gumy zpoza branky do mezikruží, trefil ale pouze boční konstrukci branky Švýcarů.
     
    51:44
    Nejprve zkoušel obrroužit Bjarnasonovu branku Rico Gredig, ale puk přijel až k najíždějícímu Lennu Zehnderovi, jenž napálil přímo Bjarnasona. Následně ještě pálil od modré Leon Muggli, ten ale zamířil na hruď kanadského maskovaného muže.
     
    52:51
    Eric Schneller chtěl vybídnout ke střele ze slotu najíždějícího Gioela Pedrazziniho, Matthew Wood se ale stihl včas vrátit.
     
    53:19
    Souboj o puk za brankou Carsona Bjarnasona znamená úbytek sekund, což Kanadě vyhovuje.
     
    53:55
    Macklin Celebrini hned dvakrát obkroužil švýcarskou svatyni, než se odhodlal ke střele. Nakonec vypálil z prostoru pravého kruhu přes mohutnou clonu, ale puk skončil v ochranné síti.
     
    54:09
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! A Švýcaři se po dlouhé době prosazují také. Ránu Enda Meiera ještě dokázal Bjarnason vytěsnit, nicméně učinil tak pouze před sebe. Zde byl dobře přijetý MATTEO WAGNER, který o tyčku umístil do kanadské sítě svou druhou branku zápasu. Asistence: Endo Meier.
    54:09 Matteo WAGNER - 7:3
     
    54:53
    Nick Lardis mohl provést bleskovou odpověď, když se proháčkoval až přímo před Kirsche, avšak jeho následný bekhendový pokus neměl dostatečnou razanci a jen tak tak doputoval na připravený beton švýcarského gólmana.
     
    55:55
    Švýcarská čtvrtá brázda trochu krkolomně prošla až na kanadské území a vypadalo to, že se dostane i ke střele, jejich protějšky ale dokázaly možné nebezpečí včas zažehnat.
     
    56:43
    Lenn Zehnder mohl málem vyjet do další švýcarské šance, nakonec jej ale zastavil u modré čáry stojící Carter Yakemchuk.
     
    56:54
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Leon Muggli – 2 min., hrubost.
     
    57:15
    Etienne Morin nahodil od levého mantinelu a puk tečoval Berkly Catton, puk tak ale pouze nasměroval do rohu.
     
    57:52
    Kanaďané si dlouho puk vyměňovali ve švýcarské třetině, až nabil Ddragicevic Celebrinimu, nicméně tomu nahrávka nesedla ideálně a vypálil tak pouze po ledě.
     
    58:44
    Rána Rileyho Heidta pouze zaduněla do levého betonu Christiana Kirsche.
     
    58:54
    Domácí mohou hrát opět v pěti hráčích v poli.
     
    59:04
    Chrstian Kirsch rozehrával za svojí brankou zadovkou, ale našel pouze číhajícího Tye Halaburdu. Ten byl ale rychle poté obsazen švýcarským Ericem Schnellerem, jenž mu touš sebral.
     
    59:52
    Andro Kaderli jde strávit poslední sekundy tohoto utkání na trestnou lavici, kam míří za vražení na hrazení.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráči Švýcarska za turnaj vyhlášeni:
    Leo Braillard (útočník)
    Rico Gredig (útočník)
    Daniil Ustinkov (obránce) (20:00:35)
     
    Kanaďané si podle očekávání naprosto pohlídali svůj náskok ve třetí třetině. Sedmou branku javorových listů vsítil na počátku závěrečné části Andrew Cristall zavěšením z ostrého úhlu. Matteo Wagner poté ještě kosmeticky upravil skóre na 3:7, nicméně o změnu na pozici dalšího semifinalisty tato branka nepřinesla.


    Střely na branku: 33:31

    Nejlepší hráči utkání:
    Macklin Celebrini (Kanada) a Matteo Wagner (Švýcarsko)

    To je ode mě dnes vše a přeji pěkný zbytek večera, na počtenou!
    Marken.cz

    Jan Kordík

    Branky a nahrávky: 17. Celebrini (Heidt, Dragicevic), 21. Ritchie (Celebrini), 25. Wood (Celebrini, Ritchie), 27. Cristall (Catton, MacDonell), 36. Celebrini (Wood, Price), 37. Catton (MacDonell), 43. Cristall – 18. Bünzli (Reber, Ustinkov), 40. Wagner (E. Meier, Zehnder), 55. Wagner (E. Meier)


    Kanada: Bjarnason (D'Aigle) – Price, Allen (C), Dragicevic, Gibson, Morin, Yakemchuk, Bertucci – Howe, Lardis, Heidt – Celebrini, Ritchie (A), Wood – Catton, Cristall (A), MacDonell – Halaburda, Martone, Pharand.
    Trenér: Jeff Truitt

    Švýcarsko: Huet (36. Kirsch) – Muggli, Balestra, Bünzli, Ustinkov, Rhyn, Schneller (A), Martin – Braillard (A), Graf (C), S. Meier – Gredig, R. Meier, Kaderli – Zehnder, Wagner, E. Meier – Reber, Dorthe, Pedrazzini – Zürcher.
    Trenér: Jenni Marcel

    Rozhodčí: N. Bloyer, R. Brander – O. Durmis, L. Rampír
    bahis siteleri