USA – Rakousko 4:1 (kon.) | Lotyšsko – Norsko 2:1 (kon.) | Finsko – Francie 5:3 (kon.)
Kanada – Kazachstán 5:1 (kon.)
konec
USA
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Rakousko
Středa 17.05.2023, 15:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:27 Nick PERBIX - 4:1
     
    57:27
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    To je zřejmě definitivní tečka za dnešním utkáním. Američané vystihli rakouskou rozehrávku ve středním pásmu a kotouč se dostal až k NICKA PERBIXE, který už měl před prázdnou brankou jednoduchou práci. Asistence: Patrick Brown, Sean Farrell.
    43:24 Lane HUTSON - 3:1
     
    43:24
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané se ujímají dvoubrankového vedení. LANE HUTSON se dostal ke kotouči ve slotu a postupoval na branku. Bernhard Starkbaum chtěl americkému útočníkovi vypíchnout kotouč, jenže na puk nedosáhl. A tak jeho nedůslednost potrestal střelou mezi betony. Asistence: Nick Perbix, Matt Coronato.
    38:20 Carter MAZUR - 2:1
     
    38:20
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Srovnaný stav vydržel jen sedmapadesát vteřin a USA znovu odskakují do jednobrankového vedení! T.J. Tynan našel z levého křídla CARTERA MAZURA, který z mezikruží prostřelil Bernharda Starkbauma ranou na vyrážečku. Asistence: Carter Mazur, Lane Hutson.
    37:23 Thomas RAFFL - 1:1
     
    37:23
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Nádhera TIK-TAK-BUM končí srovnáním skóre. Marco Rossi tentokráte přihrával, když nabíjel Peteru Schneiderovi. Ten střílenou přihrávkou našel před brankou THOMASE RAFFLA, který jen nastavil hokejku a usměrnil kotouč za bezmocného brankáře. Rakousko tak využívá hned první přesilovku v utkání. Asistence: Peter Schneider, Marco Rossi.
    27:16 Rocco GRIMALDI - 1:0
     
    27:16
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané se ujímají vedení, když potrestal statickou obranu Rakušanů! Nick Bonino dostal kotouč za brankou a při pokusu o zasunutí puku za brankářův beton našel přesně hůl ROCCA GRIMALDIHO, který do horních pater nedal brankáři šanci. Asistence: Nick Bonino, Connor Mackey.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Petr Koval

    Branky a nahrávky: 28. Grimaldi (Bonino, Mackey), 39. Mazur (Tynan, Hutson), 44. Hutson (Perbix, Coronato), 58. Perbix (Brown, Farrell) – 38. Raffl (Schneider, Rossi)


    USA: Petersen (DeSmith) – Samberg, Perbix, Perunovich, Kleven, Thrun, Mackey, Hutson – Bonino (C), Grimaldi, A. Tuch (A) – O'Connor, Eyssimont, Garland (A) – Tynan, Gauthier, Mazur – Farrell, Bjork, Coronato – Brown.
    Trenér: David Quinn

    Rakousko: Starkbaum (Madlener) – Maier, Strong, Zündel, Heinrich (A), Wolf, Nickl, Wimmer, Brunner – Ganahl (A), Haudum, Neubauer – Raffl (C), Thaler, Nissner – Schneider, Zwerger, Rossi – Wukovits, P. Huber, M. Huber.
    Trenér: Roger Bader

    Rozhodčí: Andris Ansons, Mikko Kaukokari – Onni Hautamaki, Šimon Synek.
    bahis siteleri