Maďarsko – Švédsko 1:7 (kon.) | Česko – Slovinsko cz 6:2 (kon.) | Dánsko – Německo 4:6 (kon.)
Švýcarsko – Slovensko 4:2 (kon.)
konec
Česko
6:2 (0:2, 1:0, 5:0)
Slovinsko
Čtvrtek 18.05.2023, 15:20 • Arena Riga • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    Zlepšený výkon v poslední třetině znamená obrat na 6:2 a další tři body na české konto
     
    To je od nás směrem k zápasu českého národního týmu vše. Za pozornost děkují přímo z Riga Areny Tomáš Chalupa a David Jabůrek. (17:42:42)
     
    Povinné tři body se nerodily lehce, Češi je ale nakonec mají! První třetina skončila šokujícím vedením Slovinska 2:0. Od druhé třetiny Česko naštěstí začalo stupňovat svůj výkon a díky Kubalíkovi to bylo po čtyřiceti minutách alespoň 1:2. Ve třetí tercii už na ledě existovalo prakticky pouze jedno mužstvo a Česko pěti góly vývoj zápasu jasně otočilo. Dominik Kubalík navíc vysoké vítězství okořenil hattrickem. Další branky přidali Jakub Flek, Roman Červenka a Michal Kempný.
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Slovinsko – Luka Gračnar
    Česko – Dominik Kubalík
     
    Střely na branku v zápase: 41:20
    Vyloučení: 3:3
    Využití: 2:1
     
    Konec zápasu.
    59:53 Sedmý gól českého týmu mohl přidat v samotném závěru Chlapík
     
    59:53
    V posledních sekundách ještě mohl navýšit český náskok Chlapík, v samostatném úniku ale selhal a trefil pouze Gračnarovy betony!
     
    59:41
    Dnešní utkání sleduje 3670 diváků.
    58:56 Jakub FLEK - 6:2
     
    58:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Wow, tak tohle byl těžko uvěřitelný gól! JAKUB FLEK měl kotouč na čepeli v rohu za slovinskou bránou, když se rozhodl jej z otočky poslat před Gračnara. Ten však na českého útočníka neviděl dobře a než zaregistroval, co se děje, už se mu hrací předmět odrážel od betonu do brány. Asistence: Michal Kempný, Tomáš Dvořák.
     
    58:08
    Slovinci ještě zkoušejí zaútočit, Gračnar však již zůstává na svém místě, o výsledku je totiž rozhodnuto.
    57:49 Dominik KUBALÍK - 5:2
     
    57:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    HATTRICK! Závěrečný nápor se konat nebude. Češi ve vlastní třetině vybojovali kotouč, na pravém křídle měl spoustu času DOMINIK KUBALÍK a český útočník odkrytou klecí nepohrdl. Asistence: Jakub Zbořil.
     
    57:30
    Gračnar míří na střídačku, Slovinci v šesti!
     
    57:26
    Další nebezpečné zakončení ze slovinských hokejek. Tentokrát od modré hodně tvrdě pálil Miha Verlič.
     
    56:40
    Zkušený útočník Slovinska Robert Sabolič po přechodu do pásma okamžitě pálil z mezikruží, Vejmelku naštěstí trefil do přilby! Tahle střela neměla vůbec špatné parametry.
     
    56:16
    Špaček hledal při přečíslení tří na dva někoho na druhé straně, než se ale rozhodl pro nahrávku, byl už v příliš velkém úhlu, a puk tak zachytil brankář Gračnar.
     
    55:38
    Slovinci jsou pozorní a při sebemenším českém zaváhání přeberou puk do svého držení. Jedné z mnoha takových chyb mohl využít Jan Urbas, jehož pokus tahem byl vyražen do ochranné sítě. Po dalším reklamním brejku se bude vhazovat po pravici Vejmelky.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Tomáš Chalupa

    David Jabůrek

    Branky a nahrávky: 39. Kubalík (Kempný, Tomášek), 44. Kubalík (Tomášek, Smejkal), 46. Červenka (Voženílek, Košťálek), 52. Kempný (Sobotka, Kubalík), 58. Kubalík (Zbořil), 59. Flek (Kempný, Dvořák) – 8. Verlič (Urbas, Gregorc), 12. Urbas (Gregorc, Jeglič)


    Česko: Vejmelka (Langhamer) – Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán (A), Zbořil, Němeček, Knot – Červenka (C), Špaček, Kubalík – Smejkal, Černoch, Beránek – Flek, Sobotka (A), Tomášek – Kaut, Voženílek, Chlapík.
    Trenér: Kari Jalonen.

    Slovinsko: Gračnar (Krošelj) – Pavlin (A), Gregorc, Crnovič, Magovać, Mašič, Štebih, Podlipnik – Verlič, Jeglič, Urbas (C) – Drozg, Tičar (A), Sabolič – Pance, Simšič, Kuralt – Maver, Tomaževič, Zajc – Čimžar.
    Trenér: Matjaž Kopitar.

    Rozhodčí: Frandsen, Stolc – Cattaneo, Kroyer.

    Diváci: 3670
    bahis siteleri