Sparta – HC Slovan 2:3 (kon.) | K. Vary – Mountfield HK 5:1 (kon.) | Ukrajina – HS Riga 2:3 (kon.)
Salzburg – Vítkovice 0:8 (kon.) | Třinec – Sparta 2:1 (kon.) | Davos – K. Vary 1:6 (kon.)
HC Slovan – HS Riga 3:6 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 5:3 (kon.) | Třinec – Ukrajina 6:2 (kon.)
Davos – Salzburg 0:6 (kon.)
konec
Ukrajina
2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
HS Riga
Pátek 04.08.2023, 10:30 • WERK ARENA, Třinec • President Cup • . kolo
Partner:
     
    56:12
    Ukrajina bude mít dobrou šanci na vyrovnání, neboť Cirkins na modré fauloval ukrajinského hráče a jde sedět na dvě minuty za podrážení.
    52:52 SPRIESLIS - 2:3
     
    52:52
    HS Riga právě vstřelila branku!
    Šance na jedné straně, po nahození Petrova zkoušel dorážet Movchan, ale marně. Následoval rychlý protiútok, Sarts přihrál na pravý kraj LENARDSOVI JANISOVI SPRIESLISOVI, který si najel před branku a střelou k tyči vrátil Rize vedení! Asistence: Krisjanis Sarts – 2:3.
    48:06 CHAIKA - 2:2
     
    48:06
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Koval vyslal přihrávkou po levém mantinelu do úniku ARTEMA CHAIKU, který si najel před Kufterinse a střelou k bližší tyči vyrovnal na 2:2! Asistence: Oleksii Koval.
     
    41:13
    Hra se přestěhuje na druhou stranu, neboť Utnans podrazil v útočném písmu soupeře a čeká ho dvouminutový trest.
     
    38:44
    Parádní akce, které chyběla jen třešnička na dortu. Sprieslis se vydal do přečíslení dva na jednoho, následně přihrál k pravé tyči Cirkinsovi, který akci vyšperkoval otočkou na Obukse a ten v gólové pozici trefil brankáře Naboichenka.
     
    36:18
    Kosarev chtěl nasadit bodyček Sprieslisovi, jenže ten byl bez puku a tak byla situace posouzena jako nedovolené bránění. Riga si zahraje přesilovou hru.
     
    35:46
    Velká šance Lotyšů, Cirkins se vydal do úniku, rozhodl se pro bekhendové zakončení, ale brankář Naboichenko stihl včas sklapnout betony k sobě a puk do branky nepustil.
     
    30:41
    Grandans u mantinelu krosčekoval Hotska a byl vyloučen na dvě minuty.
    29:00 SPRIESLIS - 1:2
     
    29:00
    HS Riga právě vstřelila branku!
    Riga jde do vedení! Obuks vybojoval puk u levého mantinelu, protlačil ho na Cirkinse, který si najel k levé tyči a přihrávkou na druhou stranu vybídl ke skórování LENARDSE JANISE SPRIESLISE. Jeho spoluhráč zamířil přesně a Riga vede 2:1! Asistence: Jaroslavs Cirkins, Kristers Obuks.
    28:00 POLIS - 1:1
     
    28:00
    HS Riga právě vstřelila branku!
    Lotyši nakonec využili přesilovou hru! Utnans vybojoval puk u mantinelu, přihrál Arenbergsovi, který přihrávkou z pravého kruhu našel na druhé straně volného ROBERTSE JANISE POLISE a ten přesnou střelou do vzdálenějšího růžku vyrovnal na 1:1!
     
    26:13
    Riga si zahraje přesilovou hru, poté co byl Mykhailo Haponenko vyloučen na dvě minuty za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    21:52
    Sprielis ujel ukrajinským obráncům, zkusil zakončit bekhendem mezi betony, ale Naboichenko je sklepl včas a nepustil kotouč za brankovou čáru.
     
    19:59
    V samém závěru první části si sjel od pravého mantinelu před branku Chaika, položil si brankáře Kufterinse a zkusil poslat puk vedle betonu k levé tyči, jenže lotyšský gólman prostor dobře utěsnil a puk za brankovou čáru nepustil.
     
    11:00
    Velká šance Ukrajiny, Skorokhod získal puk, najel si před brankáře, ale přes ležícího Kufterinse nedokázal puk zasunout za brankovou čáru.
     
    09:29
    Riga si zahraje přesilovou hru, poté co byl na dvě minuty vyloučen Mykola Kosarev za krosček.
    08:42 MOVCHAN - 1:0
     
    08:42
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Ukrajinská reprezentace otevírá skóre. Hotsko přihrál na modrou čáru Petrovovi, jeho nahození vyrazil gólman Kufterins pouze před sebe, kam dojel ADRIAN MOVCHAN a kolenem dorazil puk do branky – 1:0!

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 9. Movchan, 49. Chaika (Koval) – 28. Polis (Arenbergs, Utnans), 29. Sprieslis (Cirkins, Obuks), 53. Sprieslis (Sarts)


    Ukrajina: Naboichenko (Kononenko) – Stasiuk, Kosarev, Petrov, Koval, Marintsev, Stupnitskyi, Petukhov – Laktionov, Naumenko, Zhovtiak, Panchenko, Chaika, Movchan, Hotsko, Tomanyshyn, Skorokhod, Haponenko, Kuraiev, Chyhyryk.
    HS Riga: Kufterins (Kravalis) – Arenbergs, Glaznieks, Meiksans, Strauss, Gerandansm Grinberbs, Jaks, Sarts – Spigulis, Sprieslis, Cirkins, Berkis, Utnans, Povsaks, Jelisejevs, Ratimus, Kuzmnis, Polis, Rots, Obuks.