Varnsdorf – Sparta B 2:2 (kon.) | Jihlava – Táborsko 3:0 (kon.)
konec
FC Vysočina Jihlava
3:0 (2:0)
FC SILON Táborsko
Neděle 13.08.2023, 17:00 • Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    88
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Dominik Farka, přichází Jan Chytrý,
    ze hřiště odchází Lukáš Fila, přichází Amadin Marvis Ogiomade.
     
    81
    A právě Bojan Dordič jde z placu. Dnes se neprosadil a v počtu branek zůstal na čtyřech. Místo něj si krásný plac v Jiráskově ulici vyzkouší Alioune Sylla.
     
    79
    Brankář Pavel Soukup skočil na levou stranu a přesně vystihl místo, kam Bojan Dordič střílel. Táborsko se dnes zřejmě branky nedočká.
     
    78
    Táborsko se nyní už pokutového kopu dočkalo, nyní si byl sudí Josef Krejsa jistý hned.
     
    75
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Jakub Selnar, přichází Tomáš Franěk,
    ze hřiště odchází Miroslav Tureček, přichází Miroslav Křehlík.
     
    66
    Na straně Táborska se to začíná opravdu hodně žlutit. Za ostrý faul na půlce hřiště, kterým zastavil nebezpečný kontr, nemohl Jiří Kateřiňák vidět nic jiného.
     
    64
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Justin Araujo-Wilson, přichází Mame Tall.

    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Ondřej Bláha, přichází Martin Foltyn.
     
    63
    Jan Mach u malého vápna sestřelil Tonbula a vcelku po právu vidí žlutou kartu.
     
    62
    Alexandr Sojka se snažil ve vápně vymodlit penaltový zákrok, ovšem sudí Josef Krejsa byl u inkriminovaného místa kousek a hned ukazoval, že se o faul nejednalo. A protože hosté hodně protestovali, nejvíce Pavel Novák, tak dostává žlutou kartu.
     
    60
    Vysočina nadále vede "jen" o tři branky. Rychlý kontr po hezké průnikové přihrávce zakončoval Tomáš Svoboda, ovšem Pastornický jeho křižnou ránu přečetl.
     
    55
    Rychlý protiútok Táborska končí nakonec jen rohem. Novák na levé straně dostal míč do běhu a posunul ho dlouhým přízemním pasem po zemi do vápna, kam si seběhl nový muž na hřišti Matouš Varačka. Ovšem už byl hodně z úhlu a bližší tyč si pokryl Soukup.
     
    53
    Hned trojí střídání Táborska. Ze hry jde dnes neviditelný Jakub Šašinka. Moc toho nepředvedli ani Vladimír Zeman a David Skopec. Oživit tým se budou snažit Jan Mach, Matouš Varačka a Alexandr Sojka.
     
    50
    Žlutou kartu za faul u levé postranní čáry obdržel David Skopec.
     
    49
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Pojďte házet na trávník klobouky! LUKÁŠ FILA totiž kompletuje hattrick a je s pěti brankami aktuálně nejlepším střelcem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY spolu se Schánělcem a Řezníčkem. Opět zafungovala jeho kombinace s Lackem, který mu narýsoval krásnou uličku a devatenáctiletý fotbalista lobem překonal Pastornického.
     
    47
    Žlutá karta pro tým FC SILON Táborsko (Vladimír Zeman).
     
    45
    Miroslav Tureček měl k míči o hodně dále než Bojan Dordič. Protože šel do skluzu a kanonýra Táborska trefil, vysloužil si jasnou žlutou kartu.
     
    42
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Vysočina jde do dvoubrankového vedení. LUKÁŠ FILA si velmi dobře naběhl na centr Matúše Lacka. Ve hlavičkovém souboji nedal soupeři šanci a hlavičkou zatloukl míč přesně k levé tyči. Gólman Pastornický byl bez nároku.
     
    32
    Emir Can Tonbul má ruce v dlaních, jelikož nevyužil velmi dobrou šanci. Po centru Turečka si krásně naskočil na míč, ovšem v dobré – řekl bych až vyložené – pozici mířil těsně nad.
     
    28
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Vysočina byla posledních pět minut hodně aktivní a proto se za tento úsek zaslouženě dostává do vedení. Ostrou ránu jednoho z jihlavských hráčů totiž Martin Pastornický neudržel u své levé tyčky, kam se natahoval, a pozorný LUKÁŠ FILA míč zblízka doslova dokopal za čáru.
     
    26
    Hezká akce Vysočiny. Lacko se na pravé straně vápna dostal k odraženému míči, který poslal pod sebe a rána Miroslava Turečka pořádně zaměstnala gólmana Pastornického. Další roh Jihlavy.
     
    23
    Obrovská šance také na druhé straně. Ve vápně se k zakončení dostal Lukáš Fila, jehož střelu Pastornický vytěsnil a dorážka Matúše Lacka šla těsně vedle.
     
    20
    Vysočina rozehrával rohový kop hodně prachbídně. Myšlenka na přízemní přihrávku sice byla, jenže bez odpovídajícího provedení. Do rychlého kontru šel tak Tábor. Bojan Dordič mohl využít podklouznutí soupeře, aby šel sám na branku Soukupa, jenže v druhém kontaktu si míč hodně předkopl a jihlavský gólman u něj byl dříve.

    Tomáš Lysý

    Branky: 28. Fila, 42. Fila, 49. Fila

    Karty:   45. Tureček (JIH) – 47. Zeman (TAB), 50. Skopec (TAB), 62. Novák (TAB), 63. J. Mach (TAB), 66. Kateřiňák (TAB)

    Neproměněná penalta: 79. Dordić (TAB), brankář Soukup zneškodnil


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 2:5. Rohy: 7:5.
    FC Vysočina Jihlava: Soukup – T. Svoboda, Tonbul, Vedral (C), Farka (88. Chytrý) – A. Pešek, Lacko – Fila (88. Ogiomade), Tureček (75. Křehlík), Selnar (75. T. Franěk) – Araujo-Wilson (64. Tall).
    Náhradníci: Jágrik – Piško.

    Trenér: David Oulehla

    FC SILON Táborsko: Pastornický – P. Plachý, Koné, Novák (C), Tusjak – Bláha (64. Foltyn), Kateřiňák – Dordić (81. Sylla), Skopec (53. Sojka), Zeman (53. Varačka) – Šašinka (53. J. Mach).
    Náhradníci: Kerl – Javorek.

    Trenér: Roman Nádvorník

    Rozhodčí: Krejsa – Váňa, Vodrážka

    Diváci: 700
    bahis siteleri