Lublaň – Frýdek-M. 5:4 (po pr.) | Pardubice – Augsburg 4:0 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Augsburger Panther
Sobota 19.08.2023, 20:00 • Würth Arena, Egna-Neumarkt • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (22:10:39)
     
    Střely na branku: 32 – 20
     
    Nejlepším hráčem Dynama byl vyhlášen Tomáš Zohorna, na straně Augsburgu kdo jiný, než Dennis Endras.
     
    Zítra ve stejný čas, tedy ve 20:00 hodin se o zlato porvou Davos a Pardubice. Obhájí Pardubičtí prvenství z loňského ročníku?
     
    Je dobojováno. Pardubičtí v samotném závěru přidali ještě jeden gól, který za pomoci odrazu o výstroj soupeře skončil v síti a definitivně tak Jan Košťálek zpečetil postup Pardubic do finále Dolomiten Cupu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Ještě to zkusil Flaake, který se snažil alespoň o čestný úspěch, ale trefil jen obránce Pardubic. Kotouč poté míří do středního pásma a zápas je u konce.
     
    59:25
    Kotouč je ve středním pásmu, kde si ho berou opět hráči Dynama a už to vypadá, že duel Pardubičtí v poklidu dohrají.
     
    58:39
    Tomáš Zohorna zakončil nepřesně, kotouč si ale převzal Michal Hrádek a Pardubice se tak stále drží v útočné třetině.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
    57:25 Jan KOŠŤÁLEK - 4:0
     
    57:25
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubičtí navyšují už tak velmi dobrý náskok a patrně pečetí postup do finále turnaje. Z pravé strany z úhlu nahazoval prudce puk JAN KOŠŤÁLEK a ten se pak odrazil od výstroje beka Augsburgu a kotouč končí v síti Endrase – 4:0. Asistence: Tomáš Urban.
     
    56:16
    Pardubičtí vyhodili puk z pásma tak, že z toho bylo zakázané uvolnění a hra se stěhuje před klec Romana Willa. Vhazovat se bude před jeho svatyní.
     
    55:33
    Augsburg je v plném počtu.
     
    55:12
    Další výhoz puku až před Romana Willa a Panteři se opět osvobozují. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    54:46
    Dennis Endras znovu připisuje přesný zákrok proti jedovce Tomáše Hyky!
     
    54:14
    Po nepřesné přihrávce Pardubic se k puku dostali Panteři a odpálili ho daleko od Endrase až před Romana Willa. Dynamo tak musí zakládat další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    53:33
    Pardubice si zahrají vůbec první přesilovou hru v utkání a už se usadily v pásmu Augsburgu, kde kombinují před pozorným Dennisem Endrasem.
     
    53:33
    Vyloučení v týmu Augsburger Panther:
    David Warsofsky – 2 min., podrážení.
     
    52:14
    Patrik Poulíček otravoval obránce soupeře, nakonec se k puku nedostal a ten míří do středního pásma.
     
    51:27
    Roman Will příložníkem zastavil nenápadný pokus Flaakeho a puk se vrací zpět na hokejky soupeře. Takže pardubický celek čelí další útočné akci ze strany Panterů.
     
    50:36
    Třetí třetina je ve druhé polovině, Dynamo má stále tříbrankový náskok a snaží se přidat další pojistku, ovšem Dennis Endras je ve třetí periodě neprůstřelný.
     
    49:52
    Lukáš Sedlák se s pukem dostal do útočného pásma, hledal poté Tomáše Hyku, ale druhý jmenovaný přišel o touš a s ním do akce míří zase Panteři.
     
    48:55
    David Cienciala u bližší tyče dorážel puk v pádu, ale ten nakonec končí jen u zadního hrazení. Nicméně Pardubice stále operují před Dennisem Endrasem.
     
    48:23
    Adam Musil vrátil puk Poulíčkovi, ten mu to opětoval a poté už pálil Adam Musil sám, ale znovu proti němu připravil zákrok Dennis Endras.
     
    47:23
    Jordon Southorn vyslal zvednutou střelu od modré čáry, která padá k Romanu Willovi. Ten má kotouč v lapačce a hra je zase pozastavena.
     
    46:23
    Tomáš Hyka nabral rychlost a poté z bekhendu zády k brankáři Endrasovi vystřelil a trefil břevno Augsburské branky!
     
    45:36
    Alexander Oblinger se vydal z obranného pásma až do teritoria Pardubic, z levé strany pak vyslal jedovku, která skončila vedle protější tyče a u zadního mantinelu.
     
    44:54
    Jerome Flaake nyní vyslal štiplavou střelu, se kterou si Roman Will poradil a má další zákrok. Zároveň tak udržel nulu na svém kontě a vedení Pardubic je stále o tři góly.
     
    44:28
    Soupeř pardubického Dynama se vydal před branku Romana Willa, ale ten dosáhl na kotouč a má ho ve své moci. Po chvilce ho pak rozehrál svým spoluhráčům a nechává hru plynout.
     
    43:35
    Lukáš Radil se vydal na levou stranu a jeho svižné zakončení kryje znovu pozorný Dennis Endras. Ten má stále plné ruce práce proti aktivnímu pardubickému celku.
     
    43:09
    Zakázané uvolnění Pardubic a hra je zpět před Romanem Willem, buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    42:20
    Pokus Davida Musila po zemi od modré čáry kryje obrana Augsburgu a ten se po zisku touše vydává zase směrem před klec Romana Willa.
     
    42:02
    Michal Hrádek našel přihrávkou najíždějícího Patrika Poulíčka, jenž pohotovou střelou vyzkoušel pozornost Dennise Endrase a ten má kotouč ve své moci. Poté raději hru zastavuje.
     
    41:21
    Poté se do akce před branku soupeře dostali Pardubičtí, ale jejich pobyt před Dennisem Endrasem měl pouze a jen jepičí život.
     
    40:44
    Na Romana Willa šla střela z hole Matthewa Puempela, která ale patřila do kategorie těch propagačních a brankář Dynama s ní neměl větší problém.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:36.
     
    Střely na branku: 23 – 14
     
    Také druhé dějství je minulostí. V něm padly dva góly a oba do sítě Dennise Endrase. Pardubice tak mají před poslední dvacetiminutovkou luxusní náskok a vedou 3:0. V pětadvacáté minutě si našel odražený puk David Cienciala a bekhendem ho pověsil do soupeřovy sítě. Osm minut před koncem druhé třetiny udeřily Pardubice znovu, opět si odraz puku našel pardubický hráč, tentokráte to byl Robert Říčka a dal svému týmu klid na hokejky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Po nepřesné střele Adama Musila šli Augsburští do rychlého protiútoku, ale ten byl zastaven obranou Dynama.
     
    39:28
    Pardubičtí stále tlačí před Endrasem, který se musí ve svém brankovišti opět co otáčet.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:16
    Lukáš Radil se zjevil těsně u Endrase, ale jeho teč po střele Košťálka končí jen na betonu brankáře Augsburgu.
     
    36:30
    David Cienciala to zkusil nenápadnou střelou, ale Endrasovi nyní pomohl Mirko Sacher, který vytasil dobrý obranný zákrok.
     
    35:36
    Adam Musil si zpracoval kotouč a poslal ho Košťálkovi, ten akci ještě vyšperkoval přihrávkou na Tomáše Dvořáka, ten ale branku soupeře míjí.
     
    34:53
    Pardubice měly další menší tlak před brankou Dennise Endrase, ale ten se zase dostal do zákroku, který patřil do kategorie těch úspěšných.
     
    33:29
    Zachery Mitchell poslal kotouč na modrou čáru, odkud střílel Southorn, ovšem proti jeho projektilu po delší době vytasil zákrok Roman Will. Hra je zastavena, buly po jeho levé ruce.
     
    32:54
    Nyní si museli Pardubičtí dávat pozor proti akci soupeře, ale Simon Sezemsky zblízka Romana Willa neprostřelil.
    32:00 Robert ŘÍČKA - 3:0
     
    32:00
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubičtí odskakují do tříbrankového trháku. Od modré čáry pálil David Musil a puk poté Endras srazil jen před sebe. Tam si ho našel ROBERT ŘÍČKA a ten podobně jako Cienciala při druhé brance skóruje do odkryté svatyně – 3:0. Asistence: David Musil a Tomáš Hyka.
     
    31:38
    Tomáš Vondráček podržel puk v útočném pásmu, ten se poté dostal na modrou čáru, kde pálil Peter Čerešňák, ale jeho pokus končí vedle.
     
    30:59
    Panteři nyní zakousali před Romanem Willem, ovšem pozorný obranný zákrok Michala Hrádka akci soupeře zmařil.
     
    30:24
    Zápas se před malou chvílí přehoupl do své druhé poloviny, na kotouči je Dynamo, Mandát ale nahodil puk do pásma v momentě, kdy tam už byl jeho spoluhráč a je z toho postavení mimo hru.
     
    30:13
    Radil nyní hledal zpětnou přihrávkou Tomáše Zohornu, ale ten na kotouč nedosáhl. Následoval rychlý protiútok soupeře, který končí posunutím pardubické brány. Hra je zastavena a následuje komerční přestávka.
     
    29:32
    Robert Kousal střílel z otočky, jeho pokus se ale neujal. Následovala další střela Radila, ale i on se netrefil.
     
    28:40
    Od modré čáry nahazoval puk směrem k soupeřově brance Peter Čerešňák, ale tam si kotouč sebrali hráči Augsburgu. Jenže o něj hned přišli a Pardubice jsou zpět na touši.
     
    27:41
    Matej Paulovič poslal zpětnou přihrávku na Tomáše Vondráčka, ale tomu puk projel jen mezi nohami. Mohla to být dobrá šance pro druhého jmenovaného.
     
    26:44
    Pardubičtí jsou od úvodních minut druhé třetině jasně aktivnějším týmem a před chvílí se musel opět činit osmatřicetiletý brankář Dennis Endras, jenž vytasil další povedený zákrok.
     
    26:08
    Říčka našel přihrávkou Lukáše Sedláka, ten zblízka měl těžkou pozici k zakončení a jeho pokus se tak neujal.
    24:37 David CIENCIALA - 2:0
     
    24:37
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A nyní se už puk třepotá v síti Dennise Endrase a Dynamo vede 2:0. K odraženému puku se na pravé straně dostal DAVID CIENCIALA, jenž poté bekhendovou střelou poslal touš do částečně odkryté sítě. Asistence: Matej Paulovič a David Musil.
     
    24:26
    Peter Čerešňák dojížděl puk odražený od tyčky Endrase a chtěl ho dorazit za jeho záda, ale bez úspěchu.
     
    24:10
    Dynamo zvládlo obléhání branky ze strany Augsburgu a vyráží zase směrem před branku Dennise Endrase. Tam poté pálil stahovačkou z levého kruhu Lukáš Radil, ale znovu si na brankáři německého týmu vylámal zuby.
     
    23:22
    Střílenou přihrávku posílal z pravé strany David Warsofsky, nakonec kotouč končí jen těsně vedle protější tyčky.
     
    22:40
    Další zákrok vytasil v pravý čas Dennis Endras, tentokráte si vyšlápl na střelu Lukáše Sedláka, který na něho zle dotíral a i nebezpečně vystřelil.
     
    22:28
    David Cienciala vystřelil, následovala dorážka Adama Musila, ale i tuto nebezpečnou situaci před svojí brankou Dennis Endras zvládl a mohl si tak oddychnout.
     
    20:52
    Jere Karjalainen dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy a okamžitě bez přípravy vystřelil, ale jeho projektil nekončí za zády Romana Willa.
     
    20:19
    David Musil na začátku druhé třetiny hned střílel od modré čáry, ale Dennis Endras byl připraven s dalším zákrokem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:53.
     
    První třetina je minulostí. V ní se nejprve oba celky oťukávaly a bylo vidět hodně nepřesností. Postupem času už ale byly k vidění šance na obou stranách, oba gólmani však byli bezchybní. Až v čase 11:37 střílel od modré čáry Ondřej Vála, který naznačil střelu a poté svižnou ranou prostřelil Dennise Endrase. V závěru pak mohlo Dynamo vedení navýšit, ale Robert Kousal zblízka trefil jen brankáře Augsburgu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:55 Velká šance Roberta Kousala v závěru úvodního dějství
     
    19:55
    V samotném závěru prvního dějství se ještě do obrovské šance v těsné blízkosti Endrase dostal Robert Kousal, ale ten švihem trefil pouze jeho samotného! Skóre se tedy pět vteřin před koncem nemění.
     
    19:15
    Justin Volek se utrhl a po pravém křídle táhl akci Augsburgu, ale v obranném pásmu Pardubic pak o puk Augsburští přišli a do akce jde ještě Dynamo.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:18
    Tomáš Hyka se pokusil jít do kličky obránci před ním, ale nakonec mu tento tah nevyšel.
     
    17:52
    Skončily tresty na obou stranách.
     
    17:18
    Zachery Mitchell počkal, až mu dostřídají spoluhráči a poté poslal přihrávku do středního pásma, aby se jeho spoluhráči mohli dostat do akce před Romanem Willem.
     
    16:59
    Slibně se rodící akci Pardubic, kdy už se jal ke střele Tomáš Zohorna, zastavilo postavení mimo hru a to sudím neuniklo. Hra jde do středního pásma a tam se za chvíli bude vhazovat.
     
    16:35
    Zakázané uvolnění Augsburgu, vše se stěhuje před Dennise Endrase a vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Dynamo zadarmo získalo útočné pásmo.
     
    15:52
    Dva vzájemné fauly na každé straně sudí potrestal a Sedlák a Warsofsky už sedí na trestných lavicích. Počet hráčů na ledě se ale nezměnil, hraje se s klasickým počtem hráčů.
     
    15:52
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Lukáš Sedlák – 2 min., sekání.

    Vyloučení v týmu Augsburger Panther:
    David Warsofsky – 2 min., nedovolené bránění.
     
    15:17
    A další střela mířila na Dennise Endrase, tentokráte to od modré čáry z pravé strany zkusil Jan Kolář, ale i on se mezi tři tyče Augsburgu netrefil. Nicméně Dynamo stále drží puk a kombinuje před Endrasem.
     
    14:43
    Tomáš Dvořák hledal krásnou přihrávkou na levé straně Roberta Říčku, který mohl střílet do odkryté klece, ale druhý jmenovaný promáchl!
     
    14:07
    Znovu mají ve své moci kotouč Pardubičtí a hned se derou kupředu.
     
    13:27
    Ondřej Vála vyvezl puk znovu až před klec soupeře, kde se napřáhl ke střele Lukáš Radil, ale jeho střelecký projektil skončil na betonu Dennise Endrase.
     
    12:57
    Na řadě je nyní první komerční přestávka.
     
    12:47
    Nyní si muselo Dynamo dávat pozor na nebezpečnou střelu Jordona Southorna. Nakonec to ale zastavila obrana Pardubic, která dostala puk do bezpečí.
    11:37 Ondřej VÁLA - 1:0
     
    11:37
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A už se mění skóre, a to na straně českého celku. Na modrou čáru dostal přihrávku ONDŘEJ VÁLA, který poté z dálky naznačil střelu a poté hodně svižnou ranou propálil Dennise Endrase – 1:0. Asistence: Tomáš Zohorna a Robert Kousal.
     
    10:29
    Jsme za polovinou prvního dějství a stále čekáme na úvodní branku. Hra je zatím z obou stran taková neučesaná, to je ale dáno tím, že oba celky jsou teprve na úplném startu přípravného období.
     
    09:32
    Pardubičtí se zbavili soupeře a zavezli puk až do útočné třetiny, ale záhy o něj přišli. Endras tak mohl být v klidu, protože na něho nikdo z protihráčů nezamířil a nedošlo k žádnému pokusu.
     
    09:04
    Lukáš Radil na levé straně hledal přihrávkou spoluhráče, ale jeho přízemní pas zachytila obrana Augsburgu. Ten se po chvilce dopustil dalšího zakázaného uvolnění a vše se opět stěhuje před Dennise Endrase.
     
    08:04
    David Musil spěchal za pukem v obranné třetině, ale soupeř ho získal na svou stranu, až napodruhé se to obránci Pardubic povedlo a kotouč je ve středním pásmu.
     
    07:38
    Michal Hrádek dostal přihrávku na hranu pravého kruhu a okamžitě vystřelil. Ovšem jeho pokus zamířil pouze vedle protější tyče.
     
    06:42
    V hledišti Würth arény jsou slyšet pardubičtí fanoušci, kteří českého zástupce na tomto turnaji ženou kupředu a rádi by si zakřičeli gól, zatím ale na ukazateli skóre svítí bezbrankový stav.
     
    05:53
    Nepřesnou rozehrávku německého týmu málem potrestali pardubičtí hráči, ale ti se nedostali do ohrožení Endrasovy klece.
     
    05:24
    Hned po buly vyhodili Augsburští kotouč do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění a míří znovu do útočné akce.
     
    05:11
    Tentokráte se zakázaného uvolnění dopustil Augsburg a hra se stěhuje před Dennise Endrase. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    04:07
    Patrik Poulíček vybojoval kotouč za brankou soupeře, následovala jeho přihrávka do prostoru mezi kruhy, ale nakonec se Pardubičtí sami připravili o puk a ten už má opět Augsburg.
     
    03:44
    Pardubice se ubránily a už jsou v plném počtu.
     
    03:16
    Rušno bylo před brankou Pardubic, na Romana Willa šly dvě nebezpečné dorážky, ale s oběma si poradil i díky obraně svého týmu a následně po tom, co získal puk, je hra zastavena.
     
    02:45
    Lukáš Sedlák si ve vlastním oslabení sebral kotouč a nabruslil s ním až před Endrase, jeho střela ale končí jen na oblouku jeho klece. To byla šance pro Pardubice, která ale nekončí úspěchem.
     
    01:55
    Pardubičtí jdou poprvé v utkání do oslabení a soupeř tak bude mít možnost brzy otevřít skóre a už se dere před branku Romana Willa.
     
    01:44
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Patrik Poulíček – 2 min., sekání.
     
    01:31
    Pardubičtí se dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhovala před Romana Willa, ten po chvilce čelil akci německého týmu a uspěl.
     
    01:10
    I Panteři ale nedokázali udeřit před Romanem Willem a do akce tak mohlo jít opět Dynamo.
     
    00:15
    Čerešňák se hned na začátku zápasu dostal k puku a hned na to pálil Robert Říčka, v dobré šanci ale branku soupeře minul. Poté se do akce dostávají poprvé hráči Augsburgu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Dozněly obě státní hymny a utkání tak bude moci za malou chvíli začít.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, Dvořák, Hrádek, Vála, Kolář (A), Urban – Hyka, Sedlák, Říčka – Radil, Zohorna (A), Kousal – A. Musil, Poulíček (C), Mandát – Vondráček, Cienciala, Paulovič
    Trenér: Václav Varaďa

    Augsburger Panther: Endras (Keller) – Renner, Warsofsky (A), Sacher, Southorn, Sezemsky, Köhler, Schüle, Länger – Soramies (C), Esposito, Puempel – Karjalainen, Mitchell, Hakulinen (A) – Flaake, Collins, Andersen – Oblinger, Volek, Trevelyan – Elias
    Trenér: Christof Kreutzer

    Rozhodčí: Moschen, Pinie – De Zordo, Mantovani.
     
    Vzájemná utkání

    Oba týmy se spolu utkaly na Dolomiten Cupu i v loňském ročníku, tehdy vyhrály Pardubice 2:0 a postoupily do finále, kde nakonec získaly první místo. Jak už bylo zmíněno, Augsburg bral bronz.
     
    Augsburger Panther

    Hráči německého Augsburgu mají také o motivaci postaráno. V loňském ročníku totiž získali na tomto turnaji bronzové medaile a letos by je tedy chtěli minimálně obhájit. Ale pokusí se také probojovat do finále, aby si mohli zahrát o první místo. Co se týče přípravy, pro Panthery to bude vůbec první duel v rámci přípravného období. Zatím se s nikým nestřetli a pilně pilovali formu na dolomitský turnaj.
     
    HC Dynamo Pardubice

    Pardubické Dynamo už má za sebou jeden přípravný duel, když se střetlo s pardubickým "béčkem". V bláznivé přestřelce, kde chvíli vedla záloha hlavního týmu, chvíli zase extraligové Dynamo. Nakonec došlo na velmi těsný výsledek, když nakonec účastník nejvyšší tuzemské soutěže srazil B tým Pardubic poměrem 4:3. Další zápasy už nenásledovaly, neboť se hokejisté Pardubic vydali směr Jižní Tyrolsko, kde zahájí turnaj Dolomiten Cup a v něm budou obhajovat jeho loňské prvenství. Dynamo se tak stalo vůbec prvním českým celkem, který tento turnaj vyhrál. Nový trenér Východočechů Václav Varaďa tak má před sebou velkou motivaci zisk této trofeje obhájit.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům hokeje. Příprava před zahájením nové sezóny je v plném proudu takřka všude a my se dnes prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na zápas v rámci Dolomiten Cupu mezi týmy HC Dynamo Pardubice a Augsburger Panther.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 12. Vála (Zohorna, Kousal), 25. Cienciala (Paulovič, D. Musil), 32. Říčka (D. Musil, Hyka), 58. Košťálek (Urban)


    HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, Dvořák, Hrádek, Vála, Kolář (A), Urban – Hyka, Sedlák, Říčka – Radil, Zohorna (A), Kousal – A. Musil, Poulíček (C), Mandát – Vondráček, Cienciala, Paulovič
    Trenér: Václav Varaďa

    Augsburger Panther: Endras (Keller) – Renner, Warsofsky (A), Sacher, Southorn, Sezemsky, Köhler, Schüle, Länger – Soramies (C), Esposito, Puempel – Karjalainen, Mitchell, Hakulinen (A) – Flaake, Collins, Andersen – Oblinger, Volek, Trevelyan – Elias
    Trenér: Christof Kreutzer

    Rozhodčí: Moschen, Pinie – De Zordo, Mantovani
    bahis siteleri