Francie – Rakousko 2:1 (po pr.) | Švýcarsko – Slovinsko 7:0 (kon.) | Maďarsko – Dánsko 1:3 (kon.)
Norsko – Kazachstán 3:4 (1:2 po s.n.) | Německo – Finsko 3:4 (kon.) | Slovensko – Lotyšsko 2:1 (kon.)
po prodl.
Francie
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Rakousko
Sobota 13.05.2023, 11:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:39 Sacha TREILLE - 2:1
     
    60:39
    Francie právě vstřelila branku!
    Rakušané přežili několik těžkých situací, nyní už ale inkasovali! Tim Bozon nahrál na modrou čáru Florianu Chakiachvilimu, jehož střelu přesně tečoval SACHA TREILLE mimo dosah Davida Kickerta. Asistence: Florian Chakiachvili, Tim Bozon.
     
    60:31
    David Kickert měl nyní pořádnou dávku štěstí, střela Charlese Bertranda orazítkovala jeho tyč!
     
    59:57
    V samotném závěru mohl rozhodnout Anthony Rech, jenž se dostal ke střele z úhlu, když měl před sebou prázdnou bránu! Ani on však nedokázal dostat puk do sítě!
     
    59:28
    Po střele od modré čáry se ke dvěma dorážkám dostal Sacha Treille, jenž však napoprvé trefil brankáře a napodruhé těsně minul!
     
    59:08
    Rakušané jdou do třech! Podaří se Francii rozhodnout zápas?
     
    59:08
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Manuel Ganahl – 2 min., napadení.
     
    58:23
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Marco Rossi – 2 min., sekání.
     
    53:18
    Rakušané už zvedali ruce, rozhodčí ovšem rychle rozpažil! Marco Rossi vystřelil z ostrého úhlu, poté dotlačil gólmana až do brány. Toto branka není.
     
    52:25
    Paul Huber nahodil kotouč na bránu z pravého kruhu. V brankovišti poté výborně zabracoval Marco Rossi, jenž ještě dorážel obdržený kotouč! Sebastian Ylönen však nyní podržel svůj tým!
    46:57 Thomas RAFFL - 1:1
     
    46:57
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané využívají přesilovou hru a vyrovnávají stav utkání! Peter Schneider najel s kotoučem do útočného pásma a dokonalou žabičkou našel rozjetého THOMASE RAFFLA, jenž se dostal před bránu a krásnou bekhendovou kličkou překonal francouzského brankáře. Asistence: Peter Schneider, Marco Rossi.
     
    45:47
    Rakušané si vytvořili velký tlak před francouzskou bránou, kde se ve třech pokoušeli dotlačit kotouč do sítě. Tým Francie však tuto těžkou situaci přežil bez úhony.
     
    43:39
    Vyloučení v týmu Francie:
    Alexandre Texier – 5 min. + OK, vražení na hrazení, odpyká Charles Bertrand.
     
    35:19
    Na druhé straně se ovšem do přečíslení ve vlastním oslabení dostali Ali Wukovits s Manuelem Ganahlem. První jmenovaný zkusil přes bránícího hráče přihrát na svého kolegu v úniku, pas ovšem neprošel!
     
    34:28
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Oliver Achermann – 2 min., vražení na hrazení.
     
    27:48
    Velké zmatky nyní panovaly před francouzskou bránou! Sebastian Ylönen bylo mimo ideální postavení a Paul Huber se snažil protlačit kotouč před bránu, kde by jeden z jeho spoluhráčů mohl dotlačit za brankovou čáru! Domácí však s vypětím všech sil dokázali odehrát puk pryč z nebezpečného prostoru!
     
    24:38
    Dominic Zwerger vybojoval kotouč v útočném pásmu a nahrál do mezikruží volnému Marco Rossimu, jenž měl před sebou plno místa! Rossi však nezakončil ideálně, a dal tak vyniknout zákroku brankáře.
    19:29 Tim BOZON - 1:0
     
    19:29
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie se dostává do vedení! Přesilovou hru 5 na 3 se jí sice využít nepodařilo, dobíhající klasickou power play však už ano! Florian Chakiachvili nahrál na levou stranu Valentinu Claireauxovi, jenž z ostrého úhlu ještě našel na druhé straně TIMA BOZONA, jenž z těžké pozice dokázal procpat kotouč za brankovou čáru! Asistence: Valentin Claireaux, Florian Chakiachvili.
     
    18:38
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Bernd Wolf – 2 min., sekání.
     
    17:23
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    David Reinbacher – 2 min., podrážení.
     
    05:10
    Francouzi přežili oslabení a ihned Justin Addamo se z trestné lavice ihned dostal do zajímavé šance! Sám se řítil vstříc rakouskému brankářovi, jeho střela zápěstím ovšem těsně minula bránu!
     
    02:56
    Vyloučení v týmu Francie:
    Justin Addamo – 2 min., podrážení.

    Tomáš Sochor

    Branky a nahrávky: 20. T. Bozon (Claireaux, Chakiachvili), 61. Treille (Chakiachvili, T. Bozon) – 47. Raffl (Schneider, Rossi)


    Francie: Ylönen (Junca) – Gallet, Boscq, Llorca, Chakiachvili, Crinon, Onno, Guebey – Leclerc, Addamo, Texier – T. Bozon, Claireaux (A), Perret – Fabre, Bertrand, Boudon – Rech, Ritz (A), Treille (C) – K. Bozon.
    Trenér: Philippe Bozon

    Rakousko: Kickert (Starkbaum) – Wolf, Nickl, Zündel, Heinrich (A), Brunner, Reinbacher, Maier, Strong – Ganahl (A), Haudum, Neubauer – Schneider, Raffl (C), Nissner – Zwerger, Rossi, P. Huber – Wukovits, Achermann, M. Huber.
    Trenér: David Bader

    Rozhodčí: Frandsen, Hunnius – Synek, Wyonzek

    Diváci: 7 627
    bahis siteleri