Německo – Norsko 1:6 (kon.) | USA – Česko 4:1 (kon.) | Finsko – Slovensko 2:3 (kon.)
Kanada – Švýcarsko 7:3 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 6:1 (kon.)
konec
Kanada
7:3 (1:1, 5:1, 1:1)
Švýcarsko
Čtvrtek 27.04.2023, 17:30 • St. Jakob-Arena • Mistrovství světa do 18 let • Čtvrtfinále
Partner:
    54:09 Matteo WAGNER - 7:3
     
    54:09
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! A Švýcaři se po dlouhé době prosazují také. Ránu Enda Meiera ještě dokázal Bjarnason vytěsnit, nicméně učinil tak pouze před sebe. Zde byl dobře přijetý MATTEO WAGNER, který o tyčku umístil do kanadské sítě svou druhou branku zápasu. Asistence: Endo Meier.
    42:04 Andrew CRISTALL - 7:2
     
    42:04
    Kanada právě vstřelila branku! Nica Balestru obral o touš ANDREW CRISTALL, který se následně vehnal do pásma Švýcarska a i přes značně ostrý úhel domácího brankáře propálil střelou mezi ruku a tělo. Bez asistence.
    39:56 Matteo WAGNER - 6:2
     
    39:56
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! A domácí přeci jen skórují! MATTEO WAGNER se v tomto utkání konečně dočkal, když využil pas od svého kolegy z útoku Endo Meiera a zavěsil z jízdy pod horní tyčku. Asistence: Endo Meier, Lenn Zehnder.
    37:00 Berkly CATTON - 6:1
     
    37:00
    Kanada právě vstřelila branku! A Kanaďané již donutili lovit puk zpoza svých zad i střídajícího brankáře Christian Kirsche. Toho propálil ranou z levého kruhu po rychlém protiútoku spolu s MacDonnelem BERKLY CATTON. Oba dva vyslal do této šance dlouhou asistencí z vlastní třetiny Andrew Gibson. Asistence: Angus MacDonell, Andrew Gibson.
    35:46 Macklin CELEBRINI - 5:1
     
    35:46
    Kanada právě vstřelila branku! Caden Price rozehrál dlouhým pasem až ze své třetiny i s tečí švýcarského obránce Erica Schnellera přímo na Matthewa Wooda. Ten následně nahrál do slotu na rozjetého MACKLINA CELEBRINIHO, který vypálil z první a přesně vymetl pavučiny v horním růžku Huetovy branky a vyhnal jej z jeho kanceláře. Asistence: Matthew Wood, Caden Price.
    26:53 Andrew CRISTALL - 4:1
     
    26:53
    Kanada právě vstřelila branku! Tak to byla paráda! ANDREW CRISTALL byl po dobře zvládnutém ubránění švýcarské střely a následném brejku již ve značně ostrém úhlu, ale přesto se odhodlal ke střele. A z velmi těžké pozice přesto zamířil přesně do prostoru pod horní tyčku. Asistence:
    Berkly Catton, Angus MacDonell.
    24:53 Matthew WOOD - 3:1
     
    24:53
    Kanada právě vstřelila branku! A Kanada jde po krásné kombinaci do dvougólového vedení! Macklin Celebrini předložil kotouč před branku k osamocenému MATTHEWU WOODOVI, který již před sebou měl odkrytou švýcarskou klec. Jeho úloha tak již byla naprosto triviální. Asistence: Macklin Celebrini, Calum Ritchie.
    20:37 Calum RITCHIE - 2:1
     
    20:37
    Kanada právě vstřelila branku! Javorové listy s ničím nelení a po střele CALUMA RITCHIEHO z ostrého úhlu jdou znovu do vedení hned v úvodu prostřední části! Ewanu Huetovi puk prošel mezi rukou a tělem, ačkoliv byl namáčknutý na svou levou tyčku. Asistence: Macklin Celebrini.
    17:16 Timo BÜNZLI - 1:1
     
    17:16
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Ale domácí odpovídají využitím rychlé kombinace v protiútoku! TIMO BÜNZLI stál na konci výměny a napodruhé uklidil touš až za bezmocného Bjarnasona. Asistence: Jamiro Reber, Daniil Ustinkov.
    16:42 Macklin CELEBRINI - 1:0
     
    16:42
    Kanada právě vstřelila branku! A kanadská početní výhoda neměla dlouhého trvání. MACKLIN CELEBRINI totiž dostal nahráno křižně od Rileyho Heidta a nekompromisně zavěsil ranou z první pod horní tyčku. Asistence: Riley Heidt, Caden Price.
    Marken.cz

    Jan Kordík

    Branky a nahrávky: 17. Celebrini (Heidt, Dragicevic), 21. Ritchie (Celebrini), 25. Wood (Celebrini, Ritchie), 27. Cristall (Catton, MacDonell), 36. Celebrini (Wood, Price), 37. Catton (MacDonell), 43. Cristall – 18. Bünzli (Reber, Ustinkov), 40. Wagner (E. Meier, Zehnder), 55. Wagner (E. Meier)


    Kanada: Bjarnason (D'Aigle) – Price, Allen (C), Dragicevic, Gibson, Morin, Yakemchuk, Bertucci – Howe, Lardis, Heidt – Celebrini, Ritchie (A), Wood – Catton, Cristall (A), MacDonell – Halaburda, Martone, Pharand.
    Trenér: Jeff Truitt

    Švýcarsko: Huet (36. Kirsch) – Muggli, Balestra, Bünzli, Ustinkov, Rhyn, Schneller (A), Martin – Braillard (A), Graf (C), S. Meier – Gredig, R. Meier, Kaderli – Zehnder, Wagner, E. Meier – Reber, Dorthe, Pedrazzini – Zürcher.
    Trenér: Jenni Marcel

    Rozhodčí: N. Bloyer, R. Brander – O. Durmis, L. Rampír
    bahis siteleri