Česko – Finsko 4:3 (kon.)
konec
Česko
4:3 (3:2, 1:1)
Finsko
Pátek 21.07.2023, 15:15 • Charleroi • Mistrovství Evropy v inline hokeji U19
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům inline hokeje přeju krásné páteční odpoledne. Vítám vás při sledování evropského šampionátu hráčů do 19 let, u zápasu mezi Českem a Finskem.
     
    Česká reprezentace patří k největším favoritům na titul. Působit bude ve skupině A, která je kvalitativně rozhodně nejlepší, kromě Finů v ní působí ještě Slováci. Skupiny B a C mají po čtyřech účastnících, zajímavou skutečností je například účast Namibie z afrického kontinentu.

    Minulý rok Česko obsadilo na turnaji ve Valladolidu v kategorii hráčů do 18 let zlatou medaili a na podobný úspěch se bezpochyby pokusí navázat i letos v belgickém Charleroi.
     
    Nominace českého týmu

    Brankáři: Jakub Hejpetr (IHC Roller Storm Praha), André Lequin (ILHK Hradec Králové).

    Obránci: Matyáš Beran a Václav Komínek (oba HC Cvočkaři Hořovice), Daniel Dunda a Filip Žaba (oba ILHK Hradec Králové), Adam Hamrla (IHC Devils Zlín), Jakub Zdeněk (Mad Parrots Úhřetice).

    Útočníci: Jakub Žmola a Lukáš Novák (oba HC Cvočkaři Hořovice), Miroslav Dobner a Adam Vosmik (oba IHC Roller Storm Praha), Jan Hanák (IHC Night Birds Přerov), Pavel Šimek (ILHK Hradec Králové).
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Lequin (Hejpetr) – Šimek (C), Dobner, Hanák, Vosmík, Zdeněk (A), Komínek (A), Novák, Žmola, Beran, Hamrla, Dunda, Žaba.

    Finsko: Podschivalow (Rantanen) – Johansson, Inhala (C), Jylha, Kangasniemi, Korpisaari, Kuloaro (A), Nuutinen (A), Puolanne, Rannikko, Rautee, Sandman, Suonpää, Valve, Vare, Villanen.

    Rozhodčí: Grayson, Siegl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas začal! Úvodí buly patřilo Finům, načež se ihned ozvali jejich fanoušci. Nahození po prvém mantinelu pohlídal pozorný Dunda.
     
    00:41
    Středem si najel do dobré palebné pozice Casper Johansson, jenž vypálil tvrdou ránu zápěstím z mezikruží a těsně minul levou tyčku.
     
    01:01
    Češi vyzkoušeli štěstí pravou stranou. Pavel Šimek hledal Adama Vosmíka, jemuž nevyšlo zpracování. Hraje Finsko.
     
    01:12
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Důležitý první gól střílí Finové! Pravou stranou nastartoval JESSE NUUTTINEN, v kruhu dostal dost prostoru na zamíření a křižnou střelou propálil Lequina mezi pravou rukou a tělem. Bez asistence.
    01:12 Jesse NUUTTINEN - 0:1
     
    02:20
    S odpovědí chtěl přispěchat český kapitán Pavel Šimek, ovšem příliš daleko nedojel, čistě ho zastavil dobře postavený Jakub Žmola.
     
    02:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Václav Komínek obhlédl prostor a dlouhým pasem od vlastní brány v levém kruhu našel najetého LUKÁŠE NOVÁKA, proti jehož křižnému pokusu byl Podschivalow bezmocný. Asistence: Václav Komínek.
    02:39 Lukáš NOVÁK - 1:1
     
    03:30
    Finové pod tlakem nevymýšleli žádné složitosti. Severi Vare odjel za vlastní bránu, kde trpělivě počkal na vystřídání spoluhráčů.
     
    03:58
    Rýsující se přečíslení Česka nakonec k příležitosti nevedlo, protože Adam Hamrla přihrál za brusle Pavlu Šimkovi.
     
    04:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A znovu jsou o gól napřed hráči ze severu Evropy! I v tomto případě padla branka z mezikruží, když tvrdou ránu CASPERA JOHANSSONA sice Lequin ztlumil, ale nevytěsnil mimo tři tyče. Bez asistence.
    04:22 Casper JOHANSSON - 1:2
     
    04:55
    Krátce po buly vypálil tvrdou forhendovou střelu Onni Rannikko, André Lequin byl připravený a zdárně zakročil pravým betonem.
     
    05:31
    Češi ujeli do přečíslení dvou na jednoho, které bohužel srovnáním neskončilo, protože přihrávku před bránu zastavil bránící Kangasniemi.
     
    05:52
    Útočit nezapomněla ani reprezentace Suomi. Casper Johansson vyzkoušel obtočení soupeřovy svatyně, leč neuspěl.
     
    06:14
    Do přehuštěného prostoru posílal kotouč Václav Komínek. Miska Podschivalow zasahovat nemusel, touš se zastavil o Villanena.
     
    06:59
    O pozornost se přihlásil Adam Hamrla, který nabral rychlost po levém mantinelu, střílel zápěstím z kruhu a trefil výstroj brankáře.
     
    07:26
    Český tlak pokračuje. Jakub Zdeněk nahazoval do předbrankového prostoru, toto území měl plně pod kontrolou Alexander Sandman.
     
    07:40
    Rychlý protiútok Finska nevypadal vůbec zle. Onni Rannikko žabičkou našel Romea Kuloara, tvrdý projektil vytěsnil mimo tři tyče jeden z bránících hokejistů.
     
    08:23
    Casper Johansson si rozmyslel nájezd dopředu, zastavil u pravého mantinelu a situaci zklidnil přihrávkou na Puolanneho za vlastní bránu.
     
    08:46
    Krásnou kličkou do bekhendu si Lukáš Novák položil obránce, ovšem na Podschivalowa nevyzrál, brankář zakročil vyrážečkou.
     
    09:22
    Protože neměl komu nahrát, tak Miroslav Dobner odjel za vlastní bránu, kde si párkrát vyměnil puk s Adamem Hamrlou.
     
    09:54
    Volnějšího středu chtěl využít Romeo Kuloaro a natlačil se až před bránu, z bezprostřední blízkosti však Lequina nepropálil.
     
    10:22
    Tentokráte o sobě dal hlasitě vědět Elias Puolanne, když se pokusil dorazit nepovedenou střelu Rannikka, ztroskotal ale na levém Lequinově betonu.
     
    10:50
    Potlesk od fanoušků si vysloužil Onni Rannikko, který si načasoval pád pod nohy protihráče ideálně, navíc puk získal pro Finsko.
     
    11:23
    V posledních minutách mají navrch Češi. Lukáš Novák vyslal střílený pas před bránu, Jakub Žmola nepřetlačil Severiho Vareho.
     
    11:58
    Filip Žaba musel pořádně zabrat směrem dozadu. Zvládl na zádech udržet Nuuttinena, taktéž na jedničku rozehrál.
     
    12:26
    První přesilovou hru si zahrají Češi. Na trestnou lavici již usedl Romeo Kuloaro, ten si vysloužil dvě minuty za podrážení.
     
    12:50
    Prvnímu českému náporu se Finové bez problémů ubránili. Křižný pas zleva vystihl Casper Johansson a bez rozmýšlení vyhodil až za bránu soupeře.
     
    13:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, česká reprezentace i napodruhé srovnává! Pěknou kombinační akci završil Šimek pasem mezi kruhy na ADAMA VOSMÍKA a ten našel mezeru mezi Podschivalowými betony. Asistence: Pavel Šimek.
    13:33 Adam VOSMÍK - 2:2
     
    14:09
    Do třetice chtěl strhnout vedení na finskou stranu Elias Puolanne, vystřelil ze zápěstím vysoko nad Lequinovu svatyni.
     
    14:38
    Jakub Žmola nevymýšlel žádné složitosti, prostě nabral rychlost po levém mantinelu a z kruhu vypálil, Miska Podschivalow schoval puk ve výstroji.
     
    15:23
    Jessemu Nuuttinenovi se nedostalo podpory. Na útočné polovině zkontroloval postavení spoluhráčů a zpětným pasem oslovil Johanssona.
     
    15:58
    Dokonale se za finskou obranou schoval Jan Hanák, jenže si najel příliš blízko bráně, po dobrém zpracování si na gólmana nepřišel.
     
    16:30
    Finové zkusili něco podobného, kdy za českou obranu vystartoval Elias Puolanne, ovšem Miroslav Dobner na něj kotouč nepustil.
     
    16:57
    Český kapitán Pavel Šimek odjel za vlastní bránu, kde počkal na vystřídání spoluhráčů, následně přihrál Vosmíkovi.
     
    17:22
    Jesse Nuuttinen si sám narazil o pravý mantinel, ale o moc dopředu se neposunul, křižnou přihrávkou pak našel Villanena.
     
    17:44
    Česko útočilo do plných. Pavel Šimek si rozmyslel přihrávku, místo toho udělal ještě jeden oblouk k vlastní bráně.
     
    18:19
    Ostrý pas po pravém mantinelu vymyslel Adam Vosmík, hokejku do ní vložil Antti Kangasniemi a touš vyletěl mimo hrací plochu.
     
    18:58
    Zmatky před vlastní bránou vyřešil André Lequin na jedničku, puk si našel ve změti hokejek a bruslí hráčů a ukryl jej do lapačky.
     
    19:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Důležitý gól do šatny! Jak je to jednoduché. Po levém mantinelu se rozjel Beran, křižnou přihrávkou napříč kruhy vybídl k zakončení LUKÁŠE NOVÁKA, který vypálil nechytatelnou dělovku do protější šibenice. Asistence: Matyáš Beran.
    19:13 Lukáš NOVÁK - 3:2
     
    19:48
    Finové zaútočili zleva. Casper Johansson na sebe natáhl dva soky, následnou nahrávku nezvládl nasměrovat k adresátovi Nuuttinenovi.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu mezi Českem a Finskem rozhodně nenudil, o gól napřed jsou čeští inline hokejisté. Dvakrát se do vedení dostala reprezentace ze severu Evropy, ovšem soupeř v obou případech našel odpověď a v poslední minutě úvodního dějství strhl poprvé vedení na českou stranu parádní ránou do protější šibenice už dvougólový Lukáš Novák.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:48.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:01
    Finský trenér se pro druhý poločas rozhodl k vystřídání brankářů, místo Misky Podschivalowa nastupuje do brány Mio Rantanen.
     
    20:10
    Druhý poločas je v plném proudu, tak pojďme na něj! Jesse Nuuttinen vyzkoušel střelu z velké vzdálenosti, cílové zařízení ale minul.
     
    20:45
    Už to vypadalo, že Daniel Dunda završí individuální akci nájezdem před bránu, ale na Severiho Vareho si nakonec netroufl.
     
    21:24
    Práce pro Mia Rantanena, jenž očekával forhendový projektil Pavla Šimka a puk bez problémů zkrotil mezi betony.
     
    21:32
    Krátce po buly vypálil ze střední vzdálenosti Filip Žaba, dělová střela prosvištěla poměrně vysoko nad horní tyčkou.
     
    22:22
    Vysokým forčekinkem se prezentoval Matyáš Beran, ale zisku puku se nedočkal, Alexander Sandman zvládl rozehrát na Nuuttinena.
     
    22:55
    Romeo Kuloaro vypálil od pravého mantinelu. André Lequin reagoval pozdě, naštěstí pro něj kotouč skončil v boční síti.
     
    23:26
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Reprezentace Suomi se nevzdá bez boje. Inhala ve středu přenechal touš SEVERIMU VAREMI, následovalo stažení hry k pravému mantinelu, odkud Lequina dokonale zaskočila střela z velkého úhlu. Asistence: Joose Inhala.
    23:26 Severi VARE - 3:3
     
    24:20
    Vysokou rychlost nabral Lukáš Novák, ale příliš dlouho otálel s řešením, nahrávku proto vystihl Romeo Kuloaro.
     
    24:57
    Filip Žaba vypálil z ostrého úhlu. Mio Rantanen zasahovat nemusel, kus černé gumy proletěl nad břevnem.
     
    25:20
    Dobrou práci odvedl ve vlastním obranné třetině Jesse Nuuttinen, navázal na sebe dva konkurenty a zvládl i nahrát Rauteemu.
     
    25:56
    Přes obránce vypálil zápěstím Lukáš Novák, Mio Rantanen reagoval včas a vykopl pravý beton, jímž zabránil nejhoršímu.
     
    26:21
    Pod tlakem Jan Hanák zvládl vystřelit, dobře blokující Jesse Nuuttinen odrazil puk mimo hrací plochu. Vhazování proběhne ve středovém kruhu.
     
    26:52
    Křižně vzal svou jízdu Adam Vosmík, zastavil se v pravém kruhu, odkud mířil na zadní tyčku, Rantanen znovu zaměstnal svůj pravý beton.
     
    27:23
    Pavel Šimek měl políčeno na asistenci, ale v poslední chvíli si úmysl rozmyslel a nahrával směrem dozadu Žabovi.
     
    27:44
    Defenzivní povinnosti si Alexander Sandman splnil na jedničku, do poslední chvíle vystál Samuela Villanena a úspěšně mu touš vypíchl z pod hokejky.
     
    28:30
    Z ostrého úhlu vypálil forhendem Jesse Nuuttinen. André Lequin šel do pokleku a puk podržel až do přerušení hry.
     
    28:49
    Po buly v obranném pásmu bez větších problémů vyhodil Pavel Šimek, Aapo Rautee byl nucen se stáhnout k vlastní svatyni.
     
    29:30
    Na středové červené čáře Pavel Šimek zadovkou našel Filipa Žabu, ani ten si na průnik nevěřil a ještě posunul hru dozadu na Dundu.
     
    29:57
    Při snaze o přihrávku zpoza brány před ni Jakub Zdeněk přišel o kotouč, jehož se chopil Antti Kangasniemi.
     
    30:15
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Češi působí mírně aktivnějším dojmem, Finové ovšem hrají výborně směrem dozadu.
     
    30:47
    Adam Vosmík na sebe natáhl dva hráče a za sebe nabil Lukáši Novákovi, ostrý forhendový projektil se mezi tři tyče nevešel.
     
    31:20
    Sám proti třem si věřil Samuel Villanen, ovšem palebnou pozici nenašel, z mezikruží nakonec přihrával na vlastní polovinu Varemu.
     
    31:47
    V obležení dvou protihráčů bojoval Jakub Zdeněk statečně, nakonec se ale musel sklonit před Eliasem Puolannem.
     
    32:30
    Do pravého kruhu sjel Adam Hamrla a pálil zápěstím přes dva protihráče, Mio Rantanen nepustil puk mezi betony za brankovou čáru.
     
    32:49
    Lukáš Novák ze středu posouval touš doleva na Adama Vosmíka, křižný pas na Zdeňka bez větších problémů zastavil Kangasniemi.
     
    33:33
    Zahrozili i Finové. Jmenovitě Romeo Kuloaro, který se zbavil dvou konkurentů, ale na třetího, Daniela Dundu, už nevyzrál.
     
    33:57
    Aapo Rautee nejprve chtěl bleskově rozehrát, ale kolegové se vydali na střídačku, proto podržel puk za vlastní bránou.
     
    34:24
    André Lequin byl zaměstnaný a poradil si na jedničku, levým betonem zabránil čtvrtému puku ve své síti.
     
    34:59
    Závěr střetnutí slibuje dramatickou podívanou. Nadále panuje nerozhodný výsledek, rozhodovat může každá maličkost.
     
    35:32
    Velká škoda, že Lukáši Novákovi vyšlo zakončení mezi kruhy na bekhend, pukem nastřelil jenom levou brusli clonícího Inhaly.
     
    35:57
    U levého mantinelu na vlastní polovině zakvedlal s kotoučem Jesse Nuttinen, křižným pasem potom přenesl hru na Vareho.
     
    36:20
    Vhazování proběhne po levici Andrého Lequina, střelu zápěstím Romea Kuloara obětavě zblokoval Adam Vosmík.
     
    36:54
    Česku se rýsovalo zajímavé přečíslení, které se však neuskutečnilo, protože Nuuttinen vypíchl puk Žmolovi.
     
    37:23
    Tentokráte už Češi zaútočili, ale neúspěšně, Alexander Sandman pravou bruslí zblokoval střelu Adama Vosmíka těsně nad zemí.
     
    37:46
    Mio Rantanen kontroloval dělovku Adama Hamrly, kterou vysoko zvedl clonící Antti Kangasniemi. Zápas pokračuje kolem středového kruhu.
     
    38:13
    Zmatky před bránou Finskem gólem neskončily. Pochvalu zaslouží finský brankář, puk si našel u brusle Nováka.
     
    38:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gól, Češi se ujímají těsného náskoku pouhých 67 vteřin před koncem základní hrací doby! Hanák se neprocpal skrze dvěma protihráči, načež v levém kruhu převzal puk ADAM HAMRLA a zápěstím mířil neomylně do levé šibenice. Asistence: Jan Hanák.
    38:53 Adam HAMRLA - 4:3
     
    38:53
    Oddechový čas pro Finsko.
     
    39:15
    Nacházíme se v poslední minutě a Finové už podnikli první ofenzivní akci v honbě za srovnáním, se slabým nahozením si André Lequin poradil s ledovým klidem.
     
    39:53
    Je to jasné, Češi zvítězí! Elias Puolanne u pravého mantinelu nezvládl zpracování, puk získal soupeř a utkání se dohrává u Jakuba Žmoly.
     
    Konec zápasu.
     
    Česká reprezentace odstartovala evropský šampionát vítězně, v dramatickém utkání přestřílela Finy výsledkem 4:3.

    Gólově bohatší bylo první dějství, v němž Finové dvakrát odskočili do těsného vedení, ovšem Češi v obou případech odpověděli a zásluhou druhé branky Lukáše Nováka z poslední minuty první části nakonec odcházeli do šaten spokojenější. Ve druhé půli se povedlo srovnat Severimu Varemu, ovšem ani tato trefa Finům nestačila k bodovému zisku, protože 67 vteřin před koncem základní hrací doby rozhodl o těsném českém vítězství křižnou ránou do šibenice Adam Hamrla.

    Finové ještě dnes odehrají druhé skupinové utkání proti Slovensku, Češi se proti východním sousedům střetnou v sobotu v pravé poledne. (16:23:11)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Novák (Komínek), 14. Vosmík (Šimek), 20. Novák (Beran), 39. Hamrla (Hanák) – 2. Nuuttinen, 5. Johansson, 24. Vare (Inhala)


    Česko: Lequin (Hejpetr) – Šimek (C), Dobner, Hanák, Vosmík, Zdeněk (A), Komínek (A), Novák, Žmola, Beran, Hamrla, Dunda, Žaba.
    Finsko: Podschivalow (21. Rantanen) – Johansson, Inhala (C), Jylha, Kangasniemi, Korpisaari, Kuloaro (A), Nuutinen (A), Puolanne, Rannikko, Rautee, Sandman, Suonpää, Valve, Vare, Villanen.

    Rozhodčí: Grayson, Siegl
    bahis siteleri