Zlín – Žilina 2:2 (kon.) | Dunajská Streda – Rapid Buk. 1:1 (kon.) | Příbram – Dukla Praha 2:2 (kon.)
Michalovce – Humenné 0:0 (kon.) | Č. Budějovice – Vlašim 1:2 (kon.) | Jablonec – Karkonosze 5:2 (kon.)
FC Košice – Ružomberok 2:3 (kon.) | Plzeň – Táborsko 8:2 (kon.) | Ostrava – Myjava 8:1 (kon.)
Hr. Králové – Vyškov 3:1 (kon.) | B. Bystrica – Považská Bystrica 4:0 (kon.) | Hajduk Split – Trnava 1:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
3:1 (1:0)
MFK Vyškov
Středa 28.06.2023, 17:00 • Sportovní areál Bavlna, Hradec Králové • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání sledovalo 370 diváků. (18:50:40)
     
    Z mé strany je to dnes již vše, přeji vám hezký zbytek nejen dne, ale i pracovního týdne. Carpe diem!
     
    A to přišlo hned záhy. Hradec slaví před sympatickou návštěvou výhru 3:1, přičemž náskok mohl být vyšší. Vašulín však v tutových šancích dvakrát selhal a na 2:0 dal až František Čech v 73. minutě. Vyškov sice po povedeném brejku Metsoka snížil na 1:2 a mohl bojovat o srovnání, to ale zarazil nesmyslným faulem Grant, po němž Jakub Rada bezpečně proměnil penaltu a zařídil výhru 3:1.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Ofsajd Vyškova přesouvá těžiště hry znovu na útočnou polovinu Hradce a nemálo diváků již vyhlíží konec duelu, který se blíží.
     
    88
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    K penaltě se postavil JAKUB RADA a poradil si znamenitě. Počkal si s pomalým rozběhem na pohyb Borka a míč následně poslal pod víko na střed. Votroci tak budou i nadále v přípravě neporaženi – 3:1!
     
    87
    Penalta pro Hradec! Grant zcela nesmyslně podrazil jednoho z domácích v momentě, kdy vybíhal z vápna a nebyl nijak nebezpečný. Hradec bude kopat desítku!
     
    86
    Hosté reklamovali ruku po Smržově skluzu, hra ale pokračovala do brejkové situace Hradce, kterou zachránil Štěpánek hlavičkou na rohový kop. Domácí jsou tak zase o něco blíže výhře.
     
    84
    MFK Vyškov právě vstřelil branku!
    Vyškov to ještě nebalí a snižuje, nutno říci, že po určitém nedorozumění hradecké obrany! Krátkou malou domů vytušil METSOKO a šel sám na Bajzu. Ten ho poprvé vychytal, míč ale nezastavil. Při couvání Bajzy zpět na brankovou čáru dostal Metsoko druhou možnost a povedeným lobem snižuje – 2:1!
     
    82
    Štěpánek dobře stínoval pohyb Šašinky a v ideálním momentu skluzem celou akci zastavil. Na to konto mohli jít hosté do kontru, který končil zajímavým pokusem Granta, jenže Bajza byl připraven.
     
    81
    Po faulu Štěpánka zahrávali domácí přímý kop fakticky z brankové čáry, všechno ale skončilo nastřelením míče do Šašinky, od nějž se balon odrazil za brankovou čáru.
     
    79
    K ní sáhl až o útok později. Michal Leibl (HKR) byl ještě nedávno u porodu dcery Beáty, teď chytal nedovoleným způsobem zezadu Němečka. Dostává tak první žlutou kartu utkání.
     
    79
    Štěpánek šel do souboje na středu pole poněkud tvrději a je pískán okamžitě faul, rozhodčí Starý ale nesahá ke žluté kartě.
     
    77
    Velmi pozvolna se posouváme do samotného závěru zápasu a Hradec jeho vývoj zcela kontroluje. Vyškov se sice snaží útočit, finální řešení ale obvykle nevolí správně.
     
    76
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Smrž, přichází Hlaváč,
    ze hřiště odchází Čech, přichází Baloun.
     
    75
    Vyškov nebyl zcela zformován v obraně a zmatky ukončil až souboj, po němž bude zahrávat Hradec další rohový kop.
     
    73
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    A z něj se urodilo, ačkoliv branka samotná krásy mnoho nepobrala. Vašulín vyhrál hlavičkový souboj na penaltě a střílel na branku. Pokus byl sice zablokován, ale propadl k FRANTIŠKU ČECHOVI, který jej s notnou dávkou štěstí přes padajícího obránce a brankáře podél tyče dostal do branky – 2:0!
     
    72
    Osobní souboj ve vzduchu ale hosté ubránili, bránit se však budou muset i nadále. Hradec si totiž vybojoval roh.
     
    71
    Fauje v souboji neúmyslně podkopl Šašinku a je signalizován faul. Ke kopu se staví Kodeš a Hradec může odskočit na dva góly.
     
    70
    Jambor se srazil ve vápně při průniku s vlastním spoluhráčem a Vyškov se tak musel bránit. Vašulín po nepřesné nahrávce sice reklamoval rohový kop pro Votroky, rozhodčí však nařizuje odkop od vyškovské kasy.
     
    69
    Vašulín byl první v souboji o míč a Štěpánek jej předskočil, ale od jeho nohy se odrazil míč do zámezí. Hradec tak bude vhazovat na útočné půlce.
     
    67
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Leibl, přichází Ševčík,
    ze hřiště odchází Juliš, přichází Šašinka.
     
    66
    Štěpánek zachraňoval potenciální propad Vyškova nouzovým odkopem, ale také připravil tutovku pro Granta! Hradecká obrana možná i pod vlivem potenciálního ofsajdu přestala hrát a vyškovský štírek byl sám před Bajzou. Toho si nejprve posadil a následně z ostrého úhlu střílel na bližší tyč, situaci však zachránil Čech, od nějž se balon odrazil vedle tyče!
     
    64
    Kučera skvěle vyhrál souboj ve středu pole a šlo se 3 na 2. Přes Hlaváče dostal míč do loženky Vašulín, který byl sám na malém vápně před Borkem, ale z kroku netrefil ani branku!
     
    63
    Kodeš otevřel prostor pro Smrže, který ale předkopl míč a snadno jej ztratil. Vyškov kontroval dalším ze série brejků, ani tentokrát se ale nedočkal.
     
    62
    Kodeš měl velkou příležitost na trefu! Zprava mu přišel po zemi výborný míč do kapsy, těsně před zakončením ale přilétl skluzem Štěpánek a čistým způsobem odpravil míč na roh.
     
    60
    Na hlavu naskakoval Vašulín, ale bez úspěchu. Míč letěl jenom za branku Vyškova, kde probíhají doplňovací cvičení pro vystřídané hráče a hráče, kteří na vstup do utkání čekají. Také se tam konají určité mediální povinnosti v podobě rozhovorů.
     
    59
    Rada si předskočil Klimeše, který jej už musel faulovat. Z levé strany tak rozehraje právě Rada přímý kop.
     
    58
    Z rohu se ale nic extra neurodilo. Nejzajímavější byl tak jenom křik Metsoka, který dal výrazným zvukovým projevem najevo, že vlastním přičiněním upadl.
     
    57
    Vyškov zablokoval kombinaci Hradce na středovém kruhu a dal prostor Grantovi, který poslal zajímavý centr na Metsoka. Před ním se ale do vzduchu dostal Kodeš a odehrál na roh.
     
    56
    Na druhé straně to bylo již o poznání nebezpečnější! Hlaváč připravil střeleckou pozici pro Pudhorockého, který však jenom trefil Jaroše, jenž se posunul na stoperský post!
     
    55
    Grant využil toho, že před nám spadl Smrž, proto se jal střílet. Ale slabý pokus sebral Bajza v klidu do rukavic.
     
    53
    Po faulu jednoho z Hradeckých zahrával Vyškov snad první standardní situaci. Ta ale skončila jenom na hlavách bránících hráčů, kteří odpravili míč do bezpečí.
     
    52
    Metsoko si v brejkové situaci počínal nadějně, dostal se na hranici vápna přes obránce a z úhlu postupoval do lepší střelecké pozice. Podporu však téměř neměl a zakončoval jenom do prvního před sebou.
     
    50
    Metsoko zrychlil hru a vysouval do úniku Granta, který na hřišti nakonec zůstal. Ani v tomto případě si ale útočník nepohlídal ofsajdovou hranu, a tak je to také signalizováno.
     
    49
    Hlaváč je na levém křídle hodně vidět, za necelých pět minut druhé půle už podruhé centroval do zajímavé pozice pro útočníky. Tentokrát ale situaci zachránil Sampson.
     
    48
    Vyškovští se dostávali do potenciální gólovky, jenže Diallo si ve vápně pomohl při zpracování míče rukou, tudíž byla hra přerušena. Na výborně zaplněné tribuně se mezitím diváci baví poněkud svérázným výkladem pana hlasatele, který dění tohoto odpoledne na Bavlně dobře ozvlášťňuje.
     
    46
    Hradec otevřel druhý poločas v naprosto odlišné sestavě a Hlaváč připravil po necelé minutě tutovku pro Vašulína, který naskakoval sám na malém vápně. Hlavička mu však vůbec nesedla a nezamířila ani mezi tři tyče!
     
    46
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Ilko, přichází Němeček,
    ze hřiště odchází Krška, přichází Jambor,
    ze hřiště odchází Diallo, přichází Metsoko.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Dominik Starý neměl důvod nic víc nastavovat, a tak je první poločas za námi. Na Vyškovu bylo znát, že do přípravy teprve vstupuje a v jeho kombinaci bylo poměrně hodně nepřesností, které znemožnily i výraznější projev směrem dopředu. Hradec byl lepším týmem a už v osmé minutě šel do vedení po trefě Petra Juliše. Svoje vedení mohl navýšit po několika dalších akcích, jenže dvě branky nebyly kvůli ofsajdu uznány a střelu Pilaře zachránil na brankové čáře Sampson.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Bavlna se radovala potřetí, stav je stále jenom 1:0. Pilař vyslal z rozehrávky opět další parádní centr, tentokrát na Ševčíka. Ten si naskočil na malém vápně a trefil vingl, jenže byl předtím v ofsajdu.
     
    42
    Přichází střídání po 42 minutách hry. Ladislav Krejčí má splněno, na jeho místo jde Horák.
     
    41
    Jaroš dostal dlouhý centr středem a rázem byl až ve vápně. Proti Kučerovi ale silově neobstál, byl zády k brance a z otočky se nedostal ani do zakončení.
     
    39
    Hradecká obrana lehce zachybovala a přišla přesná přihrávka na Kršku, který zůstal zcela opomenut na ose hřiště. Krška šel v první chvíli fakticky sám na branku, hned záhy byl ale dostižen a jeho střela byla zablokována.
     
    38
    Z první hlavičky Šašinka trefil jenom blokujícího hráče, druhý pokus prolétl dozadu až na Kodeše, který byl sám u tyče. Pohotově prostřelil Borka, nikdo se ale moc neradoval. Všem bylo totiž jasné, že stál Kodeš v ofsajdu.
     
    38
    Oulehla zezadu přišlápl Pilaře, což má za následek další přímý kop domácí strany.
     
    36
    Sampson zpracoval dlouhý nákop mířící na Šašinku a Vyškov mohl jít dopředu. A to i díky Grantovi, který hraničním způsobem odstavil od míče Kučeru. Nic velkého z toho ale nebylo, hosté se totiž sami zakopali na levé straně.
     
    34
    Pilař čistým způsobem obral Vintra o míč a nabíhal si do nadějné pozice. Přihrávku na něj ale razantně odkopl Sampson, čímž zabránil další potenciální příležitosti.
     
    33
    Jihomoravané s míčem vepředu dlouho nevydrží. Snaží se přehrávat akce do křídelních prostor, ty jsou však velmi dobře pokrývané a Vízek nemusel řešit žádnou střelu na branku.
     
    32
    Série osobních soubojů na středu pole a Klíma posouval napravo do prostoru pro Juliše. Tomu ale na zpracování chyběl jeden až dva kroky.
     
    30
    Vyškov se dokázal vymanit z náporu a z hloubi pole přišla další nahrávka na rozběhnutého Granta. Jenže i tentokrát to bylo bez úspěchu, situaci totiž kryl včasným výběhem Vízek.
     
    29
    Domácí si došli pro faul a Pilař rozehrával vzduchem na vápno, kde skákali rovnou dva spoluhráči. Ani jeden však míč nezasáhl, vlivem teče jednoho z Vyškovských ale útočení směle pokračuje.
     
    27
    Dvě rychlé přihrávky a na levé straně se dostával do nadějné situace Grant. Nepohlídal si ale postavení vůči obráncům a rozhodčí Matoušek signalizoval ofsajd. Nic jiného ani dělat nemohl.
     
    26
    Kučera chtěl zrychlit hru na Juliše, který je dnes velmi vidět, dal mu však příliš rychlou přihrávku, na kterou se nemohl dostat.
     
    25
    Šašinka trochu přitížil v rozehrávce Oulehlovi, který vrátil na gólmana až při druhém pokusu. Přesto je na hře MFK znát, že je to teprve první přípravný duel. V kombinaci je spousta nepřesností.
     
    24
    Pilař se prezentoval velmi zajímavou střelou, která rychle padala pod břevno. Borek musel do vzduchu a vyrazil na roh, tohle nebyl snadný zákrok!
     
    23
    Borek se dostal pod tlak při rozehrávce a mnoho nechybělo, Šašinka si však míč příliš potáhl a nahrávka na pravé křídlo nebyla přesná.
     
    22
    Smrž poslal další bochánek vpřed, tentokrát na Pilaře. Ten byl sice ve sprintovém náběhu, přesto mu však na míč pár metrů chybělo.
     
    21
    Vyškov má problémy především s návratem z útoku a domácí brejky jsou nebezpečné. Další přišel po pravé straně, Kodeš to zkoušel technickým obstřelem na zadní tyč, hostující gólman vykryl.
     
    19
    Další povedená akce po levé straně a Smrž posílal balon na hranici malého vápna, kde si naskakoval Pilař. K hlavičce se sice dostal, nepříliš umístěný pokus ale Borek v klidu lapil.
     
    17
    Vyškov přežil ohromné šance Hradce! Oulehla při zpracování míče podklouzl a napadajícímu Julišovi se naskytla rázem tutová akce. Mohl přitom počkat na dobíhající spoluhráče, chtěl to ale řešit sám a z úhlu trefil jenom Borka. Odražený balon se dostal zhruba na deset metrů a na protější tyč ho střílel Pilař, jenže do míče skočil po hlavě Sampson a uchránil MFK od druhé branky!
     
    16
    Juliš podržel míč na lajně a přes Pilaře se dostával do dalšího náběhu z křídla, přihrávku na něj ale zasekl Oulehla.
     
    15
    Zdánlivě přetažený centr si na zadní tyči našel Ševčík a cpal míč na bližší tyč, ale také Borkovi pouze do rukavic. Hosté to poté zkusili rychlým brejkem, jenže ten skončil jenom v zámezí před hradeckou střídačkou.
     
    15
    Ani z prvního, ani z druhého se neurodilo. Přichází tak možnost v podobě třetího, neboť Štěpánek zvedal hlavou míč nad břevno.
     
    14
    Z přímého kopu Hradec branku Vyškova neohrozil, napravit to však může z následného rohu.
     
    13
    Grant chytal rychlonohého Juliše zezadu a přímo před zraky pomezního, přichází tak nadějný přímák pro Hradec.
     
    12
    Oulehla si zasekával míč na levé straně, ale vybíhal z ofsajdové pozice. Proto přichází přerušení a Vízek bude odkopávat.
     
    11
    Ilko se rozběhl na pravé straně a přes obránce dokázal odcentrovat na Dialla, který se tlačil za míčem. Klíma jej ale odstavil a Vízek jenom sbíral do rukavic.
     
    10
    První desetiminutovka za námi a lze konstatovat, že sportovní areál na Bavlně se těší velmi slušné návštěvě. Na tahu je nyní Vyškov, který lehce přebral otěže hry, hradecká obrana je však velmi pozorná.
     
    8
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    V osmé minutě jdou Hradečtí do vedení! Všechno to začalo u rychlé rozehrávky faulu, po níž se otevřel prostor pro Šašinku na levé straně. Ten do toho šlápl a odcentroval do vápna přesně do místa, kde si nabíhal PETR JULIŠ. Jeho hlavičku sice Borek utlumil, prudkému zakončení pod břevno ale moc čelit nemohl – 1:0!
     
    6
    Klíma dostal sice velmi dlouhou přihrávku, situaci ale zachránil a konstruktivním řešením připravil velmi zajímavou akci. Juliš se po jeho přihrávce dostal až do skvělé přihrávky pod sebe na Pilaře, který ale jenom promáchl.
     
    5
    Domácí si došli pro standardní situaci a rozehrávali to centrem na vápno, kde byl ale nejvýše Grant. Hosté poté útočili po levém křídle, nic zásadního z toho však nevzniklo.
     
    4
    Vyškov zahrozil přes pravou stranu, kde se k nadějnému centru dostal Krška. Prostor však dobře na malém vápně zavíral Ševčík a Vízek sebral do rukavic.
     
    3
    Oulehla přilepil míč a z první jej posunul na Sulejmana, kterého v souboji trefil Smrž. Sulejmanův křik musel být slyšet snad až někde u Opatovic a rozhodčí Starý se dostal do drobné slovní přestřelky právě se Smržem. Nakonec se ale vše podařilo vyřešit ke spokojenosti všech.
     
    2
    Hra se stáhla až k Vízkovi, který rozehrával na spoluhráče. Středem se poté hra posouvala na rozběhnutého Šašinku, jenž si ale nepohlídal ofsajdovou hranu, a tak přichází signalizace postavení mimo hru.
     
    1
    Štěpánek se však trochu zahnal a musel nakopávat jenom na půlku, kde sbíral míč Kodeš. Rychlá kombinace směrem dopředu ale Votrokům nic zásadního nepřinesla, naopak z toho byl na levé straně útočný faul.
     
    1
    Vyškovský Diallo uvedl míč do hry, přípravný duel na Bavlně právě začíná!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -2
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Vízek – Čech, Juliš, Klíma, Kodeš, Krejčí, Kučera, Pilař, Smrž, Ševčík, Šašinka
    Náhradníci: Bajza – Baloun, Harazim, Hlaváč, Horák, Leibl, Pudhorocký, Rada, Vašulín
    Trenér: Jozef Weber

    MFK Vyškov: Borek – Ilko, Sampson, Štěpánek, Oulehla – Sulejman, Jaroš – Krška, Vintr, Grant – Diallo
    Náhradníci: Lahodný, Němeček, Jambor, Metsoko, Fauje, Jaroš, Klimeš, Rez, Rogožan, Ondra
    Trenér: Jan Kameník.
     
    Krásné středeční odpoledne z východočeské metropole! Hradec se po dlouhé době vrací zpátky na území svého města, ačkoliv je to zatím jenom v přípravě. Duel s druholigovým Vyškovem, který bojoval neúspěšně v baráži o účast v nejvyšší soutěži, se totiž bude odehrávat na Bavlně, tedy převážně mládežnickém sportovním centru!

    Zatímco pro Vyškov to bude vůbec první zápas v novém ročníku, Votroci už za sebou dva přípravné duely mají. Nejprve krajským Libčanům dali čtyři branky, v Jičíně poté remizovali s Vlašimí, když vedení 1:0 ztratili až v 89. minutě po penaltě.

    Zápas v jihozápadní části Hradce začíná v 17:00, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Kalas

    Branky: 8. Juliš, 73. Čech, 88. Rada (pen.) – 84. Metsoko

    Karty:   79. Leibl (HKR)


    FC Hradec Králové: Vízek – Čech (76. Baloun), Juliš, Klíma, Kodeš, Krejčí (42. Horák), Kučera, Pilař, Smrž (76. Hlaváč), Ševčík (67. Leibl), Šašinka
    Náhradníci: Bajza – Baloun, Harazim, Hlaváč, Horák, Leibl, Pudhorocký, Rada, Vašulín

    Trenér: Jozef Weber

    MFK Vyškov: Borek – Ilko (46. Němeček), Sampson, Štěpánek, Oulehla – Sulejman, Jaroš – Krška (46. Jambor), Vintr, Grant – Diallo (46. Metsoko)
    Náhradníci: Lahodný, Němeček, Jambor, Metsoko, Fauje, Jaroš, Klimeš, Rez, Rogožan, Ondra

    Trenér: Jan Kameník

    Rozhodčí: Starý – Vodrážka, Matoušek

    Diváci: 370
    bahis siteleri