Německo – Norsko 1:6 (kon.) | USA – Česko 4:1 (kon.) | Finsko – Slovensko 2:3 (kon.)
Kanada – Švýcarsko 7:3 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 6:1 (kon.)
konec
Kanada
7:3 (1:1, 5:1, 1:1)
Švýcarsko
Čtvrtek 27.04.2023, 17:30 • St. Jakob-Arena • Mistrovství světa do 18 let • Čtvrtfinále
Partner:
     
    59:52
    Andro Kaderli jde strávit poslední sekundy tohoto utkání na trestnou lavici, kam míří za vražení na hrazení.
     
    56:54
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Leon Muggli – 2 min., hrubost.
    54:09 Matteo WAGNER - 7:3
     
    54:09
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! A Švýcaři se po dlouhé době prosazují také. Ránu Enda Meiera ještě dokázal Bjarnason vytěsnit, nicméně učinil tak pouze před sebe. Zde byl dobře přijetý MATTEO WAGNER, který o tyčku umístil do kanadské sítě svou druhou branku zápasu. Asistence: Endo Meier.
     
    51:44
    Nejprve zkoušel obrroužit Bjarnasonovu branku Rico Gredig, ale puk přijel až k najíždějícímu Lennu Zehnderovi, jenž napálil přímo Bjarnasona. Následně ještě pálil od modré Leon Muggli, ten ale zamířil na hruď kanadského maskovaného muže.
     
    43:41
    Síly na ledě se srovnají, Nick Lardis podržel soupeři hůl.
     
    42:34
    Kanada si zahraje opět v pěti proti čtyřem, jelikož MacDonnela složil hrubě Eric Schneller a pádí na trestnou lavici. Sudí i po následné konzultaci s videem došli k rozhodnutí udělit za tento faul pouze dvouminutový trest.
    42:04 Andrew CRISTALL - 7:2
     
    42:04
    Kanada právě vstřelila branku! Nica Balestru obral o touš ANDREW CRISTALL, který se následně vehnal do pásma Švýcarska a i přes značně ostrý úhel domácího brankáře propálil střelou mezi ruku a tělo. Bez asistence.
    39:56 Matteo WAGNER - 6:2
     
    39:56
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! A domácí přeci jen skórují! MATTEO WAGNER se v tomto utkání konečně dočkal, když využil pas od svého kolegy z útoku Endo Meiera a zavěsil z jízdy pod horní tyčku. Asistence: Endo Meier, Lenn Zehnder.
     
    37:49
    Rafael Meier mohl ve vlastním oslabení lehce korigovat výsledek. Svou šanci však neproměnil, jelikož zamířil rovnou doprostřed Carsona Bjarnasona.
     
    37:24
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Alain Graf – 2 min., krosček.
    37:00 Berkly CATTON - 6:1
     
    37:00
    Kanada právě vstřelila branku! A Kanaďané již donutili lovit puk zpoza svých zad i střídajícího brankáře Christian Kirsche. Toho propálil ranou z levého kruhu po rychlém protiútoku spolu s MacDonnelem BERKLY CATTON. Oba dva vyslal do této šance dlouhou asistencí z vlastní třetiny Andrew Gibson. Asistence: Angus MacDonell, Andrew Gibson.
     
    35:46
    Střídání v týmu Švýcarsko:
    ze hřiště odchází Ewan Huet, přichází Chrstian Kirsch.
    35:46 Macklin CELEBRINI - 5:1
     
    35:46
    Kanada právě vstřelila branku! Caden Price rozehrál dlouhým pasem až ze své třetiny i s tečí švýcarského obránce Erica Schnellera přímo na Matthewa Wooda. Ten následně nahrál do slotu na rozjetého MACKLINA CELEBRINIHO, který vypálil z první a přesně vymetl pavučiny v horním růžku Huetovy branky a vyhnal jej z jeho kanceláře. Asistence: Matthew Wood, Caden Price.
     
    34:30
    Gioele Pedrazzini našlápl po pravé straně, ale následně zakončil pouze doprostřed výstroje Carsona Bjarnasona. Ten puk vyrazil pouze před sebe, kde číhal Leo Braillard, nicméně ani on nedokázal kanadského maskovaného muže propálit.
     
    30:42
    Riley Heidt se teď ocitl v souboji jeden na jednoho s Ewanem Huetem, vítězně však vyšel z tohoto klání Huet. Kanadský forvard mířil mezi betony, Huet ale dokázal mezírku včas uzavřít a nenechal kotouč proplout až za svá záda.
     
    29:36
    Dopředu teď na druhé straně upaloval Matteo Wagner který dokázal odmítnout Camerona Allena a dostal se až před Bjarnasona. Ten již byl na zemi, avšak přesto dokázal lapačkou zachránit téměř jasné brance, kterou by vsítil Wagner náramným bekhendovým blafákem.
    26:53 Andrew CRISTALL - 4:1
     
    26:53
    Kanada právě vstřelila branku! Tak to byla paráda! ANDREW CRISTALL byl po dobře zvládnutém ubránění švýcarské střely a následném brejku již ve značně ostrém úhlu, ale přesto se odhodlal ke střele. A z velmi těžké pozice přesto zamířil přesně do prostoru pod horní tyčku. Asistence:
    Berkly Catton, Angus MacDonell.
     
    26:15
    Riley Heidt se ocitl v duelu s Ewanem Huetem a chtěl jej oblafnout, nicméně švýcarský brankář se nedal a skvěle jej vybruslil, ačkoliv skončil na ledě.
    24:53 Matthew WOOD - 3:1
     
    24:53
    Kanada právě vstřelila branku! A Kanada jde po krásné kombinaci do dvougólového vedení! Macklin Celebrini předložil kotouč před branku k osamocenému MATTHEWU WOODOVI, který již před sebou měl odkrytou švýcarskou klec. Jeho úloha tak již byla naprosto triviální. Asistence: Macklin Celebrini, Calum Ritchie.
    20:37 Calum RITCHIE - 2:1
     
    20:37
    Kanada právě vstřelila branku! Javorové listy s ničím nelení a po střele CALUMA RITCHIEHO z ostrého úhlu jdou znovu do vedení hned v úvodu prostřední části! Ewanu Huetovi puk prošel mezi rukou a tělem, ačkoliv byl namáčknutý na svou levou tyčku. Asistence: Macklin Celebrini.
    17:16 Timo BÜNZLI - 1:1
     
    17:16
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Ale domácí odpovídají využitím rychlé kombinace v protiútoku! TIMO BÜNZLI stál na konci výměny a napodruhé uklidil touš až za bezmocného Bjarnasona. Asistence: Jamiro Reber, Daniil Ustinkov.
    16:42 Macklin CELEBRINI - 1:0
     
    16:42
    Kanada právě vstřelila branku! A kanadská početní výhoda neměla dlouhého trvání. MACKLIN CELEBRINI totiž dostal nahráno křižně od Rileyho Heidta a nekompromisně zavěsil ranou z první pod horní tyčku. Asistence: Riley Heidt, Caden Price.
     
    16:23
    První vyloučení tohoto utkání jde na konto Švýcarů, kde jde na trestnou lavici Lenn Zehnder.
     
    11:20
    Na konci protiútoku Švýcarska stál opět Matteo Wagner, jenž tentokrát zamířil do prostoru tří tyčí, Carson Bjarnason ale zakročil svou hokejkou.
     
    09:43
    Simon Meier se vydal do dalšího souboje s Carsonem Bjarnasonem a tentokrát se i přes dotírajícího Lukase Dragicevice dostal k zakončení. Mířil ale pouze do prostoru, který měl Bjarnason pokrytý svým betonem, kterým jeho pokus také vykopl. Simon Meier následně také dorážel bekhendem, ten nicméně neměl šanci na úspěch.
     
    06:38
    Do téměř samostatného úniku ujížděl Simon Meier, nicméně zezadu jej obtěžoval Andrew Gibson. Ten jej na hranici pravidel zastavil a nedovolil mu zakončit, švýcarský forvard následně skončil na ledě a narazil do branky, čímž ji dostal pryč z kolíků. Po krátké práci ledařů se bude ve hře pokračovat.
    Marken.cz

    Jan Kordík

    Branky a nahrávky: 17. Celebrini (Heidt, Dragicevic), 21. Ritchie (Celebrini), 25. Wood (Celebrini, Ritchie), 27. Cristall (Catton, MacDonell), 36. Celebrini (Wood, Price), 37. Catton (MacDonell), 43. Cristall – 18. Bünzli (Reber, Ustinkov), 40. Wagner (E. Meier, Zehnder), 55. Wagner (E. Meier)


    Kanada: Bjarnason (D'Aigle) – Price, Allen (C), Dragicevic, Gibson, Morin, Yakemchuk, Bertucci – Howe, Lardis, Heidt – Celebrini, Ritchie (A), Wood – Catton, Cristall (A), MacDonell – Halaburda, Martone, Pharand.
    Trenér: Jeff Truitt

    Švýcarsko: Huet (36. Kirsch) – Muggli, Balestra, Bünzli, Ustinkov, Rhyn, Schneller (A), Martin – Braillard (A), Graf (C), S. Meier – Gredig, R. Meier, Kaderli – Zehnder, Wagner, E. Meier – Reber, Dorthe, Pedrazzini – Zürcher.
    Trenér: Jenni Marcel

    Rozhodčí: N. Bloyer, R. Brander – O. Durmis, L. Rampír
    bahis siteleri