Clermont Foot – Lyon 2:1 (kon.) | Brest – Auxerre 1:0 (kon.) | Montpellier – Lorient 1:1 (kon.)
Rennes – Troyes 4:0 (kon.) | Toulouse – Nantes 0:0 (kon.) | Monaco – Lille 0:0 (kon.)
Marseille – Angers 3:1 (kon.)
konec
Clermont Foot
2:1 (1:1)
Olympique Lyon
Neděle 14.05.2023, 13:00 • Stade Gabriel Montpied • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+8
    Domácí Rašani a hostující brankář Lopes se dostali do rozmíšky a oba dostávají od rozhodčího žlutou kartu.
    90+5. Penalta
     
    90+5
    Kapitán hostů neproměňuje pokutový kop! Velmi špatně zahraná situace, ležerně kopnuté a brankář Diaw si doslova vychutnal zákrok!
     
    90+4
    Žlutá karta pro tým Clermont Foot (Komnen Andrić).
     
    90+3
    Nešťastná chvíle pro domácí, Ogier hlavičkoval míč pouze do ruky svého spoluhráče, Andrić měl ruku očividně daleko od těla a tohle je samozřejmě penalta.
     
    90+3
    Jeffinho byl faulovaný a vybojoval pro hosty standartní situaci, centr do vápna zasáhl ruku jednoho z domácích hráčů a je nařízena penalta pro Lyon!
     
    78
    Hned trojité střídání připravil i domácí trenér. Ze hřiště odstupuje Magnin, Zifán a Kyei, místo nich přichází Gonalons, Allevinah a Andrić.
     
    77
    Dvojité střídání na straně Lyonu, trenér hostů posiluje útok. Ze hřiště odstupuje Cherki a Caqueret, místo nich na hřiště přichází Dembelé a Aouar.
     
    73
    První žlutá karta i na straně Lyonu, obdržel jí obránce Lukeba za ostrý faul.
     
    67
    Hostující trenér reaguje dvojitým střídáním. Ze hřiště odstupuje Gusto a Sarr, na jejich pozice přichází Kumbedi a Jeffinho.
    65. Grejonh KYEI - 2:1
     
    65
    Clermont Foot právě vstřelil branku! Domácí se dostávají do vedení! Clermont zůstal u míče, Zifán poslal skvělý míč do vápna, na který si naběhl GREJOHN KYEI, který hlavou posílá míč nechytatelně k tyči! – 2:1.
     
    54
    Po klidném začátku druhého poločasu se nám hra rozjela a teď mohli do vedení domácí! Cháwí si naběhl na míč a z malého vápna tvrdou střelou pouze trefil dobře postaveného Lopese!
     
    53
    Nyní bylo vše v rámci pravidel a opět byl v hlavní roli Lacazette, který se uvolnil v šestnáctce a jeho střela těsně minula prostor mezi třemi tyčemi! Brankář se jen ohlédl a tohle by neměl šanci chytit.
     
    44
    Avizované střídání je tady, ze hřiště odstupuje zraněný Lovren, na jeho místo nastupuje Mendes.
     
    34
    Rašani měl na hlavě gól na 2:1! Centr z kopačky Diomandeho byl výborný, jeho spoluhráč ale nedokázal ve skvělé pozici trefit prostor mezi třemi tyčemi.
     
    30
    Obrovská šance Lyonu, Lacazette se řítil do zakončení, jeho pokus srazil skluzem Ogier, následně Zeffane! Velká obětavost domácích obránců znamená, že stav je stále nerozhodný.
     
    29
    A vidíme první žlutou kartu utkání. Lacazette byl tvrdě faulovaný Ogierem a domácí kapitán vidí po zásluze žlutou kartu.
    25. Grejonh KYEI - 1:1
     
    25
    Clermont Foot právě vstřelil branku! Domácí srovnávají stav utkání. K pokutovému kopu se postavil GREJOHN KYEI, který poslal brankáře na druhou stranu a střelou k levé tyči překonává Lopese! – 1:1.
    24. Penaltový zákrok
     
    24
    A na stadionu v Clermontu může být srovnáno! Domácí budou zahrávat pokutový kop, protože Lukeba šel do souboje nešetrně a poslal protihráče k zemi!
    23. Alexandre LACAZETTE - 0:1
     
    23
    Lyon právě vstřelil branku! Hosté se dostávají do vedení! Sarr našel na hranici vápna ALEXANDRA LACAZETTEHO, který si počínal zkušeně a prostřeluje brankáře soupeře! – 0:1.
     
    20
    Clermont si koleduje! Mizerná rozehrávka brankáře a Lacazette šel z pravé strany sám na brankáře, ten ale i s přispěním obránce nedovolil útočníkovi soupeře vstřelit vedoucí branku!

    David Bochňák

    Branky: 25. Kyei (pen.), 65. Kyei (Zifán) – 23. Lacazette (A. Sarr)

    Karty:   29. Ogier (CFT), 90+4. Andrić (CFT), 90+8. Rašani (CFT) – 73. Lukeba (LYO), 90+8. Lopes (LYO)

    Neproměněná penalta: 90+5. Lacazette (LYO), brankář Diaw zneškodnil


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 17:10.
    Clermont Foot: Diaw – Neto Borges, Caufriez, Ogier (C), Seidu – Magnin (78. Gonalons), Gastien – Rašani, Cháwí, Zifán (78. Allevinah) – Kyei (78. Andrić).
    Náhradníci: Margueron – Bela, S. Cissé, Konaté, Maurer, Saračević.

    Olympique Lyon: Lopes – Lovren (44. T. Mendes), Lukeba, Diomande – Tolisso – Gusto (67. Kumbedi), Caqueret (77. Aouar), Cherki (77. M. Dembélé), Tagliafico – A. Sarr (67. Jeffinho), Lacazette (C).
    Náhradníci: Riou – Henrique, Lepenant.
    bahis siteleri