Tisková konference FC Hradec Králové (kon.) | Tisková konference FK Mladá Boleslav (kon.)
Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
konec
Tisková konference FC Viktoria Plzeň

Pondělí 17.07.2023, 14:45Tiskové konference
     
    Tisková konference skončila. (15:10:04)
     
    Přípravu absolvoval i teprve osmnáctiletý obránce Jan Paluska, jenž v loňské sezoně nastupoval za třetiligovou rezervu a starší dorost. „Z Honzy Palusky jsem nadšený. Ve svém věku má přehled jako třicátník. Vidím v něm velkou budoucnost,“ pronesl na adresu o patnáct let mladšího spoluhráče z defenzivy Hejda.
     
    Novou sezónu zahájí Plzeň v sobotu v Teplicích, ve čtvrtek pak sehraje první zápas 2. předkola Konferenční ligy s kosovskou Dritou Gnjilane. „Věříme, že na první domácí duel nové sezony bude Doosan Arena plná. Na naše fanoušky se těšíme,“ přeje si Hejda.
     
    „Chceme skončit do top trojky. Uděláme pro to maximum. Máme v týmu velkou sílu, záleží jen na nás,“ je si vědom zkušený třiatřicetiletý zadák.
     
    Slovo si vzal rovněž kapitán Lukáš Hejda. „První týden přípravy byl pro mě trochu kritický. Osobní cíle moc nemám, pro mě je důležitý tým, ale chtěl bych dát v sezoně alespoň jednu, dvě branky,“ pravil s úsměvem před novináři.
     
    „Defenzivní portfolio hráčů má velmi slušnou kvalitu,“ sděluje dále klub.
     
    Plzeňští fotbalisté vnímají jako povinnost zajistit si pohárové příčky. Evropské poháry se budou pro příští rok týkat opět medailistů, vítěze národního poháru a po dvou letech opět i vítěze baráže mezi čtvrtým celkem skupiny o titul a vítězem prostřední skupiny nadstavby.
     
    „Příznivé výsledky v přípravě nám neublížily. Nepřeceňujeme je, ani nepodceňujeme,“ prohlásil trenér Koubek. Jeho svěřenci porazili Koloveč 14:2, Duklu Praha 2:0, Táborsko 8:2, Chrudim 6:0, Karlsruhe 3:0 a FC Kodaň 3:2, remizovali pouze s Hamburkem 3:3.
     
    „Je za námi pět týdnů přípravy. 14 dní objemu, 14 dní ladění a závěrečná příprava na Teplice a vstup do pohárové Evropy,“ pokračuje Miroslav Koubek.
     
    Staronový trenér Miroslav Koubek, který vystřídal po skončení sezóny Michala Bílka, na tiskové konferenci prohlásil: „Chceme hrát fotbal, který se bude lidem líbit.“
     
    Plzeň v létě přivedla zatím jen jednu novou posilu, 34letého Ibrahima Traorého ze Slavie. O angažmá dalšího Afričana, o 13 let mladšího obránce Sampsona Dweha z Vyškova, se stále jedná. Z hostování se vrátili brankář Jedlička, Hranáč, Čihák, „Cadu“ (Cruz) a Šulc, naopak jarní kádr opustili pouze Kaša (Dunajská Streda), Pilař a náhradní brankář Zadražil (Hradec Králové).
     
    Tisková konference měla začít ve 14:00, ale zatím žádné další informace nemáme.
     
    Tisková konference byla zahájena.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Karel Jedlička