Jižní Korea – Maroko 0:1 (kon.) | Norsko – Filipíny 6:0 (kon.) | Švýcarsko – Nový Zéland 0:0 (kon.)
Německo – Kolumbie 1:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
0:0 (0:0)
Nový Zéland
Neděle 30.07.2023, 09:00 • Forsyth Barr Stadium, Dunedin • Mistrovství světa - ženy • Skupina A
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky ženského fotbalu! Základní skupiny mistrovství světa žen míří do, dnes se tak dozvíme dva týmy, které si vybojují postup do osmifinále ze skupiny A. Ve velmi důležitém souboji na sebe narazí Švýcarsko a Nový Zéland. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Švýcarsko
    Švýcarsko zatím šampionátem prochází bez porážky, ale postup do vyřazovací části rozhodně nemá jistý. Začalo však skvěle, a to když v úvodním zápase porazilo Filipíny 2:0, ale následně si připsalo pouze remízu s Norskem. Švýcarky tak z dnešního utkání potřebují alespoň bod, aby definitivně stvrdily svůj postup. Nový Zéland totiž okupuje druhé místo a také ukázal, že je schopný dobrých výkonu.

    Zápasy na mistrovství světa
    Švýcarsko vs. Norsko – 0:0
    Filipíny vs. Švýcarsko – 0:2
     
    Nový Zéland
    Nový Zéland měl také povedený vstup do mistroství, ale stejně jako jeho dnešní soupeř na to nenavázal. Pojďme ale svěřenkyně české trenérky Klimkové nejdříve pochválit, protože si ve svém prvním představení poradily s Norskem výsledkem 1:0. V následném duelu proti Filipínám ale stejným rozdílem prohrály, což jim výrazně zkomplikovalo cestu do play off. Novozélanďanky tím pádem musí dnes bezpodmínečně vyhrát, což jim určitě zajistí postup. Remíza bude stačit jen v případě, že Norky v souběžně hraném zápase porazí Filipínky pouze o jeden gól.

    Zápasy na mistrovství světa
    Nový Zéland vs. Filipíny – 0:1
    Nový Zéland vs. Norsko – 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Thalmannová – Aigbogunová, Maritzová, Stierliová, Riesenová – Wältiová (C) – Sowová, Reutelerová – Piubelová, Crnogorčevićová, Bachmannová.
    Náhradníci: Pengová, Friedliová – Martiová, Felberová, Arfaouiová, Reyová, Bühlerová, Mauronová, Calligarisová, Hummová, Terchounová, Lehmanová.
    Trenér: Inka Gringsová.

    Nový Zéland: Essonová – Bottová, Stottová, Bowenová, A. Rileyová (C) – A. Longová, Percivalová, Steinmetzová, Chanceová – Handová, Wilkinsonová.
    Náhradníci: Naylerová, Leatová – Bungeová, Fosterová, Cleverleyová, Rennieová, Hassettová, Satchellová, Jaleová, Antonová, I. Rileyová, Cleggová.
    Trenér: Jitka Klimková.

    Rozhodčí: Pensová (USA) – Mayová (SUR), Rensch (ROU).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstaraly Novozélanďanky, ale první kombinace směrem dopředu se jim příliš nepovedla.
     
    2
    Seraina Piubelová vybojovala míč při napadání a mohla rozjet švýcarský protiútok, její spoluhráčka ho ale zbytečně zbrzdila, takže se domácí hráčky stihly stáhnout.
     
    3
    Ramona Bachmannová by měla být jedna z nejnebezpečnějších hráček Švýcarska, což už nyní ukázala. Nadějně si totiž navedla míč na střed hřiště, kde nakonec střílela pravačkou, ale tentokrát se trefila jen do branící hráčky.
     
    4
    Julia Stierliová posílala rohový kop rovnou na bránu, což ale Novozélanďanky přečetly a hlavičkou odklidily míč opět mimo hrací plochu.
     
    5
    Nový Zéland má balón zase plně pod kontrolou, ale dopředu příliš nepospíchá. Nyní byl totiž pod menším tlakem, takže na své půlce trochu odpočívá.
     
    7
    Švýcarky při rozehrávce vypadaly nadějně, nakonec ale o míč přišly ještě před půlící čárou. Poměrně rychle si ho ale vybojovaly zpátky.
     
    8
    Nový Zéland je nyní při kombinaci hodně opatrný, rozhodně nechce riskovat ztrátu balónu. Hru nakonec zrychlila Rebekah Stottová, která se ale kolem tří protihráče neprosmýkla.
     
    10
    Ria Percivalová kousek před šestnáctkou velmi aktivně bojovala, míč ale nakonec neudržela a skončila na trávníku. O faul se ale nejednalo, takže mohou hrát Švýcarky.
     
    11
    Catherine Bottová si dobře sbíhala za obranu, přihrávka na ni ale byla příliš pomalá, takže švýcarská Ramona Bachmannová stačila míč odklidit na roh.
     
    12
    Centr od rohového praporku letěl přímo do malého vápna, kde si to Švýcarsko pohlídalo. Následně si našla odražený míč Rebekah Stottová, která okamžitě pálila, ale trefila jen blokující protihráčku.
     
    13
    Rebekah Stottová na křídlo vyslala příliš prudký pas, míč tak nakonec doletěl až do autu, takže hrát bude Švýcarsko.
     
    14
    Nový Zéland je aktuálně směrem dopředu mnohem nebezpečnější, Švýcarky se ale pořád zvládají bránit, i když už začínají mít potíže.
     
    16
    Gaëlle Thalmannová musí být hodně ostražitá, protože při jejím nákopu na ní hned nabíhala protihráčka. I kvůli tomu nebyla přihrávka gólmanky příliš přesná.
     
    17
    O míč se nyní bojuje ve středu hřiště, kde nakonec získaly aut Novozélanďanky. Ty následně uklidnily hru přihrávkou dozadu.
     
    18
    Katie Bowenová si staví míč k velmi nebezpečnému přímému kopu. Ta šla do přímého zakončení, ale trefila pouze zeď. Míč se ještě následně dostal do šestnáctky, ale i pokus Annalie Longovp byl zablokovaný.
     
    20
    V úvodních dvaceti minutách utkání byl jednoznačně nebezpečnější Nový Zéland, ale na střelu mezi tyče stále čekáme. Pokud si ale domácí tým udrží tempo, určitě zakončení časem přijde.
     
    21
    Lia Wältiová chtěla zabránit útoku soupeřek za každou cenu, ve středovém kruhu tak raději faulovala, takže její spoluhráčky budou mít čas na stáhnutí.
     
    22
    Victoria Essonová v klidu zachytí hlavičku své spoluhráčky a následně rychle rozehraje. Nový Zéland tak zase může hledat cestu dopředu.
     
    24
    Tak to byla šance jako hrom! Olivia Chanceová totiž poslala do šestnáctky skvělý pas, který si našla Jacqui Handová, jež z těžké pozice nastřelila tyčku!
    24. Handová napálila tyčku
     
    25
    Novozélandské rohy jsou i nadále velmi nebezpečné, protože míč se zase pohyboval v malém vápnu. Tam to Švýcarsko ale dost zahustilo, takže zakončení přijít nemohlo.
     
    26
    Ria Percivalová pro změnu centrovala z přímého kopu a opět to vypadalo nadějně, Švýcarky ale i nadále potvrzují, že mají nejlepší obranu na turnaji.
     
    27
    Gaëlle Thalmannová po těžké situaci zůstává sedět na trávníku a vyžaduje ošetření. Nejspíš ale bude moci pokračovat.
     
    29
    Catherine Bottová si poměrně jednoduše nechala sebrat míč, protože příliš váhala. Švýcarsko se tak snaží uklidnit hru, protože v posledních chvílích hraje pod velkým tlakem.
     
    31
    Rebekah Stottová svou další přihrávku poslala jenom do autu. Následně míč málem vybojovala Annalie Longová, ale od té se nakonec míč také odrazil mimo hrací plochu.
     
    32
    Švýcarsko bylo po delší době v pokutovém území, tam se pokoušela prodloužit míč před bránu Coumba Sowová, ale pod tlakem přihrávku neprocpala před obránkyně.
     
    33
    Katie Bowenová ukázala dobrý návrat, protože se na ní řítily tři protihráčky. Domácí obránkyně však ukázala dobrou rychlost a na poslední chvíli míč odklidila z nebezpečné zóny.
     
    35
    Švýcarsko se i nadále snaží být nebezpečné zejména z protiakcí, nyní to ale k ničemu nevedlo. Ana-Maria Crnogorčevićová totiž svůj pas poslala pouze na protihráčku.
     
    36
    Seraina Piubelová si nenechala vzít míč od dvou obránkyň a díky tomu mohla švýcarská akce pokračovat. Coumba Sowová už ale podobně úspěšná nebyla a kvůli tomu odevzdala soupeři odkop od brány.
     
    37
    Novozélandský útok také končí hodně rychle, protože postranní rozhodčí mává ofsajd. Hra se trochu začíná kouskovat.
     
    38
    Julia Stierliová výborně ubránila Catherine Bottovou a navíc zabránila i rohového kopu. Vzápětí už se Švýcarsko může uklidnit, protože balón je na půlící čáře.
     
    40
    Jacqui Handová po hlavičkovém souboji špatně došlápla a z dostupných záběrů to nevypadalo vůbec dobře. Každopádně domácí hráčka už je na svých nohách a nejspíš bude pokračovat.
     
    42
    Seraina Piubelová si za obranou dobře našla propadnutý míč, ale následně ho nedokázala udržet pod kontrolou, kvůli čemuž o něj přišla a nemohla ani přihrávat.
     
    43
    Švýcarsko má v závěru první půle navrch a je o něco nebezpečnější, na nějakou větší šanci ale na obou stranách stále čekáme.
     
    45
    Gaëlle Thalmannová s rozehrávkou od své brány vůbec nespěchá, její spoluhráčky se už nejspíš těší na přestávku. Do šaten tedy půjdeme nejspíš za bezbrankového stavu.
     
    45+1
    Ještě přece jen přišla švýcarská střela z kopačka Serainy Piubelové, ta ale nemohla Victorii Essonovou pořádně ohrozit. Novozélandský brankářka si připsala snadný zákrok.
     
    45+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    45+3
    Nový Zéland už se soustředí výhradně na obranu, takže se také těší do šaten. Švýcarsko ještě lehce útočí, ale k ničemu to zatím nevede.
     
    45+4
    Nyní už domácí hráčky hrají s míčem na svých kopačkách a dopředu se jim už příliš nechceme. V první půli se tak nejspíš branky nedočkáme.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 10:06.
     
    V první půli jsme sledovali velmi vyrovnaný fotbal, kterému zatím chybí jen góly. Oba týmy si však vypracovaly své příležitosti, nebezpečnější šanci měla novozélandská Jacqui Handová, ale ta nastřelila pouze brankovou konstrukci. V souběžně hraném zápase ale branky padaly, Norsko totiž vede 3:0 nad Filipínami, což znamená, že Nový Zéland potřebuje z tohoto utkání plný počet bodů, pokud chce postoupit dále. Dobře bránícím Švýcarkám stačí remíza.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Nový Zéland:
    ze hřiště odchází Olivia Chanceová, přichází Indiah-Paige Rileyová.
     
    47
    Indiah-Paige Rileyová dostala na střed hřiště velmi náročnou přihrávku. Tu si nezvládla zpracovat, ale její spoluhráčky následně vybojovaly míč při napadání.
     
    48
    Catherine Bottová předvedla výborný obranný zákrok, kterým zabránila nebezpečnému centru. Švýcarsko tak bude na levé straně pouze vhazovat.
     
    49
    Coumba Sowová si vůbec nerozuměla se svou spoluhráčkou. Míč jí chtěla poslat hlavou, ale místo toho ho srazila pouze do autu.
     
    50
    O balón se pořád většinu času bojuje, nyní to je na středu hřiště. Oba celky se potřebují dostat zpátky do své herní pohody.
     
    51
    Nadine Riesenová se tvrdě střetla s Catherine Bottovou a z tohoto souboje si odnese bolestivý šrám. V zápase ale bude určitě pokračovat.
     
    53
    Annalie Longová si také nerozuměla se svou spoluhráčkou. Míč sice šikovně zasekla, ale následně ho poslala jen do volného prostoru, protože její spoluhráčka mířila více dopředu.
     
    54
    Seraina Piubelová mohla pořádně posunout svůj tým k postupu, svou příležitost ale prováhala! Dostala totiž fantastický pas za obranu a na brankářka šla sama, ale rozmýšlela se tak dlouho, že se k ní vrátila obránkyně, která jí už nic nedovolila!
     
    55
    Nový Zéland si při rozehrávce nyní není vůbec jistý a Ramona Bachmannová díky tomu vybojovala rohový kop.
     
    56
    Victoria Essonová si zkušeně našla centr od rohového praporku a následně rychle rozehrála na levou stranu. Její spoluhráčky ale dopředu příliš nespěchají.
     
    57
    Ramona Bachmannová je i nadále hodně vidět, nyní se jí to ale nepovedla podle představ, protože přihrávku poslala pouze do rukavic brankářky.
     
    58
    Victoria Essonová musela vybíhat daleko ze své brány proti švýcarskému nákopu. Následný nákop se jí sice příliš nepovedl, ale její chybu hned napravily její spoluhráčky.
     
    60
    Vstupujeme do závěrečné třetiny tohoto duelu, přičemž stále jsme neviděli vyloženou gólovou příležitost. Tu nyní potřebuje zejména Nový Zéland, ten se o ní určitě bude snažit.
     
    61
    Victoria Essonová si při svém předchozím nákopu přivodila nějaké zranění, protože nyní si vyžádala ošetření. Uvidíme, jestli bude v utkání pokračovat.
     
    62
    Novozélandská brankářka to nakonec zvládne, už stojí na svých nohách a my budeme moci pokračovat ve hře.
     
    62
    Střídání v týmu Nový Zéland:
    ze hřiště odchází Annalie Longová, přichází Betsy Hassettová.
     
    62
    Střídání v týmu Nový Zéland:
    ze hřiště odchází Rebekah Stottová, přichází Claudia Bungeová.
     
    63
    Indiah-Paige Rileyová na pravé straně vybojovala nedovolený zákrok, Nový Zéland se tak bude moci usadit na útočné polovině.
     
    64
    Nakonec z toho nic nebude, takže Švýcarsko může v klidu kombinovat na své polovině, kde už se snaží koupit také pár sekund navíc.
     
    65
    Ana-Maria Crnogorčevićová zrychlila hru na levém křídle, ale držely se jí dvě protihráčky, které jí nedovolily kličku ani přihrávku.
     
    67
    Seraina Piubelová si našla prostor za obranou a mířila do úniku, který zakončila nepřesnou střelou. Ve výsledku je to jedno, protože se jednalo o ofsajd.
     
    68
    Další pas za obranu si pohlídala obránkyně Catherine Bottová, ale následná rozehrávka se Novozélanďankám zase nepovedla.
     
    69
    Švýcarsko se nechce zatáhnout do obranné ulity a v posledních minutách aktivně útočí. Nyní se drží na levé straně, kde několikrát mělo k dispozici aut.
     
    70
    Nový Zéland to také zkoušel na útočné polovině, ale příliš mu nevychází kombinace. Kvůli tomu se pomalu nemůže přiblížit ani k šestnáctce.
     
    71
    Střídání v týmu Švýcarsko:
    ze hřiště odchází Géraldine Reutelerová, přichází Alisha Lehmanová.
     
    72
    Střídání v týmu Nový Zéland:
    ze hřiště odchází Ria Percivalová, přichází Grace Jaleová.
     
    73
    Grace Jaleová se poprvé dostala k míči, ale hned selhala při zpracování. Byla to ale velmi těžké přihrávka, takže to neměla vůbec jednoduché.
     
    74
    Po rohovém kopu přišla nebezpečné střela Nového Zélandu, postarala se o ní Malia Steinmetzová, ale ta mířila přímo doprostřed brány, takže Gaëlle Thalmannová si připsala snadný zásah.
    74. Steinmetzová prověřila pozornost Thalmannové
     
    76
    Nový Zéland už má pouhých patnáct minut do konce základní hrací doby. Nutně potřebuje gól, pokud chce postoupit do osmifinále.
     
    77
    Grace Jaleová hlavou dobře vrátila míč do středu šestnáctky, ale tam už nebyla žádná její spoluhráčka. Nakonec si balón našla Jacqui Handová, ale ta už nic nevymyslela.
     
    78
    Lia Wältiová si vyžaduje ošetření, nastavení se tedy ještě trochu prodlouží. V zápase každopádně bude pokračovat.
     
    79
    Jacqui Handová si sice dobře zpracovala aut, ale následně jí míč utekl až mimo hrací plochu, kvůli čemuž útok Nového Zélandu končí.
     
    80
    Vstupujeme do posledních deseti minut a tlak Novozélanďanek se pořádně stupňuje. Nyní budou rozehrávat rohový kop.
     
    81
    Centr přinesl zakončení hlavou, o které se postarala Claudia Bungeová, ale zakončení mělo opět slabou razanci, takže švýcarskou gólmanku nemohlo pořádně ohrozit.
     
    82
    Střídání v týmu Nový Zéland:
    ze hřiště odchází Hannah Wilkinsonová, přichází Gabi Rennieová.
     
    83
    Dobře vypadající Alisha Lehmanová byla poprvé pořádně vidět při svém individuálním průniku, obránkyně Nového Zélandu jí ale velmi rychle vystavily stopku.
     
    84
    Střídání v týmu Švýcarsko:
    ze hřiště odchází Seraina Piubelová, přichází Viola Calligarisová.
     
    85
    Střídání v týmu Švýcarsko:
    ze hřiště odchází Ramona Bachmannová, přichází Sandrine Mauronová.
     
    86
    Catherine Bottová si vůbec nerozuměla se svými spoluhráčkami a její nákop skončil pouze u brankářky. Ta s rozehrávkou samozřejmě nebude spěchat.
     
    88
    Jacqui Handová se chce stát hrdinkou a našla si další střeleckou pozici. Opět ale chyběla razance, kvůli čemuž Gaëlle Thalmannová bez problémů zasáhla.
     
    89
    Švýcarsko se usazuje na útočné polovině a kupuje tam co nejvíce času. Nyní už se soustředí zejména na defenzivu, čemuž se nemůžeme divit.
     
    90+1
    Nastavuje se osm minut.
     
    90+2
    Grace Jaleová se díky dobře provedené protiakci dostala k hlavičce, ale tou zase pouze hledala spoluhráčku, což se jí nepovedlo.
     
    90+3
    Nový Zéland má roh a do šestnáctky dokonce zamířila brankářka Victoria Essonová, která dokonce šla do hlavičkového souboje. Zakončení z toho ale zase nebylo.
     
    90+4
    Střídání v týmu Švýcarsko:
    ze hřiště odchází Ana-Maria Crnogorčevićová, přichází Meriame Terchounová.
     
    90+5
    Novozélanďanky se pořád snaží dostat do šance zejména za pomoci centrů, ale to stále nevychází. Nyní ale Catherine Bottová vybojovala další přímý kop.
     
    90+6
    Katie Bowenová našla svým centrem znovu brankářku, ta už poslala míč směrem na bránu, ale ale nakonec z toho byla pouze nepřesná střela.
     
    90+7
    Nový Zéland už moc času nemá, ale i přesto se snaží. Rychlý útok byl zakončený dalším centrem, ale i ten si Švýcarky pohlídaly.
     
    90+8
    Katie Bowenová znovu centrovalo, ale tentokrát žádnou spoluhráčka nenašla. Domácí hráčky následně vhazovaly aut, ale následně už přišly o balón.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    Švýcarsko i v tomto utkání potvrdilo, že má jednu z nejlepších defenziv na turnaji, protože ani ve svém třetím duelu neinkasovalo a zejména díky tomu postupuje do osmifinále. Na straně domácích Novozélanďanek samozřejmě pozorujeme obrovské zklamání, protože od postupu je dělila jediná branka. Šance v závěru byly, ale chybělo jedno povedené zakončení, které by vše rozseklo. Nový Zéland tak může nejvíce mrzet prohra s Filipínami, protože byl proti tomuto týmu velkým favoritem. Společně ze Švýcarskem postupuje ze skupina A ještě Norsko, které v souběžně hraném utkání rozstřílelo Filipíny 6:0.
     
    Držení míče: 39 % : 39 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 0:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:6.
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (11:04:51)

    Lukáš Mihal

    Branky:


    Držení míče: 39 % : 39 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 0:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:6.
    Švýcarsko: Thalmannová – Aigbogunová, Maritzová, Stierliová, Riesenová – Wältiová (C) – Sowová, Reutelerová (71. Lehmanová) – Piubelová (84. Calligarisová), Crnogorčevićová (90+4. Terchounová), Bachmannová (85. Mauronová).
    Náhradníci: Pengová, Friedliová – Martiová, Felberová, Arfaouiová, Reyová, Bühlerová, Hummová.

    Trenér: Inka Gringsová.

    Nový Zéland: Essonová – Bottová, Stottová (62. Bungeová), Bowenová, A. Rileyová (C) – A. Longová (62. Hassettová), Percivalová (72. Jaleová), Steinmetzová, Chanceová (46. I. Rileyová) – Handová, Wilkinsonová (82. Rennieová).
    Náhradníci: Naylerová, Leatová – Fosterová, Cleverleyová, Satchellová, Antonová, Cleggová.

    Trenér: Jitka Klimková.

    Rozhodčí: Pensová (USA) – Mayová (SUR), Rensch (ROU)
    bahis siteleri