Švýcarsko – Česko 1:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
Česko
Neděle 30.07.2023, 11:00 • Eisstadion Davos • Reprezentace do 17 let
Partner:
     
    Česká sedmnáctka zvládla i ve třetím zápase proti Švýcarsku, v Davosu porazila domácí mužstvo nejpřesvědčivějším výsledkem 4:1.


    Na úvodní trefu Matěje Pekaře odpověděl Mike Aeschlimann, a to bylo vše, co Švýcaři směrem dopředu předvedli. Čechům vrátil vedení v 16. minutě Adrien Bartovič, ve druhé třetině navýšil náskok přesilovkovou trefou Štěpán Černý a v závěrečné dvacetiminutovce stanovil konečnou podobu výsledku svým druhým zásahem v utkání Matěj Pekař. (13:16:53)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Štěpán Černý už nezkoušel rozjet poslední útočnou akci, rozhodl se dohrát střetnutí v obranném pásmu u pravého mantinelu.
     
    59:11
    Z ostrého úhlu volil zleva nahození Jakub Lev. Gian-Andri Steinmann s podobnou variantou počítal a nenechal u bližší tyčky prostor.
     
    58:40
    Česko v plném počtu. Artur Matějovský strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty a hned spěchá na střídačku, aby na led pustil jiného spoluhráče.
     
    58:24
    Po pravém mantinelu zdárně vyhodil Jakub Winkelhöfer. Dozadu musel zacouvat Saro Heyer, po pravém mantinelu volil dlouhou rozehrávku na Guincharda.
     
    57:44
    Pochvalu zaslouží Tomáš Poletín. Kapitán se na malém prostoru krásně uvolnil mezi dvojicí konkurentů, forhendový pokus ovšem poslal přímo do betonu Steinmanna.
     
    57:20
    Na výraznější drama to v závěru nevypadá. Švýcarsko má znovu problémy jenom se usadit v útočném pásmu, česká defenziva pracuje na jedničku.
     
    56:39
    Jen co skončilo jedno české oslabení, tak následuje další. Ve středním pásmu neúmyslně, ale přece fauloval kolenem Artur Matějovský.
     
    56:17
    Guus Van der Kaaij zkoušel oblouček na Luciena Lehmanna, jemuž touš přeskočil přes čepel hole. Rozehrával Filip Zimovčák.
     
    55:55
    Nahození Simona Bära způsobilo rozruch v českém brankovišti, kus černé gumy si ve změti hokejek našel brankář Ondřej Štěbeták.
     
    55:16
    Zatím však úspěchu nic nenasvědčuje. Češi se brání bez problémů, už vyhodili dokonce třikrát v krátkém časovém sledu.
     
    54:29
    Pokud chtějí domácí hráči pomýšlet na vítězství, měli by nabídnutou příležitost v podobě přesilové hry využít, u vlastní střídačky se nedovoleným bráněním provinil Vít Záhejský.
     
    54:02
    Česká reprezentace vyrazila dva na dva. Přišla nahrávka na levou stranu a špatné zpracování, volný puk sebral Luca Nappiot.
    53:09 Matěj PEKAŘ - 1:4
     
    53:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi dělají další důležitý krok směrem k vítězství! Nahození Winkelhöfera se od zadního mantinelu odrazilo k Poletínovi, který mezi kruhy oslovil MATĚJE PEKAŘE, ten si udělal prostor na malém prostoru a bekhendem mířil neomylně k levé tyčce. Asistence: Tomáš Poletín.
     
    52:38
    Před švýcarskou bránu si najížděl Adrien Bartovič a puk dostal, přes hokejku obránce ovšem puk zamířil až do ochranné sítě.
     
    52:13
    Tvrdý souboj u mantinelu naštěstí dopadl bez zranění. V útoku pokračovali Švýcaři, Arthur Dandois střílel přes obránce nepřesně.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Aeschlimann (Schenk, Nappiot) – 5. Pekař (Černý), 16. Bartovič (Raichl), 21. Černý (Frolo), 54. Pekař (Poletín)


    Švýcarsko: Steinmann (Birchler) – Zahner, Bär, Heyer, Van der Kaaij, Haas, Nappiot, Bichsel, N. Lehmann – Binder, Peter, Blaha – Meier, L. Lehmann, Guinchard – Schenk, Kneubühler, Aeschlimann – Etter, Aebli, Dandois (C).
    Trenér: Fabio Schumacher

    Česko: Štěbeták – Holub, Černý, Mikel, Zimovčák, Mrtka, Šilhavý, Winkelhöfer – Pekař, Pavlík, Poletín (C) – Lev, Záhejský, Novotný – Rozsíval, Fasner, Bartovič – Matějovský, Frolo, Raichl.
    Trenér: Pavel Patera

    Rozhodčí: Staigerová, Hungerbühler – Ammann, Dufner
    bahis siteleri