Česko – Švýcarsko 12:2 (kon.)
konec
Česko
12:2 (5:1, 7:1)
Švýcarsko
Pátek 28.07.2023, 14:35 • Charleroi, Belgie • Mistrovství Evropy v inline hokeji
Partner:
     
    Česká reprezentace potvrdila roli velkého favorita a Švýcarsko rozstřílela vysoko 12:2.

    Na vedoucí trefu ještě Švýcaři nalezli odpověď, ale ve zbývajících minutách tahali za výrazně kratší konec provazu a jejich manko se postupně prohlubovalo více a více, Češi nakonec poslali do brány soupeře dvanáct puků.

    O prvenství ve skupině a lepší výchozí pozici pro semifinále se Česko utká se Španělskem, které ještě dnes změří síly právě se Švýcary.

    Střely na bránu: 41- 24. (15:57:48)
     
    Konec zápasu.
     
    39:47
    Zřejmě poslední akce zápasu patřila Švýcarsku, které se třetího vstřeleného gólu nedočkalo, střela zamířila výrazně vedle Schejbalovy svatyně.
     
    39:16
    Švýcarsko nezvládlo ani přečíslení tří na jednoho. Cedric Hüsler volil zadovku po pravé ruce, Müllerovi nasměroval puk za brusle.
     
    38:26
    Náskok chtěl ještě navýšit Patrik Šebek, avšak nahrávka k němu přes Leviho Leua neprošla. Hraje Švýcarsko.
     
    37:52
    Po vstřelení gólu si náhradní gólman Adam Gabriška zřejmě neodpustil poznámku směrem k soupeři, rozhodčí tento moment ocenili dvouminutovým trestem.
    37:52 Marek LOSKOT - 12:2
     
    37:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi přidávají v početní převaze dvanáctý gól. Krásnou kombinaci završil Bernad nahrávkou doleva na MARKA LOSKOTA, Brunner se k pravé tyči přesouval marně. Asistence: Jakub Bernad.
     
    37:20
    První přesilovková akce českému týmu nevyšla dle představ, po slušné přihrávce vypálil Marek Loskot příliš vysoko.
     
    36:50
    Aktivně hrající Češi jsou odměněni další přesilovou hrou, u pravého mantinelu Jan Zwissler atakoval protihráče krosčekem.
     
    36:06
    V pozici posledního obránce si Jules Sturny troufl na odvážnou kličkou, jíž Filipa Kuťáka evidentně zaskočil a zbavil se jej.
     
    35:49
    Robin Reinmann dostal výbornou přihrávku mezi kruhy, ale nic z ní nezužitkoval, protože zápěstím přestřelil.
     
    35:06
    Zdálo se, že by Adam Schejbal mohl mít další práci, ale Isaiyah Hug nakonec nahrál mimo dosah Lukase Dietricha.
    34:11 Šimon SLAVÍČEK - 11:2
     
    34:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři skousávají jedenáctou branku. Šimek si vycukal švýcarského beka, přes nějž dokázal nahrát ŠIMONU SLAVÍČKOVI, i na něj už zívala prázdná bránu a tu trefil bez potíží. Asistence: Pavel Šimek.
     
    33:41
    Přečíslení tři na dva nebylo vyřešené úplně ideálně. David Jindra obdržel nahrávku doprava, avšak zradilo jej zpracování.
     
    33:10
    Úspěšný zákrok zaznamenal Adam Schejbal, když viděl na střelu Jeana Müllera a bez komplikací ji vykopl levým betonem.
    32:23 Marek LOSKOT - 10:2
     
    32:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    S koncem Scherrerova trestu střílí Česko jubilejní desátý gól. Zakončení Školouda se od oblouku bány a zadního mantinelu šťastně odrazilo na druhou stranu k MARKU LOSKOTOVI, kterému nedělalo problémy poslat touš do odkryté brány. Asistence: Petr Školoud.
     
    31:38
    Češi už znovu kontrolují hru na útočné polovině. Petr Školoud si vyměnil kotouč s Markem Loskotem, forhendem střílel mimo cílové zařízení.
     
    31:22
    Do úniku obdržel nahrávku Jules Sturny, ovšem zakončení mu vyšlo na bekhend, Adam Schejbal bez problémů zakročil pravým betonem.
     
    30:57
    Doleva dostal nabito kapitán Petr Kafka. Silvan Brunner zasahovat nemusel, práci za něj odvedl Robin Reinmann.
     
    30:23
    Vzápětí na sebe Lukas Scherrer upozornil v negativním světle, vysloužil si totiž dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    29:55
    Tomáš Rubeš zprava přenesl hru doleva na Pavla Šimka, který puk nezpracoval, ze situace vytěžil zisk kotouče Lukas Scherrer.
    29:01 David JINDRA - 9:2
     
    29:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Padne desítka? Šimek na malém prostoru zvládl nahrát před bránu DAVIDU JINDROVI, který poněkud krkolomným zakončením po ledě dokonale překvapil sedícího Brunnera. Asistence: Pavel Šimek.
     
    28:52
    Tomáš Rubeš viděl najíždějícího Petra Školouda, jemuž nahrával za brusle. Zpracování nevyšlo dle představ, takže hraje Scherrer.
     
    28:26
    Nájezd do pravého kruhu si Patrik Šebek proti dvojici konkurentů rozmyslel, místo toho zacouval zpět až za vlastní bránu.
    27:46 Cedric HÜSLER - 8:2
     
    27:46
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři se v přesilovce dostali do přečíslení, z něhož těžili maximum. CEDRIC HÜSLER potáhl kotouč po levé straně a z kruhy vypálil na zadní tyč mimo Schejbalův dosah. Asistence: Lukas Dietrich.
     
    27:24
    Švýcaři mají možnost snížit v početní převaze. Na trestnou lavici odjel Marek Loskot, důvodem je podrážení.
     
    26:49
    Nejprve Lukas Scherrer neznačil střelu, aby následně přenesl puk doprava na Isaiyaha Huga, projektil z první se mezi tři tyče nevešel.
     
    26:20
    Švýcarsko má ponechanou výhodu. Jean Müller nabil Noahu Heinrichovi, jehož forhendový pokus proletěl vedle levé části brankové konstrukce.
     
    25:46
    Za soupeřovou bránou operoval Jan Andrýsek. Vyzkoušel pas mezi kruhy na Patrika Šebka, jemuž na poslední chvíli zablokoval hokejku Leu.
     
    22:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Kanonáda pokračuje. Rubeš si všiml volného JAKUBA BERNADA, který dlouho neváhal a navrátilci do brány Brunnerovi hned šoupl za brankovou čáru jeden puk. Asistence: Tomáš Rubeš.
     
    21:12
    Patrik Annen střelecký apetit českého mužstva nezastavil a po osmém švýcarském inkasovaném gólu míří do brány znovu původně startující Silvan Brunner.
    21:12 Pavel ŠIMEK - 7:1
     
    21:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rozdíl ve skóre je ještě větší. Slavíček dlouhým pasem oslovil PAVLA ŠIMKA, ten si poradil se zpracováním v přečíslení dvou na jednoho uspěl forhendovým zakončením na přední tyč mezi ruku a tělo Annena. Asistence: Šimon Slavíček.
     
    20:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hráči v bílých dresech si do druhé půle přenesli přesilovku, kterou bleskově využili! Loskot počkal na správný okamžik k nahrávce mezi kruhy na FILIPA KUŤÁKA, jenž tvrdou forhendovou ránou z první zkompletoval hattrick! Asistence: Marek Loskot.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Češi mají skvěle zaděláno na vítězství i ve třetím zápase, když po prvním poločase vedou nad Švýcarskem 5:1. Na vedoucí trefu Filipa Kuťáka ještě dokázal zareagovat Cedric Hüsler, ale od té doby už stříleli do černého jenom Češi, postupně se prosadili David Jindra, podruhé Filip Kuťák, Petr Kafka a současnou podobu dal výsledku Petr Školoud.

    Střely na bránu po 1. poločase: 22 – 13.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:51
    Marek Loskot si vyměnil puk s Petrem Kafkou, načež z levého kruhu hledal křižnou přihrávkou Jakuba Bernada, před ním poslal puk mimo hrací plochu gólman Annen svou vyrážečkou.
     
    19:25
    Oddechový čas pro Švýcarsko.
     
    19:25
    Kapitán Petr Kafka měl políčeno na druhý gól v zápase, napřáhl k pořádně dělovce a Patrik Annen měl velké štěstí, že ho puk trefil do výstroje.
     
    18:37
    Druhý trest do švýcarských řad způsobil Jan Zwissler, když neoddiskutovatelně krosčekoval za vlastní bránou na mantinel Loskota.
     
    18:05
    A další švýcarské vyhození. Hokejisté v černých dresech v závěru úvodního dějství nestíhají a nejspíše jsou srozuměni s faktem, že z utkání jen těžko získají body.
     
    17:41
    Do přehuštěného prostoru nahazoval Patrik Šebek. Úspěšným blokem se prezentoval Reinmann, puk vzápětí odpálil Zwissler.
     
    17:16
    Do zápasových statistik se chtěl zapsat rovněž Jan Andrýsek, ani nadvakrát však nedokázal procpat touš za záda švýcarského gólmana.
    16:23 Petr ŠKOLOUD - 5:1
     
    16:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká reprezentace míří za vítězstvím. Po ztrátě soupeře otočil hru Loskot, křižným pasem doleva vybídl k zakončení PETRA ŠKOLOUDA a Annen se k ráně na bližší, pravou tyč přesunout nestihl. Asistence: Marek Loskot.
     
    16:12
    Středem pokusil štěstí Jules Sturny, avšak daleko se nedostal, moc dobře věděl, že sám proti třem nemá moc šancí na úspěch.
     
    15:44
    V poslední chvíli Jean Müller zabránil v blafáku Filipu Kuťákovi, jehož vyvedl z rovnováhy lehkým seknutím do brusle.
     
    15:12
    Před Pavlem Šimkem se otevřela levá strana, čehož využil k přiblížení se brankáři, střelu zápěstím poslal do Annenova pravého ramene.
     
    14:50
    Hru zklidnil Jan Vyoral, který udělal oblouk za vlastní bránu, s hlavou nahoře rozehrál přes Davida Jindru.
     
    14:01
    Adam Schejbal zatím předvádí sebevědomý výkon. Povyjel proti Cedricu Hüslerovi, tvrdou střelu forhendem schoval mezi betony.
     
    13:48
    Do úniku vystartoval český kapitán Petr Kafka, nicméně z důvodu dotírajícího Dietricha vůbec nedokázal vystřelit.
     
    13:25
    Projektil vypálený z hokejky Julese Sturnyho sice mezi tři tyče mířil, avšak Adam Schejbal na něj velmi dobře viděl a schoval puk do výstroje.
     
    12:47
    V početní převaze zavelel k individuální akci Lukas Scherrer, proháčkoval se až před Schejbala, jehož bránu o pár čísel minul.
     
    12:14
    Češi zahrozili i v oslabení. Tomáš Rubeš se procpal skrze dvojicí konkurentů, na zakončení bohužel neměl dostatek sil.
     
    11:47
    Švýcarské přečíslení skončilo neúspěchem i zásluhou Petra Školouda, jenž sekl přes nohu Tima Brauchliho a po zásluze si vysloužil dvouminutový trest.
     
    11:13
    Petr Školoud už mohl střílet, ale ještě hledal křižným pasem v pravém kruhu spoluhráče, který na puk nedosáhl.
     
    10:45
    O zadní mantinel si narazil Robin Reinmann, čímž vyřadil ze hry forčekujícího protihráče a v klidu rozehrál na Zwisslera.
     
    10:26
    Marek Loskot naznačil střelu, načež zleva posunul touš do mezikruží na Filipa Kuťáka, ten si přes Leua na střelu netroufl.
     
    09:39
    Zdvojený Patrik Šebek udržel přehled ve hře, nabil na střed Petru Kafkovi a pukem dostal do chráněných míst bránící Isaiyah Hug.
     
    09:06
    Čtvrtý úspěšný zákrok pro Adama Schejbala, když dobře viděl na nahození od levého mantinelu a kus černé gumy podržel v lapačce.
     
    08:52
    Jules Sturny nabral rychlost po pravém mantinelu. V mezikruží hledal Tima Brauchliho, jehož na jedničku pokryl Petr Školoud.
     
    08:03
    Nečekaně brzy končí zápas pro Silvana Brunnera, jehož po čtyřech obdržených gólech střídá v brankovišti Patrik Annen.
    08:03 Petr KAFKA - 4:1
     
    08:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Takhle by to šlo, Češi vedou už o tři góly! Prostor mezi kruhy se otevřel PETRU KAFKOVI, ten napřáhl k tvrdému projektilu k levé tyči, na nějž Brunner reagoval pozdě.
     
    07:21
    Slibně se rozvíjejí švýcarskou akci zhatil Cedric Hüsler, když neuspěl jeden na jednoho proti Marku Loskotovi. Hraje Česko.
     
    06:55
    Dělovou ránu vyprodukoval zleva Patrik Šebek. Gólman zasahovat nemusel, puk prosvištěl o kousek vedle levé tyče.
     
    06:24
    Dobrou práci odvedl Silvan Brunner. Švýcarský brankář viděl na střelu Patrika Šebka a tvrdou střelu udržel mezi betony.
     
    05:55
    Pavel Šimek si v poslední chvíli rozmyslel zakončení a přihrával Petru Školoudovi, jeho další rána prosvištěla vysoko nad břevnem.
    05:02 Filip KUŤÁK - 3:1
     
    05:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tvrzníkova družina odskakuje na rozdíl dvou branek! Školoud přihrál před bránu FILIPU KUŤÁKOVI, jehož první pokus Brunner vyrazil pravým betonem, proti dorážce už neměl šanci. Asistence: Petr Školoud.
     
    04:46
    Marek Loskot s hlavou nahoře posunul kotouč do pravého kruhu na Tomáše Rubeše, jehož ránu zblokoval obětavě zakleknuvší obránce.
     
    04:11
    Početní převaha zatím rozhodně neprobíhá podle představ. Silvan Brunner zatím zasahovat nemusel, Švýcaři brání na jedničku.
     
    03:28
    Češi přestáli další velkou příležitost soupeře a navíc si zahrají přesilovou hru, týmový prohřešek špatného střídání míří odpykat Lukas Scherrer.
     
    03:12
    Blízko vyrovnávací trefě byl Timo Brauchli, jenž postupoval sám na bránu, nedokázal ovšem zvednout puk přes levý Schejbalův beton.
     
    02:30
    Na vyrovnání si dělal zálusk Lukas Dietrich, ale úspěšný nebyl, od pravého mantinelu vypálil zápěstím vysoko nad bránu.
    01:47 David JINDRA - 2:1
     
    01:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na nedostatek gólů si tedy v úvodu rozhodně stěžovat nemůžeme! DAVID JINDRA pláchl po levé straně osobnímu strážci a brilantně zvládl i zakončení, které pověsil nad levé Brunnerovo rameno. Asistence: Šimon Slavíček.
    01:24 Cedric HÜSLER - 1:1
     
    01:24
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Příliš dlouho se Češi z vedení neradovali. Po propadnutí defenzivy postupovali Švýcaři tři na jednoho, Reinmann nahrál do středu CEDRICU HÜSLEROVI, proti ráně do levého víka byl Schejbal bezmocný. Asistence: Robin Reinmann.
    00:16 Filip KUŤÁK - 1:0
     
    00:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým právě konkurentovi ukázal, jak sehrát přečíslení do zdárného konce. Rubeš zprava protlačil nahrávku na hokejku FILIPA KUŤÁKA, jemuž nedělalo výraznější problémy trefit odkrytou pravou část brány. Asistence: Tomáš Rubeš.
     
    00:15
    Hned v úvodu Švýcaři ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Timo Brauchli dostal nahrávku k levé tyči, z bezprostřední blízkosti na Schejbala nevyzrál.
     
    00:10
    Zápas mezi Českem a Švýcarskem odstartoval! Favoritem jsou Češi, kteří na turnaji ještě neprohráli, zatímco soupeř už padl s Francouzi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Schejbal (Gabriška) – Loskot, Kafka (C), Rubeš, Školoud, Bernad (A), Šebek (A), Kuťák, Jindra, Slavíček, Vyoral, Šimek, Andrýsek.
    Trenér: Martin Tvrzník

    Švýcarsko: Brunner (Annen) – Hüsler, Sturny (A), Dietrich (C), Heinrich, Hunziker (A), Reinmann, Zwissler, Scherrer, Leu, Hug, Brauchli, Müller.
    Trenér: Michael Friedli

    Rozhodčí: Söder, Ginet.
     
    Češi ukázali vysokou kvalitu už v základní skupině, v níž nejprve bez výraznějších problémů přejeli Velkou Británii výsledkem 9:4, načež se jim postavili do cesty Švédové, kteří také nekladli větší odpor, mužstvo ze severu Evropy muselo skousnout porážku 2:9.

    Švýcarsko obsadilo ve druhé skupině druhou postupovou příčku. Ve čtyřčlenném boji nejprve rozdrtilo 13:2 Belgii, aby následně v dramatické přestřelce zdolalo 6:5 Německo a v přímém souboji o první postupové místo muselo akceptovat zaslouženou porážku 2:7 od Francie.
     
    Všem fanynkám a fanouškům inline hokeje přeju krásné páteční odpoledne. Vítám vás při sledování evropského šampionátu, u zápasu mezi Českem a Švýcarskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:20.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 1. Kuťák (Rubeš), 2. Jindra (Slavíček), 6. Kuťák (Školoud), 9. Kafka, 17. Školoud (Loskot), 21. Kuťák (Loskot), 22. Šimek (Slavíček), 23. Bernad (Rubeš), 30. Jindra (Šimek), 33. Loskot (Školoud), 35. Slavíček (Šimek), 38. Loskot (Bernad) – 2. Hüsler (Reinmann), 28. Hüsler (Dietrich)


    Česko: Schejbal (Gabriška) – Loskot, Kafka (C), Rubeš, Školoud, Bernad (A), Šebek (A), Kuťák, Jindra, Slavíček, Vyoral, Šimek, Andrýsek.
    Trenér: Martin Tvrzník

    Švýcarsko: Brunner (9.-22. Annen) – Hüsler, Sturny (A), Dietrich (C), Heinrich, Hunziker (A), Reinmann, Zwissler, Scherrer, Leu, Hug, Brauchli, Müller.
    Trenér: Michael Friedli

    Rozhodčí: Söder, Ginet
    bahis siteleri