Pardubice – Ilves cz 1:3 (kon.) | Pelicans Lahti – Växjö 1:5 (kon.) | Stavanger – Färjestad 2:4 (kon.)
Aalborg – Tappara 1:2 (po pr.) | Mannheim – Bolzano 4:2 (kon.) | Biel – Košice 3:1 (kon.)
Rouen – Ingolstadt 3:5 (kon.) | Innsbruck – Ženeva 5:2 (kon.)
konec
Pelicans Lahti
1:5 (0:1, 1:2, 0:2)
Växjö Lakers
Čtvrtek 31.08.2023, 17:30 • Isku Areena, Lahti • Hokejová Liga mistrů • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:11
    V závěrečných minutách si hosté ještě vyzkouší hru v početní převaze, díky čemuž mohou zaútočit na pátou vstřelenou branku. Vyloučen je Sakke Hämäläinen (PLH).
     
    50:18
    V témže čase se ještě provinil nedovoleným zákrokem střelec dvou gólů Joachim Blichfeld (VAX). Ten pro změnu vyfasoval menší trest za hákování.
     
    50:18
    Dalším hráčem, kdo usedne na trestnou lavici, je obránce Brian Cooper (VAX), který vyfasoval od rozhodčích menší dvouminutový trest za hrubost. Stejný trest obdržel i domácí útočník Sakke Hämäläinen (PLH).
     
    46:46
    Po delší době si vyzkouší hru v početní převaze také domácí. Vyloučeným hráčem na straně hostí je Filip Eriksson (VAX), který odpyká trest za špatné střídání.
     
    44:36
    Hosté si zahrají další početní výhodu, jelikož na trestnou lavici usedl potřetí v dnešním utkání útočník Ryan Lasch (PLH). Domácí forvard se provinil držením.
     
    36:31
    A je tu další příležitost pro Växjö, jak navýšit své vedení. Na trestnou lavici usedl hvězdný útočník Ryan Lasch (PLH), jenž odpyká trest za příliš mnoho hráčů.
     
    31:03
    Hosté se sami připravují o možnost hrát pětiminutovou přesilovou hru. Vyloučeným hráčem je Emil Sylvegård (VAX), který vyfasoval trest za nesportovní chování.
     
    30:37
    Pozor, je tu komplikace pro domácí celek. Petteri Riihinen (PLH) vyfasoval od rozhodčích pětiminutový trest plus do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    15:11
    Netrvalo to dlouho a domácí hráči budou hrát znovu ve čtyřech. Rozhodčí napočítal šest borců na ledové ploše. Trest za příliš mnoho hráčů odpyká Ryan Lasch (PLH).
     
    12:06
    Bude se poprvé v utkání vylučovat. Na trestnou lavici usedl domácí útočník Leevi Tukiainen (PLH), který vyfasoval dvě trestné minuty za zdržování hry.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 29. Bryggman (Lasch, P. Carlsson) – 5. M. Sylvegård (McLaughlin), 28. Blichfeld (Rieder, G. Carlsson), 35. Rieder (McLaughlin, M. Sylvegård), 46. Blichfeld (R. Rosén, Persson), 60. Cooper


    Pelicans Lahti: Olkinuora (Patrikainen) – Jordán, Riihinen, Salminen, Niemelä, Utunen, Puutio, Virtanen, Käyhkö – Roine, Hämäläinen, Horký – Bryggman, P. Carlsson, Lasch – Jämsen, Vilen, Kiiskinen – Hirvonen, Enlund, Tukiainen.
    Trenér: Tommi Niemelä

    Växjö Lakers: Larmi (Jonasson) – Cooper, Lowe, Giuttari, Martinsson, Persson, G. Carlsson, E. Rosén – M. Sylvegård, McLaughlin, Gustafsson – Lundberg, Östlund, Ågren – Blichfeld, R. Rosén, Rieder – E. Sylvegård, Eriksson, Stjernborg.
    Trenér: Jörgen Jönsson

    Rozhodčí: Heikkinen, Kaukokari – Nikulainen, Mäkinen

    Diváci: 2 103
    bahis siteleri