USA – Rakousko 4:1 (kon.) | Lotyšsko – Norsko 2:1 (kon.) | Finsko – Francie 5:3 (kon.)
Kanada – Kazachstán 5:1 (kon.)
konec
USA
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Rakousko
Středa 17.05.2023, 15:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Klíčovým momentem utkání se stal americký gól na 2:1 ze 39. minuty. Do tohoto okamžiku ještě Rakušané živili naději na zisk důležitého bodu. V turnaji totiž zatím uhráli jen jediný. Ve třetí třetině americké vítězství pojistil Lane Hutson. Rakousko to v závěru zkoušelo se šesti muži v poli. Jenže ještě než se tým Rogera Badera stihl zabydlet v útočné třetině, potrestal chybnou rozehrávku Nick Perbix, jenž pečetil vítězství svého týmu 4:1.

    Střely na branku (po třetinách):

    USA 31 (7, 10, 14)
    Rakousko 19 (7, 6, 6) (17:45:33)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Lane Hutson (USA)
    Bernhard Starkbaum (Rakousko)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Američané nikam nepospíchají a svou brankou budou chtít dohrát duel, ve kterém už vypracovali komfortní náskok.
     
    58:35
    Po vhazování ve středním pásmu pálil od modré Lane Hutson. Na skrytou střelu reagoval Bernhard Starkbaum na poslední chvíli. Přesto ustál těžký moment.
    57:27 Nick PERBIX - 4:1
     
    57:27
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    To je zřejmě definitivní tečka za dnešním utkáním. Američané vystihli rakouskou rozehrávku ve středním pásmu a kotouč se dostal až k NICKA PERBIXE, který už měl před prázdnou brankou jednoduchou práci. Asistence: Patrick Brown, Sean Farrell.
     
    57:14
    Rakousko volá Bernharda Starkbauma na střídačku! Hráči našeho jižního souseda to zkouší v šesti.
     
    56:47
    Bernhard Starkbaum byl znovu nalepený na své tyči a nenechal žádnou skulinku proti střele z ostrého úhlu.
     
    56:30
    Dnešní utkání sleduje 7676 diváků.
     
    55:39
    Tou zasáhl i proti další ráně z mezikruží. Tentokráte pálil Lane Hutson. Rakouský brankář ukázal, že i ve svém věku je stále oporou národního týmu.
     
    54:58
    Cutter Gauthier projel po levém křídle a vypálil na bližší tyč. Bernhard Starkbaum měl ale dobré postavení a zasáhl vyrážečkou.
     
    54:41
    Na soupisce Rakouska figuruje celkem 11 hráčů z týmu Red Bull Salzburk. Těm po další komerční přestávce zbývá něco málo přes pět minut na zdramatizování skóre.
     
    54:06
    Benjamin Nissner projel po levém křídle. V útočném pásmu ale neměl nikoho ze svých spoluhráčů a na kotouči jsou opět hráči USA.
     
    53:40
    Americký brankář má další zákrok. A po komerční přestávce se bude vhazovat po jeho levici.
     
    52:30
    Pohledná pasáž se divákům v Tampere musela líbit.
     
    51:55
    Oba borci si vzápětí svůj souboj zopakovali. Tentokráte Dominic Zwerger zvolil kličku do bekhendu. Cal Petersen ho ale výborně vybruslil a zasáhl vyrážečkou.
    51:17 Trestné střílení Dominica Zwergera.
     
    51:17
    K nájezdu se postavil útočník Dominic Zwerger. Ten krátce zamíchal a zkoušel překvapit brankáře rychlou střelou mezi betony. Cal Petersen však měl hokejku na svém místě.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Petr Koval

    Branky a nahrávky: 28. Grimaldi (Bonino, Mackey), 39. Mazur (Tynan, Hutson), 44. Hutson (Perbix, Coronato), 58. Perbix (Brown, Farrell) – 38. Raffl (Schneider, Rossi)


    USA: Petersen (DeSmith) – Samberg, Perbix, Perunovich, Kleven, Thrun, Mackey, Hutson – Bonino (C), Grimaldi, A. Tuch (A) – O'Connor, Eyssimont, Garland (A) – Tynan, Gauthier, Mazur – Farrell, Bjork, Coronato – Brown.
    Trenér: David Quinn

    Rakousko: Starkbaum (Madlener) – Maier, Strong, Zündel, Heinrich (A), Wolf, Nickl, Wimmer, Brunner – Ganahl (A), Haudum, Neubauer – Raffl (C), Thaler, Nissner – Schneider, Zwerger, Rossi – Wukovits, P. Huber, M. Huber.
    Trenér: Roger Bader

    Rozhodčí: Andris Ansons, Mikko Kaukokari – Onni Hautamaki, Šimon Synek.
    bahis siteleri