Slovensko – Německo 4:6 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 3:2 (po pr.) | Česko – Finsko cz 8:2 (kon.)
Kanada – USA 7:2 (kon.)
konec
Česko
8:2 (2:1, 4:0, 2:1)
Finsko
Pátek 04.08.2023, 19:00 • Fosfa aréna, Břeclav • Hlinka Gretzky Cup • Semifinále
Partner:
    46:03 Ondřej KOS - 8:2
     
    46:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přání fanoušků, kteří chtějí "desítku" přestává být nereálné. Benák vyhrál buly sám pro sebe. Natlačil se k tyčce a prostrčil puk na hůl ONDŘEJE KOSE. Ten byl v daný moment úplně nehlídán a uklidil puk do branky, jež se mírně vychýlila. Asistence: Adam Benák.
    43:17 Emil HEMMING - 7:2
     
    43:17
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi v přímočarém přechodu rozebrali českou obranu do posledního šroubku. Sinivuori zadovkou nechal puk Välilämu. Ten ho urychleně poslal do pravého kruhu a Benákem neuhlídaný EMIL HEMMING vstřelil svůj druhý gól v zápase. Asistence: Arttu Välilä, Lauri Sinivuori.
    42:52 Adam TITLBACH - 7:1
     
    42:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi dávají sedmý gól a o jejich postupu do finále v této chvíli už vůbec nikdo nepochybuje. Zielinski odhodil puk z obranného pásma. Jokinen podcenil situaci před modrou čarou a pustil dopředu ADAMA TITLBACHA, jenž si sám před Saarinenem poradil více než zkušeně.
     
    39:30
    Adam Benák šel do kličky proti Jalastimu. Obránce s pětkou na zádech jej podrazil, a tak je na programu další česká početní výhoda.
    37:32 Oskar LISLER - 6:1
     
    37:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ruohonen si na trestné lavici dlouho nepobyl. Benák sklepl Jiříčkovu přihrávku pod sebe na OSKARA LISLERA. Ten skvěle vypálil bez přípravy a Saarelainen nejspíše přizvedl puk mimo dosah střídajícího brankáře Saarinena. Asistence: Adam Benák, Adam Jiříček.
     
    36:54
    Napadající Ruohonen zbytečně podrazil vyvážejícího Tomáše Galvase. Přesilovka pro Česko!
     
    36:10
    Střídání v týmu Finsko:
    ze hřiště odchází Petteri Rimpinen, přichází Kim Saarinen.
    36:10 Adam BENÁK - 5:1
     
    36:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Finové jsou na kolenou! Pohludka ve středním pásmu vypíchl puk pro Titlbacha, jenž ho zleva adresoval ADAMU BENÁKOVI. Nejmladší hráč na české soupisce měl v úmyslu provést kličku do forhendu a kotouč mu uprostřed tohoto manévru neplánovaně odjel za brankovou čáru. Asistence: Adam Titlbach.
    33:46 Maxmilian CURRAN - 4:1
     
    33:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    První postup do finále od roku 2017 je zase o kus blíž! Oskar Lisler posunul puk k zadnímu mantinelu. MAXMILIAN CURRAN tam setřásl Jalastiho a vybruslil si do pravého kruhu, odkud se přesně trefil k bližší tyčce. Asistence: Oskar Lisler.
    30:54 Jiří KLÍMA - 3:1
     
    30:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Břeclavská aréna je na nohou, Češi mají zpět dvougólový náskok. JIŘÍ KLÍMA si vystačil na ledě úplně sám. Podél levého mantinelu pronikl do útočného pásma a střelou na zadní tyč dokonale nachytal v nedbalkách brankáře Petteriho Rimpinena. Asistence: Adam Martin Hlinský.
     
    27:28
    Hlinský nabil na modrou Pohludkovi, jehož poslabší střelu měl v úmyslu dorážet Kubiesa. Ten byl zahákován Jalastim a Finové budou hrát ve čtyřech.
     
    19:09
    Benák v tradiční plzeňské souhře vymyslel průnikovou přihrávku za záda obránců na Titlbacha, který při blafáku spadl. Marila už odjížděl na trestnou lavici, ovšem český útočník jeho trest velkým gestem fair-play odvolal.
    18:22 Emil HEMMING - 2:1
     
    18:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Milotova neprůstřelnost končí v osmnácté minutě. Projektil Jokinena jeho spoluhráči pohltili, nicméně puk se odrazil před EMILA HEMMINGA a jeho tvrdou ránu zastavila až síť v české brance. Asistence: Mitja Jokinen.
     
    16:43
    Vyloučení v týmu Česko:
    Matěj Kubiesa – 2 min., vražení na hrazení.
     
    08:25
    Součástí předchozí akce byl i první finský faul. Kvůli hákování odjel na trestnou lavici Joona Saarelainen.
     
    05:45
    Sikorova sražená střela finskému brankáři trable nenadělala. Češi spustili vynikající forčekink. Za bránou vybojoval puk Kubiesa a hned ho dával Pohludkovi, proti kterému se Rimpinen tentokrát vyznamenal.
    04:05 Adam JECHO - 2:0
     
    04:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Lepší začátek si svěřenci Davida Čermáka nemohli přát. Na začátku páté minutě jsou už ve dvougólovém vedení! Pod tlakem soupeře se Sikora rozhodl vyjet k modré čáře a před puk Fibigrovi, jehož bekhendový pokus se díky teči stojícího ADAMA JECHA vydal až za překvapeného Rimpinena. Asistence: Jakub Fibigr.
    03:30 Adam TITLBACH - 1:0
     
    03:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Břeclavský stadion bouří! Marila ukořistil puk před Benákem. Před modrou ho však získal zpět Ondřej Kos. Napravo od sebe měl dva spoluhráče, z nichž si vybral ADAMA TITLBACHA a na jeho střelu zblízka Rimpinen nestačil. Asistence: Ondřej Kos.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 4. Titlbach (Kos), 5. Jecho (Fibigr), 31. Klíma (Hlinský), 34. Curran (Lisler), 37. Benák (Titlbach), 38. Lisler (Benák, Jiříček), 43. Titlbach, 47. Kos (Benák) – 19. Hemming (Jokinen), 44. Hemming (Välilä, Sinivuori)


    Česko: Milota (Mařík) – Skok, Jiříček (A), Zielinski, Hlinský (C), Galvas, Fibigr, Král – Kos, Benák, Titlbach – Pohludka, Sikora, Kubiesa – Lisler, Curran, Jecho (A) – Klíma, Drančák, Humeník – Chludil.
    Trenér: David Čermák

    Finsko: Rimpinen (37. Saarinen) – Amhamdi (A), Nieminen, Marila, Jokinen, Välilä, Muhonen, Jalasti – Sinivuori, Suoniemi, Hemming – Vesterinen, Saarelainen (C), Paqvalin – Miettinen, Ruohonen (A), Väärälä – Heinänen, Pulkkanen, Keinänen – Teshome.
    Trenér: Marko Kauppinen

    Rozhodčí: Cabák, Mrkva – Blažek, Lederer

    Diváci: 3 877
    bahis siteleri