Finsko – Česko 1:4 (kon.)
konec
Finsko
1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Česko
Pátek 28.04.2023, 16:30 • Kuortane • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
    57:39 Anežka ČABELOVÁ - 1:4
     
    57:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je zřejmě rozhodnuto! Češky si vytvořily tlak v útočném pásmu. Adéla Šapovalivová poslala z levé strany puk před branku. Finská brankářka se po něm natahovala holí, ale nedokázala ho odehrát před Barborou Juříčkovou do bezpečí. Juříčková ji ještě nepřekonala, ovšem ANEŽKA ČABELOVÁ už bekhendovou dorážkou poslala kotouč do odkryté části finské svatyně. Asistence: Barbora Juríčková a Adéla Šapovalivová.
     
    46:21
    Češky budou hrát přesilovku. Na trestnou lavici půjde Elli Pohjanahová.
     
    43:59
    Narovcová přenesla hru doleva na Elišku Hotovou. Její tečované nahození Huovinenová vyrazila. Poté ještě přišly české dorážky, puk ale nakonec je pod finskou brankářkou!
    42:27 Barbora PROŠKOVÁ - 1:3
     
    42:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    České juniorky odskakují na dvougólový rozdíl! Nejprve předvedla dobrý zákrok brankářka Dudková. Hra se rychle otočila, puk na útočné modré převzala BARBORA PROŠKOVÁ, která se dostala až do prostoru mezi kruhy a střelou na lapačku překonala Huovinenovou – 1:3. Asistence: Tereza Vališová.
     
    38:51
    Dobrý tlak českého výběru. Po střele, kterou vyslala, tuším, Anna Vaníčková, dokonce zazvonila levá tyčka finské svatyně!
     
    34:01
    Sofia Kariová dostala trest za vysokou hůl. Přesilovka pro český tým.
     
    29:04
    Dvě minuty za nedovolené bránění dostala Zikmunda Mazancová. Přesilovka pro Finsko.
    25:36 Heidi KOKORAOVÁ - 1:2
     
    25:36
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to jsem zakřikl! HEIDI KOKORAOVÁ přebruslila české obránkyně a dostala se před Dudkovou. Ta kotouč zalehla, ale zřejmě až za brankovou čarou. Po chvilce váhání je totiž uznán finský gól – 1:2. Asistence: Nanna-Katariina Timomenová.
    23:14 Adéla ŠAPOVALIVOVÁ - 0:2
     
    23:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je tu druhý gól českého týmu! Finky nedokázaly dostat puk z obranného pásma, byť ho chvíli měly na holích. Následných zmatků využila ADÉLA ŠAPOVALIVOVÁ, která ukázala, proč je také již dvojnásobnou bronzovou medailistkou z MS dospělých. Od pravého mantinelu si vyjela na osu a švihem vymetla pravý horní růžek z pohledu Huovinenové. Asistence: Klaudie Slavíčková a Anežka Čabelová.
     
    09:56
    Zikmunda Mazancová dostává dvě minuty za podrážení. První přesilovka pro Finsko.
     
    06:53
    Druhé vyloučení na finské straně. Emma Ekoluomaová dostala dvě minuty za podrážení.
    05:05 Adéla WOJNAROVÁ - 0:1
     
    05:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky přesilovku využívají a ujímají se vedení! Od levého mantinelu vystřelila ADÉLA WOJNAROVÁ a puk zapadl za záda brankářky Huovinenové, která zřejmě měla omezený výhled. Asistence: Natálie Brichová a Klaudie Slavíčková.
     
    04:20
    Velkou šanci měla Linda Vocetková. Ta se dostala po závaru před brankou k puku na levém kruhu. Trefila však jen přesouvající se Huovinenovou!
     
    03:49
    Neea Pelkonenová je vyloučena za držení a to znamená první přesilovku pro Češky.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 26. Kokoraová (Timomenová) – 6. Wojnarová (Brichová, Slavíčková), 24. Šapovalivová (Slavíčková, Čabelová), 43. Prošková (Vališová), 58. Čabelová (Juríčková, Šapovalivová)


    Finsko: Huovinenová (Kuja-Halkolaová) – Bergová, Varjonenová, Tallinenová (A), Pohjanahová (A), Timonenová, Ojalaová – Pelkonenová, Kariová, Ekoluomaová – Lambergová, Lehmusová (C), Kokoraová – Julkunenová, Siekkinenová, Krooková – Turunenová, Anderssonová.
    Česko: Dudková (Dalecká) – Hotová (A), Narovcová, Velinská, Vaníčková, Slavíčková, Wojnarová, Hujová, Vališová – Matějová, Brichová (A), Malická (A) – Vocetková, Plosová, Pištěková – Juříčková, Čabelová, Šapovalivová – Prošková, Mazancová, Jílková.
    Trenér: Dušan Andrašovský

    Rozhodčí: Nurmi – Rinta-Paavola, Torkinlampi
    bahis siteleri