Arsenal – Nottingham 2:1 (kon.) | Bournemouth – West Ham 1:1 (kon.) | Brighton – Luton 4:1 (kon.)
Everton – Fulham 0:1 (kon.) | Sheffield Utd. – Crystal Palace 0:1 (kon.) | Newcastle – Aston Villa 5:1 (kon.)
konec
Everton FC
0:1 (0:0)
Fulham FC
Sobota 12.08.2023, 16:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (18:11:22)
     
    Statistiky:
    Střely celkem: 19 – 9
    Střely na branku: 9 – 2
    Držení míče: 41 % – 59 %
    Rohové kopy: 10 – 4
    Ofsajdy: 6 – 3
    Fauly: 12 – 6
    Žluté karty: 0 – 2.
     
    Everton měl v obou poločasech více šancí, ale ani devět střel na branku mu k překonání Bernda Lena nestačilo. Největší tutovku v 67. minutě spálil Nathan Patterson. A asi si to bude dlouho vyčítat, protože chvíli potom, co poslal dorážku Iwobiho střely do břevna, Toffies inkasovali z kopačky střídajícího Decordovy-Reida. Posledních dvacet minut Fulham přečkal bez infarktových momentů a vítězstvím 1:0 zadělal na podařený vstup do sezony.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Na konci šesté nastavené minuty se situace opakovala. Pickford nejjednodušší možnou cestou adresoval míč do ohně. Leno chytil hlavičku Keanea bez ohledu na to, že jí předcházel ofsajd.
     
    90+5
    V důsledku Teteho faulu Pickford nakopl míč až do pokutového území. Doucourého slaboučká koncovka nepředstavovala pro Lena žádné nebezpečí. Fulham už je velmi blízko prvním bodům v sezoně.
     
    90+3
    Onana z půlící čáry vysunul Danjumu. Kmenového hráče Villarrealu míč neposlouchal, zpoza vápna ani netrefil bránu a navíc mu byl odmáván ofsajd.
     
    90+2
    Robinsonův dlouhý aut moc vzruchu ve vápně nenadělal. Z následného souboje mezi Pereirou a Pattersonem vzešla urychleně provedená rozehrávka Jordana Pickforda.
     
    90+1
    Nastavuje se 6 minut.
     
    90
    Iwobiho roh skončil na hlavě Robinsona. Zanedlouho si Iwobi distribuci dlouhého pasu zopakoval, ale Tarkowského hlavička vyplavala za vzdálenější tyčkou.
     
    89
    Znovu Fulham jednoduše doručil balon na hrot k Mitrovićovi. Ten vypálil do Tarkowského a neúspěšně se dožadoval pokutového kopu za ruku.
     
    88
    Právě Tete úspěšně doručil balon k nohám Mitroviće. Srbský útočník stál kousek před brankou, ovšem Pickford si s jeho zakončením na bližší tyči poradil.
     
    87
    Kenny Tete zdržoval před uvedením míče do pohybu. Stuartu Attwellovi došla trpělivost a ukázal nizozemskému hráči žlutou kartu.
     
    85
    Další zásah Bernda Lena patřil mezi ty jednodušší. Pomalá hlavička Michaela Keanea z Iwobiho rohu postrádala gólové parametry.
     
    84
    Youngův centr propustil Danjuma za sebe. Na zadní tyči vyplaval Iwobi, jenomže Leno vynikajícím zákrokem vytěsnil balon na roh.
     
    83
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází James Garner, přichází Lewis Dobbin.
     
    82
    Patterson byl v souboji natolik rozhozen, že naplánovaný centr nabral úplně špatný směr. Fulham nepouští domácí fotbalisty do žádného většího tlaku.
     
    81
    Robinson skvěle vystoupil proti Doucourému a upálil mu míč ve chvíli, kdy měl malijský záložník volnou cestu do protiútoku.
     
    80
    Wilson v zárodku protiútoku předal míč Robinsonovi. Toho v tandemu doplnil Decordova-Reid, jehož centr odkopl Gueye na rohový kop.

    Michal Břuchanský

    Branky: 73. Decordova-Reid (H. Wilson)

    Karty:   30. Willian (FHM), 87. Tete (FHM)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 12:6.
    Everton FC: Pickford – Patterson, Tarkowski (C), Keane, Young – A. Doucouré, Gueye, Am. Onana – Garner (83. Dobbin), Iwobi – Maupay (72. Danjuma).
    Náhradníci: Virginia – Branthwaite, Cannon, Godfrey, A. Gomes, Mykolenko, Onyango.

    Trenér: Sean Dyche

    Fulham FC: Leno – Tete, Diop, Ream, A. Robinson – Reed, Lukić – Cairney (C) (58. A. Pereira), H. Wilson, Willian (46. Decordova-Reid) – Jiménez (58. Mitrović).
    Náhradníci: Rodák – Bassey, Vinícius, Mbabu, Dibley-Dias, Stansfield.

    Trenér: Marco Silva

    Rozhodčí: Attwell – Hatzidakis, Mainwaring

    Diváci: 39 940
    bahis siteleri