Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | Tisková konference majitelů FC Viktoria Plzeň (kon.)
Tisková konference Ligové fotbalové asociace (kon.) | Tisková konference MFK Karviná (kon.)
Tisková konference FC Zlín (kon.) | Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference FC Zlín

Čtvrtek 20.07.2023, 13:10Tiskové konference
     
    Tisková konference skončila. (13:45:12)
     
    Zdeněk Grygera: Ještě jednou děkuji Trinity, která nás podporovala celý rok. Jednání však ještě probíhají, každopádně nyní se na post hlavního partnera přesouvá Tipsport. Klub je každopádně ekonomicky stabilní, ale obecně nejsme v nejlepší situaci, protože jsme na nic neměli dost času. Celou situaci ale stále řešíme a ještě jednou děkuji všem partnerům, kteří u nás zůstali. Věřím, že se k nám ještě někdo přidá.
     
    Pavel Vrba: Už na jaře se poukazovalo na to, že mužstvo potřebuje obměnu. Z tohoto pohledu jsme dali na rady novinářů a skutečně jsme tým omladili. Jsem ale rád, že někteří zkušení hráči zůstali a můžou tak podporovat ty mladé. Ti se dobře ukázali v přípravě, takže teď se nabízí otázka, jestli si formu přenesou i do ligy.
     
    Pavel Vrba: Mužstvo je motivované a na začátek ročníku se těšíme. Víme, že to nebude jednoduché, ale zároveň nemáme co ztratit. Chceme potvrdit formu z jara a chceme udržet vítěznou šňůru.
     
    Pavel Vrba: Karvinou jsme samozřejmě sledovali v přípravě, takže máme hráčům co předat. Každopádně start bude hodně důležitý, potřebujeme získat co nejvíce bodů, abychom pak nebyli pod tlakem. Nechceme být v zadní části tabulky, což věřím, že se to povede. Jsem optimista a doufám, že budeme útočit na střední část tabulky.
     
    Pavel Vrba: Los je zajímavý pro novináře a fanoušky, ale pro nás rozhodně zajímavý není. Hrajeme proti těžkým týmům, které se ale možná budou soustředit na ty náročnější zápasy a my budeme mít příležitost k překvapení.
     
    Pavel Vrba: Bude hodně důležité, jak zvládneme první zápasy a možná to nám ukáže, jak potřebujeme tým ještě vylepšit. Také záleží, jak hráči dostanou prostor v ostatních klubech. Například ve Spartě je přes třicet hráčů, a když některý z nich nebude hrát, budeme mít s ním mnohem jednodušší vyjednávání. To je samozřejmě jen příklad, takže uvidíme jak se to vyvine.
     
    Zdeněk Grygera: Přestupový trh je stále otevřený, takže nevylučuji nové příchody. To však ukáže až čas.
     
    Pavel Vrba: Máme tady pět slibných hráčů, kteří by měli nahradit zkušené hráče. Ti se rozhodli pro jinou variantu, což musíme respektovat a musíme se tomu přizpůsobit.
     
    Pavel Vrba: Mladí hráči dostanou spoustu prostoru, a když to zvládnou, tak na tom budeme budovat. Když ne, budeme muset hledat jinde. Každopádně Tom Slončík už to dokázal a díky tomu bude mít více zodpovědnosti.
     
    Pavel Vrba: Když jsem sem šel, dostal jsem vizi klubu a tou se řídím. První krok bylo udržet ligu a druhým krokem je zabudovat do kádru co nejvíce mladých hráčů. Není to jenom tak, že bychom stavěli na odchovancích, protože nám přišli dva zkušení hráči. Také je super, že přišly posily, které mají ke Zlínu vztah a rozhodně je to lepší, než aby přišel nějaký hráč, který to tady po roce zabalí.
     
    Pavel Vrba: Buďme realisté. Když skončím ve středu tabulky, tak bude spokojený. Můžeme se tam ale dostat jen tak, že budeme ofenzivní, musíme také bodovat v domácím prostředí. Hlavně musíme získat body s týmy naších kvalit, když získáme body proti silnějším týmům, bude to jenom bonus. Každopádně máme dobré hráče a věřím, že nebudeme hrát jen na nákopy.
     
    Pavel Vrba: Latyr měl menší otřes mozku, momentálně pracuje na tom, aby byl co nejdříve v pořádku. Musí to ale schválit lékař. U Fantiše je padesát na padesát, jestli nastoupí do prvního utkání.
     
    Pavel Vrba: Přišli Žák a Latyr, ale i přesto nemáme žádné klasické střelce. Góly se tedy nejspíš budou dělit mezi více hráčů. Teď máme každopádně rychlejší hráče a možná by nám to mohlo i více vyhovovat. Budeme více sázet na kombinaci a mezihru, budeme chtít zapojit co nejvíce hráčů.
     
    Dominik Simerský: Skládáme nový tým, který je trochu mladší. Rozhodně v tom nevidím žádný problém, protože mladí kluci mají velkou motivaci. Starší hráči je tedy nyní musí hlavně podporovat a zkusíme hrát tak, jak jsme hráli v závěru loňské sezony. Ověřili jsme si, že to je cesta, a když takto spolu budeme držet celý rok, můžeme mít dobré výsledky. Přípravné zápasy měly stoupající tendenci a teď to bude o tom, jak se nachystáme. Doufáme, že se nám na začátku bude dýchat co nejlépe.
     
    Pavel Vrba: Věříme, že jsme se ponaučili z loňského ročníku a letos se chceme minimálně vyhnout baráži. Mým cílem je to, abychom se letos vlezli do prostřední části tabulky. Každopádně v druhé polovině tabulky jsou mužstva jako my, a hlavně proti těmto týmům musíme sbírat body, protože máme podobnou kvalitu.
     
    Pavel Vrba: Víceméně všechny posily jsou hotoví hráči a věříme, že nás podrží. Každopádně nyní jsme mužstvo pořádně omladili, protože loni jsme měli jeden z nejstarších týmů v lize. Naší vizí každopádně je, aby Zlín zůstal prvoligový, díky čemuž by se mohli do dospělého fotbalu prosazovat naši odchovanci.
     
    Pavel Vrba: Jsem rád, že jsme navázali v přípravě na povedený závěr sezony, zahráli si všichni hráči, včetně těch mladých a pořád to fungovalo. Tom Slončík se neustále ukazuje v dobrém světle, a proto chceme dávat co nejvíce šancí mladým hráčům. Každopádně Slončík už zvládl své první krůčky a teď už by měl pomáhat mladším.
     
    Zdeněk Grygera: Letos máme celkem šest příchodů a už během přípravy byli všichni hráči přínosem. Jsme rádi, že s námi zůstává Rudolf Reiter, kterého jsme ho vykoupili. Teď už je jenom potřeba, aby si to dobře sedlo. Každopádně chceme začít sezonu co nejlépe.

    Lukáš Mihal