Francie – Rakousko 2:1 (po pr.) | Švýcarsko – Slovinsko 7:0 (kon.) | Maďarsko – Dánsko 1:3 (kon.)
Norsko – Kazachstán 3:4 (1:2 po s.n.) | Německo – Finsko 3:4 (kon.) | Slovensko – Lotyšsko 2:1 (kon.)
po prodl.
Toronto Maple Leafs
2:3 (0:2, 1:0, 1:0 - 0:1) Stav série: 1:4
Florida Panthers
Sobota 13.05.2023, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • Play-off NHL • Semifinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Sláva vítězům a čest poraženým, tak zní jedno opravdu zastaralé moudro. Dnes tomu nebude jinak. S konstatováním, že Torontu Maple Leafs končí sezona a Florida Panthers míří mezi čtyři nejlepší celky NHL, se s vámi rozloučím. Bylo to vyčerpávající, ale tohle na nejslavnější lize světa přeci milujeme. Těším se zase příště u jiného přenosu. Pěkný víkend. (05:01:10)
    Na Floridě se slaví
     
    Střely: 52 – 43

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Joseph Woll (TOR) | 41 zákroků, 3 OG, úspěšnost 93,2 %, odchytal 75:30
    Sergej Bobrovskij (FLA) | 50 zákroků, 2 OG, úspěšnost 96,2 %, odchytal 75:30

    Česká a slovenská stopa
    David Kämpf (TOR) | 0+1, 0 účast, 3 střely na branku, 1 hit, čas na ledě 16:02
    Radko Gudas (FLA) 0+1, +2 účast, 1 střela na bránu, 5 hitů, 4 zblokované střely soupeři, čas na ledě 18:58

    Tři hvězdy utkání
    Bude doplněno
     
    Tohle rozhodně teď Florida řešit nebude, což je pochopitelné. Ještě jednou zopakuji, že podruhé ve své historii míří do finále konference. Východ čeká zajímavá bitva – Panteři proti Hurikánům!
     
    Konec smluv
    Jisté je, že Javorovým listům po sezoně končí smlouvy s následujícími hráči z hlavního týmu:

    Brankář: Ilja Samsonov
    Obránci: Victor Mete (oba chránění volní hráči), Erik Gustafsson, Luke Schenn, Justin Holl
    Útočníci: Alex Kerfoot, Ryan O'Reilly, David Kämpf, Noel Acciari, Michael Bunting, Wayne Simmonds, Zach Aston-Reese (všichni nechránění hráči)

    Kontrakty vyprší i devíti hráčům, kteří jsou na farmě.
     
    Nyní bude velmi zajímavé sledovat mimo sezónu domácího mužstva. Toronto plné hvězd sice pokrok udělalo, ale ne takový, jaký si všichni fanoušci a možná i vedení Maple Leafs přálo. Posily před play off přišly zajímavé a nakonec je z toho konec již ve druhém kole play off. Proti týmu, jenž postoupil až na druhém místě divoké karty, byť samozřejmě v NHL – navíc ve vyřazovacích bojích – těžko mluvit o favoritech.
     
    Florida Panthers tak dokončuje skalp prvního a druhého celku své vlastní divize a může se těšit na finále Východní konference. To si zahraje teprve podruhé ve své historii a vyzve v něm Carolinu Hurricanes.
     
    Je konec úžasné série, která musela nesmírně bavit minimálně nestranné fanoušky. Toronto bylo dnes asi lepším týmem, rozhodně aktivnějším a šlo si za tím, aby série pokračovala dál. To se ovšem nestane. Panteři v úvodním dějství dvěma brankami dokázali strhnout všechny naděje na postup na svou stranu, ale domácí se nevzdali. Maple Leafs vstřelili ve druhé i třetí třetině po brance a šlo se tak do prodloužení. V něm rozhodl rychlý brejk a šikovné ruce Nicka Cousinse.
     
    FLORIDA PANTHERS POSTUPUJE DO FINÁLE VÝCHODNÍ KONFERENCE!
     
    Konec zápasu.
    75:32 Nick COUSINS - 2:3
     
    75:32
    Florida právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, Torontu končí sezona! Po neúspěšném brejku propadli tři hráči Toronta a do přečíslení naopak mířila Florida. NICK COUSINS to vzal na sebe, najel si do útočného pásma, nechal beky navázat na své spoluhráče a následně si najel mezi kruhy a švihem nedal Wollovi šanci – 2:3! Asistence: Radko Gudas.
     
    74:44
    Duclair se snažil nakopnout torpéda po pravé straně, ale byl nekompromisně zastaven bekem soupeře. Pokračovat směrem kupředu tak mohou domácí.
     
    74:20
    Poslední vteřinky zase patřily Floridě, ale ke střele jejich snažení v útočném pásmu nevedlo.
     
    73:44
    Holl se od modré čáry dostal s pukem až za branku soupeře, pokusil se přihrávkou oslovit někoho z hokejistů v modrých dresech, ale nepovedlo se mu to. Kotouč se posléze dostal mimo pásmo Toronta.
     
    73:18
    Nic z toho nebylo, naopak na druhé straně již poměrně unavený Lundell zkoušel překvapit Wolla bekhendem. Málem se mu to povedlo, ale brankář Toronta puk nakonec vykopl.
     
    72:42
    Järnkrok dojel nahození od modré čáry a může zakládat v útočném pásmu akci svého celku.
     
    72:06
    Eric Staal se dokázal dostat ke střele z prostoru mezi kruhy, ale jeho pokus mířil vysoko nad. Zkušený útočník Floridy byl možná dezorientovaný, protože před svým pokusem se musel otáčet.

    Milan Šplíchal

    Branky a nahrávky: 28. Rielly (Lafferty, Kämpf), 56. Nylander (Tavares, Brodie) – 4. Ekblad (Forsling, Verhaeghe), 17. Verhaeghe (Duclair, Ekblad), 76. Cousins (Gudas)


    Toronto Maple Leafs: Woll (M. Murray I) – Holl, Brodie, Schenn, Rielly, Liljegren, McCabe, Giordano – Marner, Matthews, Järnkrok – Nylander, Tavares, Kerfoot – Acciari, O'Reilly, Bunting – Lafferty, Kämpf.
    Florida Panthers: Bobrovskij (Lyon) – Ekblad, Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – Duclair, Barkov, Verhaeghe – Tkachuk, Bennett, Cousins – Reinhart, Lundell, Luostarinen – Dalpe, E. Staal, White.
    Toronto 1 4 Florida
    #1 Středa 03.05.2023 • 01:00
    Toronto - Florida 2:4
    #2 Pátek 05.05.2023 • 01:00
    Toronto - Florida 2:3
    #3 Pondělí 08.05.2023 • 00:30
    Florida - Toronto 3:2 po prodl.
    #4 Čtvrtek 11.05.2023 • 01:00
    Florida - Toronto 1:2
    #5 Sobota 13.05.2023 • 01:00
    Toronto - Florida 2:3 po prodl.
    thejrc.org