Francie – Rakousko 2:1 (po pr.) | Švýcarsko – Slovinsko 7:0 (kon.) | Maďarsko – Dánsko 1:3 (kon.)
Norsko – Kazachstán 3:4 (1:2 po s.n.) | Německo – Finsko 3:4 (kon.) | Slovensko – Lotyšsko 2:1 (kon.)
konec
Německo
3:4 (1:1, 2:2, 0:1)
Finsko
Sobota 13.05.2023, 19:20 • Nokia Arena, Tampere. • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    52:46 Mikko LEHTONEN - 3:4
     
    52:46
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Mohutné obléhání brány Německa končí gólem MIKKO LEHTONENA, který se dostal k puku na levé straně a vypálil jej až za záda brankáře Strahlmeiera. Asistence: Mikko Rantanen a Teemu Hartikainen.
    39:41 John PETERKA - 3:3
     
    39:41
    Německo právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, Němci srovnávají. Po dlouhém tlaku si na levé straně připravil střelu JJ PETERKA, který následně trefil protější šibenici. Nádherná střela znamená, že skóre je srovnané. Asistence: Dominik Kahun a Frederik Tiffels.
    35:56 Sakari MANNINEN - 2:3
     
    35:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Velký tlak Finů v přesilovce končí třetí brankou! SAKARI MANNINEN se ocitl ve správný moment na správném místě a na levém křídle dorazil puk až za záda brankáře, který se nestačil přesunou.. Asistence: Mikko Rantanen a Mikko Lehtonen.
    34:09 Sakari MANNINEN - 2:2
     
    34:09
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi ale rychle srovnávají skóre, Kapanen připravil střelu z výborné pozice na levém kruhu pro SAKARIHO MANNINENA, jenž z voleje vymetl horní růže brány. A v aréně je zase o něco veseleji! Asistence: Kasperi Kapanen a Miika Koivisto.
    32:36 Kai WISSMANN - 2:1
     
    32:36
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci otáčí z 0:1 na 2:1. Obrovský tlak měli hokejisté v černém už během přesilovky, mohutné obléhání brány vyřešil střelou od modré KAI WISSMANN, Jussi Olkinuora přes clonu nic neviděl. Asistence: Maxmilian Kastner a Marcel Noebels.
    17:46 Marcel NOEBELS - 1:1
     
    17:46
    Německo právě vstřelilo branku!
    Mámě srovnáno! Po buly se Němci dostali ke střele na levém kruhu. Střela MARCELA NOEBELSE byla dvakrát tečovaná bránícími Finy, a tak i přesto, že si Olkinuora sáhl, tak nakonec nedokázal zabránit puku v tom, aby přešel čáru. Asistence: Daniel Fischbuch a Maxmilian Kastner.
    09:30 Joel ARMIA - 0:1
     
    09:30
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hokejisté Suomi slaví, JOEL ARMIA totiž dostal puk do slotu od Kaapa Kakka a střelou z voleje propálil mezírku mezi rukou a betonem brankáře. Finsko jde do vedení. Asistence: Kaapo Kakko a Olli Määttä.

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 18. Noebels (Fischbuch, Kastner), 33. Wissmann (Kastner, Noebels), 40. Peterka (Kahun, Tiffels) – 10. Armia (Kakko, Määttä), 35. Manninen (Kapanen, Koivisto), 36. Manninen (Rantanen, Lehtonen), 53. Lehtonen (Rantanen, Hartikainen)


    Německo: Strahlmeier (Niederberger) – Seider, M. Müller (C), Wissmann, J. Müller, Wagner, Hüttl, Szuber – Peterka, Kahun (A), Tiffels – Soramies, Ehl, Sturm – Kastner, Fischbuch, Noebels (A) – Stachowiak, Tuomie, Schütz.
    Trenér: Harold Kreis.

    Finsko: Olkinuora (Larmi) – Lehtonen, Ohtamaa, Määttä (A), Koivisto, Pokka, Seppälä, Friman, Matinpalo – Manninen, Hartikainen, Rantanen (A) – Armia, Sallinen, Kakko – Kapanen, Pesonen, Lammikko – Anttila (C), Björninen, Oksanen.
    Trenér: Jukka Jalonen.

    Rozhodčí: Stolc (SUI, Ansons – Zunde (oba LAT), Davis (USA).
    bahis siteleri