Pardubice – Ilves cz 1:3 (kon.) | Pelicans Lahti – Växjö 1:5 (kon.) | Stavanger – Färjestad 2:4 (kon.)
Aalborg – Tappara 1:2 (po pr.) | Mannheim – Bolzano 4:2 (kon.) | Biel – Košice 3:1 (kon.)
Rouen – Ingolstadt 3:5 (kon.) | Innsbruck – Ženeva 5:2 (kon.)
konec
Pelicans Lahti
1:5 (0:1, 1:2, 0:2)
Växjö Lakers
Čtvrtek 31.08.2023, 17:30 • Isku Areena, Lahti • Hokejová Liga mistrů • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to z tohoto utkání definitivně vše, děkuji za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (20:01:46)
     
    Máme dobojováno! Švédský celek si nakonec ve třetí třetině výsledek už pohlídal, když přidal další dvě branky zásluhou Joachima Blichfelda a Briana Coopera. První jmenovaný zaznamenal hned dvě branky a výraznou měrou přispěl k prvnímu vítězství Växjö v základní části.
     
    Konec zápasu.
    59:38 COOPER - 1:5
     
    59:38
    Växjö právě vstřelilo branku! Hosté se přeci jen v samotném závěru utkání prosadili popáté, když trefil prázdnou klec obránce BRIAN COOPER. Växjö s definitivní jistotou zvítězí. Bez asistence.
     
    58:41
    Necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby si ještě domácí střídačka vzala oddechový čas na poradu. Zdramatizují Finové koncovku zápasu?
     
    58:25
    Finský brankář Olkinuora dostal pokyn od svých trenérů zamířit na střídačku a domácí hokejisté to ještě zkouší v útočném pásmu se šesti bruslaři v poli.
     
    56:11
    V závěrečných minutách si hosté ještě vyzkouší hru v početní převaze, díky čemuž mohou zaútočit na pátou vstřelenou branku. Vyloučen je Sakke Hämäläinen (PLH).
     
    50:18
    V témže čase se ještě provinil nedovoleným zákrokem střelec dvou gólů Joachim Blichfeld (VAX). Ten pro změnu vyfasoval menší trest za hákování.
     
    50:18
    Dalším hráčem, kdo usedne na trestnou lavici, je obránce Brian Cooper (VAX), který vyfasoval od rozhodčích menší dvouminutový trest za hrubost. Stejný trest obdržel i domácí útočník Sakke Hämäläinen (PLH).
     
    46:46
    Po delší době si vyzkouší hru v početní převaze také domácí. Vyloučeným hráčem na straně hostí je Filip Eriksson (VAX), který odpyká trest za špatné střídání.
    45:31 BLICHFELD - 1:4
     
    45:31
    Växjö právě vstřelilo branku! A hosté svou další početní převahou nepohrdli a vedou už o tři branky. JOACHIM BLICHFELD zaznamenal již druhý gól a zatím výraznou měrou přispívá k případnému vítězství Seveřanů. Asistence: Robert Rosén, Joel Persson.
     
    44:36
    Hosté si zahrají další početní výhodu, jelikož na trestnou lavici usedl potřetí v dnešním utkání útočník Ryan Lasch (PLH). Domácí forvard se provinil držením.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:15 hodin.
     
    Hosté svou další početní výhodu nevyužili, ale mrzet je to rozhodně nemusí. Svěřenci trenéra Jönssona drží po čtyřiceti odehraných minutách dvoubrankové vedení. Za švédský tým se nejprve prosadil Joachim Blichfeld, vzápětí sice zkorigoval skóre zpět na rozdíl jedné branky Lars Bryggman, ale klid na hokejky svým spoluhráčům dodal Tobias Rieder. Udrží hosté své vedení i ve třetí části?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    36:31
    A je tu další příležitost pro Växjö, jak navýšit své vedení. Na trestnou lavici usedl hvězdný útočník Ryan Lasch (PLH), jenž odpyká trest za příliš mnoho hráčů.
    34:34 RIEDER - 1:3
     
    34:34
    Växjö právě vstřelilo branku! Hosty to však mrzet příliš nemusí, když hned po návratu vyloučeného Emila Sylvegårda znovu odskakují na rozdíl dvou branek! TOBIAS RIEDER stál v útočném pásmu na správném místě a dopravil touš do soupeřovy sítě. Asistence: Dylan McLaughlin, Marcus Sylvegård.
     
    31:03
    Hosté se sami připravují o možnost hrát pětiminutovou přesilovou hru. Vyloučeným hráčem je Emil Sylvegård (VAX), který vyfasoval trest za nesportovní chování.
     
    30:37
    Pozor, je tu komplikace pro domácí celek. Petteri Riihinen (PLH) vyfasoval od rozhodčích pětiminutový trest plus do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    30:31
    Jsme nyní v polovině základní hrací doby a hosté vedou znovu pouze o jednu branku. Domácí navíc zvýšili svou aktivitu, alespoň co se týče dle četnosti střelby.
    28:21 BRYGGMAN - 1:2
     
    28:21
    Pelicans Lahti právě vstřelil branku! Pozor, domácí hokejisté se zanedlouho dočkali snižující branky a jsou zpátky v zápase! LARS BRYGGMAN odčaroval kouzlo brankáře Larmiho, když jej propálil tvrdou dělovkou z kruhu. Asistence: Ryan Lasch, Patrik Carlsson.
    27:50 BLICHFELD - 0:2
     
    27:50
    Växjö právě vstřelilo branku! A hosté se krátce nato prosazují podruhé v dnešním utkání a vedou o dvě branky. Mezi úspěšné střelce se na listinu zapsal JOACHIM BLICHFELD, který překonal Olkinuoru svou střelou ze strany. Asistence: Tobias Rieder, Gabriel Carlsson.
     
    25:24
    Hostující hokejisté si i nadále udržují střeleckou převahu a díky tomu drží jednobrankové vedení. Pelikáni z Lahti zatím marně dobývají soupeřovu klec.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:20 hodin.
     
    První třetina je úspěšně za námi a viděli jsme v ní jeden gól. Ten obstaral v průběhu páté minuty útočník Marcus Sylvegård, který otevřel skóre utkání. Hosté ze Švédska svého skandinávského soupeře výrazně přestříleli, ale všechny ostatní pokusy zneškodnil brankář Olkinuora.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:02
    Běží poslední minuta první třetiny. Hosté měli v dalším průběhu první třetiny k dispozici hned dvě klasické početní výhody, nicméně ani jednu z nich nevyužili.
     
    17:10
    Za domácí tým je zatím nejvytěžovanějším borcem v průběhu první části Aatu Jämsen, zatímco hostující trenéři sází nejvíce na obránce Briana Coopera.
     
    15:59
    Hosté ze Švédska tlačí svého soupeře v jeho obranném pásmu, ale domácí obrana odolává. Do konce prvního dějství zbývá už jen necelých pět minut.
     
    15:11
    Netrvalo to dlouho a domácí hráči budou hrát znovu ve čtyřech. Rozhodčí napočítal šest borců na ledové ploše. Trest za příliš mnoho hráčů odpyká Ryan Lasch (PLH).
     
    14:06
    Växjö je i nadále velmi aktivní, ale svou první přesilovou hru nevyužilo. Domácí hokejisté už jsou kompletní a hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše.
     
    12:06
    Bude se poprvé v utkání vylučovat. Na trestnou lavici usedl domácí útočník Leevi Tukiainen (PLH), který vyfasoval dvě trestné minuty za zdržování hry.
     
    10:27
    Jsme již za polovinou první třetiny a hostující celek je velmi aktivní. Brankář Olkinuora musel řešit ve svém pracovišti hned sedm střeleckých pokusů.
     
    08:34
    Jsme téměř v polovině první třetiny a hosté ze Švédska zatím drží jednobrankové vedení.
    04:19 M. SYLVEGÅRD - 0:1
     
    04:19
    Växjö právě vstřelilo branku! Švédský celek jde poprvé v utkání do vedení! Jako první se prosadil už v páté minutě MARCUS SYLVEGARD, který překonal brankáře Olkinuoru svou přesnou dorážkou z prostoru před brankou. Asistence: Dylan McLaughlin.
     
    00:10
    Utkání odstartovalo ve svižném tempu, oba týmy si nedarují nic zadarmo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Krásný den u sledování hokejové Ligy mistrů! Dneškem startuje první kolo a my se společně zaměříme na duel severských soupeřů Lahti s Växjö. Utkání startuje přesně v 17:30 hodin, přeji všem příjemnou zábavu.
     
    Växjö se účastní prestižní Ligy mistrů pravidelně a letos je to už sedmá účast švédského celku. Skandinávský tým odstartuje svou pouť na venkovních kluzištích, konkrétně v Lahti, odkud se následně přesune do norského Stavangeru. Na soupisce figurují esa typu Robert Rosén či Martin Lundberg.
     
    Lahti se vrací mezi evropskou hokejovou elitu po čtyřech sezonách. Finský celek má na soupisce několik známých tváří včetně brankáře Olkinuory či útočníka Ryana Lasche. Mezi hráči však najdeme hned tři české krajánky, kterými jsou obránci Michal Jordán s Filipem Králem a také bývalý brněnský útočník Luboš Horký. Hokejisté z Lahti v základní fázi Ligy mistrů kromě toho narazí i na české týmy, konkrétně Třinec a Vítkovice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 29. Bryggman (Lasch, P. Carlsson) – 5. M. Sylvegård (McLaughlin), 28. Blichfeld (Rieder, G. Carlsson), 35. Rieder (McLaughlin, M. Sylvegård), 46. Blichfeld (R. Rosén, Persson), 60. Cooper


    Pelicans Lahti: Olkinuora (Patrikainen) – Jordán, Riihinen, Salminen, Niemelä, Utunen, Puutio, Virtanen, Käyhkö – Roine, Hämäläinen, Horký – Bryggman, P. Carlsson, Lasch – Jämsen, Vilen, Kiiskinen – Hirvonen, Enlund, Tukiainen.
    Trenér: Tommi Niemelä

    Växjö Lakers: Larmi (Jonasson) – Cooper, Lowe, Giuttari, Martinsson, Persson, G. Carlsson, E. Rosén – M. Sylvegård, McLaughlin, Gustafsson – Lundberg, Östlund, Ågren – Blichfeld, R. Rosén, Rieder – E. Sylvegård, Eriksson, Stjernborg.
    Trenér: Jörgen Jönsson

    Rozhodčí: Heikkinen, Kaukokari – Nikulainen, Mäkinen

    Diváci: 2 103
    bahis siteleri