Finsko – Česko 1:4 (kon.)
konec
Finsko
1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Česko
Pátek 28.04.2023, 16:30 • Kuortane • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    To už je z mé strany vše. Na shledanou! (18:32:19)
     
    České juniorky si i podruhé vyslechly hymnu jako vítězky utkání. Dnes stejně staré Finky přehrály 4:1 a nutno říci, že zaslouženě. Češky byly většinu zápasu aktivnější, měly více šancí a domácí hokejisty přestřílely. Ani s blížícím se závěrem si Finky nedokázaly vynutit žádný tlak.

    V první třetině se trefila jen Adéla Wojnarová, která v 6. minutě využila přesilovku. Po změně stran zvýšila ranou do horního růžku Adéla Šapovalivová. Tým Suomi rychle snížil zásluhou Heidi Kokoraové a Finky pak několik minut hrály svou nejlepší pasáž v utkání. V závěrečné části už byly české hokejistky zase lepší. Ve 43. minutě zakončila rychlý protiútok dobrou střelou Barbora Prošková a skóre duelu pak uzavřela dorážející Anežka Čabelová. V sobotu naše hráčky čeká závěrečný třetí duel pobytu ve Finsku.

    Střely na branku – 17:24
     
    Nejlepší hráčkou Finska byla vyhlášena kapitánka Kerttu Lehmusová. Na české straně byla oceněna brankářka Denisa Dudková.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Česká střídačka odpočítává poslední sekundy tohoto duelu.
     
    59:01
    Máme tu už poslední minutu tohoto utkání.
    57:39 Anežka ČABELOVÁ - 1:4
     
    57:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je zřejmě rozhodnuto! Češky si vytvořily tlak v útočném pásmu. Adéla Šapovalivová poslala z levé strany puk před branku. Finská brankářka se po něm natahovala holí, ale nedokázala ho odehrát před Barborou Juříčkovou do bezpečí. Juříčková ji ještě nepřekonala, ovšem ANEŽKA ČABELOVÁ už bekhendovou dorážkou poslala kotouč do odkryté části finské svatyně. Asistence: Barbora Juríčková a Adéla Šapovalivová.
     
    56:50
    Jedna z finských hráček schytala u mantinelu hit, který by byl v mužském hokeji čistý, ovšem v ženském by to mělo být spíše proti pravidlům. Hraje se ale dál.
     
    55:48
    Eliška Hotová si sjela na přihrávku na levý kruh. Okamžitě vystřelila, nalezla však připravenou Huovinenovou.
     
    55:10
    Do konce schází necelých pět minut. Češky stále vedou o dva góly a kontrolují hru.
     
    54:20
    Finky se zatím nedostávají k žádnému závěrečnému náporu. České hokejistky zůstávají aktivní.
     
    52:50
    Adéla Šapovalivová uzmula puk ve středním pásmu a nabrala rychlost, kterou finské hráčky neakceptovali. Ostrou ránu z levé strany vyrazila Huovinenová.
     
    51:42
    Linda Vocetková nabrala rychlost na pravém křídle a vypálila na Huovinenovou. Také ta si připsala dobrý zákrok.
     
    51:04
    Amanda Julkunenová vjela z pravé strany do útočného pásla a prověřila Dudkovou. Ta má po její střele puk ve výstroji.
     
    50:48
    Za svou branku musela Huovinenová. Finská brankářka tam pro své obránkyně zastavila kotouč.
     
    50:15
    Dudková odrazila nahozený puk do rohu kluziště. Tam ho sebraly spoluhráčky.
     
    49:58
    Před námi je posledních deset minut třetí třetiny. Češky zatím směřují ke druhému vítězství nad již tradičními rivalkami.
     
    48:23
    A Finky v plném počtu.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 26. Kokoraová (Timomenová) – 6. Wojnarová (Brichová, Slavíčková), 24. Šapovalivová (Slavíčková, Čabelová), 43. Prošková (Vališová), 58. Čabelová (Juríčková, Šapovalivová)


    Finsko: Huovinenová (Kuja-Halkolaová) – Bergová, Varjonenová, Tallinenová (A), Pohjanahová (A), Timonenová, Ojalaová – Pelkonenová, Kariová, Ekoluomaová – Lambergová, Lehmusová (C), Kokoraová – Julkunenová, Siekkinenová, Krooková – Turunenová, Anderssonová.
    Česko: Dudková (Dalecká) – Hotová (A), Narovcová, Velinská, Vaníčková, Slavíčková, Wojnarová, Hujová, Vališová – Matějová, Brichová (A), Malická (A) – Vocetková, Plosová, Pištěková – Juříčková, Čabelová, Šapovalivová – Prošková, Mazancová, Jílková.
    Trenér: Dušan Andrašovský

    Rozhodčí: Nurmi – Rinta-Paavola, Torkinlampi
    bahis siteleri