Táborsko – Dukla Praha 2:1 (kon.) | Karviná – Prostějov 5:0 (kon.)
konec
MFK Karviná
5:0 (2:0)
1. SK Prostějov
Neděle 07.05.2023, 17:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (19:51:54)
     
    Následující kolo bude hodně důležité pro Karvinou, která sehraje svůj zápas v sobotu od 14 hodin v Praze na Julisce proti Dukle, která se pomalu dotahuje k postupovým příčkám.

    Prostějov se vrátí domů, kde bude hrát s dalším adeptem na postup. Na Hanou přicestuje v sobotu odpoledne brněnská Líšeň. Zápas startuje v 17 hodin.
     
    Karviná si vysokým vítězstvím udržela pozici v čele tabulky a odskočila Líšni na rozdíl tří bodů. Prostějov se dostává do problémů, v tabulce už má jen tříbodový náskok na poslední dva Slavii B a Třinec.
     
    Kdo nepřišel včas na začátek prvního a druhého poločasu, přišel dnes o dva góly. Oba byly klíčové, ten první odstartoval karvinskou cestu za vítězství, ten druhý na 3:0 zase uzemnil případné prostějovské tažení za lepším výsledkem. Slezané ve druhé půli zcela ovládli zápas a zaslouženě zvítězili.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Kombinace mezi Mihalíkem, Mosesem a Ezehem dopadla tragicky u posledně jmenovaného, který v dobré pozici jen odkopl skákavý míč do zámezí.
     
    90+1
    Rozhodčí ještě přidá dvě minuty. Domácí fanoušci už děkují svému celku.
     
    90
    V závěru zápasu ještě Elbel vyslal pozdrav brankáři Ciupovi, ten si se střelou do středu brány poradil.
     
    89
    Dlouhý centr Memiče dolétl až k Papadopulosovi, kterému chyběl jen kousek, aby si balón zpracoval a zakončil.
     
    89
    Mihalík po rohovém kopu rozjel zajímavou akci pravou stranou, jen ten centr postrádal více přesnosti.
     
    87
    Dvojité střídání na prostějovské straně. Ze hřiště odešli Vlachovský s Rolinkem a místo nich naskočili Ali-Abubakar s Čermákem.
     
    87
    Memič ještě zkoušel kouzlit na levé straně, ale nevykouzlil ani rohový kop.
     
    86
    Mihalík se na pravé straně uvolnil kolem dvou hráčů a odcentroval na přední tyč, kde se k hlavičce dostal jako první Schaffartzik.
     
    86
    Ezeh zkusil utéct po pravé straně, dlouho se mu to dařilo, ale nakonec přišel o míč. Hosté odkopli míč do autu.
     
    85
    Zbytečný faul Elbela na Bartla byl oceněn žlutou kartou pro hráče Prostějova.
     
    83
    Papadopulos dostal od prostějovských hráčů volnou cestu na hranici vápna, proto z levé strany vystřelil, jenže trefil jen soupeře do hrudi.
     
    83
    Po faulu na Boháče u středové čáry uviděl žlutou kartu prostějovský Moučka.
     
    82
    Boháč byl blízko hattricku, ale po centru Mosese z pravé strany se mu míč ve vápně zamotal mezi nohama. Následná střela dolétla k nejbližšímu bránícímu hráči.
     
    81
    Dnešní zápas sleduje 1251 diváků. Bohužel sektor fanoušků Prostějova zeje prázdnotou.
     
    80
    Po centru Antovskiho z levé strany se k hlavičce dostal Ezeh, míč usměrnil k bližší tyči, kam se natáhl gólman Vejmola a balón lapil do rukou.
     
    78
    Střídání na prostějovské straně. Chvěju nahradil Blahuta. Střídá také Karviná, střelce druhého gólu Málka zastoupí Papadopulos.
     
    78
    Centr Mihalíka prolétl až za prostějovskou branku.
     
    77
    Další zásah prostějovského hráče do karvinské akce po pravé straně a je tady rohový kop pro Karvinou.
     
    76
    Po dalším rohovém kopu už se míče zmocnili hráči z Hané, ale dlouho ho na kopačkách neměli.
     
    76
    Centr Antovskiho od rohového praporku na zadní tyč zkoušel vrátit do ohně Boháč, ale jeden z prostějovských hráčů odvrátil míč na roh.
     
    75
    Mihalík dostal prostor na pravé straně za šestnáctkou a prudce vypálil do středu brány, gólman Vejmola balón pouze vyrazil za sebe. Rohový kop pro Karvinou.
     
    73
    Mihalík se na úvod ukázal prudkým centrem z pravé strany, který prostějovští hráči odvrátili z vápna.
     
    72
    Karviná znovu střídá, ze hřiště odchází Akikyemi a Mikuš, místo nich přišli Ezeh a Mihalík.
     
    70
    Karvinští nasázeli soupeři už pět gólů a nemuselo zůstat jen u tohoto čísla. Málek vysunul do úniku Akinyemiho, který běžel sám na Vejmolu, zkusil jej obstřelit, ale střelou k levé tyči minul branku.
     
    68
    Karviná právě vstřelila branku!
    Krásná akce domácích! Bartl z pravé strany poslal míč do středu na Boháče, ten vybídl k centru AMARA MEMIČE, který všechny překvapil a pravačkou napálil míč do brány – 5:0!
     
    66
    Antovski si chtěl užít chvíli slávy, dostal míč na levou stranu, před vápnem si narazil míč o soupeře a následně vystřelil, avšak vedle pravé tyče Vejmolovy brány.
     
    64
    Malec zasáhl loktem do obličeje Bederku, rozhodčí střet neviděl.
     
    63
    Málek zkoušel projít na útočnou polovinu, ale byl podražen Elbelem.
     
    62
    Rohový kop Málka vyhlavičkoval z malého vápna Malec, následně se k míči dostal Bartl, ale bleskově o něj přišel.
     
    61
    Po sérii hlaviček se do míče za vápnem opřel Akinyemi, ale jeho tečovaná střela těsně minula spojnici břevna a tyče. Rohový kop pro domácí celek.
     
    59
    Dvojité střídání v týmu Karviné. Hřiště opustili Budínský s Krčíkem, ty nahradili Bartl s Mosesem.
     
    58
    Ve velké šanci byl Elbel, který dostal míč k levé tyči, ale jeho prudkou střelu po zemi zastavil brankář Ciupa ve spolupráci s bránícím hráčem.
     
    57
    Prostějov se vydal do protiútoku po levé straně, který skončil faulem bránícího mužstva. Přímý kop Rolinka hlavičkoval vedle brány Chvěja.
     
    57
    Žlutá karta pro tým MFK Karviná (Dávid Krčík).
     
    55
    Karviná právě vstřelila branku!
    Standardní situace dnes domácím jdou! Po dalším rohovém kopu zůstal na zadní tyči nehlídaný SEBASTIAN BOHÁČ a hlavou zvýšil domácí náskok na 4:0!
     
    54
    Po další akci Karviné následuje rohový kop, když po centru Málka odvrátil hlavičku Akinyemiho prostějovský obránce.
     
    54
    Karvinští fanoušci se radovali ze čtvrtého gólu, jenže Akinyemi byl chycen do ofsajdové pasti.
     
    51
    Rohový kop Prostějova nebezpečí pro karvinskou obranu neznamenal.
     
    50
    Ciupa zachránil svůj tým od ztráty čistého konta. Zpětnou přihrávku do druhé vlny dostal Elbel, který se položil do střely a volejem vypálil na bránu, gólman Ciupa míč reflexivně vyrazil nad břevno!
     
    48
    Mikuš se znovu řítil pravou stranou do dalšího útoku, nyní zvolil střelu, ale míč trefil jen bránícího prostějovského hráče.
     
    47
    Karviná právě vstřelila branku!
    Slezané mají podobný vstup jako v prvním poločase! Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Memič, jeho střelu pod břevno vyrazil na břevno brankář Vejmola, následně vznikl závar před brankou, který proměnil ve třetí gól SEBASTIÁN BOHÁČ, když hlavou dorazil míč za brankovou čáru – 3:0!
     
    46
    Hned v úvodu druhé půle vystřelil zpoza šestnáctky Málek a gólman Vejmola se musel natáhnout, aby míč vytlačil vedle brány.
     
    46
    Trenér Šmarda sáhl o přestávce k jedné změně, Gouameneho nahradil Elbel.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Pořadatelé před startem druhého poločasu spustili umělé osvětlení.
     
    Máme za sebou první poločas, který hodně ovlivnila akce z první minuty a gól Akinyemiho. Karvinští dostali křídla a po většinu úvodního dějství byli lepším celkem. Srovnat mohl z přímého kopu Schaffartzik, ale míč po jeho střele orazítkoval břevno karvinské branky. Prostějov bude ve druhé půli honit dvoubrankové manko, protože ve 31. minutě přidal druhý gól Málek. Další brejky už domácí nevyužili. Uvidíme, co nám kromě zimy nabídne druhý poločas.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí dlouze zapískal, ale konec první půle ještě není. Tomáš Klíma ukázal žlutou kartu karvinskému Mikušovi, který fauloval Schaffartzika.
     
    44
    Zajímavá akce domácího celku, Mikuš zpětnou přihrávkou vybídl ke střele Budínského, ale ten znovu poslal míč pomalu vedle brány. Diváci na stadionu si hlasitě povzdechli.
     
    43
    Mikuš se zkoušel obtočit kolem Gábriše, ale míč mu utekl do zámezí.
     
    43
    Chladné počasí zřejmě dopadlo i na hráče. Oba celky nabízejí spoustu nepřesností.
     
    40
    Memič hledal dlouhým nákopem od středového kruhu na pravé straně Mikuše, ale brankář Vejmola zasprintoval a odkopl míč daleko od karvinského záložníka.
     
    38
    Prostějov zahrával přímý kop z pravé strany, Schaffartzik dlouhým a vysokým centrem našel jen místo, kam si došel pro balón gólman Ciupa.
     
    35
    Memič chtěl navázat na své úniky z předchozích minut, pláchl po levé straně, ale místo přihrávky volil zatažení do středu a následnou střelu, která mu vůbec nevyšla. Míč letěl daleko od brány.
     
    31
    Karviná právě vstřelila branku!
    Prostějov se prezentoval dobrou hrou, ale přišel průnik Mikuše po pravé straně a zpětná přihrávka na osu za šestnáctku, kde se opřel do míče JAROSLAV MÁLEK a přízemní střelou zvýšil na 2:0! Brankář Vejmola si na míč sáhl, ale v cestě do brány mu nezabránil.
     
    30
    Domácí utíkali do brejku dva na dva, Akinyemi přihrál na levou stranu Málkovi, kterému míč utekl mírně doleva. Celou akci tak musel přibrzdit. Následná kroucená střela zamířila vedle spojnice tyče a břevna.
     
    28
    Prostějovský Bolf dostal na levé straně prostor ke střele z delší vzdálenosti. Ze své pravačky vypustil zajímavý pokus, který prolétl těsně nad břevnem karvinské brány.
     
    27
    Zajímavý centr Mikuše po rychlém průniku pravou stranou, jenže v pokutovém území nikdo z hráčů v bílém dresu nebyl. Balón lapil Vejmola.
     
    26
    Po přihrávce Antovskiho z levé strany se odhodlal z osy hřiště, z nějakých třiceti metrů vystřelit Krčík, ale jeho pokus doskákal jen vedle brány.
     
    26
    Mikuš zkoušel projít po levé straně kolem dvojice prostějovských hráčů, ale jeden z nich mu ukopl míč do autu.
     
    22
    Přímý kop Budínského z levé strany přelétl kolem hráčů v pokutovém území až do zámezí. Od vlastní branky bude rozehrávat gólman Vejmola.
     
    20
    Chvěja přizvedl míč za obranu, kde už se chystal rozběhnout Malec, ale byl zastaven pomezním rozhodčím – ofsajd.
     
    19
    Moučka se snažil prokličkovat středem do pokutového území, ale byl včas zastaven hráči v bílých dresech. Do protiútoku si to namířil Memič, který daleko nedoběhl, třicet metrů od prostějovské branky přišel o balón.
     
    17
    Po rohovém kopu se dostal ke střele Schaffartzik, jeho polovysoký pokus vykopl z brankové čáry Bederka.
     
    17
    Schaffartzik z přímého kopu napálil míč o zeď na břevno karvinské brány! Rohový kop pro Prostějov.
     
    16
    Přímý kop pro Prostějov z nějakých dvaceti metrů. Pozor si nyní musí dát gólman Ciupa, který si postavil čtyřčlennou zeď.
     
    15
    Rychlý Mikuš utekl po pravé straně, dlouho se mu za vápnem hlásil Málek, který nakonec dostal míč, ale střela karvinskému záložníkovi nevyšla. Míč však dolétl přímo na nohu Akinyemiho, který z otočky vystřelil do středu brány, kde byl připravený gólman Vejmola.
     
    13
    Memič si vyběhl z levé strany až na střed před vápno, odkud přihrál rozběhnutému Budínskému, který měl ideální prostor na střelu. Jenže míč mu nesedl dobře na nohu a balón poslal vysoko nad prostějovskou bránu.
     
    12
    Do střelecké pozice se před šestnáctkou dostal Moučka, který zachytil odražený míč, ale rychlou střelou trefil jen bránícího karvinského hráče.
     
    10
    Budínského rohový kop z levé strany přizvedl hlavou Akinyemi, ale vysokou svíci s přehledem chytil do rukavic gólman Vejmola.
     
    10
    Memič pláchl po levé straně, v rychlosti mu sekundoval Bialek, Memič se proto rozhodl pro centr, který mu Bialek ve skluzu odrazil mimo branku. Rohový kop pro Karvinou.
     
    8
    Nákop Antovskiho z levého kraje zkusil usměrnit v pokutovém území směrem na branku Akinyemi, ale míč srazil vedle brány.
     
    8
    Budínského rozehrávka ohrožení prostějovské branky nepřinesla, domácí jsou stále u míče.
     
    8
    Domácí mají výhodu přímého kopu z nějakých třiceti metrů. K míči se staví Budínský.
     
    5
    Karviná vyrazila do dalšího útoku, Mikuš dostal míč na pravou stranu, odkud rychle odcentroval na zadní tyč, ale tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    1
    Karviná právě vstřelila branku!
    Tak to je nástup! Pětatřicet sekund trval bezbrankový stav, pak z levé strany Memič odcentroval směrem k brance, kam si naběhl ADELEKE AKINYEMI a prvním kontaktem usměrnil balón do prostějovské brány – 1:0!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už jsou na trávníku, domácí celí v bílém, Prostějov bude hrát v razících zelených dresech a černých trenýrkách.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Karviná: Ciupa – Soukeník, D. Krčík, Bederka, Antovski – Boháč, Budínský (C) – Mikuš, Málek, Memić – Akinyemi.
    Náhradníci: Neuman – Moses, Bartl, Ezeh, Papadopulos, Boateng, Mihalík.
    Trenér: Luhový.

    1. SK Prostějov: Vejmola – Bialek, Gábriš, Schaffartzik (C), Bolf – Moučka, Gouamene – Vlachovský, Chvěja, Rolinek – Malec.
    Náhradníci: Krynskyj – Blahuta, Elbel, Zbožínek, Ali-Abubakar, J. Čermák, Píchal.
    Trenér: Šmarda.

    Rozhodčí: Klíma – Šimáček, Cichra.
     
    Poslední zápas obou celků

    Opava – Karviná 2:1 (1:1)

    Branky: 18. Vincour, 61. Rataj – 3. Adeleke. Rozhodčí: Křepský – Kotalík, Šafránková. ŽK: Omale, Kopečný – Memič, Bartl, Budínský. Diváci: 1885.

    Karviná: Neuman – Soukeník, D. Krčík, Bederka, Žídek (15. Antovski) – Budínský, Boháč (87. Teplan) – Mikuš, Málek (46. Bartl), Memič (69. Papadopulos) – Adeleke (69. Ezeh).

    Prostějov – Jihlava 1:0 (0:0)

    Branka: 52. Bartolomeu. Rozhodčí: Orel – Kříž, Bureš. ŽK: Bartolomeu, Koudelka, Vejmola (PRO). Diváci: 560.

    Prostějov: Vejmola – Bialek, Gabriš, Schaffartzik, Bolf, Rolinek (71. Vlachovský) – Bartolomeu (87. Blahuta), Chvěja (79. Zbožínek), Moučka (87. Dano), Koudelka – Malec.
     
    KARVINÁ – PROSTĚJOV pohledem statistik

    Body: 43 (1.) – 29 (13.)
    Vítězství: 13 (1.) – 7 (12.)
    Vstřelené góly: 44 (2.) – 32 (9.)
    Inkasované góly: 35 (9.) – 45 (15.)

    Doma/venku
    Body: 31 (1.) – 10 (11.)
    Vítězství: 10 (1.) – 2 (10.)
    Vstřelené góly: 22 (5.) – 13 (8.)
    Inkasované góly: 7 (1.) – 26 (13.)

    Nejlepší střelci:
    7 Jaroslav Málek (KAR)
    7 Jan Koudelka (PRO)
    5 Amar Memič (KAR)
    5 Rajmund Mikuš (KAR)
    4 Jan Schaffartzik (PRO)

    Žluté karty:
    9 Daniel Bialek (PRO)
    6 Sebastián Boháč (KAR)
    6 Dominik Žák (KAR)
    5 Dušan Pinc (PRO)
    5 Samuel Kulig (PRO)
    5 Michal Stříž (PRO)

    Před trestem:
    3 Lukáš Budínský (KAR)
    3 Dávid Krčík (KAR)
    3 Jakub Rezek (KAR)
    3 Volodymyr Krynskyj (PRO)

    Červené karty:
    1 Jaroslav Málek (KAR)
    1 David Píchal (PRO)
    1 Dávid Krčík (KAR)
     
    Karviná – Prostějov, souboj dvou týmů z opačných pólů tabulky bude k vidění na Městském stadionu v Karviné-Ráji. Uvidíme, zda se Karviná přiblíží k postupovému ráji, nebo se Prostějov vzdálí od sestupového pekla.

    Domácí se budou chtít svým výkonem omluvit za pondělní nezdar v Opavě, kde Karvinští podlehli týmu bojujícímu o záchranu 1:2. Karviná nedala do zápasu tolik chuti vyhrát a zaslouženě se vrátila domů bez bodu.

    Prostějovští minulý víkend zvládli velmi důležitý záchranářský souboj proti Jihlavě, kterou doma porazili 1:0 gólem Bartolomea z 52. minuty. Zápas měl i stinnou stránku, pro toto utkání se vykartoval nejen střelec posledního gólu Bartolomeu, ale také mozek týmu Koudelka.

    Čeká nás tedy zajímavý zápas, ve kterém budou jednoznačným favoritem domácí fotbalisté.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Igor Mainka

    Branky: 1. Akinyemi, 31. Málek, 47. Boháč, 55. Boháč, 68. Memić

    Karty:   45+1. Mikuš (KAR), 57. D. Krčík (KAR) – 83. Moučka (PRO), 85. Elbel (PRO)


    MFK Karviná: Ciupa – Soukeník, D. Krčík (59. Moses), Bederka, Antovski – Boháč, Budínský (C) (59. Bartl) – Mikuš (72. Mihalík), Málek (78. Papadopulos), Memić – Akinyemi (72. Ezeh).
    Náhradníci: Neuman – Boateng.

    Trenér: Luhový.

    1. SK Prostějov: Vejmola – Bialek, Gábriš, Schaffartzik (C), Bolf – Moučka, Gouamene (46. Elbel) – Vlachovský (87. Ali-Abubakar), Chvěja (78. Blahuta), Rolinek (87. J. Čermák) – Malec.
    Náhradníci: Krynskyj – Zbožínek, Píchal.

    Trenér: Šmarda.

    Rozhodčí: Klíma – Šimáček, Cichra.

    Diváci: 1251
    bahis siteleri