J. Korea – Polsko 0:7 (kon.) | Litva – Itálie 4:6 (kon.) | Velká Británie – Rumunsko 7:0 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
2:4 (0:1, 2:2, 0:1) Stav série: 0:1
Florida Panthers
Středa 03.05.2023, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • Play-off NHL • Semifinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:31
    Hned po buly se puk snažil pod betonem Bobrovskijho procpat Matthews. Někteří hráči už zvedali ruce, floridský brankář ale puk udržel ve své moci.
     
    59:23
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Sam Bennett – 2+2, vysoká hůl.
     
    59:23
    Sergej Boborvskij přišel při přesunu o hůl. I tak zvládl zneškodnit pokus Williama Nylandera. O dorážku se hlásil Ryan O'Reilly, gólman Floridy byl u hracího předmětu dříve. Dvaatřicetiletý forvard utržil u brankoviště krvavou ránu do hlavy, zkoumat ji bude video.
     
    59:09
    Neuvěřitelný Sergej Bobrovskij. S Tavaresem jel do před brankového prostoru Nylander, který přiložil hůl do čepele. Trefil ale pouze beton roztáhnutého gólmana.
     
    57:11
    Ilja Samsonov je již na střídačce, Leafs jdou do šesti.
     
    55:31
    William Nylander se málem dokázal porsmýknout kolem Ekblada s Forslingem. Puk si hodil mírně před sebe, což zaznamenal Bobrovskij, který tak odvážně vyjel a puk odpálil. Trefil brusli vracejícího se Ekblada, od nichž puk končí v rohu hřiště.
     
    54:06
    Zmatky tentokrát propukly u svatyně Toronta, kde se skákavý puk snažil za záda Samsonova nasměrovat Sam Bennett. Na domácího maskovaného muže recept nenašel.
    52:24 Brandon MONTOUR - 2:4
     
    52:24
    Florida právě vstřelila branku! Panthers odskakují sedm minut do konce na rozdíl dvou branek. Na modré se k ráně z první odhodlal BRANDON MONTOUR. Jeho projektil si našel cestu přes klubko těl až do branky Toronta. Asistence: Matthew Tkachuk, Aleksander Barkov.
     
    46:49
    Obrovský závar před brankou Bobrovskijho! Mužem celé situace se nakonec stal gólman Panthers, když v kleče zvládl touš najít a uklidit jej do své moci.
    37:47 Carter VERHAEGHE - 2:3
     
    37:47
    Florida právě vstřelila branku! Střelecký galavečer ve Scotiabank nadále nekončí. Zcela všem pláchl CARTER VERHAEGHE. Tváří v tvář Ilju Samsonovi uspěl chladnokrevným a hlavně precinzním zakončením pod lapačku. Asistence: Anthony Duclair, Aleksander Barkov.
    34:51 Michael BUNTING - 2:2
     
    34:51
    Toronto právě vstřelilo branku! Máme vyrovnáno na 2:2. Cale Järnkrok už mohl vystřelit, zvolil ale elegantní nahrávku, kterou před kasou Floridy našel MICHAELA BUNTINGA, na jehož kličku již nestačil Bobrovskij zareagovat. Asistence: Cale Järnkrok, Ryan O'Reilly.
     
    30:15
    Florida opět propadla v mezikruží, tentokrát v něm zapomněli na Austona Matthewse. Hrdinou okamžiku se stal Sergej Bobrovskij, jenž zakročil vyrážečkou.
     
    28:56
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Josh Mahura – 2 min., vysoká hůl.
    28:09 Matthew KNIES - 1:2
     
    28:09
    Toronto právě vstřelilo branku! Tak to je první gól v NHL ve velkém stylu. Auston Matthews v mezikruží našel benjamínka MATTHEWA KNIESE. Ten se zjevil sám před ruským gólmanem. Už to vypadalo, že kličku do bekhendu nedokončí, vytasil ale ukázkovou piruetu, kterou si pomohl ze svízelné situace a překonal ležícího brankáře. Asistence: Auston Matthews, Morgan Rielly.
    27:58 Sam BENNETT - 0:2
     
    27:58
    Florida právě vstřelila branku! Aaron Ekblad se na modré chopil puku a vyslal jej na svatyni Toronta. O precizní teč se postaral projíždějící SAM BENNETT, který kus černé gumy usměrnil za Ilju Samsonova. Asistence: Aaron Ekblad, Matthew Tkachuk.
     
    27:11
    A stav utkání se mohl zahýbat i na opačné straně hrací plochy! Hned trojici hráčů Leafs zvládl ujet Sam Reinhart. Ve spěchu neměl čas si střelu lépe připravit, kvůli čemuž mu nevyšla dle představ.
     
    26:36
    Před floridskou branku se s kotoučem na holi dostal Morgan Rielly. Sergej Bobrovskij udržel beton přilepený na ledě, čímž zachránil svůj tým od pohromy!
     
    23:30
    Do poloodkyrté klece pálil William Nylander po přesném pasu Tavarese. Bobrovskij na poslední chvíli skvěle zareagoval lapačkou.
     
    19:13
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Mark Giordano – 2 min., hákování.
     
    19:01
    Ilja Samsonov teď tasí z rukávu jeden výtečný zákrok za druhým! Na kontě má skalp také Lundella, proti němuž se skvěle natáhl.
     
    18:33
    Obrovská šance pro Barkova, který mohl poslat svůj tým do dvougólového trháku. Proti byl Ilja Samsonov, který se stačil pohotově přesunout a zakročit betony.
     
    14:20
    Torontskou defenzivou zůstal u kruhů zapomenutý Brandon Montour. Jeho svižný pokus pohotově likviduje Ilja Samsonov, který se fantasticky přemístil.
     
    11:40
    Na druhé straně se dost prostoru v levém kruhu naskytl Ryanu O'Reillymu. Sergej Bobrovskij stačil zareagovat vyrážečkou, kterou vytěsnil ránu svého soka pod horní tyčku.
    09:25 Nick COUSINS - 0:1
     
    09:25
    Florida právě vstřelila branku! Panthers otevírají skóre. Ránu Tkachuka vytěsnil Samsonov vyrážečkou pouze před sebe, kde hlídkoval NICK COUSINS. Pálil sice bekhendem, přesto zvládl na výbornou překonat brankáře Leafs. Asistence: Matthew Tkachuk, Sam Bennet.
     
    04:46
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Gustav Forsling – 2 min., podrážení.
     
    02:20
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Sam Bennett – 2 min., faul loktem.
     
    01:01
    Hned na úvod zápasu mohl zahrozit Auston Matthews, který se zjevil v těsné blízkosti Bobrovskije. Mířil na bližší tyčku, ruský gólman stačil zareagovat.

    František Kalina

    Branky a nahrávky: 29. Knies (Matthews, Rielly), 35. Bunting (Järnkrok, O'Reilly) – 10. Cousins (Tkachuk, Bennett), 28. Bennett (Ekblad, Tkachuk), 38. Verhaeghe (Duclair, Barkov), 53. Montour (Tkachuk, Barkov)


    Toronto Maple Leafs: Samsonov (Woll) – McCabe, Brodie, Rielly (A), Schenn, Giordano, Liljegren – Knies, Matthews, Nylander – Järnkrok, Tavares (C), Marner (A) – Bunting, O'Reilly, Acciari – Aston-Reese, Kämpf, Kerfoot.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Florida Panthers: Bobrovskij (Lyon) – Forsling, Ekblad (A), Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – Duclair, Barkov (C), Verhaeghe – Tkachuk (A), Bennett, Cousins – Reinhart, Lundell, Luostarinen – Dalpe, E. Staal, White.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: Sutherland, Hanson – Barton, Pancich
    Toronto 1 4 Florida
    #1 Středa 03.05.2023 • 01:00
    Toronto - Florida 2:4
    #2 Pátek 05.05.2023 • 01:00
    Toronto - Florida 2:3
    #3 Pondělí 08.05.2023 • 00:30
    Florida - Toronto 3:2 po prodl.
    #4 Čtvrtek 11.05.2023 • 01:00
    Florida - Toronto 1:2
    #5 Sobota 13.05.2023 • 01:00
    Toronto - Florida 2:3 po prodl.
    bahis siteleri