Švýcarsko – USA 2:6 (kon.) | Slovensko – Česko cz 2:4 (kon.) | Kanada – Velká Británie 10:2 (kon.)
konec
Slovensko
2:4 (0:0, 1:3, 1:1)
Česko
Sobota 01.07.2023, 15:00 • Svijanská aréna 1 • Mistrovství světa hráčů do 23 let
    38:50 HRYZÁK - 2:4
     
    38:50
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Krásná kombinace končí po zásluze brankou! Rychlá výměna balónku po vertikále podél modré čáry byla ukončena parádní ránou IVANA HRYZÁKA pod víko. Náskok domácího týmu je tak pouze dvougólový. Asistence: Nicolas Jenčuš.
    32:11 VANIŠ - 1:4
     
    32:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je tu další trefa! Po rychlém přečíslení se dostal míček na hranici brankoviště, Fedor se ještě snažil ránu zachytit, ale poskakující balónek dorazil s vehemencí do sítě JIŘÍ VANIŠ. Slováci se ještě rozčilují, ale na verdiktu už to nic nemění. Asistence: Martin Stupka, Michal Macháček.
    28:37 KUCHARČÍK - 1:3
     
    28:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přichází možná zlomový moment. SAMUEL KUCHARČÍK se totiž prosazuje z nenápadné střely, kterou doplnila nejspíš jemná teč, a rázem vedou Češi už o dvě branky. Fedor nevěřícně kroutí hlavou. Asistence: Michal Macháček.
    21:20 MACHÁČEK - 1:2
     
    21:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi jdou znovu do vedení! Úžasnou individuální akci předvedl MICHAL MACHÁČEK, který si naběhl do středu a po hbitém otočení na svou střeleckou stranu vyslal bombu do šibenice. Slovenská obrana jej nestačila dostoupit. Asistence: Jaroslav Procházka.
    20:18 POLÁK - 1:1
     
    20:18
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A je tu vyrovnání! Parádní únik po pravém křídle předvedl IGOR POLÁK, který po rychlém naznačení napálil míček pod břevno. Foršt byl takřka bez šance. Asistence: Tomáš Černák, Vladimír Solník.
     
    15:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je tu první trefa zápasu! NICOLAS LANGR využil trestného střílení na milion procent, když jednoduchou obhazovačkou překonal brankáře Fedora. Na pravou stranu už po rozhýbání nedokázal doskočit. Bez asistence.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 21. Polák (Černák, Solník), 39. Hryzák (Jenčuš) – 16. Langr (TS), 22. Macháček (Procházka), 29. Kucharčík (Macháček), 33. Vaniš (Stupka, Macháček)


    Slovensko: Fedor (33. Richter) – Černák, Gajdoš, Jenčuš, Kaščák, Solník, Muráň, Cifranič, Horváth, Lopušan – Korbáš, Pisařovic, Prna, Kolenčík, Longauer, Hryzák, Straka, Tomkovič, Polák, Zummer, Béreš, Čirč, Štefanka
    Česko: Foršt (Novotný) – Teinitzer, Geisler, Školoudík, Kastner, Chramosta, Kaňák, Kamenář, Laurinc, Kovárník – Vaniš, Procházka, Štěpánek, Stupka, Jágr, Kucharčík, Janeček, Lhota, Macháček, Langr

    Rozhodčí: Trevor Jarvis, Matthew Wass