Belgie – Česko 2:9 (kon.) | Velká Británie – Česko 2:6 (kon.)
konec
Belgie
2:9 (2:5, 0:4)
Česko
Neděle 23.07.2023, 09:55 • Charleroi • Mistrovství Evropy v inline hokeji U19
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:45.
     
    Všem fanynkám a fanouškům inline hokeje přeju krásné nedělní ráno. Vítám vás při sledování mistrovství Evropy hráčů do 19 let, u zápasu mezi Belgií a Českem.
     
    Češi ve tříčlenné skupině nevybojovali postup do medailových zápasů a zahrají si tedy pouze o prezidentský pohár. Šampionát začali slibně, jednogólovým vítězstvím nad Finskem, ale pak prohráli 3:7 se Slovenskem, a protože Finové porazili Slováky, tak rozhodovala minitabulka, z níž česká reprezentace vyšla nejhůře.

    Belgičané se představili ve skupině C, v níž obsadili rovněž nepostupové třetí místo. Na úvod schytali debakl 0:10 od Itálie, načež padli 0:5 se Španělskem, v přímém souboji o třetí místo porazili Němce hubeným výsledkem 1:0. Belgie už má za sebou jeden zápas v rámci pětičlenné skupiny usilující o prezidentský pohár a prohrála v něm 0:2 s Velkou Británií.
     
    Úvodní sestavy:

    Belgie: van Gool (Bartha) – M. Hendrix (A), Delporte, Raciborski (A), Sallendre (C), Selleslagh, Gennart, Lauwerysen, D. Hendrix, Hermans, De Smet, Bibaud, Della Putta, Blomme.

    Česko: Hejpetr (Lequin) – Šimek (C), Dobner, Hanák, Vosmík, Zdeněk (A), Komínek (A), Novák, Žmola, Beran, Hamrla, Dunda, Žaba.

    Rozhodčí: Engler, Dobberstein.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Českem a Belgií odstartoval! Česká reprezentace plní roli velkého favorita, její zaváhání by bylo velkým překvapením.
     
    00:41
    A inline hokejisté v červených dresech od úvodu tlačí. Na pravou stranu dostával nahrávku Daniel Dunda, ale ve snaze o zakončení upadl.
     
    01:19
    Útočný faul v průběhu ofenzivní akce českého týmu, krosčekem se před bránou soupeře prezentoval Adam Hamrla.
     
    01:55
    Belgičanům se tak naskytla příležitost ujmout se v početní převaze vedení, první střela Clementa Delporta byla nepřesná.
     
    02:13
    Za vlastní bránou příliš dlouho otálel s rozehrávkou Václav Komínek, nakonec byl odzbrojen dvojicí konkurentů, ale nedovolil ani jednomu z hráčů zakončit.
     
    02:49
    Jakub Hejpetr zatím zůstává bez práce. S úspěchem se nesetkala ani rána Kacpera Raciborskiho, tu zblokoval jeden z obránců.
     
    03:19
    Tak konečně se český gólman dočkal zákroku, střelu ze střední vzdálenosti a ze středu hřiště schoval ve výstroji.
     
    03:46
    Už při hře obou celků v plném počtu si chystal palebnou pozici Lukáš Novák, avšak při forhendové kličce mu puk odjel z čepele hole.
     
    04:11
    Dlouhou nahrávku dostal na pravou stranu Pavel Šimek. Kapitán mužstva si poradil se zpracováním, sám proti dvěma ovšem nic světoborného nevymyslel.
     
    04:55
    O pozornost se přihlásil Matteo Gennart, jenž nastartoval své motory po levém mantinelu a zvládl i forhendem vypálit těsně nad bránu.
     
    05:12
    Křižnou nahrávku převzal v pravém kruhu Jorre Blomme, na nic neváhal a vypálil, Jakub Hejpetr byl u levé tyče s betonem včas.
     
    05:45
    Nyní se český gólman zapojil do rozehrávky, když za bránou zastavil vyhození Belgičanů a nechal hrát Daniela Dundu.
     
    06:13
    Individuálně si věřil Jan Hanák, jenž se zbavil svého osobního strážce, ale proti dalším dvěma konkurentům již neuspěl.
     
    06:48
    Jako další zahrozil Lukáš Novák, který obkroužil soupeřovu svatyni, ale do přehuštěného předbrankového prostoru si najet netroufl.
     
    07:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se ujímají vedení! Novák úřadoval pro změnu na středu, odkud do pravého kruhu nahrál osamocenému VÁCLAVU KOMÍNKOVI, ten během chvilky zamířil a křižnou střelou propálil van Goola mezi rukou a tělem. Asistence: Lukáš Novák.
    07:04 Václav KOMÍNEK - 0:1
     
    08:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    A v českém táboře je ještě veseleji! Belgičané po neúspěšném útoku totálně propadli v defenzivě, JAN HANÁK ujížděl s Miroslavem Dobnerem vstříc brankáři, narazil si se spoluhráčem a snadno pak usměrnil puk do odkryté části brány. Asistence: Miroslav Dobner.
    08:32 Jan HANÁK - 0:2
     
    09:14
    Češi pokračují v aktivním pojetí hry. Do pravého kruhu dojel Adam Vosmík a ostrým projektilem jen těsně minul místečko u pravé tyčky.
     
    09:48
    Zaútočili i Belgičané, ovšem Češi si s tímto útokem poradili bez problémů, když Jakub Žmola udržel na uzdě Dylana Hendrixe.
     
    10:42
    Belgie právě vstřelila branku!
    Belgičané snižují! Velkou chybu Žmoly potrestal KACPER RACIBORSKI, když v přečíslení nevolil žádné zbytečné složitosti a Hejpetra překvapil svižnou ránou po ledě k pravé tyči. Bez asistence.
    10:42 Kacper RACIBORSKI - 1:2
     
    11:20
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Jakub Žmola, který své zaváhání zatím neodčinil, jeho nahození forhendem prosvištělo vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    11:59
    Češi pokračují na puku. Lukáš Novák hledal křižným pasem v pravém kruhu Jakuba Zdeňka, toho zradilo zpracování.
     
    12:19
    Zpoza levého kruhu vypálil Jan Hanák těsně nad ledem, za gólmana odvedl práci obětavě blokující Matthias Hendrix.
     
    12:57
    Óscar van Gool se znovu musel ohánět, nicméně třetímu puku v síti prozatím zabránil, pokus Šima vykopl levým betonem.
     
    13:20
    K vyrovnání chtěl přispět Rube Hermans, který nahazoval forhendem zhruba z poloviny hřiště, Wannes De Smet tečoval vedle brány.
     
    13:54
    Za obranou se schovával Lukáš Novák, jenže nahrávku dostal příliš prudkou, takovou, že na ni ani nataženou hokejkou nedosáhl.
     
    14:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Favorit si bere zpět dvoubrankový náskok! Lukáš Novák zatáhl kotouč po levé straně a v pravý čas volil dokonale přesný pas k protější tyči na JAKUBA ŽMOLU, jenž ve stoprocentní příležitosti nezaváhal. Čeští hokejisté se poté za bránou srazili, o zranění vážnějšího rázu se snad nebude jednat ani v jednom případě. Asistence: Lukáš Novák.
    14:37 Jakub ŽMOLA - 1:3
     
    14:55
    Česká reprezentace nadále dominuje. Jakub Zdeněk našel dobře najetého Filipa Žabu, rána z první se do prostoru brány nevešla.
     
    15:13
    Oddechový čas pro Belgii.
     
    15:54
    Před belgickou bránu nahazoval Jakub Zdeněk. Po sérii odrazů Lukáš Novák vystřelil z krkolomné pozice nepřesně.
     
    16:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český náskok čítá už tři góly! Z poloviny hřiště nahodil forhendem DANIEL DUNDA a gólman van Gool nedokázal zasáhnout, protože těsně před ním projel protihráč a brankář přes něj vůbec nic neviděl. Bez asistence.
    16:04 Daniel DUNDA - 1:4
     
    16:17
    Také druhé vyloučení míří do českých řad. Na trestnou lavici usedl Pavel Šimek, kapitán obdržel dvouminutový trest za hákování.
     
    16:40
    Skórovat chtěl i Miroslav Dobner, ovšem z bezprostřední blízkosti trefil obránce, od nějž se kotouč odrazil mimo hrací plochu.
     
    17:32
    Belgie právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, Belgičané se vrací do ztráty dvou gólů. Chybujícího Berana obral Bibaud, ve finále akce vymyslel pěknou zadovku do pravého kruhu na ELIOTA SALLENDREHO a proti dobře umístěné ráně k pravé tyčce byl Hejpetr bezmocný. Asistence: Etienne Bibaud.
    17:32 Eliot SALLENDRE - 2:4
     
    18:20
    Situace dvou proti dvěma pátý český gól nepřinesla, protože Pavel Šimek přihrával Filipu Žabovi za brusle.
     
    18:57
    Lukáš Novák nabruslil do útočného pásma, nakonec doputoval až do pravého kruhu a odtud střílel příklepem vysoko nad bránu.
     
    19:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hokejisté v červených desech střílí gól do šatny! Svou cestu s pukem u hokejky ukončil Vosmík v pravém kruhu, stříleným pasem vybídl ke skórování FILIPA ŽABU, tento hráč se nenechal dvakrát pobízet a našel mezeru ve van Goolově výstroji. Asistence: Adam Vosmík.
    19:30 Filip ŽABA - 2:5
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Češi zatím potvrzují roli velkého favorita a po prvním poločase vedou nad Belgií tříbrankovým rozdílem 5:2. Komínek s Hanákem zařídili dvoubrankový náskok, posléze snížil Raciborski. Vzápětí skórovali Žmola s Dundou, za Belgii využil přesilovku Sallendre, načež dal současnou podobu výsledku třicet vteřin před koncem úvodního dějství Žaba.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 10:34.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:10
    Druhá polovina zápasu má za sebou první vteřiny. Bleskově zaútočili Češi, Jakub Zdeněk střílel forhendem o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    20:49
    Z poměrně velkého úhlu už si Jan Hanák na zakončení netroufl, poslal puk před bránu, kde Kacper Raciborski zablokoval hokejku Komínkovi.
     
    21:17
    Poměrně dlouho si dával načas s rozehrávkou Niels Selleslagh, aby nakonec přes Hamrlu dokázal nahrát osamocenému De Smetovi.
     
    21:58
    Proti čtyřem protihráčům si věřil Noa Della Putta. Jednoho se zbavil, potom ale proti dalším konkurentům už neměl šanci na úspěch.
     
    22:19
    Pochvalu zaslouží Óscar van Gool, belgický gólman se roztáhl na brankovišti a levým betonem zastavil střelu Žaby.
     
    22:44
    Dnes podruhé jsou Češi trestáni za útočný faul. Před bránou soupeře si příliš ostře počínal Matyáš Beran, vyloučen je za krosček.
     
    23:31
    Zajímavé nahození vyslal Jorre Blomme. Matthias Hendrix hledal volný puk, nakonec jej objevil bránící Daniel Dunda.
     
    23:56
    Dost volného místa dostal v mezikruží Eliot Sallendre, kapitán mužstva vypálil ze zápěstí Hejpetr měl štěstí, že kotouč proletěl vedle levé tyče.
     
    24:25
    Úspěšné vyhození vyprodukoval Lukáš Novák. Za vlastní bránou převzal hrací předmět Kaelan Lauwerysen a zakládá novou akci.
     
    24:54
    Už při hře pět na pět si najel před belgickou svatyni Jakub Žmola, dostal nahrávku, ovšem z bezprostřední blízkosti na van Goola nevyzrál.
     
    25:27
    Belgická defenziva si může odškrtnout další úspěšně ubráněný útok protivníka, Matteo Gennart čistým způsobem zpacifikoval Komínka.
     
    25:45
    Češi při hře v plném počtu dominují. Jakub Zdeněk udělal úspěšnou kličku, z velkého úhlu ale mířil jenom do boční sítě.
     
    26:31
    Od mantinelu vystřelil tvrdou střelu Adam Vosmík, přičemž Óscar van Gool byl opět v pozoru, kus černé gumy schoval do lapačky.
     
    26:59
    A další zákrok pro belgického gólmana, který nenechal u levé tyče centimetr volného místa, Jan Hanák neměl kudy puk procpat za brankovou čáru.
     
    27:20
    Levá strana se otevřela před Jakubem Žmolou, ten nabral vysokou rychlost a křižnou střelu umístil těsně vedle cílového zařízení.
     
    27:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    O vítězi není pochyb. Beran při jízdě po pravém mantinelu měl hlavou nahoře, křižným pasem našel v kruhu LUKÁŠE NOVÁKA, který zkontroloval postavení brankáře a uspěl ránou k přední tyči. Asistence: Matyáš Beran.
    27:33 Lukáš NOVÁK - 2:6
     
    28:36
    Chuť hrát Čechům nechybí ani za současného výsledku, kdy vedou výrazným rozdílem. Filip Žaba vypálil zápěstím o kousek nad břevno.
     
    29:11
    Ojedinělou akci Belgičanů táhl levou stranou Wannes De Smet, nahozením z ostrého úhlu Jakuba Hejpetra nezaskočil.
     
    29:26
    Oddechový čas pro Česko.
     
    29:26
    Belgický trenér se na závěrečných deset minut rozhodl poslat do utkání brankářskou dvojku Raphaëla Barthu, Óscar van Gool má pro zápas s Českem odpracováno.
     
    30:13
    S prvním nebezpečím si Raphaël Bartha poradil na jedničku, očekával přihrávku na hranu brankoviště a zakončení Zdeňka pokryl.
     
    30:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vysokou rychlost vyvinul po pravém mantinelu MATYÁŠ BERAN, tentokráte se neohlížel kolem sebe a vypálil zápěstím na přední tyčku, brankář Bartha máchl lapačkou naprázdno. Asistence: Václav Komínek.
    30:29 Matyáš BERAN - 2:7
     
    31:30
    Na druhé straně měl v plánu skórovat Wannes De Smet, ovšem narazil na překážku jménem Jakub Zdeněk.
     
    32:23
    Skoro to vypadá, jako kdyby Češi hráli přesilovou hru. Jakub Žmola nabil do levého kruhu Pavlu Šimkovi, rána z první mířila nad horní tyčku.
     
    32:47
    Do pedálů šlápl Václav Komínek, který se zbavil Nielse Selleslagha, zakončení bekhendem však mělo k úspěchu hodně daleko.
     
    33:01
    Při belgickém forčekinku fauloval Jorre Blomme, dal hokejku pod brusle Adama Vosmíka a ten přes ni přepadl. Ukázkové podrážení.
     
    33:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jednoduchá přesilovková kombinace a výsledkem je osmý gól v belgické síti. Dunda sjel do levého kruhu, křižným pasem oslovil ADAMA HAMRLU a střela
    z první si našla cestu mezi Barthovými betony. Asistence: Daniel Dunda.
    33:47 Adam HAMRLA - 2:8
     
    34:29
    Směrem dopředu si věřil Kaelan Lauwerysen, ale ve snaze o obtočení brány ztratil rovnováhu a skončil na hrací ploše.
     
    35:23
    Matyáš Beran na sebe natáhl dva soupeře a doprava potom přihrál Lukáši Novákovi, rána příklepem měla k úspěchu hodně daleko.
     
    35:57
    Střeleckou listinu nerozšířil ani Adam Vosmík, i jeho střelecký pokus mířil poměrně výrazně vedle belgické svatyně.
     
    36:30
    Zápas se dohrává spíše z povinnosti. Favorizovaní Češi potvrdili své kvality, Belgičané od úvodních minut nestíhají nastolenému tempu.
     
    36:55
    Jeden oblouk navíc si za vlastní bránu udělal Jan Hanák, nechal rozjet spoluhráče a vybral si nakonec Miroslava Dobnera.
     
    37:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ve vzduchu visí dvouciferný počet vstřelených gólů. Nikým neatakovaný Hanák dojel za belgickou bránu, mezi kruhy nabil FILIPU ŽABOVI, načež Bartha nezvládl včas zareagovat proti dobře trefené střele z první na vyrážečku. Asistence: Jan Hanák.
    37:52 Filip ŽABA - 2:9
     
    38:29
    Matteo Gennart měl co dělat, ale nakonec zachytil sprint Jakuba Zdeňka a čistým způsobem sokovi kotouč sebral.
     
    38:57
    Lukáš Novák hledal spoluhráče před bránou, ale zrovna tam žádného neměl, proto se rozhodl neriskovat a zacouval blíže vlastní bráně.
     
    39:19
    Protože neměl komu nahrát, tak se Wannes De Smet rozhodl vypálit z úhlu. Brankáře nezaměstnal, protože touš minul prostor brány.
     
    39:58
    Těsně před koncem zápasu ještě dostal doprava dobrou přihrávku kapitán Pavel Šimek, po rychlém zpracování vypálil forhendem nepřesně.
     
    Konec zápasu.
     
    Čeští inline hokejistí potvrdili roli velkého favorita, skupinu usilující o prezidentský pohár odstartovali vysokým vítězstvím 9:2 nad Belgií.

    Favorit střetnutí byl výrazně lepší od úvodních minut. V první dvacetiminutovce si vybudoval tříbrankový náskok, který ve druhém dějství o další čtyři trefy navýšil. Potěšujícím faktem je skutečnost, že se prosadilo hned osm různých střelců, dva góly zaznamenal Filip Žaba.

    Česká reprezentace získala první povinné tři body, další bodový zisk se pokusí zapsat v podvečer proti Velké Británii, zápas startuje v 18 hodin. Belgie zapsala druhou porážku, v prvním utkání nestačila právě na Brity. (11:08:13)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Raciborski, 18. Sallendre (Bibaud) – 8. Komínek (Novák), 9. Hanák (Dobner), 15. Žmola (Novák), 17. Dunda, 20. Žaba (Vosmík), 28. Novák (Beran), 31. Beran (Komínek), 34. Hamrla (Dunda), 38. Žaba (Hanák)


    Belgie: van Gool (31. Bartha) – M. Hendrix (A), Delporte, Raciborski (A), Sallendre (C), Selleslagh, Gennart, Lauwerysen, D. Hendrix, Hermans, De Smet, Bibaud, Della Putta, Blomme.
    Česko: Hejpetr (Lequin) – Šimek (C), Dobner, Hanák, Vosmík, Zdeněk (A), Komínek (A), Novák, Žmola, Beran, Hamrla, Dunda, Žaba.

    Rozhodčí: Engler, Dobberstein
    bahis siteleri