Faerské ostrovy – Albánie 1:3 (kon.) | Moldavsko – Polsko 3:2 (kon.) | Estonsko – Belgie 0:3 (kon.)
Rakousko – Švédsko 2:0 (kon.) | Bulharsko – Srbsko 1:1 (kon.) | Maďarsko – Litva 2:0 (kon.)
Lichtenštejnsko – Slovensko 0:1 (kon.) | Bosna – Lucembursko 0:2 (kon.) | Island – Portugalsko 0:1 (kon.)
Norsko – Kypr 3:1 (kon.) | Skotsko – Gruzie 2:0 (kon.)
konec
Lichtenštejnsko
0:1 (0:1)
Slovensko
Úterý 20.06.2023, 20:45 • Rheinpark Stadion, Vaduz • Kvalifikace ME • Skupina J
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 1:9. Rohy: 3:14. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 16:6. (22:53:26)
     
    Slovenští fotbalisté se na vítězství v Lichtenštejnsku až nečekaně nadřeli, na půdě největšího outsidera skupiny zvítězili hubeným výsledkem 1:0.

    Naši východní sousedé měli podle očekávání územní převahu, ale dlouho se jim nedařilo ji přetavit v gól. Tolik kýžená branka nakonec padla těsně před odchodem do kabin. Centr Pekaríka od praporku Hancko prodloužil na Denise Vavra, jenž z bezprostřední blízkosti mířil hlavou neomylně pod břevno. Slováci pokračovali v nemastném, neslaném výkonu i ve druhé půli, nicméně těsný jednobrankový náskok se jim povedlo udržet až do závěrečného hvizdu, a to je nejdůležitější.

    Svěřenci kouče Calzony po vítězství nadále figurují na druhé příčce, neboť vedoucí Portugalci v souběžně hraném zápase zvítězili v Islandu. Lichtenštejnsko zůstává i po čtvrtém utkání na nule.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Slováci podle všeho získají očekávané, ale nečekaně tvrdě vydřené tři body. V posledních vteřinách nastaveného času vybojoval faul na svou osobu Dávid Ďuriš na útočné polovině.
     
    90+5
    Dobré čtení hry ukázal Benjamin Büchel, ještě před provedením vyběhl proti nákopu Strelce a před Ďurišem poslal balón ke kopačkám Grabera.
     
    90+4
    Nákop na levou stranu šestnáctky měl pod kontrolou Dávid Hancko, hrací předmět navíc zkušeně dokázal stáhnout ze vzduchu a přesně rozehrát.
     
    90+3
    S agresivitou to v osobním souboji přehnal Tomáš Suslov, nedovoleným zákrokem pravou rukou v obličeji atakoval Maximiliana Göppela.
     
    90+2
    Naši východní sousedé nechtějí nechat nic náhodě a trpělivě kombinují na útočné polovině s jasným cílem nepustit k míči soupeře.
     
    90+1
    Zmatků v pokutovém území Slováci k pojistce vítězství nevyužili. Nejprve hlavou střílel nepřesně Dávid Strelec, vzápětí Matúš Bero usměrnil míč vedle levé tyče.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    90
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko:
    ze hřiště odchází Aron Sele, přichází Julien Hasler.
     
    90
    Střídání v týmu Slovensko:
    ze hřiště odchází Denis Vavro, přichází Norbert Gyömbér.
     
    89
    Střídání v týmu Slovensko:
    ze hřiště odchází Stanislav Lobotka, přichází Patrik Hrošovský.
     
    88
    Lichtenštejnský rohový kop k vyrovnání nevedl. Centr mířil příliš daleko od brány, Lukas Graber střílel hlavou z velké vzdálenosti vedle pravé tyče.
     
    87
    S ohněm si zahrával Lars Traber, aby si nakonec poradil, před Dávidem Ďurišem ve skluzu zvládl odehrát balón aspoň na brankáře.
     
    86
    Dobrou práci odvedl na hranici velkého vápna Benjamin Büchel. kam včas doběhl a hrací předmět sebral těsně před Strelcem.
     
    85
    Gólman Benjamin Büchel neváhal po malé domů z první odkopával na útočnou polovinu, kde Milan Škriniar přehlavičkoval Livia Meiera.
     
    84
    Faul na svou osobu vybojoval Stanislav Lobotka, jenž přihrál Pekaríkovi, Colin Haas následně středopolaři neúmyslně, ale přece šlápl na levou nohu.
     
    83
    Slovákům evidentně těsné vítězství stačí. Míč si teď vyměňuje obranná čtveřice, Pekarík nakonec odkopával pod tlakem Salanoviće.

    Milan Huppert

    Branky: 45+1. Vavro (Hancko)

    Karty:   31. Beck (LIC)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 1:9. Rohy: 3:14. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 16:6.
    Lichtenštejnsko: Büchel (C) – Beck, Traber, Hofer – S. Wolfinger (62. Graber), F. Wolfinger (62. Meier), Lüchinger (77. Haas), Sele (90. J. Hasler), Göppel – Saglam (77. Gassner), Salanović.
    Náhradníci: Foser, Lo Russo – Marxer, Netzer, M. Wolfinger, Yildiz.

    Trenér: Konrad Fünfstück

    Slovensko: Dúbravka – Pekarík, Vavro (90. Gyömbér), Škriniar, Hancko – Kucka, Lobotka (89. Hrošovský), Hamšík (C) (77. Bero) – Suslov, Polievka (77. Strelec), Mak (62. Ďuriš).
    Náhradníci: Ravas, Rodák – Boženík, De Marco, Šatka, Tupta, Valjent.

    Trenér: Francesco Calzona

    Rozhodčí: Frid – Yacobov, Babayof (ISR)

    Diváci: 2 316
    bahis siteleri