Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | Tisková konference majitelů FC Viktoria Plzeň (kon.)
Tisková konference Ligové fotbalové asociace (kon.) | Tisková konference MFK Karviná (kon.)
Tisková konference FC Zlín (kon.) | Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference Bohemians Praha 1905

Čtvrtek 20.07.2023, 14:00Tiskové konference
     
    Tímto je tisková konference zde v Ďolíčku slovy Petra Koukala ukončena. Děkuji Vám všem za pozornost a zase někdy příště na počtenou! (15:22:31)
     
    Miroslav Držmíšek: Hráče, kteří se ve Slavii nedostanou do sestavy, nabízí primárně na přestup, proto není momentálně možnost přivést Hronka zpět. Co bude za měsíc, dva, to nyní těžko říct.
     
    Ing. Dariusz Jakubowicz: Dlouhou dobu už máme ve sponzorských smlouvách klauzuli o umístění, jen jsme je nemohli dosud aplikovat.
     
    Petr Koukal: Co se týče možnosti jmen fanoušků na dresech, tak v předkolech to UEFA nezakázala, proto to možné je. Pokud bychom postoupili do skupiny, zde to samozřejmě UEFA ještě více reguluje a možné to nebude.
     
    Robert Hrubý: Věděl jsem, že zde má osmičku Adam Jánoš, který si jí chtěl nechat. Pro mě je šťastným číslem, proto jsem jí i nadále chtěl mít na dresu, ač v dvojnásobné formě.
     
    Jaroslav Veselý: Tomáše Necida určitě neměníme na stopera, pouze jsme jej chtěli vyzkoušet v jiné situaci, pokud došlo třeba k vyloučení v určitých situací. Poradil si s tím jako profík, měl možnost výběru, ptal jsem se ho na to a neodmítl. Samozřejmě ale s ním primárně pokračujeme do útoku.
     
    Jaroslav Veselý: Klub jako Bohemka vždy několik hráčů mít musí, protože tímto dokáže zacelit posty, které aktuálně nejvíce hoří a není možné úplně sehnat hráče na trvalý přestup.
     
    Jaroslav Veselý: V globálu spokojení jsme, v úplné spokojenosti nám chybí jedno, dvě jména. Prioritami byli Robert Hrubý a Matěj Hybš. Úplně jsme nepočítali s odchodem Václava Drchala. My jsme udělali maximum, aby tu hráči zůstali.
     
    Jaroslav Veselý: Máme zhruba jasno o sestavě v zápasu v Pardubicích, rozhodujeme se ještě na dvou místech. Hráči momentálně úplně nemohou být unaveni, myslím že je možné odehrát třeba pět zápasů ve stejné sestavě. Nyní se soustředíme na Pardubice, Bodo máme nakoukané z minulého ročníku a myslíme, že se současné dva zápasy jejich hra nezmění.
     
    Miroslav Držmíšek: Na Martina Jedličku jsme čekali měsíc a půl. Zatím je ale plzeňská reakce, že u nich zůstane. S Petrem Hronkem v nějakém kontaktu jsme, stejně tak i se Slavií. Momentálně jeho přestup zpět neumožňuje výše jeho smlouvy v Edenu.
     
    Miroslav Držmíšek: Zimní posily byly především náhradou za Hronka a Květa. Naším požadavkem bylo zajistit hráčskou náhradu za odchozí hráče. Bylo naše přání zejména plzeňské hráče udržet, ale věděli jsme, že to bude náročné. Jedličku si stáhla Plzeň pro sebe a Aleš Čermák dostal výhodnou nabídku ze slovenské Dunajské Stredy.
     
    Tímto skončila oficiální část tiskové konference, dále bude pokračovat dotazy novinářů.
     
    Jaroslav Veselý: Chtěl bych poděkovat Bohemce za tuto šanci. Smlouvu jsme prodloužili hned na konci sezony a šlo o vyjádření nějaké vzájemné důvěry. Nikdy mezi mnou a vedením nikdy nenastal žádný spor, proto jsme se dohodli velmi rychle. Byl bych jen rád, aby Bohemka nelitovala toho, že mi takovou smlouvu dala, a já, že jsem jí podepsal.
     
    Petr Koukal: Smlouva s trenérem Jaroslavem Veselým, byla prodloužena a platí do léta 2026. Zmizela z ní výpovědní lhůta, proto se nedá ani z jedné strany zrušit a je možné z ní jen trenéra vyplatit. Kauce ale nebyla stanovena.
     
    Robert Hrubý: Na Bohemku se jezdilo s tím, že se zde nebude hrát lehce. Toho se nyní budu snažit zúročit z druhé strany.
     
    Ing. Dariusz Jakubowicz: Je těžké něco budovat v Praze oproti fungování ve standardním krajském městě, kde táhnou všichni za jeden provaz. Navíc Praha nemůže počítat s nějakými evropskými fondy. Máme nastudováno, jak se povedlo financovat přestavby stadionů v jednotlivých městech, což je ale v Praze neopakovatelné. Mým partnerem je ale přímo primátor Bohuslav Svoboda, proto věřím, že by to mohlo vyjít.
     
    Ing. Dariusz Jakubowicz: Byl tu delegát z UEFA, který nám identifikoval 80 závad v rámci certifikace. I v případě jejich splnění bychom se ale dostali na kapacitu 2 600 míst. V tomto případě je tedy na místě poděkovat Spartě za vstřícnost, že můžeme zápasy tam odehrát. Samozřejmě, budeme se snažit zde alespoň symbolicky nějaký zápas odehrát, nicméně nějaká vyšší kola evropských pohárů zde bez rekonstrukce prostě hrát nemůžeme.
     
    Ing. Dariusz Jakubowicz: Dílčí úpravy provádíme za vlastní náklady neustále, nyní se třeba mění schodiště. Před námi je ten cíl, který se jmenuje rekonstrukce. Před dvěma až třemi měsíci jsem do toho aktivně vstoupil, když už bylo vidět, že by se mohl povést sportovní úspěch. Předložil jsem návrh na magistrát a čekám, až se vyjádří zpět.
     
    Jaroslav Veselý: Víme, že náš stadion je na hraně první ligy, tak těžko předpokládat, že nám povolí Evropu. Nevidím jako velký handicap, že hrajeme na Letné. Naopak třeba přivedeme z Norska takový výsledek, že se nám povede Letnou naplnit a ukáže se sepětí mezi hráči na hřišti, tak i fanoušky na tribunách.

    Vít Trubička