Tisková konference FC Hradec Králové (kon.) | Tisková konference FK Mladá Boleslav (kon.)
Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
konec
Tisková konference FC Hradec Králové

Pondělí 17.07.2023, 13:05Tiskové konference
     
    Nyní už proběhnou pouze individuální rozhovory. Já se s vámi loučím a přeji pěkný zbytek dne. (13:34:00)
     
    Nyní bude probíhat představení nových dresů. Hostující dresy budou letos žluté, což je pro FC Hradec Králové velmi netradiční barva.
     
    Oficiální část tiskové konference končí. Petr Šatalík poděkoval všem partnerům a hlavně fanouškům, jak zvládli předchozí náročné dvě sezóny.
     
    Co bude považováno za úspěch v dalším ročníku? Sabou: Bude to ve stejném duchu jako předchozí sezóny. Chceme se vyhnout barážové skupině. Pokud skončíme do 10. místa, bude to pro Hradec velký úspěch v těch podmínkách, které zatím máme.
     
    Jak bude vypadat sektor hostujících fanoušků? Jukl: Musím se zastat Pardubic, které splnily kritéria pro udělení licence. Bohužel, jak je pardubický stadion menší, tak to nevypadá komfortně. I u nás bude oplocení sektoru, protože tou cestou jít zkrátka musíme. Je to licenční řád. Bude tam ocelový plot, který tam musí být i síť proti pyrotechnice. Snažíme se to změnit, ale nemůžeme s tím zatím nic udělat.
     
    Bude na první zápas nějaká speciální marketingová akce? Springerová: První zápas 5.8. bude kratší slavnostní část spojená se slavnostním výkopem. Hlavní prezentační akce ale bude 3.9., počítáme s tím, že to bude od 10 hodin celodenní akce a kulminovat to bude domácím zápasem. Bude tam řada kulturních vystoupení, Xindl X a další vystupující. Bude to celodenní akce s prohlídkou celé arény včetně útrob.
     
    Prodej permanentních vstupenek... Jukl: Více než 2000 permanentek a nejsou v tom ještě naši partneři. Můj cíl byl 3000 skutečně prodaných permic a věřím, že na toto číslo se dopracujeme. S tím bych byl velmi spokojený.
     
    Nelze přehlédnout nové logo, goal song, nové dresy... Dělá se to přes externí marketingovou agenturu? Jukl: Angažovali jsme nového marketingového ředitele Aleše Havla, který odvádí se svým týmem skvělou práci. Budeme v tom dál pokračovat.
     
    Jaký je rozpočet klubu? Jukl: Rozpočet se teprve tvoří, protože dokončujeme smlouvy s partnery. Určitě bude výrazně navýšen, odhadujeme zhruba 120 miliónu korun, v čemž jsou úplně všechny parametry, které klub zastřešuje.
     
    Springerová: V průběhu prázdnin partner arény znám nebude, ale v průběhu podzimu by už být mohl.
     
    Na stadion přichází i navazující dotaz. Proč není mediální partner a dojde k nějakému odtajnění? Springerová: Jedna věc je hledání strategického partnera, který se stane minimálně poloviny akcií našeho klubu. Chceme si nechat vysoutěžit poradenskou firmu. Následný proces a dotažení může trvat až rok. V momentě, kdy tuto firmu budeme mít zasmluvněnou, tak to ještě zintenzivníme, ale ani teď nespíme. Máme zájemce na odkup akcií i zájemce ohledně názvu arény. Je otázkou, jestli aréna ponese název strategického partnera a nebo jiné firmy, která bude za název platit marketingovou cenu.
     
    Dotaz na Springerovou, jaký je aktuální stav stadionu a jestli se Hradec dočká skutečně k poslednímu červenci. Springerová: Na středeční tiskové konferenci proběhne nejčerstvější info. Nemáme žádné informace o tom, že by finální termín měl být ohrožen. Stále počítáme s tím, že 5.8. se hraje první zápas u nás v Hradci Králové.
     
    Dotaz ohledně návratu Ryneše. Sabou: Se Spartou jsme v kontaktu, ale vypadá to, že Matěj se udrží v kádru a tím pádem zůstane v Praze, takže ho k nám nedostaneme. Dávám tomu nízké procento.
     
    Weber ohledně konkurence Pilaře a Krejčího na stejné pozici: Podle mě nebude žádný problém. Plán jak využít oba dva hráče máme, ale nebudeme ho nijak extra prezentovat.
     
    Sabou: Cítím z týmu energii, soudržnost. Jména sama o sobě nic nevyhrála, takže my musíme držet při sobě a navazovat na to, co se tu budovalo.
     
    Sabou: Uvažovali jsme samozřejmě tak, že bude velký boom a potřebujeme v týmu zkušenost. Bylo na spadnutí, že Vašek Pilař přijde už v lednu, ale nakonec to dopadlo až teď. Dává to u něj smysl, je to odchovanec a přijde nám ukázat všechny zkušenosti, které ve světě nabral. U Ládi jsem okamžitě napnul síly, když jsem věděl, že bude končit ve Spartě. Může nám určitě velmi pomoct a byl to velký záměr.
     
    Dotaz na Jiřího Sabou: Jak proběhl proces vybírání trenéra a chtěli jste do kádru i zkušenost? Sabou: Už v lednu jsem věděl, že Míra Koubek bude končit, měl jsem tudíž čas někoho vybrat. Chtěl jsem zkušeného trenéra, co má něco za sebou. Aby zůstal realizační tým a nový trenér navázal na Koubka i Frťalu a jejich práci. Výběr jsem zúžil na dvě jména – Vítězslav Lavička mi to s díky odmítl, takže padla volba na Jožku. Chce pokračovat v cestě, kterou tu budujeme a je to dobrý chlap.
     
    Václav Pilař jako staronová posila: Jsem nesmírně rád, že jsem zpátky v Hradci. Těšil jsem se, až poznám mančaft, pár kamarádů tu stále mám. Soustředění v Písku nám bohatě stačilo a nepotřebovali jsme ani jezdit nikam do zahraničí. Kluci táhnou za jeden provaz a díky tomu bylo přivítání nás nových hráčů pro nás lehčí. Všechny jsem stihl poznat, hlavně na hřišti, přípravných utkání bylo dost a teď už přijdou ostré zápasy. I když máme na začátku těžký los, tak tam se ukáže. Už se moc těším.

    Lukáš Foff