Finsko – Česko 2:6 (kon.)
konec
Finsko
2:6 (0:3, 1:2, 1:1)
Česko
Pátek 25.08.2023, 16:10 • Lahti • Euro Hockey Tour (ženy)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké páteční odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Ženská Eurohockey Tour je v plném proudu a my se dnes prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi Finskem a Českem.
     
    Finsko

    Finky jsou v tabulce EHT na prvním místě a domácí turnaj tak mají dobře rozehraný. Nejprve se utkaly s českým týmem a vyhrály 5:4. Poté narazily na Švédky a opět byly úspěšné, tentokráte vyhrály 2:0. Dnes se tedy s českým výběrem utkají znovu. Jelikož na turnaji chybí Švýcarky a jsou jen tři týmy ve skupině, proto spolu soupeřky hrají dvakrát.
     
    Česko

    České hráčky, jak už bylo níže zmíněno, mají úvodní duel s Finkami za sebou, když těsně padly. Chuť si ale spravily se Švédkami, které porazily 4:3. S těmi se pak ještě utkají v neděli. Dnes mají šanci Finkám těsnou prohru vrátit a budou usilovat o druhou výhru na turnaji v rámci EHT.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Kyrkköová (Keisalaová) – Laitinenová, Hiirikoskiová (C), Rantalaová, Svaolainenová, Parkkonenová, Karjalainenová (A), Koukkulaová – Nieminenová (A), Vanhanenová, Vainikkaová – Vesaová, Nylundová, Liikalaová – Yrjänenová, Rakkolainenová, Täksová – Salonenová, Seikkulaová, Pirttijärviová – Schalinová
    Trenér: Juuso Toivola

    Česko: Švejdová (Škodová) – Lásková, Pejšová, Čajanová, Radová, Seroiszková, Tejralová (C), Jandušíková – Mlýnková, Mrázová (A), Neubauerová – Vanišová, Pejzlová, Křížová (A) – Šapovalivová, Přibylová, Plosová – Malicka, Sarnovská, Juříčková
    Trenér: Carla MacLeodová

    Rozhodčí: Åbergová, Lusiová – Anttilaová, Saarimäkiová.
     
    Dozněly hymny obou zemí a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Češky se dostaly na kotouč a hned s ním směřovaly před branku soupeřek. Ale obrana Finska zakročila a získala tak touš zase zpět na svou stranu.
     
    00:59
    Z levé strany střílela Klára Jandušíková, její švih ale končí v moci brankářky Kyrkköové. Ta poté posílá hrací předmět svým spoluhráčkám a Finky jdou dopředu.
     
    01:29
    Finský tým se dostal do ofsajdové pasti a hra se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat blíže brance Viktorie Švejdové.
     
    02:17
    Denisa Křížová se nacpala do útočného pásma a pohybe hokejky se snažila urvat kotouč pro sebe, to se jí nepovedlo a poté na druhé straně rychle zakončila Jenna Pirttijärviová a do akce musela jít Viktorie Švejdová.
     
    03:17
    Viivi Vainikkaová se otočila a když zjistila, že jí sekunduje česká hráčka, zrychlila, ale její švih mezi kruhy končí jen u zadního mantinelu.
     
    03:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky se ujímají vedení. Ve čtvrté minutě hry jely dvě Češky na dvě Finky a celou akci táhla po levé straně TEREZA VANIŠOVÁ. Ta poté místo přihrávky zvolila ještě pár kroků navíc a natlačila se až před Kyrkköovou, kterou poté překonala okolo jejího pravého betonu – 0:1. Asistence: Denisa Křížová a Tereza Radová.
    03:49 Tereza VANIŠOVÁ - 0:1
     
    05:09
    Vyloučení v týmu Česko:
    Klára Jandušíková – 2 min., podrážení.
     
    05:47
    Finky ale mají hned možnost na vyrovnání, když se podrážením provinila Klára Jandušíková, která už poslušně sedí na trestné lavici a přeje si, aby tam vydržela celé dvě minuty.
     
    06:07
    Češky získaly puk a dostaly ho do útočného pásma, kde ve vlastním oslabení sympaticky útočí a snaží se překvapit své soupeřky.
     
    07:09
    Češky se ubránily přesile Finek a už jsou v plném počtu.
     
    07:41
    Od vlastní brankářky šly směrem k útočnému pásmu zase české hráčky, ovšem ve středním pásmu o kotouč přišly a čelí protiútoku finského národního týmu.
     
    08:21
    Nyní už se zase český tým vydal před finskou klec, zblízka dotírala na Emilii Kyrkköovou Barbora Juříčková, ale nakonec se k ní kotouč nedostal.
     
    09:04
    Nahození od modré čáry nakonec doklouzalo až před Kyrkköovou, která nečekaně musela zakročit. Puk kryje u sebe a raději pak přerušuje hru. Buly po její pravé ruce.
     
    09:38
    Noemi Neubauerová se protáhla do teritoria Finska, už ale neměla tolik sil a na kotouč, který před ní klouzal, se nedostala. Poté odešla vystřídat.
     
    10:49
    Sini Karjalainenová na levé straně číhala na odražený puk, před ní chvíli zívala odkrytá klec, ale nakonec se ke kotouči nedostala a rázem je po velké šanci finských barev.
     
    11:38
    A v další šanci byla nyní Petra Nieminenová, ta si sjela až do těsné blízkosti Viktorie Švejdové, ta u své pravé tyče včas zakročila a nebezpečí před svojí brankou rychle uhasila.
     
    12:50
    Finky ožily a znovu zahrozily před českou brankou, v posledních chvílích se české hráčky mají co otáčet ve svém obranném pásmu.
     
    13:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky tlak Finek utnuly jak nejlépe mohly. Hned po ubránění další akce soupeřek šly dopředu a vybojovaly pásmo. Po vhazování na levém kruhu se k puku dostala TEREZA VANIŠOVÁ, proskočila kolem finské obránkyně a poté se nacpala až před Emilii Kyrkkövou, kterou přiťuknutím prostřelila mezi jejími betony – 0:2. Bez asistence.
    13:20 Tereza VANIŠOVÁ - 0:2
     
    14:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    A během chvilky je to už 3:0 pro český tým. Kateřina Mrázová nahodila kotouč do prostoru mezi kruhy, kde si sjížděla NOEMI NEUBAUEROVÁ a ta poté švihem poslala kotouč do částečně odkryté klece. Asistence: Kateřina Mrázová a Natálie Mlýnková.
    14:18 Noemi NEUBAUEROVÁ - 0:3
     
    14:18
    Oddechový čas pro tým Finsko.
     
    15:53
    Češky ztratily puk v obranné třetině a rychle se vracely zpět před Švejdovou, aby jí pomohly v případné hrozbě ze strany finského týmu.
     
    16:53
    Obránkyně Finska Nelli Laitinenová přebírala puk na modré čáře, ale nakonec jí proskočil do neutrální zóny a Finky musejí opustit útočnou třetinu.
     
    17:06
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Nelli Laitinenová – 2 min., podrážení.
     
    18:15
    Češky se snažily před finskou klecí o další zásah, ale pokus Terezy Vanišové končí na betonu Kyrkköové, který jen zaduněl.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:06
    Finsko je v plném počtu.
     
    19:55
    Češky vybojovaly ve vlastním obranném pásmu puk a ten poté ještě chtěly vyvézt do středního pásma, ale nakonec už by stejně neměly tolik času na akci, první dějství pomalu končí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a dopadla pro české barvy nadmíru dobře. Už ve čtvrté minutě hry z levé strany překonala finskou brankářku Tereza Vanišová a poslala svůj tým do vedení. Ve čtrnácté minutě pak zastavily tlak Finek české hráčky a hned na to se druhou brankou v zápasu prezentoval Tereza Vanišová, která se po buly dostala až před finskou gólmanku, kterou překonala mezi jejími betony. O necelou minutu později už český tým vedl 3:0. Mezi kruhy švihla do puku Noemi Neubauerová a ta rozvlnila síť za Kyrkköovou.
     
    Střely na branku: 8 – 7
     
    Další třetina začne přibližně v 16:57.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:37
    Finky se na úvod druhé třetiny usadily v pásmu českého týmu, kde chvíli kombinovaly, ale nakonec se před Švejdovou nedostali k žádnému zakončení.
     
    21:17
    Julia Liikalaová se chtěla prosadit před českou brankou, ale jen promáchla. Poté český tým znovu rychle otočil hru a už musela Kyrkköová zasahovat proti jedovce od modré čáry.
     
    22:37
    Po dalším náznaku šance českých hráček se k puku dostaly Finky, ovšem neprotlačily se s pukem před Viktorii Švejdovou.
     
    23:37
    Pauliina Salonenová napřáhl od modré čáry a po jejím švihu zaduněly betony české brankářky.
     
    24:37
    Betony duní i po střele české hráčky na druhé straně.
     
    24:57
    Další menší tlak před českou bránou, obránkyně pomohly Švejdové, která poté nemusela zasahovat. Nicméně stále Finky útočí.
     
    25:09
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A nyní už Finky snižují na rozdíl dvou branek. Od modré čáry vyslala dalekonosnou střelu RONJA SAVOLAINENOVÁ a ta poté zapadla až za záda Viktorie Švejdové – 1:3. Asistence: Jenni Hiirikoskiová.
    25:09 Ronja SAVOLAINENOVÁ - 1:3
     
    25:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ovšem netrvalo dlouho a český náskok je opět o tři góly. Hned po vhazování ve středovém kruhu se do akce dostal národní tým, poté důraz u finského brankoviště předvedla NATÁLIE MLÝNKOVÁ, která dotlačila kotouč za brankovou čáru – 1:4. Asistence: Sára Čajanová a Klára Seroiszková.
    25:25 Natálie MLÝNKOVÁ - 1:4
     
    27:09
    Po pravé straně unikala všem Kiira Yrjänenová, ale v momentě, kdy byla mezi kruhy, jí kotouč utekla ten rychle sebrala jedna z českých obránkyň.
     
    29:15
    Češky se snaží nadále atakovat finskou branku, u zadního mantinelu vybojovaly puk na svou stranu a pokračují v krasojízdě před finskou svatyní.
     
    29:40
    Střídání v týmu Finsko:
    ze hřiště odchází Emilia Kyrkköová, přichází Anni Keisalaová.
     
    31:24
    Finky znovu zahrozily, z pravé strany od mantinelu střílela Ronja Savolainenová, tentokráte ale českou brankářku nepřekonala.
     
    32:45
    Finky vycítily šanci a po dalším ataku české branky chtěly snížit, ale obrana českého národního týmu byla proti a vytahuje hru opačným směrem.
     
    33:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po střele Finek získaly puk na svou stranu české hráčky, následně pak si puk převzala ADÉLA ŠAPOVALIVOVÁ, nabruslila si do útočného pásma a povedenou pohotovou střelou doslova zaskočila Keisalovou, tím ji tedy uvítala ve finském brankovišti – 1:5. Bez asistence.
    33:27 Adéla ŠAPOVALIVOVÁ - 1:5
     
    35:00
    Vyloučení v týmu Česko:
    Klára Seroiszková – 2 min., krosček.
     
    36:10
    Finky se dobře v oslabení brání a nepouštějí české hráčky do dalšího zakončení. Už tak mají hráčky Česka velmi slušný náskok nad domácí reprezentací.
     
    36:45
    Po ofsajdovém postavení Finek je hra vykázána do středního pásma, kde se bude vhazovat blíže české svatyni.
     
    37:00
    Česko se ubránilo a už je v plném počtu.
     
    37:30
    Další akce českých hráček, ty se prezentovaly dalším pokusem a do dalšího zákroku musela jít Keisalaová. Hra je zastavena, byly po její pravé ruce.
     
    38:21
    Tereza Radová protáhla puk do útočné třetiny, ale nakonec přihrávkou nenašla spoluhráčku.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:10
    Viktorie Švejdová nyní zakročila proti nenápadné střele Julie Schalinové a v pokleku udržela puk mezi svými betony. Hra je zastavena a buly po její pravé ruce.
     
    39:49
    Nyní se ještě vhazuje před finskou brankářkou, už to ale spíše vypadá, že se v této části hry nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je u konce. To začaly lépe Finky, které v šestadvacáté minutě díky dalekonosné střele Ronji Savolainenové snížily na rozdíl dvou branek. Ovšem hned po buly se prosadila Natálie Mlýnková a vrátila českému týmu zpět vyšší náskok. Povedená hra národního týmu trvala dále a ve čtyřiatřicáté minutě se svižnou ranou prosadila Adéla Šapovalivová a Češky mají před třetí třetinou luxusní náskok a vedou 5:1.
     
    Střely na branku: 17 – 15
     
    Další třetina začne přibližně v 17:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    42:45
    Tereza Plosová si sjela do prostoru mezi kruhy, ale nakonec se nedočkala přihrávky, nemohla tak vůbec zakončit.
     
    43:10
    Nyní to zkusila z pravého kruhu Jenna Pirttijärviová, po její ráně zaduněl beton Viktorie Švejdové.
     
    44:48
    Do zákroku nyní musela jít Švejdová, která čelila nebezpečnému pokusu z levého kruhu. Hra je přerušena a vhazovat se bude po její pravé ruce.
     
    44:55
    Vyloučení v týmu Česko:
    Dominika Lásková – 2 min., hákování.
     
    46:20
    Český tým se dobře brání a vyhazuje puky do bezpečí, tím šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    46:55
    Česko je v plném počtu.
     
    47:39
    Viivi Vainikkaová na levé straně měla odkrytou klec, ale z nápřahu jen promáchla. Nicméně nadále trvá akce finského týmu, který se tlačí za snížením.
     
    48:55
    Lisette Täksová si sjížděla až před Švejdovou, kterou ale zblízka nepřekonala. Česká brankářka tak bere puk a raději hru přerušuje. Vhazovat se bude na levém kruhu.
     
    50:13
    Další tlak Finek před Švejdovou, té nyní pomohla obrana a nemusela tedy zasahovat. Po dalším pokusu soupeřek už ale kryje puk a přerušuje.
     
    52:23
    Jenniina Nylundová napřáhla ke střele a z téhle šance opět není gól. Češky tak po dalším tlaku udržely čtyřbrankový náskok a rychle otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    53:17
    Po delší době se do akce dostaly Češky, Tereza Vanišová vystřelila, ale její pokus končí na Keisalaové. Ta tedy české útočnici nedovolila hattrick.
     
    54:26
    Finky hrají v šesti a bez brankářky!
     
    54:29
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finky se při hře bez brankářky bleskově prosazují a snižují na tříbrankový rozdíl. U brankoviště byla důrazná JENNIINA NYLUNDOVÁ, která prostřelila Švejdovou – 2:5. Asistence: Sini Karjalainenová a Julia Liikalaová.
    54:29 Jenniina NYLUNDOVÁ - 2:5
     
    56:46
    A znovu je venku brankářka Finska, Finky v šesti utíkají do útočného pásma.
     
    57:28
    Finky jdou znovu do akce a pokusí se zase snížit. V cestě jim však stojí pozorná česká obrana a také Viktorie Švejdová v brance národního týmu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:07
    Vyloučení v týmu Česko:
    Tereza Vanišová – 2 min., držení.
     
    58:32
    Finky se usadily v pásmu českého týmu a na Švejdovou šla další střela, ta ale končí jen vedle její tyče. Hra je přerušena a vhazovat se bude před českou brankářkou.
     
    59:05
    Ronja Savolainenová pálila od modré čáry, její pumelice se zastavila na zákroku Viktorie Švejdové.
     
    59:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Definitivní tečku tomuto zápasu dává TEREZA RADOVÁ. Ta z vlastního obranného pásma takřka až od zadního hrazení nasměrovala kotouč ven z pásma a nakonec trefuje přesně zcela prázdnou finskou branku – 2:6. Bez asistence.
    59:57 Tereza RADOVÁ - 2:6
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Češky oplatily Finkám těsnou prohru a dnes vítězí 6:2, když předvedly velmi dobrý výkon. Finky se snažily se zápasem něco udělat, ale při hře bez brankářky inkasovaly do prázdné klece, kterou z vlastního obranného pásma trefila Tereza Radová a výhru národního týmu tak zpečetila.
     
    Střely na branku: 27 – 23
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (18:10:26)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 26. Savolainenová (Hiirikoskiová), 55. Nylundová (Karjalainenová, Liikalaová) – 4. Vanišová (Křížová, Radová), 14. Vanišová, 15. Neubauerová (Mrázová, Mlýnková), 26. Mlýnková (Čajanová, Seroiszková), 34. Šapovalivová, 60. Radová


    Finsko: Kyrkköová (30. Keisalaová) – Laitinenová, Hiirikoskiová (C), Rantalaová, Svaolainenová, Parkkonenová, Karjalainenová (A), Koukkulaová – Nieminenová (A), Vanhanenová, Vainikkaová – Vesaová, Nylundová, Liikalaová – Yrjänenová, Rakkolainenová, Täksová – Salonenová, Seikkulaová, Pirttijärviová – Schalinová
    Trenér: Juuso Toivola

    Česko: Švejdová (Škodová) – Lásková, Pejšová, Čajanová, Radová, Seroiszková, Tejralová (C), Jandušíková – Mlýnková, Mrázová (A), Neubauerová – Vanišová, Pejzlová, Křížová (A) – Šapovalivová, Přibylová, Plosová – Malicka, Sarnovská, Juříčková
    Trenér: Carla MacLeodová

    Rozhodčí: Åbergová, Lusiová – Anttilaová, Saarimäkiová
    bahis siteleri