Tisková konference FC Hradec Králové (kon.) | Tisková konference FK Mladá Boleslav (kon.)
Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
konec
Tisková konference FK Mladá Boleslav

Pondělí 17.07.2023, 14:00Tiskové konference
     
    Loučím se a přeji pěkný zbytek dne. (14:46:07)
     
    Tiskový mluvčí pan Koros nyní ukončuje hlavní část tiskové konference, zve srdečně na první kolo, a nyní dává prostor novinářům pro rozhovory s jednotlivými aktéry tiskové konference.
     
    Nyní se vzpomíná na hráče Davida Juráska, který hrál v Boleslavi a nyní se propracoval přes Slavii do kádru Benficy Lisabonu.
     
    Dále připomíná úspěchy z doby, kdy byl klub na vrcholu v první polovině prvního desetiletí 21. století, tedy úspěchy v pohárové Evropě a cítí se, že se tyto úspěchy v dnešní době již nedoceňují.
     
    Trochu pro odlehčení odpovídá Matějovský na dotaz ohledně Kuliče, s kterým hrával jako hráč v týmu. Matějovský s úsměvem připomíná, že takových osobností ve fotbale zná už více, se kterými se setkal v jednom týmu. S Markem Kuličem ale ví, jaký fotbal se zde bude hrát.
     
    Kapitán týmu hovoří o své roli za bývalých trenérů a také o tom, jak pomáhal nováčkům v minulých sezónách a ví, že tohle je v klubu už léta nastaveno dobře.
     
    Marek Matějovský se vrací k Polsku, kde hra nabrala už určitý směr a sladila se i komunikace hráčů v poli. V posledních přípravných zápasech už hráli směrem, kam chtějí.
     
    David Trunda říká ohledně posil, že se povedlo kádr vhodně doplnit a charakterově jsou na výši. Jednání byla též náročná, a připomíná, že chtěl, aby dotyční hráči nastupovali za Boleslav s tím, aby tady něco dokázali. Věří, že jsou nachystáni dobře.
     
    Marek Kulič hovoří o tom, jak se slaďovala hra po rozsáhlé obměně a jak si to postupně v Polsku sedalo. Nyní se už jen souhra dolaďuje.
     
    Matějovský dodává, že to, co si předsevzali, a též výkony z přípravy musí v lize předvést i na hřišti.
     
    Marek Kulič odpověděl na dotaz z pléna ohledně změn. Přišlo devět nových tváří a doufá, že se tým navrátí k tomu, jak se zde hrálo dříve v dobách, když on sám jako hráč za Boleslav hrával.
     
    Usiluje, aby kabina i po rozsáhlých změnách v kádru zůstala kabina zdravá. Na start ligy se těší.
     
    Ke změnám kádru a atmosféře v kabině se vyjádřil kapitán Matěj Matějovký. Panuje zdravá nervozita před startem ligy poté, kdy odvedli nějakou práci v přípravě.
     
    Zmiňuje přípravné zápasy, kdy třikrát vyhráli, jednou remizovali a jednou prohráli. Vyzkoušely se posily, jež postupně zapadaly do týmu. S polskými soupeři si zkusili různé varianty hry a různá rozestavení. S přípravou je hlavní trenér týmu Kulič spokojený a je rád, že jsou všichni z kádru zdraví.
     
    Marek Kulič hovoří o letní přípravě a o připravenosti týmu na start.
     
    Ke slovu se dostává zástupce tohoto partnera, jenž uvádí, že během posledních dvou měsíců byla vedená náročná jednání s klubem a firma by si teď přála být při sportovních úspěších FK Mladá Boleslav, pokud jich v nastávající sezóně dosáhne.
     
    Připomíná též sponzory a partnery týmu, konkrétně firmu Coca-Cola, která se nyní stará o pitný režim členů týmu a dodává produkt Power Ride. Dále uvádí partnery pro dodávky sportovního vybavení všech kategorií klubu.
     
    David Trunda hovoří o tom, jak se rozvíjejí všechny součásti klubu od A týmu po mládežnické kategorie. Chce hrát vynikající fotbal a účast v pohárových soutěžích. Věří, že doplnění mužstva pro dosažení takových cílů je adekvátní. Těší se na začátek ligy a zve fanoušky, aby přišli na fotbal, a podpořili tým, jelikož začátek bude těžký.
     
    Slova se jako první ujímá generální ředitel David Trunda, jenž nás seznámí s vizemi pro další sezóny, jež bude pro klub jubilejní dvacátá.

    Lukáš Chuchválek