Kanada – Slovensko 4:3 (po pr.) | USA – Švédsko 3:2 (po pr.)
po prodl.
USA
3:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
Švédsko
Neděle 30.04.2023, 19:00 • St. Jakob Arena, Basilej (Švýcarsko) • Mistrovství světa do 18 let • Finále
Partner:
    62:20 Ryan LEONARD - 3:2
     
    62:20
    Spojené státy právě vstřelily branku a rozhodují o vítězství na tomto turnaji! RYAN LEONARD předvedl parádní sólovou akci, z levé strany nabruslil do mezikruží, nenechal se obrat a následně vypálil. Jeho rána nebyla možná úplně nejlepší, každopádně Erlidenovi propadla za záda k tyči. Asistence: Cole Hutson a Oliver Moore.
    56:44 Cole EISERMAN - 2:2
     
    56:44
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A je srovnáno! COLE EISERMAN nakonec přece jen využívá přesilovou hru. Poté, co kotouč nezpracoval ideálně, si ho přece jen stihl na levém kruhu srovnat a vyslat dobrou střelu, který zapadla až do branky. Asistence: Will Smith.
    49:44 Danny NELSON - 1:2
     
    49:44
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    V padesáté minutě zaznamenávají Spojené státy Americké svou první branku! Zápas, který už trochu přestával bavit tak dostane nový šmrnc. A to díky nahození Buiuma, které před brankou fantasticky tečoval DANNY NELSON. Asistence: Zeev Buium a Salvatore Guzzo.
    26:14 Noel NORDH - 0:2
     
    26:14
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Žlutomodří navyšují vedení! Přesilovka nyní hru opravdu rozhýbala, všichni hráči Švédska kromě brankáře se při této kombinaci dotkli kotouče. Sandin-Pellika pak z pravé strany vyslal střílenou přihrávku do brankoviště, kde se nacházel NOEL NORDH, který už ji přesnou tečí uklidil za bezmocného Augustina. Asistence: Axel Sandin-Pellikka a Zeb Forsfjäll.
    09:33 Elliot STÄHLBERG - 0:1
     
    09:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Skóre dnešního finálového utkání otevírá výběr Tre Kronor! ELLIOT STÄHLBERG dostal skvělou přihrávku do mezikruží, ránu si přichytal, ještě o kousek popojel a následně vymetl pravý vingl Augustinovy branky. Následně se ještě gól přezkoumával, ale pruhovaní muži na ledě ho i po shlédnutí záznamu uznali. První branka tedy byla vstřelena, ale doufáme, že jich na obou stranách padne ještě hafo. Nyní tedy zatím slyšíme švédský goal horn. Asistence: Anton Wahlberg
    Marken.cz

    Jiří Polášek

    Branky a nahrávky: 50. Nelson (Buium, Guzzo), 57. Eiserman (Smith), 63. Leonard (Hutson, Moore) – 10. Stählberg (Wahlberg), 27. Nordh (Sandin-Pellikka, Forsfjäll)


    USA: Augustine (Musser) – Schulz (C), Minnetian, P. Fischer, Buium, Hutson, Fortescue, Cleveland – Smith, Perreault, Leonard (A) – Terrance, Fine, Moore (A) – Vote, Hagens, Eiserman – Nelson, Hendrickson, Guzzo – Slaggert.
    Trenér: Dan Muse

    Švédsko: Erliden (Thelin) – Sandin-Pellikka, Lindstein (A), Willander, Hurtig, Landén (A), Bergström, Kostadinski – Edstrom, Unger Sörum, Stenberg (C) – Dower Nilsson, Forsfjäll, Wahlberg – G. Kangas, Zether, Nordh – Stählberg, Sagadin, Johansson – Pettersson.
    Trenér: Anders Eriksen

    Rozhodčí: D. Cadieux, M. Hebeisen – N. Boivin, L. Rampír (CZE)

    Diváci: 4342
    bahis siteleri