Slovácko B – Blansko 0:1 (kon.) | Uničov – Frýdlant n/O 7:0 (kon.) | Zlín B – Kroměříž 1:3 (kon.)
konec
1.FC Slovácko B
0:1 (0:1)
FK Blansko
Neděle 14.05.2023, 10:15Moravskoslezská fotbalová liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Konec zápasu! Blansko bylo především v prvním poločase výrazně lepším týmem a nakonec si po zásluze došlo pro tři body, které se mu budou výrazně hodit v natěsnaném středu tabulky. (12:10:34)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavují dvě minuty nad rámec základní hrací doby. Mezitím to na hřišti nevypadá, že by se Slovácko mělo dostat do vyrovnání. Balón mají pod kontrolou hráči Blanska.
     
    89
    Rychlý nákop za obranu domácím fotbalistům nevyšel. Obrana v červených dresech si bez potíží poradila a naopak je to Blansko, které se může podívat do útoku.
     
    87
    Rostislav Rajčinec se nyní velmi agilně hnal za soupeřem na půlicí čáře. Nakonec je z toho pouze lehký útočný faul. Domácí budou rozehrávat. Uvidíme, zda se jim s blížícím se koncem utkání ještě povede srovnat či alespoň ohrozit branku.
     
    85
    Slovácko se dostalo do poměrně zajímavé pozice, nakonec ale jeden z jeho útočníků posílá míč pouze do zámezí. Hostujícímu Nešetřilovi tak nehrozilo žádné nebezpečí.
     
    83
    Obrázek hry se příliš nemění. Blansko má míč ve své moci. Nyní Chyla hledal nabíhajícího spoluhráče ve vápně, jeho pokus ale zachytil poslední stoper.
     
    81
    Hostující brankář rozehrál v klidu na Tomáše Chylu. Hostující celek se stále snaží o útočné akce, nicméně s rozehrávkou už nikam nespěchá.
     
    80
    Filip Holman nyní vystoupil z obranné řady a skluzem sebral protihráči míč. Poslal jej tedy jen do zámezí, vhazovat tak budou domácí fotbalisté.
     
    79
    Poslední minuty nenabídly žádnou výraznou šanci ani nic, co by stálo za zmínku. Oba celky hrají opatrně. Míč má ve své moci Slovácko, jenže nemůže přejít přes soupeřovu polovinu až k brance.
     
    75
    Grant Williams dostal parádní přihrávku od spoluhráče. Balón se mu snesl ze vzduchu přímo na nohu. Williams pak zkusil střelu z první. Nebyla příliš špatná, nicméně mířila přesně do prostor, kde stál připravený Borek.
     
    74
    Hlasatel dnešního utkání oznámil, že na zápas si našlo cestu 75 diváků.
     
    73
    Slovácko se dopustilo před pokutovým územím nedovoleného zákroku a přišlo o možnost zaútočit. K míči se dostává opět Blansko.
     
    71
    Střídání v týmu FK Blansko:
    ze hřiště odchází Smrčka, přichází Černý.
     
    71
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko B:
    ze hřiště odchází Břečka, přichází Šlechta.
     
    69
    A po delší odmlce se k balónu dostává také domácí Slovácko, které ovšem zatím nemůže najít správnou pozici ke skórování.
     
    67
    Blansko je v posledních okamžicích aktivnější. Nyní se Filip Holman ujal rozehrávky rohového kopu, ovšem jeho centr obrana dostala pod kontrolu včas a nepřipustila komplikace.
     
    65
    Střídání v týmu FK Blansko:
    ze hřiště odchází Jaroš, přichází Feik.
     
    64
    Rostislav Rajčinec byl nyní tísněn obráncem a nabíhal si za obranu. V tom zkoušel přihrát do těžké pozice nabíhajícímu spoluhráči, míč ale poslal nepřesně.
     
    62
    Domácí Slovácko cítí potřebu se zápasem něco udělat a tlačí se do šancí. Snaha se mu určitě upřít nedá. Blansko ale zatím hraje velmi dobře v obraně, aktivnější je i v útoku. Roli mírného outsidera tak zatím určitě neplní.
     
    61
    Žlutá karta pro tým FK Blansko (Tulajdan).
     
    59
    Střídání v týmu FK Blansko:
    ze hřiště odchází Kapur, přichází Spáčil,
    ze hřiště odchází Šedivý, přichází Tulajdan.
     
    59
    Na hrací ploše se toho příliš neděje, oba týmy nyní hrají poměrně rozvážně. Je to ale Slovácko, které se drží u balonu.
     
    56
    Martin Kudela se ocitl v dobré šanci na vyrovnání! Nejdříve přesprintoval posledního obránce Blanska, aby se následně ocitl sám před brankářem. Jeho pokus na vzdálenější tyč ovšem Nešetřil vyrazil a uchránil tým od inkasování.
     
    55
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko B:
    ze hřiště odchází Merdovič, přichází Kozel.
     
    54
    Přímého kopu se ujal Ondřej Šedivý. Balón se snažil zakroutit do horního rohu, nakonec ovšem poměrně výrazně přestřelil. Borek nemusí zasahovat.
     
    53
    Gumnok byl nyní faulován při pokusu prodrat se skrze obranu do vápna. Rozhodčí nedovolené počínaní domácích zachytili a již nařizují přímý kop z poměrně dobré pozice!
     
    52
    Rostislav Rajčinej nyní na křídle nepřesně posílal přihrávku za obranu. Míč totiž skončil pouze na noze připraveného obránce, který jej okamžitě posílá na opačnou stranu.
     
    50
    Zřejmě Dominik Velecký nyní posílal balon prudce na bránu, šlo ale spíše o centr. Proti němu Nešetřil včas vystoupil a bez problému ho zkrotil na své hrudi.
     
    48
    Začátek druhé půle se zatím jinak nese v poklidném duchu, ani jeden z týmů se nedostal do zakončení.
     
    46
    Na začátku druhého poločasu se zkoušeli domácí rychlým nákopem dostat do šance, jeden ze stoperů Blanska si ovšem poradil bez komplikací.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle je za námi! Blansko vede nad mírným favoritem dnešního duelu naprosto zaslouženě. Vytvořilo si pasáže, ve kterých bylo viditelně lepším týmem a vedení mohlo z dobrých příležitostí také navýšit. V nejlepší šanci domácích se ocitl Merdovič, který hlavičkoval těsně mimo.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Tak ještě zřejmě poslední šance tohoto poločasu. Na noze ji měl opět Gumnok Thon, který si naběhl do velmi dobré pozice, ze které trefil pouze těsně mimo pravou tyč! K druhé brance hostů nyní chybělo velmi málo.
     
    45+2
    Ondřej Porč se nyní hnal s balonem do podobné pozice jako před chvíli Kapur. První jmenovaný se ale neprodral přes obránce a z této akce tak nic nebude.
     
    45+1
    V prvním poločase se bude hrát čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
    44. KAPUR - 0:1
     
    44
    Blansko právě vstřelilo branku! Tak přece jen jsme se ještě v prvním poločase dočkali a máme tu první branku! MILOŠ KAPUR se dostal s míčem na pomezí vápna, odtud pak zamířil naprosto přesně, když balón poslal na centimetr přesně k tyči. Borek se natahoval marně – 0:1!
     
    44
    Gumnok Thon nyní nabíhal na přihrávku, která mířila směrem na domácího brankáře. Ten ji ale nakonec měl blíže. A i kdyby ne, rozhodčí odpískal ofsajdové postavení.
     
    42
    Grant Williams byl v zatím nejlepší pozici tohoto utkání! Blansko se dostalo do úniku tři na jednoho. Williams dostal přihrávku a měl hodně prostoru. Se střelou ale zbytečně váhal, následně přišel o dobré postavení a balón napálil pouze do postranní sítě!
     
    41
    Rostislav Rajčinec nyní zkoušel míč propasovat dopředu za obranu, domácí si ale stihli poradit včas.
     
    39
    V uplynulých minutách jsme neviděli žádnou výraznou šanci. Opět se hrálo spíše u středové čáry.
     
    36
    Útočník Merdovič je v pořádku a vypadá to, že bude schopen pokračovat. U gólmana jsou zatím přítomni zdravotníci, i on už je ale na nohou.
     
    35
    Marko Merdovič nyní naskočil na centr těsně před soupeřovou bránou. Nešetřil se po míči mocně natahoval, pokus hlavou šel ale nakonec těsně mimo. Merdovič se ve vzduchu střetl s obráncem a zůstal ležet na trávníku, stejně tak gólman hostujícího celku.
     
    34
    Hostující celek se ujal odkopu od rohového praporku. Rozehrál jej po zemi a zkoušel míč propasírovat do vápna až poté. Tentokrát už neúspěšně.
     
    32
    A nyní jsme viděli další dalekonosný pokus směrem na domácí branku. Blansko je v posledních chvílích určitě aktivnějším celkem. Tento pokus nicméně branku neohrozil, mířil totiž vedle.
     
    31
    Gumnok Thon nyní dobře zasekl balon u hranice šestnáctky s zkoušel vystřelit. Na poslední chvíli mu ale do střely padl jeden ze stoperů a usnadnil tak svému brankáři práci.
     
    30
    Po dobré pasáži hostujících fotbalistů se snaží něco v útoku vymyslet domácí hráči. Nyní mají míč na nohách u půlicí čáry, přejít přes ni se jim ovšem nedaří.
     
    28
    A o chvíli později přispěchal s dalekonosným pokusem Karel Jaroš, který ale zařízení minul. Míč šel nad horní tyč, Borek tedy zasahovat nemusel.
     
    27
    Rostislav Rajčinec poslal prudkou přihrávku na vzdálenější tyč, kde ovšem nikdo z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    26
    Blansko nyní bylo v poměrně zajímavé pozici blízko před pokutovým územím, nakonec jsme však žádnou střelu neviděli a ani z této situace nevzešlo nic branku ohrožujícího.
     
    25
    Domácí Borek nyní bude rozehrávat od své branky. A to poté, co hosté nepřesně rozehráli a míč skončil až v zámezí.
     
    23
    David Kratochvíla nyní nepřesně adresoval míč svému spoluhráči. Blansko se tak dostává k míči a může s ním jít na opačnou stranu hřiště.
     
    22
    Jeden z domácích obránců zůstal po střetu chvíli ležet na trávníku, po chvíli se ale zvedá a je připraven pokračovat ve hře.
     
    20
    Domácí fotbalisté dostávají záhy k dispozici přímý kop z větší vzdálenosti. Po něm směřoval centr za obranu. Pro míč však Nešetřil včas vyskočil a nepřipustil žádné komplikace.
     
    19
    Na opačné straně vidíme první rohový kop. Balón směřoval po zemi do vápna. Nešetřil ale neměl příliš práce. Musel si pohlídat pouze mimo směřující pokus.
     
    18
    Filip Holman bojoval o balon u rohového praporku, nakonec ale přes obránce neprošel. Zkoušel ještě vybojovat rohový kop, ten ale také neuvidíme, domácí obrana si včas poradila.
     
    16
    Na soupeřovu polovinu se dostalo také Blansko. Po delší době ale nemusí domácí Borek zasahovat. Míč se k němu pouze pomalu dokutálel a gólmam jej může v klidu rozehrát na své spoluhráče.
     
    15
    Thon byl nyní pod tlakem a rozehrál nepřesně. Domácí se chtěli dostat do rychlé protiakce, jenže s míčem si také neporadili podle představ.
     
    14
    Brankáři mohou být nyní klidní, hraje se převážně na polovině hřiště a ani jeden z celků se nemůže pořádně usadit u balónu. Šanci jsme v posledních okamžicích neviděli.
     
    12
    Thon Gumnok se hezky zbavil protihráče zhruba na středovém kruhu. Pak už ale neprošel přes další bránící domácí hráče a jeho akce tak skončila.
     
    11
    V posledních minutách jsou o něco aktivnější fotbalisté v modrých dresech, tedy ti domácí. Hostující obrana v čele s brankářem má ale prozatím vše pod kontrolou.
     
    9
    Marko Merdovič se hnal do zakončení a nebyl vůbec daleko od něj! Brankář Nešetřil měl ale k míči o něco blíže a včas po něm skočil. Domácí útočník se ale ke střele záhy dostal. Zpoza šestnáctky mířil k pravé tyči. Tam už byl blanský gólman připraven a včas zasáhl.
     
    8
    Už to vypadalo, že uvidíme centr z levé strany do hostujícího vápna. Jenže rozhodčí viděl ofsajdové postavení a odpískal. Balón se stěhuje k hostům.
     
    7
    Míč se nyní střídá na kopačkách obou týmů. Ani jeden se s ním ale nemůže dostat skrze soupeřovu obranu.
     
    6
    Borek musel nyní vyběhnout ze svého území až před něj. Balon pak uchránil před napadajícím protihráčem, nicméně pouze za cenu odkopu do zámezí.
     
    4
    Štěpán Břečka posílal z křídla balón zhruba doprostřed pokutového území. Tam ovšem nestál nikdo z jeho spoluhráčů, tuto hrozbu Blansko bez potíží odvrací.
     
    3
    Hosté se dopustili útočného faulu nedaleko soupeřovy šestnáctky. Slovácko tedy opět u míče.
     
    2
    Rostislav Rajčinec dostal přihrávku na pravé křídlo, kde měl více prostoru. Jeho následná přihrávka za obranu ale nebyla přesná a skončila pouze na kopačkách domácích. Ti se tak dostávají k míči vůbec poprvé.
     
    1
    Úvodního výkopu se zmocnili hosté. Filip Smrčka pak nakopával dlouhý balón až na soupeřovu polovinu. Blansko se zatím do akce nedostalo, míč ovšem drží.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Zatím čekáme na nástup obou týmů na fotbalovou plochu.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Slovácko B: Borek – Stropsa, Kratochvíla, Aldin, Onuoha, Bartoš, Břečka, Velecký, Mitrevski, Kudela, Merdovič
    Náhradníci: Šlechta, Kozel, Koryčab, Levin, Andres
    Trenér: Němčický

    FK Blansko: Nešetřil – Chyla, Porč, Holman, Kapur, Thon, Jaroš Williams, Rajčinec, Šedivý, Smrčka
    Náhradníci: Kubica, Feik, Tulajdan, Černý, Spáčil, Šíp
    Trenér: Vorlický

    Rozhodčí: Dedek – Proske, Šafrán.
     
    Úvodní výkop je naplánován na 10:15.
     
    FK Blansko

    Blanský tým v tabulce zatím najdeme zhruba uprostřed, konkrétně na 9. místě. V posledních duelech má Blansko o něco lepší formu než jeho nedělní soupeř. V případě výhry by se mohlo posunout dokonce na 8. příčku a mohlo by se Slovácku přiblížit. Nejlepším střelcem celku je Miloš Kapur, chorvatský útočník nastřílel již 15 branek a patří mu momentálně 4. místo mezi střelci. Daří se také Karlu Jarošovi, který se trefil 9. a je na děleném 10. místě.
     
    1. FC Slovácko B

    Slovácko má zatím sezonu rozehranou poměrně dobře a ještě může pomýšlet na vysoké příčky v tabulce. Momentálně se nachází na sedmé příčce, ale je relativně na dosah týmům výše. V posledních pěti utkáních se ovšem Slovácku úplně nedařilo. Přišly dvě prohry, dvě remízy a jedna výhra za tři body proti Uherskému Brodu. Nejlepším střelcem týmu je Pavel Juroška. Mezi střelci v lize je na děleném 18. místě. Do soupeřově sítě se trefil přesně 8x.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    Adam Pavlíček

    Branky: 44. Kapur

    Karty:   61. Tulajdan (BLA)


    1.FC Slovácko B: Borek – Stropsa, Kratochvíla, Aldin, Onuoha, Bartoš, Břečka (71. Šlechta), Velecký, Mitrevski, Kudela, Merdovič (55. Kozel)
    Náhradníci: Šlechta, Kozel, Koryčab, Levin, Andres

    Trenér: Němčický

    FK Blansko: Nešetřil – Chyla, Porč, Holman, Kapur (59. Spáčil), Thon, Jaroš (65. Feik), Williams, Rajčinec, Šedivý (59. Tulajdan), Smrčka (71. Černý)
    Náhradníci: Kubica, Feik, Tulajdan, Černý, Spáčil, Šíp

    Trenér: Vorlický

    Rozhodčí: Dedek – Proske, Šafrán

    Diváci: 75
    bahis siteleri