Jablonec – Ostrava 1:1 (kon.) | Teplice – Zlín 2:1 (kon.) | Brno – Pardubice 0:2 (kon.)
konec
FK Teplice
2:1 (1:0)
FC Zlín
Neděle 14.05.2023, 15:00 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • FORTUNA:LIGA - Skupina o záchranu • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+8
    Žlutá karta pro tým FK Teplice (Filip Mucha). Klasické napomenutí za zdržování.
     
    90
    Zlínští slavili vyrovnání, ale zbytečně. Brance Libora Kozáka podle gestikulace hlavního sudího předcházela hra rukou, zkušený forvard se prosadil pouze za její pomoci. Vyrovnávací gól ke smůle hostí platit nebude.
     
    84
    Žákův přesný centr si na rohu vápna zpracoval Radosta, jehož pumelici vyrazil Dostál před sebe k Filovi. Zlínský gólman si ale poradil i s dorážkou z bezprostřední blízkosti!
     
    80
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Jakub Urbanec, přichází Matěj Radosta.
    79. Daniel FILA - 2:1
     
    79
    Teplice právě vstřelily branku!
    A jen pár minut po sporné situaci, po níž se Zlín dožadoval penalty, domácí vrací vedení na svoji stranu. Kučera narýsoval přesnou přihrávku na Filu, jehož zaknončení na zadní tyč Dostál ještě vyrazil. Bohužel pro něj ale jen do prostoru, v němž se vyskytoval Jukl, který svoji střelou trefil DANIELA FILU, od něhož se míč odráží do sítě. 2:1!
     
    76
    Žlutá karta pro tým FC Trinity Zlín (Filip Balaj). Žolík hostí ve středovém kruhu nedovoleně zastavil Tomáše Kučeru.
     
    75
    Slončík rozehrál volný kop z půlky hřiště na Vukadnoviće a Kozák vracel míč hlavičkou zpět do ohně. Hosté reklamují, že balon se otřel o ruku pravděpodobně Chaloupka, hra ale běží dále.
    72. Dominik SIMERSKÝ - 1:1
     
    72
    Zlín právě vstřelil branku!
    Jak jednoduchý může být fotbal. Podobně jako ve včerejším derby jsme byli svědky gólu po dlouhém autu. Kolář vhodil míč přesně na hlavu Balaje, který kulatý nesmysl prodloužil na DOMINIKA SIMERSKÉHO. Hostující kapitán z bezprostřední blízkosti neměl problém srovnat skóre. 1:1!
     
    72
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Lukáš Bartošák, přichází Libor Kozák.
     
    71
    Žlutá karta pro tým FK Teplice (Lukáš Mareček). Domácí středopolař byl potrestán za nedovolené zákrok na středu hřiště.
     
    70
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Abdallah Gning, přichází Filip Žák.
     
    69
    Dramé se obtočil ve vápně okolo obránce a pálil levačkou, jeho tvrdá rána ale proplachtila vedle levé tyče.
     
    63
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Alois Hyčka, přichází Tomáš Kučera.
     
    61
    Videoprostoj je u konce, k odpískání pokutového kopu nedojde.
     
    61
    Hosté reklamují ruku Jukla ve vápně, celou situaci nyní přezkoumává VAR.
     
    56
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Robert Hrubý, přichází Filip Balaj.
     
    46
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Nedeljko Kovinić, přichází Youba Dramé.
     
    45+5
    Po brejku hořelo před Dostálem. Trubačovu přihrávku chtěl Bartošák hrudníkem sklepnout svému brankáři, jenže tím jen osamostatnil Jukla, který se ocitl v obrovské šanci. Dostál ale teplickému středopolaři zmenšil střelecký úhel a po sražení míče vedle sebe jej skryl do rukavic.
    42. Filip Mucha (TEP)
     
    42
    Hrubého dělovku z přímého kopu k radosti domácích Mucha úspěšně vyráží před sebe a připisuje si tak první – a pořádně důležitý – zákrok v utkání.
     
    40
    Žlutá karta pro tým FK Teplice (Jakub Hora). Zůstaneme tedy u žlutého trestu a přímého kopu de facto přímo z hranice šestnáctky. Mucha už si staví zeď.
     
    30
    Hora následně zrychlil hru pasem do volného prostoru, Gning poté z hranice brankové čáry vybídl k zakončení Jukla. Jeho volej v pádu ale likviduje pohotovým zákrokem Dostál.
    26. Lukáš Mareček (TEP)
     
    26
    Mareček naváděl míč středem a následně si jej vyměnil s Filou, načež z první zakončoval placírou na přední tyč. Jeho relativně slušně vypadající zakončení ale nakonec ke smůle domácích letí mimo branku.
    22. Jakub Janetzký (ZLN)
     
    22
    Po několika odrazech míče ve vápně se do zpětné přihrávky Slončíka opřel Janetzký, jeho řádně prudká rána se ale nakonec mezi tři tyče nevešla. Na tribunách to každopádně zahučelo.
     
    20
    Taxativní žlutá karta. Jakub Janetzký rukama zezadu stáhl Trubače aby zbrzdil brejk soupeře, napomenutí sudího se tedy ani nediví.
    18. Daniel FILA - 1:0
     
    18
    Teplice právě vstřelily branku!
    Smrtící protiútok a domácí slaví! Mareček dlouhým nákopem rozesprintoval Gninga, ten natáhl krok, rychlostně předčil Koláře a navíc přes něj odcentroval. Balon si zpracoval na hranici vápna Trubač a posunul jej Urbancovi, jehož přesný pas na zadní tyči do odkryté brány usměrnil DANIEL FILA. 1:0!
     
    13
    Zatím sledujeme pořádně ostrý zápas. Třetí žlutou kartu v krátkém časovém sledu si zblízka prohlédl Lukáš Bartošák, který sestřelil Hyčku na pravém křídle. Teplice tak mohou zahrozit ze standardní situace.
     
    10
    Horovo vhazování si zpracoval Abdallah Gning, jemuž ale pokus o kličku překazil Janetzký. Senegalský forvard následně soupeře dojel nepříjemným skluzem a na žluté karty je tak již vyrovnáno.
     
    9
    Bartošákův centr z levé strany se pokoušel zpracovat Slončík, který ale jen přizvedl míč před sebe. Už to vypadalo, že se k nebezpečnému zakončení dostane Fantiš, jenže ten trefil pouze hlavu Hybše, který byl u míče dříve. Antonín Fantiš proto dostává žlutou kartu.

    Michal Nussbauer

    Branky: 18. Fila (Urbanec), 79. Fila (Jukl) – 72. Simerský (Balaj)

    Karty:   10. Gning (TEP), 40. Hora (TEP), 71. Mareček (TEP), 90+8. Mucha (TEP) – 9. Fantiš (ZLN), 13. Bartošák (ZLN), 20. Janetzký (ZLN), 76. Balaj (ZLN)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:7. Rohy: 0:3. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 18:14.
    FK Teplice: Mucha – Hora, Chaloupek, Hybš – Mareček – Hyčka (63. Kučera), Jukl, Trubač (C), Urbanec (80. Radosta) – Gning (70. Žák), Fila.
    Náhradníci: Němeček – Sy, Núr, Vachoušek.

    Trenér: Zdenko Frťala

    FC Zlín: Dostál – Cedidla, Simerský (C), Kolář, Bartošák (72. Kozák) – Vukadinović, Janetzký, R. Hrubý (56. Balaj), Fantiš – Slončík – Kovinić (46. Y. Dramé).
    Náhradníci: Rakovan – M. Jeřábek, Reiter, Bužek.

    Trenér: Pavel Vrba

    Rozhodčí: Nehasil – Machač, Slavíček

    Diváci: 3513
    bahis siteleri