USA – Rakousko 4:1 (kon.) | Lotyšsko – Norsko 2:1 (kon.) | Finsko – Francie 5:3 (kon.)
Kanada – Kazachstán 5:1 (kon.)
konec
USA
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Rakousko
Středa 17.05.2023, 15:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:27 Nick PERBIX - 4:1
     
    57:27
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    To je zřejmě definitivní tečka za dnešním utkáním. Američané vystihli rakouskou rozehrávku ve středním pásmu a kotouč se dostal až k NICKA PERBIXE, který už měl před prázdnou brankou jednoduchou práci. Asistence: Patrick Brown, Sean Farrell.
     
    57:14
    Rakousko volá Bernharda Starkbauma na střídačku! Hráči našeho jižního souseda to zkouší v šesti.
     
    51:55
    Oba borci si vzápětí svůj souboj zopakovali. Tentokráte Dominic Zwerger zvolil kličku do bekhendu. Cal Petersen ho ale výborně vybruslil a zasáhl vyrážečkou.
    51:17 Trestné střílení Dominica Zwergera.
     
    51:17
    K nájezdu se postavil útočník Dominic Zwerger. Ten krátce zamíchal a zkoušel překvapit brankáře rychlou střelou mezi betony. Cal Petersen však měl hokejku na svém místě.
     
    51:17
    Vyloučení v týmu USA:
    Carter Mazur – TS, podrážení.
     
    51:17
    Bernd Wolf jel sám na Cala Petersena. To americký brankář zvládl. Nařízeno je však trestné střílení!
     
    50:25
    Fantastický zákrok Bernharda Starkbauma! Ten se dokázal parádně přemístit s přihrávkou přes osu a proti střele Michaela Eyssimonta lapačkou poslal svůj zákrok do top momentů turnaje. Frustrovaný americký útočník pak vzteky praštil hokejkou přes koleno.
    43:24 Lane HUTSON - 3:1
     
    43:24
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané se ujímají dvoubrankového vedení. LANE HUTSON se dostal ke kotouči ve slotu a postupoval na branku. Bernhard Starkbaum chtěl americkému útočníkovi vypíchnout kotouč, jenže na puk nedosáhl. A tak jeho nedůslednost potrestal střelou mezi betony. Asistence: Nick Perbix, Matt Coronato.
    38:20 Carter MAZUR - 2:1
     
    38:20
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Srovnaný stav vydržel jen sedmapadesát vteřin a USA znovu odskakují do jednobrankového vedení! T.J. Tynan našel z levého křídla CARTERA MAZURA, který z mezikruží prostřelil Bernharda Starkbauma ranou na vyrážečku. Asistence: Carter Mazur, Lane Hutson.
    37:23 Thomas RAFFL - 1:1
     
    37:23
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Nádhera TIK-TAK-BUM končí srovnáním skóre. Marco Rossi tentokráte přihrával, když nabíjel Peteru Schneiderovi. Ten střílenou přihrávkou našel před brankou THOMASE RAFFLA, který jen nastavil hokejku a usměrnil kotouč za bezmocného brankáře. Rakousko tak využívá hned první přesilovku v utkání. Asistence: Peter Schneider, Marco Rossi.
     
    36:04
    Spojené státy jsou nejméně trestaným týmem v turnaji. Teď se ale budou muset bránit. Rakousko si totiž svým pobytem v útočném pásmu vybojovalo přesilovku. Na trestnou lavici putuje Tyler Kleven za podrážení.
    27:16 Rocco GRIMALDI - 1:0
     
    27:16
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané se ujímají vedení, když potrestal statickou obranu Rakušanů! Nick Bonino dostal kotouč za brankou a při pokusu o zasunutí puku za brankářův beton našel přesně hůl ROCCA GRIMALDIHO, který do horních pater nedal brankáři šanci. Asistence: Nick Bonino, Connor Mackey.
     
    25:38
    Ani velká šance USA se skóre nepohnula. Carter Mazur nabral rychlost a v situaci dva na dva hledal před brankou najetého Cuttera Gauthiera. Mladého útočníka však vychytal rakouský brankář, který následným andělíčkem zalehl kotouč ve svém brankovišti.
     
    23:19
    Asi zatím nejnadějnější šanci měli Rakušané! Nahození Stevena Stronga tečoval Manuel Ganahl svoji nohou. Jeho teč však těsně minula americkou klec. Tam by byl Cal Petersen ve svém rozkleku bez šance.
     
    21:46
    Peter Schneider s Dominic Zwerger ukázali dobrý tandem, když si vyměnili svoje pozice. Druhý jmenovaný to vzal na sebe. Jeho prudkou ránu vyrazil brankář lapačkou.
     
    09:44
    I druhý faul Rakouska přichází v útočném pásmu. Tentokráte se proti pravidlům provinil Marco Rossi a putuje na trestnou lavici za podrážení.
     
    06:50
    Jeden z hráčů v bílých dresech vybojoval touš v útočné třetině a naservíroval ho pro Seana Farrella. Ten ale trestuhodně zahodil velkou šanci, když ze slotu minul Starkbaumovu klec.
     
    04:27
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Marco Rossi – 2 min., vysoká hůl.
     
    04:25
    Dominic Zwerger se trochu krkolovně proháčkoval mezi americkou obranou. Dostal se až k zakončení bekhendem. Cal Petersen byl ale na svém místě, když kotouč vyrazil ramenem.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Petr Koval

    Branky a nahrávky: 28. Grimaldi (Bonino, Mackey), 39. Mazur (Tynan, Hutson), 44. Hutson (Perbix, Coronato), 58. Perbix (Brown, Farrell) – 38. Raffl (Schneider, Rossi)


    USA: Petersen (DeSmith) – Samberg, Perbix, Perunovich, Kleven, Thrun, Mackey, Hutson – Bonino (C), Grimaldi, A. Tuch (A) – O'Connor, Eyssimont, Garland (A) – Tynan, Gauthier, Mazur – Farrell, Bjork, Coronato – Brown.
    Trenér: David Quinn

    Rakousko: Starkbaum (Madlener) – Maier, Strong, Zündel, Heinrich (A), Wolf, Nickl, Wimmer, Brunner – Ganahl (A), Haudum, Neubauer – Raffl (C), Thaler, Nissner – Schneider, Zwerger, Rossi – Wukovits, P. Huber, M. Huber.
    Trenér: Roger Bader

    Rozhodčí: Andris Ansons, Mikko Kaukokari – Onni Hautamaki, Šimon Synek.
    bahis siteleri