Švýcarsko – Česko 1:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
Česko
Neděle 30.07.2023, 11:00 • Eisstadion Davos • Reprezentace do 17 let
Partner:
     
    Česká sedmnáctka zvládla i ve třetím zápase proti Švýcarsku, v Davosu porazila domácí mužstvo nejpřesvědčivějším výsledkem 4:1.


    Na úvodní trefu Matěje Pekaře odpověděl Mike Aeschlimann, a to bylo vše, co Švýcaři směrem dopředu předvedli. Čechům vrátil vedení v 16. minutě Adrien Bartovič, ve druhé třetině navýšil náskok přesilovkovou trefou Štěpán Černý a v závěrečné dvacetiminutovce stanovil konečnou podobu výsledku svým druhým zásahem v utkání Matěj Pekař. (13:16:53)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Štěpán Černý už nezkoušel rozjet poslední útočnou akci, rozhodl se dohrát střetnutí v obranném pásmu u pravého mantinelu.
     
    59:11
    Z ostrého úhlu volil zleva nahození Jakub Lev. Gian-Andri Steinmann s podobnou variantou počítal a nenechal u bližší tyčky prostor.
     
    58:40
    Česko v plném počtu. Artur Matějovský strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty a hned spěchá na střídačku, aby na led pustil jiného spoluhráče.
     
    58:24
    Po pravém mantinelu zdárně vyhodil Jakub Winkelhöfer. Dozadu musel zacouvat Saro Heyer, po pravém mantinelu volil dlouhou rozehrávku na Guincharda.
     
    57:44
    Pochvalu zaslouží Tomáš Poletín. Kapitán se na malém prostoru krásně uvolnil mezi dvojicí konkurentů, forhendový pokus ovšem poslal přímo do betonu Steinmanna.
     
    57:20
    Na výraznější drama to v závěru nevypadá. Švýcarsko má znovu problémy jenom se usadit v útočném pásmu, česká defenziva pracuje na jedničku.
     
    56:39
    Jen co skončilo jedno české oslabení, tak následuje další. Ve středním pásmu neúmyslně, ale přece fauloval kolenem Artur Matějovský.
     
    56:17
    Guus Van der Kaaij zkoušel oblouček na Luciena Lehmanna, jemuž touš přeskočil přes čepel hole. Rozehrával Filip Zimovčák.
     
    55:55
    Nahození Simona Bära způsobilo rozruch v českém brankovišti, kus černé gumy si ve změti hokejek našel brankář Ondřej Štěbeták.
     
    55:16
    Zatím však úspěchu nic nenasvědčuje. Češi se brání bez problémů, už vyhodili dokonce třikrát v krátkém časovém sledu.
     
    54:29
    Pokud chtějí domácí hráči pomýšlet na vítězství, měli by nabídnutou příležitost v podobě přesilové hry využít, u vlastní střídačky se nedovoleným bráněním provinil Vít Záhejský.
     
    54:02
    Česká reprezentace vyrazila dva na dva. Přišla nahrávka na levou stranu a špatné zpracování, volný puk sebral Luca Nappiot.
    53:09 Matěj PEKAŘ - 1:4
     
    53:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi dělají další důležitý krok směrem k vítězství! Nahození Winkelhöfera se od zadního mantinelu odrazilo k Poletínovi, který mezi kruhy oslovil MATĚJE PEKAŘE, ten si udělal prostor na malém prostoru a bekhendem mířil neomylně k levé tyčce. Asistence: Tomáš Poletín.
     
    52:38
    Před švýcarskou bránu si najížděl Adrien Bartovič a puk dostal, přes hokejku obránce ovšem puk zamířil až do ochranné sítě.
     
    52:13
    Tvrdý souboj u mantinelu naštěstí dopadl bez zranění. V útoku pokračovali Švýcaři, Arthur Dandois střílel přes obránce nepřesně.
     
    51:48
    Po pravém mantinelu dobruslil David Rozsíval až za švýcarskou bránu, odkud však sám proti dvěma protihráčům nic světoborného nevymyslel.
     
    51:17
    Složitější situaci zvládl Gian-Andri Steinmann bez problémů, když si našel místečko, odkud viděl na nahození od mantinelu a puk podržel ve výstroji.
     
    50:40
    Utkání pokračuje v pěti na obou stranách. Nik Lehmann se zkusil schovat za českou obrannou řadou, výborně se k němu ale stáhl Černý.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Češi mají nakročeno k dalšímu vítězství, neboť udržují na domácím Švýcarskem dvoubrankový náskok.
     
    49:49
    Zatím se ale nedaří obsadit útočnou třetinu. Průnik pravým mantinelem v podání Jakuba Lva zdárně zastavil Finn Bichsel.
     
    49:03
    David Rozsíval je na ledě a startuje tak česká přesilovka, v této činnosti dnes svěřenci trenéra Patery skórovali už dvakrát.
     
    48:35
    Švýcarská početní převaha je předčasně u konce. Může za to Nik Lehmann, který v obranném pásmu zbytečně podrazil osamoceného soupeře.
     
    48:13
    Už běží druhá minuta z početní převahy a Švýcarsko nadále čeká na svou první střelu na bránu v této výhodě. Soupeř brání na jedničku.
     
    47:45
    Ondřej Štěbeták zatím v oslabení zasahovat nemusel. Jeho spoluhráčům se navíc dvakrát povedlo úspěšně vyhodit.
     
    47:00
    Češi míří do čtyř. Proti pravidlům hrál David Rozsíval, jenž zastavil rozjetého konkurenta drobným, ale viditelným háčkem.
     
    46:51
    Ve středu si mezi kruhy vytvořil palebnou pozici Mike Aeschlimann, ale kýženého snížení se nedočkal, zápěstím vypálil do Štěbetáka.
     
    46:19
    Pravou stranou nabral vysokou rychlost Václav Raichl, ale byl zdvojen, sám proti dvěma konkurentům neměl moc šancí na úspěch.
     
    45:51
    Rychlostní souboj zvládl Jakub Winkelhöfer na jedničku, udržel na zádech soka a bekhendem vyhodil aspoň do středního pásma.
     
    45:16
    Pod tlakem si Filip Zimovčák poradil na jedničku a mezi dvojicí konkurentů dokázal puk propasírovat k Mikelovi.
     
    44:44
    Švýcaři začínají přitápět pod kotlem. Po vhazování vypálil dělovku od modré Guus Van der Kaaij, cílové zařízení o pár čísel minul.
     
    44:19
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Ramon Meier vůbec zle, našel na pravé straně Gabina Guincharda, ale ten minul odkrytou levou polovinu brány.
     
    43:55
    Rychle na druhou stranu kluziště, kde operují Češi. Radim Mrtka nabil Šilhavému, dělovku z první měl Štěbeták pod kontrolou.
     
    43:26
    Hokejisté v červených dresech obsadili útočné pásmo. Jan Kneubühler našel v levém kruhu Laura Petara, rána z první skončila v boční síti.
     
    42:58
    Vyhození levou stranou vyšlo Rostislavu Šilhavému tak na půl, protože způsobil zakázané uvolnění, takže hra se stěhuje zpět před Štěbetáka.
     
    42:22
    S rozehrávkou Švýcarům pomohl i gólman Steinmann, když vyrážečkou posunul puk za bránu osamocenému Niku Lehmannovi.
     
    41:58
    Postavení mimo hru českého celku. Dominik Pavlík si ještě celou situaci vysvětluje s Adrienem Bartovičem, střelcem druhého českého gólu.
     
    41:16
    Po pravém mantinelu se rozjel Gabin Guinchard, ovšem špatného střídání soupeře nevyužil, cestou totiž nechal puk za sebou.
     
    40:43
    Úspěšný zákrok zaznamenal Gian-Andri Steinmann, když viděl na nahození od pravého mantinelu a puk bez problémů podržel ve výstroji.
     
    40:10
    Třetí třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! První útok patřil českému národnímu týmu, Filipa Zimovčáka odzbrojil Saro Heyer.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 12:42.
     
    Prostřední dějství zápasu mezi Švýcarskem a Českem přineslo jediný gól, jímž se česká sedmnáctka vzdálila soupeři na rozdíl dvou gólů. Svěřenci kouče Patery podruhé v zápase využili přesilovou hru, ve 21. minutě se po Frolem vyhraném buly prosadil střelou z pravé strany na zadní tyč obránce Štěpán Černý. Češi byli i nadále lepším týmem, ale další góly zatím nepřidali, ale to ani Švýcaři, kteří pohrdli 90vteřinovou přesilovkou pěti proti třem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Česká sedmnáctka přesunula hru do útočné třetiny. Kombinační akci završil Šilhavý pasem do levého kruhu na Bartoviče, obráncem ztlumenou střelu Steinmann pokryl bez problémů.
     
    39:12
    Švýcarský tlak pokračuje. Krátce po vhazování střílel Nik Lehmann a Ondřej Štěbeták vykopl levý beton v poslední chvíli.
     
    38:50
    Češi přestáli oslabení a už jsou kompletní! Skvělá práce defenzivních řad a gólmana Štěbetáka, kteří nedovolili domácím přiblížit se na dostřel.
     
    38:15
    Obětavě zakleknuvší obránce zblokoval tvrdou střelu z levého kruhu. Puk zavítal do ochranné sítě, takže rozhodčí byl nucen opět přerušit hru.
     
    37:52
    Švýcaři sice kombinují, ale nestřílí, nejsou schopni si najít ideální pozici. V nepřipravené pozici vystřelil Joel Binder vedle levé tyčky.
     
    37:15
    Hráči v červených dresech si zatím nedokáží vybudovat potřebný tlak. Slabé nahození zprava skryl Štěbeták bez problémů ve výstroji.
     
    36:46
    A pozor, Česko bude hrát dokonce ve třech! Ve snaze o vyhození poslal Jakub Winkelhöfer puk mimo hrací plochu bez doteku tvrzeného skla, takže dostal trest za zdržování hry.
     
    36:18
    Češi míří do čtyř, důvodem je nedovolený zákrok Jakuba Frola. V posledních minutách pod velkým tlakem hrající Švýcaři tak mají možnost vrátit se do zápasu.
     
    36:07
    Snadný zákrok pro Ondřeje Štěbetáka, který si sáhl pro nahození od mantinelu a kus černé gumy skryl v lapačce.
     
    35:58
    Hra vysokou holí, po níž rozhodčí vykazují hru do středního pásma, Švýcaři tak mohou zase na pár vteřin vydechnout.
     
    35:27
    Icing Švýcarska. Radim Mrtka měl situaci pod kontrolou, v těsné blízkosti se nenacházel žádný domácí hokejista.
     
    34:55
    V pravém kruhu dostal prostor Matěj Pekař, nepovedený pokus po ledě ztečoval jeden z bránících hokejistů vedle pravé tyčky.
     
    34:11
    Švýcarům se rýsoval zajímavý protiútok, nicméně Štěbeták do akce nemusel, protože Kneubühler vystavil do ofsajdu Bindera.
     
    33:59
    Pod tlakem si Filip Zimovčák poradil v obranné třetině na jedničku, otočkou se zbavil Petera a oblouček usměrnil do středního pásma.
     
    33:26
    Úspěšný zákrok připsal na své konto po delší době i Ondřej Štěbeták, s nahozením od levého mantinelu neměl moc starostí.
     
    32:47
    Radim Mrtka naznačil střelu, aby nakonec zrušil nápřah a předal puk Jakubu Winkelhöferovi, jehož pokus zamířil vysoko nad břevno.
     
    32:20
    Na zteč se vydal Lucien Lehmann, ale sám moc dobře věděl, že sám proti trojici nemá moc šancí na úspěch, proto nakonec jen nahodil po mantinelu.
     
    31:57
    Za levý kruh dostal nabito Tomáš Mikel. Neváhal a opřel se do kotouče z první, přičemž těsně minul volný prostor u levé tyče.
     
    31:22
    Velké štěstí měl Luca Nappiot, protože jeho vyhození doputovalo mimo hrací plochu, ale s dotekem tvrzeného skla, takže se nevylučuje.
     
    30:54
    A další icing domácích. Noél Blaha přidal do plynu, leč na Rostislava Šilhavého ztrácel příliš, a když ho dohnal, tak se před něj nestihl včas natlačit.
     
    30:26
    Zakázané uvolnění švýcarského celku. Nik Lehmann přecenil rychlostní schopnosti Laura Petera, ten neměl šanci kotouč stihnout.
     
    29:58
    Opět musel být Gian-Andri Steinmann v permanenci, když na něj vyslal střelu Rostislav Šilhavý, brankář puk pravou rukou srazil k tělu.
     
    29:25
    Český tlak neutichá. Jakub Frolo si narazil s Arturem Matějovským, dělovou ránu vyrazil Steinmann vyrážečkou.
     
    28:57
    Štěstí pokusil středem kluziště Vít Záhejský, přičemž dojel do útočného pásma, tvrdou dělovku napálil nad břevno.
     
    28:30
    Vysokou rychlost vyvinul po pravém mantinelu Matěj Pekař, bekhendem však nahazoval vysoko nad horní tyčku.
     
    27:53
    Gian-Andri Steinmann si nebyl úplně jistý, kam puk pravým betonem vyrazil, ale měl štěstí, protože jako další hrál spoluhráč Haas.
     
    27:21
    Pořádně musel do defenzivy zabrat rovněž Filip Zimovčák, jenž ustál rychlostní souboj a po mantinelu uvolnil Tomáše Mikela.
     
    26:58
    Směrem dozadu zafungoval Simon Bär na jedničku, tělem na zádech udržel Matěje Pekaře a bekhendem dostal puk aspoň do střední třetiny.
     
    26:25
    Na modrou dostal nabito Štěpán Černý, ale rozhodl se puk ještě podržel a do pravého kruhu ho přenést na Davida Lukase Holuba, jehož dělovka se vynesla nad břevno.
     
    25:51
    Hokejisté v bílých dresech zatím hrají ve druhé třetině výrazně lépe. Od levého mantinelu nahazoval Tomáš Mikel, brankář nepustil puk z výstroje.
     
    25:09
    A další zákrok pro švýcarského gólmana, jenž šikovně zmenšil střelecký úhel Holubovi a střelu zápěstím bezpečně pokryl ve výstroji.
     
    24:45
    Se štěstím, ale přece dostal David Rozsíval puk do druhé vlny a z levého kruhu mířil na zadní tyčku, Gian-Andri Steinmann vyprodukoval povedený zákrok lapačkou.
     
    24:17
    Ihned po buly zkusil vypálit Jan Kneubühler, ale střela mu vůbec nesedla, kotouč pomalým tempem doputoval k pravému mantinelu.
     
    23:53
    Za nahozením Simona Bära spěchal Meier, ale nebylo mu to nic platné, protože za bránu vyrazil Štěbeták a zvládl rozehrávku na Mrtku.
     
    23:31
    Útočnou akci českého mužstva zastavilo ofsajdové postavení Matěje Pekaře, Šimon Fasner udělal ještě jednu kličku navíc před útočnou modrou.
     
    22:44
    Do brejku vyrazil Lucien Lehmann, jenže se mu nedostalo podpory od unavených spoluhráčů, proto jen nahodil po pravém mantinelu a taky si jel odpočinout.
     
    22:20
    Švýcaři se z pod tlaku alespoň na chvíli vymanili za cenu zakázaného uvolnění, na které puk vyhodil Saro Heyer.
     
    21:57
    Český tlak pokračuje. Na teč nahazoval od levého mantinelu David Lukas Holub, Šimon Fasner usměrnil puk těsně vedle levé tyče.
     
    21:23
    A v českém táboře mohlo být ještě veseleji. Na pravé straně dostal příliš mnoho volného prostoru Václav Raichl, střelu však usměrnil přímo do gólmana.
    20:54 Štěpán ČERNÝ - 1:3
     
    20:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká reprezentace využívá druhou přesilovou hru v utkání a odskakuje na rozdíl dvou gólů! Frolo vyhrál buly za sebe na ŠTĚPÁNA ČERNÉHO, jehož nahození se dokonale schovalo přes bránícího hráče a gólman spatřil puk až za svými zády. Asistence: Jakub Frolo.
     
    20:35
    S nahozením od modré čáry si Gian-Andri Steinmann poradil bez problémů, na puk velmi dobře viděl a schoval do výstroje.
     
    20:03
    Hned ze startu druhé třetiny Švýcaři míří po oslabení, Joel Binder postavil spoluhráči do cesty mimo dění hry strom a dostal zasloužený trest za hrubost.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:50.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Českem a Švýcarskem přineslo tři góly, přičemž o jeden navíc vstřelila česká sedmnáctka. Úvodní gól obstaral v 5. minutě Matěj Pekař, na jehož trefu dokázal o pět minut později odpovědět Mike Aeschlimann. Současnou podobu výsledku dává akce z 16. minuty, kdy Adrien Bartovič skóroval ránou z levého kruhu na zadní tyčku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Matěj Pekař si byl moc dobře vědom, že už nezbývá moc času, proto nevymýšlel složitosti a vypálil hned po přejetí útočné modré, bránu výrazně minul.
     
    19:16
    Krátce po vyloučení Nappiota vypálil ostrou ránu Guus Van der Kaaij a Ondřej Štěbeták měl co dělat, puk zkrotil až nadvakrát.
     
    18:47
    Útočné pásmo po levém mantinelu nastartoval Štěpán Černý a v plném sprintu i vypálil zápěstím, Steinmann zasáhl levým betonem.
     
    18:11
    David Rozsíval si v pravém kruhu všiml volného spoluhráče, který volil střelu z první, při níž však zlomil hokejku, načež úspěšně vyhodil Bär.
     
    17:50
    Češi jsou nastěhováni v útočném pásmu, ale zatím marně čekáme na střelecký pokus, gólman Steinmann se zatím přesunuje od jedné tyči ke druhé.
     
    17:14
    Evidujeme třetí švýcarské vyloučení. Proti pravidlům hrál zadák Luca Nappiot, který zastavil unikajícího soka držením.
     
    16:51
    Od modré čáry vypálil Matěj Pekař. Zřejmě doufal, že někdo puk tečuje, ale nestalo se tak, hrací předmět tak proletěl vedle pravé tyče.
     
    16:12
    Adrien Bartovič je při chuti! Krásně se prokličkoval mezi trojicí konkurentů a zleva znovu střílel na zadní tyčku, Steinmann v tomto případě zvládl zasáhnout levým ramenem.
     
    15:39
    Na opačnou polovinu kluziště se vydal Noél Blaha. Zbavil se sice osobního strážce, ale za toho zaskočil Filip Zimovčák, který získal touš do vlastního držení.
    15:17 Adrien BARTOVIČ - 1:2
     
    15:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Paterova družina je znovu o krok napřed! Po levém mantinelu nabruslil do útočného pásma Raichl, do kruhu posunul kus černé gumy ADRIENU BARTOVIČOVI a ten rozvlnil síť dělovkou z první na zadní tyč. Asistence: Václav Raichl.
     
    14:49
    Luca Nappiot získal puk ještě ve středním pásmu, načež mu nevyšlo vyhození úplně ideálně, puk poslal na českou střídačku.
     
    14:13
    Švýcarští hokejisté vystartovali do útoku v oslabení. Po nedorozumění mezi Blahou a Binderem rozhodčí odpískal ofsajd.
     
    13:45
    Trpělivá kombinace k úspěchu nevedla. Dominik Pavlík ji chtěl vyšperkovat pasem k pravé tyči na Pekaře, toho pokryl Bär.
     
    13:03
    První přesilovku Češi využili, jak si povedou ve druhém případě? Za hákování již usedl na lavici hanby Saro Heyer.
     
    12:44
    Další nahození od modré čáry už mezi tři tyče směřovalo, nicméně Gian-Andri Steinmann měl dobrý výhled a bez problémů zasáhl.
     
    12:15
    Zápas pokračuje v pěti na obou stranách. Jako další zahrozil Vít Záhejský, nahození přes konkurenta se mezi tři tyče nevešlo.
     
    11:55
    Češi zahrozili při vlastním oslabení! Chybnou švýcarskou rozehrávku mohl trestat Matěj Pekař, tváří v tvář brankáři však mířil pouze do pravé tyče.
     
    11:22
    Ani napotřetí se švýcarským hokejistům nezadařilo, protože Mike Aeschlimann vyslal příliš prudkou přihrávku na Laura Petera.
     
    10:50
    Hráči v červených dresech však zatím mají problémy vůbec udržet útočné pásmo, soupeř se dokázal osvobodit dvakrát v krátkém časovém sledu.
     
    10:06
    Domácí mužstvo má možnost strhnout vedení na svou stranu v početní převaze, dvě minuty za zdržování hry obdržel český gólman Ondřej Štěbeták.
    09:16 Mike AESCHLIMANN - 1:1
     
    09:16
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Skvěle sehraný brejk znamená srovnání stavu! Nappiot v situaci dvou proti dvěma posunul puk doprava na Schenka, který ještě počkal na doplnění z druhé vlny od MIKEA AESCHLIMANNA, jemuž adresoval nahrávku mezi kruhy, proti ráně k levé tyči byl Štěbeták bezmocný. Asistence: Florian Schenk a Luca Nappiot.
     
    08:46
    Do švýcarské rozehrávky se zapojil i Gian-Andri Steinmann, když natáhl vyrážečku a kotouč píchl k levému mantinelu na osamoceného Heyera.
     
    08:21
    Vysokou rychlost nabral po levém mantinelu David Rozsíval, který se chtěl natlačit až před bránu, v tom mu však zabránil dobře pozičně pracující Bär.
     
    07:50
    Rychlý švýcarský protiútok táhl po levém mantinelu Noél Blaha, nicméně se nedostal ani do útočného pásma, tělem ho odstavil Filip Zimovčák.
     
    07:23
    Na druhý gól v zápase měl políčeno Matěj Pekař, jenž znovu pálil ze středu do přehuštěného prostoru a o kousek minul volný prostor u levé tyčky.
     
    06:44
    Další českou útočnou akci zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, důvodem bylo postavení mimo hru. Vhazování ve střední třetině.
     
    06:28
    Na druhou stranu se vydal Tomáš Poletín. Český kapitán v situaci dvou proti dvěma přihrál Dominiku Pavlíkovi, jehož rána se mezi tři tyče nevešla.
     
    05:59
    Práce pro Giana-Andriho Steinmanna, jenž bez větších problémů pokryl nahození od pravého mantinelu, když ucpal mezeru mezi betony.
     
    05:30
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Simon Bär, který středem projel mezi dvojicí rozestoupených protihráčů, následně však vypálil o kus vedle pravé tyče.
    04:48 Matěj PEKAŘ - 0:1
     
    04:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, Češi se ujímají vedení! Černý přihrál do pravého kruhu MATĚJI PEKAŘOVI, který s kotoučem sjel na střed a zpoza kruhů vyslal skrytou střelu k levé tyči, Steinmann toho moc neviděl a nestihl včas zareagovat. Asistence: Štěpán Černý.
     
    04:12
    Švýcarská reprezentace se zatím brání bez problémů. U levého mantinelu získal kus černé gumy Guus Van der Kaaij a vyhodil volnějším středem kluziště.
     
    03:30
    Václav Raichl naznačil průnik před bránu, ale ten mu nevyšel, jeden na jednoho ztroskotal proti Lucovi Nappiotovi.
     
    03:17
    První přesilovou hru si zahrají čeští hokejisté. Prvním vyloučeným hráčem zápasu se stal obránce Joris Zahner za sekání.
     
    02:56
    Ke střeleckému pokusu se mezi kruhy prokličkoval Lehmann, jenž vyslal ostrý projektil zápěstím o pár čísel nad horní tyčku.
     
    02:22
    K modré čáře dostal pas Jakub Lev, ovšem zpracování mu vůbec nevyšlo, kotouč mu projel mezi bruslemi až za švýcarskou svatyni.
     
    01:40
    Jakub Winkelhöfer měl situaci plně pod kontrolou, když na zádech podržel Aeschlimanna a kontroloval puk směřující na zakázané uvolnění.
     
    01:16
    Nahrávku od spoluhráče převzal už uvnitř útočné třetiny Adrien Bartovič, najel do pravého kruhu a střílel přes obránce, Steinmann podržel touš ve výstroji.
     
    00:42
    Forčekující Adam Novotný obral v útočném pásmu s rozehrávkou váhajícího konkurenta, sám pak ale neuspěl jeden na jednoho proti Bärovi.
     
    00:10
    Utkání mezi Českem a Švýcarskem odstartovalo! O první útok se postarali domácí, ale hráči v bílých dresech se ubránili a vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Steinmann (Birchler) – Zahner, Bär, Heyer, Van der Kaaij, Haas, Nappiot, Bichsel, Lehmann – Binder, Peter, Blaha – Meier, Lehmann, Guinchard – Schenk, Kneubühler, Aeschlimann – Etter, Aebli, Dandois (C).
    Trenér: Fabio Schumacher

    Česko: Štěbeták – Holub, Černý, Mikel, Zimovčák, Mrtka, Šilhavý, Winkelhöfer – Pekař, Pavlík, Poletín (C) – Lev, Záhejský, Novotný – Rozsíval, Fasner, Bartovič – Matějovský, Frolo, Raichl.
    Trenér: Pavel Patera

    Rozhodčí: Staigerová, Hungerbühler – Ammann, Dufner.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Aeschlimann (Schenk, Nappiot) – 5. Pekař (Černý), 16. Bartovič (Raichl), 21. Černý (Frolo), 54. Pekař (Poletín)


    Švýcarsko: Steinmann (Birchler) – Zahner, Bär, Heyer, Van der Kaaij, Haas, Nappiot, Bichsel, N. Lehmann – Binder, Peter, Blaha – Meier, L. Lehmann, Guinchard – Schenk, Kneubühler, Aeschlimann – Etter, Aebli, Dandois (C).
    Trenér: Fabio Schumacher

    Česko: Štěbeták – Holub, Černý, Mikel, Zimovčák, Mrtka, Šilhavý, Winkelhöfer – Pekař, Pavlík, Poletín (C) – Lev, Záhejský, Novotný – Rozsíval, Fasner, Bartovič – Matějovský, Frolo, Raichl.
    Trenér: Pavel Patera

    Rozhodčí: Staigerová, Hungerbühler – Ammann, Dufner