Real Sociedad – Celta Vigo 1:1 (kon.) | Almería – Real Madrid 1:3 (kon.) | Osasuna – Ath. Bilbao 0:2 (kon.)
konec
CA Osasuna
0:2 (0:2)
Athletic Bilbao
Sobota 19.08.2023, 21:30 • Estadio El Sadar (Pamplona) • Španělská LaLiga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:14. (23:48:10)
     
    Athletic Bilbao ve druhém kole LaLigy zaznamenal první ligové vítězství, po dobrém výkonu vyhrál 2:0 na stadiónu Osasuny.

    Hosté obě trefy vměstnali do devíti minut. V 11. minutě zafungovala souhra bratrů, Nico Williams odcentroval na Iñakiho Williamse, jenž z bezprostřední blízkosti poslal míč stehnem neomylně pod břevno. I při druhé trefě sehrál důležitou roli Nico Williams, jenž na malém prostoru vyřadil dva protihráče a před prázdnou bránu adresoval střílený pas Gorku Guruzetovi. Domácím ke zdramatizování nepomohlo ani vyloučení Oihana Sanceta z 60. minuty, Simón udržel čisté konto až do závěrečného hvizdu a dohrávalo se deset na deset, v závěrečných vteřinách dostal červenou kartu Ezequiel Ávila za skluz proti Berenguerovi.

    Svěřenci kouče Valverdeho se díky vítězství posunul v tabulce na osmé místo, Osasuna se nachází hned za nimi na deváté příčce.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tvrdý faul na spoluhráče pořádně rozčílil brankáře Unaie Simóna, který si stáhl Ávilu za dres k sobě a chtěl mu pořádně promluvit do duše, Španěl si vysloužil kartu žluté barvy.
     
    90+4
    Zkrat v závěru, v hlavní roli Ezequiel Ávila! Frustrovaný argentinský útočník nesmyslně došlápl na skluzujícího Berenguera a od rozhodčího po zásluze dostal rovnou červenou kartu.
     
    90+4
    Ani teď domácí neprolomili nulu v kolonku vstřelených branek, i Ante Budimir hlavičkou z bezprostřední blízkosti ztroskotal na skvělém Simónovi.
     
    90+3
    Nyní už musel Unai Simón předvést o poznání těžší zákrok! Ezequiel Ávila zakončoval o zem chytře na zadní, pravou tyč, gólman pravou rukou míč vyškrábl na rohový kop, marně se Raúl García natahoval za míčem ve snaze o dorážku do prázdné brány.
     
    90+2
    Unai Simón měl velké štěstí, že po centru zprava zakončoval Alejandro Catena přímo do středu brány, kde stál připravený brankář.
     
    90+1
    Oblouček do pokutového území vymyslel Pablo Ibáñez. S podobným řešením počítal Daniel Vivian a ve vzduchu byl nejvýše.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Tentokráte Ávila udržel balón ve hře a hlavou šikovně posouval po pravé lajně na Raúla Garcíu, jemuž vůbec nevyšla klička na Pradose.
     
    88
    Marně se Ezequiel Ávila dožadoval rohového kopu, pomezní správně viděl, že se hrací předmět odrazil mimo vymezené území od něj.
     
    87
    Střílený centr Rubéna Peni do vápna měl oči, ovšem lehkým dotekem ho vychýlil skluzující Iñigo Lekue, a proto Ezequiel Ávila na míč nedosáhl.
     
    86
    Napodruhé už se dvaatřicetiletý chorvatský útočník Ante Budimir ke střele hlavou dočkal, poslal ji ale přímo do rukavic brankáře.
     
    85
    Útok levým křídlem Osasuně nevyšel. Centroval Jon Moncayola, Iñigo Lekue udržel na uzdě pozdě vyskočivšího Budimira.
     
    84
    Střídání v týmu CA Osasuna:
    ze hřiště odchází Moisés Gómez, přichází Pablo Ibáñez.
     
    84
    Střídání v týmu Athletic Bilbao:
    ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Raúl García.
     
    84
    Střídání v týmu Athletic Bilbao:
    ze hřiště odchází Imanol, přichází Beňat Prados.
     
    83
    Jeden na jednoho Iñigo Ruiz de Galarreta, jenže hned mu zkřížil cestu Johan Mojica, toho dokázal napálit a vybojovat alespoň aut, což v současné situaci stačí.

    Milan Huppert

    Branky: 11. I. Williams (N. Williams), 20. Guruzeta (N. Williams)

    Karty:   59. David García (OSS) – 38. Lekue (ATB), 47. Sancet (ATB), 71. de Galarreta (ATB), 90+4. Simón (ATB)   60. Sancet (ATB)   90+4. Ávila (OSS)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:14.
    CA Osasuna: A. Fernández – R. Peña, Catena, David García (C), Mojica – Moncayola, Torró (61. Ávila), Oroz (74. R. García II) – Rubén García (60. Arnáiz), Budimir, M. Gómez (84. Ibáñez).
    Náhradníci: S. Herrera – Areso, J. Cruz I, Unai García, Herrando, J. Martínez, I. Muñoz, Vidal.

    Trenér: Jagoba Arrasate

    Athletic Bilbao: Simón – de Marcos (C) (34. Lekue), Vivian, Paredes, Imanol (84. Prados) – I. Williams (84. R. García I), Vesga – Sancet, de Galarreta, N. Williams (65. Berenguer) – Guruzeta (65. A. Herrera).
    Náhradníci: Agirrezabala – Ares, U. Gómez, Martón, Muniain, Villalibre, Egiluz.

    Trenér: Ernesto Valverde

    Rozhodčí: Munuera – Sánchez, Martínez

    Diváci: 20 704
    bahis siteleri