Česko – Turecko 3:0 (kon.) | USA – Ukrajina 3:2 (kon.) | Švýcarsko – Slovensko 4:1 (kon.)
konec
Česko
3:0 (1:0)
Turecko
Středa 06.09.2023, 17:00Ježek Cup (U18)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u zápasu mezinárodního turnaje – Ježek Cup, který se odehraje v Královehradeckém kraji. Spolu se podíváme na duel mezi Českem a Tureckem. Utkání začíná v 17:00 a my u toho samozřejmě nebudeme chybět.
     
    Nominace Česka

    Brankáři: Joeri Heerkens (AC Sparta Praha) a Matyáš Trešl (FC Vysočina Jihlava)

    Obránci: Ondřej Drobek (FC Baník Ostrava), František Herák (SK Slavia Praha), Václav Jindra (FK Pardubice), Petr Kubín (FC Viktoria Plzeň), Bohuslav Musil (FC Baník Ostrava) ,Eliáš Piták (SK Slavia Praha) ,Šimon Tesař (AC Sparta Praha), Daniel Tishler (Maccabi Tel Aviv).

    Záložníci: Jakub Dufek (SK Slavia Praha), Jan Feit (AC Sparta Praha), David Hájek (K Slavia Praha), Marek Havran (FC Baník Ostrava), Vojtěch Hranoš (AC Sparta Praha), Pavel Kačor (MFK Karviná), Jakub Tošnar (AC Sparta Praha), Václav Zahradníček (SK Sigma Olomouc), Petr Zíka (SK Dynamo Č. Budějovice).

    Útočníci: Roman Mokrovics (AC Sparta Praha), Daniel Rus (AC Sparta Praha), Martin Tauš (SK Líšeň).
     
    Nominace Turecka:

    Brankáři: Emir Yasar (Besiktas Istanbul), Onuralp Cevikkan (Trabzonspor), Enes Emre Büyük (Galatasaray).

    Obránci: Oguzhan Yilmaz (Trabzonspor), Mustafa Emir Akyildiz (Fenerbahce), Tuna Yilmaz (FC Augsburg), Bedirhan Cetin (Samsunspor), Mertcan Ayhan (Schalke 04), Yusuf Akcicek (Fenerbahce), Eren Özkul (HB Koge), Mustafa Alper Özden (Ingolstadt 04), Kadir Subasi (Galatasaray).

    Záložníci: Efe Akman (Galatasaray), Yunus Emre Konak (Sivasspor),
    Burak Ingenc (Bitexen Antalyaspor), Gökdeniz Gürpüz (Borussia Dortmund),
    Tughan Yildiz (Bursaspor), Melih Arda Saygi (Almere City FC).

    Útočníci: Emre Gökay (Sivasspor), Furkan Emin Kacmaz (Altinordu), Emirhan Arkutcu (Fenerbahce), Ismail Yahsi (Galatasaray), Yalin Dilek (Galatasaray), Cagri Fedai (Fenerbahce).
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Heerkens – Piták, Kubín, Jindra, Tesař – Tošnar, Feit – Hranoš, Zahradníček, Mokrovics – Rus (C).
    Náhradníci: Trešl – Kačor, Tishler, Musil, Hájek, Havran, Dufek, Tauš, Zíka.
    Trenér: Aleš Křeček.

    Turecko: Yasar – O. Yilmaz (C), Cetin, Akcicek, Subasi – Arkutcu, Akman, Ingenc, Kacmaz – Gürpüz, Dilek.
    Náhradníci: Cevikkan – Özden, Konak, Saygi, Gökay, Özkul, T. Yilmaz, Fedai, Yahsi.
    Trenér: Sabri Sarioglu.

    Rozhodčí: Všetečka – Vailhora, Arnošt.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A s drobným zpožděním nám Ježek Cup odstartoval! Domácí fotbalisté nastupují v červených dresech, zatímco ti hostující nastoupili v bílých.
     
    2
    Čeští fotbalisté se snaží začít utkání hodně aktivně a zkoušeli vepředu najít kapitána Daniela Rusa. Ten ale nemohl na míč dosáhnout, přihrávka nebyla přesná.
     
    3
    Ale ve třetí minutě jsme už zde měly první šance! Nejprve byl v dobré pozici Daniel Rus, ale proti jeho pokusu byl Emir Yasar na zemi včas. Následně pálil z hranice vápna ještě Jakub Tošnar, ale i jeho pokus gólman Turecka zastavil.
    3. Tošnarův pokus gólman chytá
     
    4
    Turečtí fotbalisté směrem dopředu vlastně nepředvedli ještě vůbec nic. To se sice pokoušeli změnit, ovšem česká obrana byla dobře zformována proti tomuto ataku.
     
    6
    Česko právě vstřelilo branku! Tak to je rychlá branka, která padá do turecké sítě! Jakub Tošnar našel exekucí svého rohového kopu hlavu PETRA KUBÍNA, který se vyšplhal suverénně nejvýše a poslal svou hlavičku o zem k tyči. Emir Yasar se sice natahoval, jenže na zákrok neměl nárok.
    6. Petr KUBÍN - 1:0
     
    8
    Václav Zahradníček si nabíhal na přihrávku za obranu, jenže ta byla o něco rychlejší než český záložník. Emir Yasar tak schovává raději míč do rukavic.
     
    9
    Tentokrát se domácí celek provinil faulem na útočné polovině, který sudí odpískal.
     
    10
    Deset minut hry je za námi a čeští fanoušci mohou být spokojení, jelikož reprezentace už nad Tureckem vede. Po dlouhé době byl v akci také Joeri Heerkens.
     
    11
    Ten ale ukázal dobré čtení hry, takže byl u dlouhé přihrávky jako první s velkým náskokem. Dopřed tak zase mohou zamířit fotbalisté v červeném.
     
    12
    Turecko to zkusilo dlouhým nákopem z poloviny hřiště. Nebylo to sice obec marné, ale český obránce si odvedl svou práci a dohlavičkoval míč do bezpečí.
     
    13
    Jakub Tošnar zahrával další rohový kop a obrana soupeře si nepočínala zrovna jistě. Český hráč se tak přesouvá k druhému praporku a bude znovu centrovat.
     
    14
    Jakub Tošnar znovu poslal hodně slušný centr, ale s tím si Turci poradili. Následně také zamířili dopředu, ale dobrým obranným zákrokem se ukázal Šimon Tesař.
     
    16
    Hosté si připsali první střelu na bránu v utkání! Gökdeniz Gürpüz pálil ze střední vzdálenosti, ale Joeri Heerkens chytá bez větších problémů.
     
    17
    Daniel Rus ztratil míč na obranné polovině na hranici faulu, jenže sudí nezapískal. Turci tak znovu pálili z nějakých dvaceti metrů, ale Heerkens zase chytá.
     
    18
    Yalin Dilek zůstává po jednom ze soubojů ležet na hřišti, na které jsou nakonec voláni zdravotníci. To by byla pro trenéra rána, kdyby musel střídat.
     
    19
    Yalin Dilek se po chvilce zvedá a vypadá, že bude v pořádku. Na pažitu se konečně tedy může pokračovat.
     
    20
    Velká šance Česka! Václav Zahradníček dostal přihrávku na pravou stranu vápna a vyslal dobrou ránu kterou Emir Yasar vyráží do bezpečí.
     
    21
    Další šance z rohového kopu! Jakub Tošnar vyslal další dobrý centr na zadní tyč, kde byl připravený Daniel Rus, který hlavičkoval těsně vedle vzdálenější spojnice tyčí!
    21. Daniel Rus těsně minul vzdálenější tyč
     
    22
    S velkými šancemi na české straně se to jenom sype! Další z nich měl kapitán Daniel Rus, který ovšem trefil vyběhavšího brankáře...
     
    23
    Hra se nám trochu uklidnila, ale čeští fotbalisté jsou nadále mnohem aktivnější. Tak snad se brzy dočkáme ještě nějakých přesných zásahů.
     
    24
    Akce českého národního celku zatím jdou většinou po pravé straně. Zde byl nyní aktivní Václav Zahradníček, jenž vybojoval altové vhazování nedaleko brány.
     
    25
    Eliáš Piták vyslal proti daleký aut, který mířil znovu do míst, kde byl připravený Daniel Rus. Ten se tentokrát přes obranu soupeře k zakončení nedostal.
     
    26
    Z ničeho nic ale mohli udeřit hostující hráči! Furkan Emin Kacmaz byl nejspíše tím, kdo pelášil ze strany na bránu, jenže nesmyslně nahrával na spoluhráče, který to nemohl stihnout včas ani náhodou...
     
    27
    A máme zde občerstvovací pauzu!
     
    28
    V utkání už zase můžeme pokračovat! Čeští fotbalisté budou chtít navázat na aktivní hru. Eliáš Piták to zkusil individuálně, ale daleko se s balónem nedostal.
     
    29
    Daniel Rus vyhrál souboj na polovině hřiště, přestože proti sobě měl rovnou dva soupeře. Domácí se tak během chvilky dostali na útočnou polovinu.
     
    30
    Už třicet minut hry je za námi a utkání se nese v hodně slušném tempu! Po dlouhé době zkouší něco směrem dopředu vymyslet také hostující fotbalisté.
     
    31
    Turecko to zkusilo z levé strany, když si do vápna naběhl Kadir Subasi. Petr Kubín si ale odvedl své obranné povinnosti a odpálil míč daleko od brány.
     
    32
    Furkan Emin Kacmaz si navedl míč na pravačku a vyslal slušnou ránu na zadní tyč. Joeri Heerkens se po míči jen ohlédl, a ten skončil těsně vedle tyče.
     
    33
    Turecko se zatím v útočné fázi trochu hledá... Vidíme v jeho hře hodně nepřesností. Přesto se nám hráči v bílém dostávají pomalu ale jistě do hry.
     
    34
    Žlutá karta pro tým Turecko (Efe Akman).
     
    35
    Daniel Rus vzal přímý kop na sebe, ovšem napálil jenom zeď. Míč se k němu sice odrazil, ale jeho druhá rána netrefila prostor mezi třemi tyčemi.
     
    36
    Jan Feit předvedl dobrý skluz na polovině hřiště, čímž vybojoval míč pro svůj celek. Češi se u něj ale dlouho neudrželi a míč doletěl až k Emiru Yasarovi.
     
    37
    Turecký brankář předvedl dlouhý nákop, který se dostal až k dvojici středních obránců. Ti jej posunuli na českého brankáře, který okamžitě rozehrává.
     
    38
    Bedirhan Cetin vyslal hodně nepřesnou přihrávku, když na jeho dlouhý nákop nenabíhal vlastně nikdo. Čeští fotbalisté se tak zadarmo dostávají k balónu.
     
    40
    A máme zde posledních pět minut do konce poločasu, něco se určitě bude nastavovat. Češi nadále ukazují aktivní výkon, ale nyní jsou u míče jejich soupeři.
     
    41
    Yalin Dilek byl sice zády k bráně, přesto dokázal posunout míč na svého spoluhráče. V tu chvíli se ale ve vápně zjevil Eliáš Piták, který jej o míč obral.
     
    42
    Yalin Dilek si nabíhal na dlouhou přihrávku, ale tam byl jako první Joeri Heerkens. Tureckému útočníkovi je navíc o chvilku později odpískán ofsajd.
     
    43
    Roman Mokrovics posunul míč na Václava Zahradníčka, jenže jemu je taktéž odpískaný ofsajd. Škoda, jinak by šel nejspíše sám na brankáře...
     
    44
    Roman Mokrovics se sice vydala napsat, ale Oguzhan Yilmaz si s ním poradil bez problémů. Turecko je ale nadále jenom na své obranné polovině.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas. ve kterém jsme sledovali zajímavou podívanou a je škoda, že přesný zásah padl jenom jeden. O ten se postarala česká reprezentace, když si v šesté minutě vyskočil nejvýše na rohový kop Petr Kubín, který nedal gólmanovi šanci. Češi měli ještě několik zajímavých možností, avšak další branku se jim přidat nepodařilo. Naopak Turci toho směrem dopředu moc nepředvedli, tak uvidíme, co nám přinese další poločas.

    Druhá půle začne přibližně v 18:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Turecko:
    ze hřiště odchází Ingenc, přichází Yunus Emre Konak.
     
    47
    Už nám začal i druhý poločas, do kterého předvedl turecký trenér jedno střídání. Yunus Emre Konak by rozhodně měl do ofenzivy přinést kvalitu.
     
    48
    Daniel Rus udělal prostor pro Vojtěcha Hranoše, který si nechal míč dopadnout, načež vyslal tvrdou ránu. Ta zamířila přesně do rukavic gólmana.
     
    49
    Čeští fotbalisté mají vysunutý presink hodně vysoko, ale hráči v bílém nyní kombinují bez problémů. Tak uvidíme, jestli bude Turecko nebezpečnější.
     
    50
    Prvních pět minut uteklo jako voda a vypadá to, že uvidíme podstatně vyrovnanější podívanou. Turecko hraje už nyní lépe než v prvním poločase.
     
    51
    Turečtí obránci zatím kombinují mezi sebou, jenže jsou s míčem jen na své obranné polovině.
     
    52
    Furkan Emin Kacmaz evidentně nebyl spokojený s tím, že Joeri Heerkens bude odkopávat od své brány. Hlavní sudí dnešního duelu ale měnit názor nebude.
     
    53
    Tohle už byla větší šance! Yalin Dilek pelášil na gólmana a vypadalo to, že čeští obránci to nestihnou. V tu chvíli se ale zjevil Václav Jindra, který míč odkopl!
     
    54
    Tohle je nepříjemná situace. Yunus Emre Konak dostal ránu do obličeje a na hřiště jsou okamžitě voláni zdravotníci. Tak snad bude turecký hráč v pořádku.
     
    55
    No, zatím to nevypadá dobře! Yunus Emre Konak zůstává nadále ležet na hřišti a je mu ledován zátylek. Na turecké střídačce se navíc rozcvičují další hráči.
     
    56
    Čeští hráči se snaží udržovat v nějakém pohybu, ovšem pauza už je celkem dlouhá. Navíc na hřišti jsou nosítka a Yunus Emre Konak nejspíše v dnešním duelu končí!
     
    58
    Yunus Emre Konak se ještě nepřesunul na nosítka, takže už nehrajeme nějakých pět minut! Snad bude turecký záložník v pohodě do dalšího průběhu turnaje.
     
    59
    Dnešní utkání sleduje 750 diváků.
     
    61
    Střídání v týmu Turecko:
    ze hřiště odchází Konak, přichází Melih Arda Saygi.
     
    61
    Každopádně nadále hrát nemůžeme, jelikož Yunus Emre Konak je stále ošetřován poblíž české brány. Vypadalo to, že se mu stabilizuje krk.
     
    62
    Na hřiště míří i sanitka a pro tureckého hráče nejspíše celý turnaj skončí... Hodně nepříjemný moment hned na začátku turnaje, snad nebude pauza moc dlouhá.
     
    63
    Za potlesku všech na hřišti i na tribunách je Yunus Emre Konak odnášen na nosítkách mimo hřiště. Jeho kroky povedou tak rovnou do nemocnice.
     
    64
    Celé ošetřování nakonec trvalo rovnou deset minut, takže nastavení po druhém poločase bude nejspíše hodně dlouhé... Snad budeme pokračovat v tempu.
     
    65
    Turci si rovnou připsali šanci! Melih Arda Saygi našel na hranici šestnáctky volného spoluhráče, jehož střela z první míří vysoko nad českou bránu.
     
    66
    Joeri Heerkens musel odkopávat od brány, jelikož proti němu vystartovala hned dvojice soupeřů. Jeho dlouhá výkop ale našel přesně Daniela Rusa.
     
    67
    Vojtěch Hranoš poslal jemný centr do vápna, kde ale Václav Zahradníček popostrčil soupeře. Toho si sudí všiml, a tak je Čechům pískán útočný faul.
     
    68
    Jan Feit si nedokázal pořádně zpracovat míč, když se za ním přihnal soupeř a sebral mu jej. Český hráč si následně pomohl faulem a Turci získávají míč.
     
    69
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Mokrovics, přichází Pavel Kačor,
    ze hřiště odchází Zahradníček, přichází David Hájek.
     
    70
    Žlutá karta pro tým Česko (Jakub Tošnar).
     
    71
    Utkání nám velmi rychle plyne, chybí nám posledních dvacet minut v základní hrací době! Český tým nadále vede těsným rozdílem o jednu branku.
     
    72
    Kadir Subasi hledal nabíhajícího spoluhráče, jenže poslal moc prudkou přihrávku. K té to měl proto nejblíže Joeri Heerkens, který rychle rozehrává.
     
    73
    Václav Jindra se vyšpehoval nejvýše do vzduchu kousek od poloviny hřiště. Svou hlavičku poslal na českého gólmana, čímž trochu uklidnil celou hru.
     
    74
    Po dlouhé době jsme se dočkali rohového kopu, který vybojovali Češi. Jakub Tošnar tentokrát zvolili přízemní centr na přední tyč, který odvrátil Oguzhan Yilmaz.
     
    75
    Čeští fotbalisté vybojovali míč na útočné polovině a Vojtěch Hranoš se snažil posunout míč mezi obránci na spoluhráče, Turci ale celou akci zastavili včas.
     
    76
    Konečně nějaké šance! Jakub Tošnar dostal nabito proti nouze na hranici vápna, tak vypálil technickou střelu. Emir Yasar ale dobrým zákrokem vyráží míč na rohový kop!
    76. Tošnarův pokus vyrazil Yasar na roh
     
    77
    Jakub Tošnar následně zahrával i rohový kop, který poslal přesně na Daniela Rusa, jenže jeho zakončení se nakonec do prostoru mezi třemi tyčemi nevešlo.
     
    78
    Emir Yasar nakonec musel nakopnout míč dopředu, jelikož neměl komu nahrát. Jeho nákop ale sebral ze vzduchu dnes spolehlivý Václav Jindra.
     
    78
    Střídání v týmu Turecko:
    ze hřiště odchází Subasi, přichází Mustafa Alper Özden,
    ze hřiště odchází Yalin Dilek, přichází Cagri Fedai,
    ze hřiště odchází Emin Kacmaz, přichází Ismail Yahsi.
     
    81
    Další šance českého celku! Šimon Tesař to vzal z levé strany až před gólmana. Nemohl nahrát, tak tvrdě vypálil na přední tyč, ovšem Emir Yasar znovu vyráží na roh!
    81. Tesař tureckého brankáře na přední tyči nenachytal
     
    82
    Rohový kop žádné nebezpečí nepřinesl a Češi budou střídat rovnou trojnásobně.
     
    83
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Jakub Tošnar, přichází Marek Havran,
    ze hřiště odchází Vojtěch Hranoš, přichází Jakub Dufek,
    ze hřiště odchází Jan Feit, přichází Petr Zíka.
     
    84
    Penalta pro český tým!
    84. Penaltový zákrok
     
    85
    Žlutá karta pro tým Turecko (Yusuf Akcicek).
     
    86
    Česko právě vstřelilo branku! DANIEL RUS se prokazuje jako pravý kapitán! Přestože byl faulovaný, nebál se vzít na sebe pokutový kop. Při svém rozběhu trochu zpomalil, počkal až se gólman pohne a poslal míč do protipohybu.
    86. Daniel RUS - 2:0
     
    88
    Asi se dá říct, že penaltový gól přinesl pojistku na výhru českého celku. Nyní se ale hraje na nulu pro gólmana, udrží ji Joeri Heerkens až do konce?
     
    89
    Česko právě vstřelilo branku! Tak je rozhodnuto, jelikož hostující hráči si střílí vlastní gól! Petr Zíka si už rovnal míč za hranicí šestnáctky, když mu ho chtěl odkopnout BEDIRHAN CETIN, který ovšem zamířil jen do své brány!
    89. Bedirhan CETIN - 3:0
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 10 minut!
     
    90+1
    Češi nyní mohou být spokojená. Ještě před deseti minutami to vypadalo na pořádné drama, jenže poté přišly dvě branky a český tým si jde pro tři body.
     
    90+2
    Turecko se ještě snaží něco udělat s výsledkem. Pavel Kačor se však prezentoval dobrým obranným zákrokem a vybojoval míč pro svůj tým.
     
    90+4
    Střídání v týmu Turecko:
    ze hřiště odchází Oguzhan Yilmaz, přichází Eren Özkul,
    ze hřiště odchází Bedirhan Cetin, přichází Tuna Yilmaz.
     
    90+5
    Turci ještě předvedli dvě střídání, načež se hnali dopředu. Marek Havran ale dobře pohlídal svého soupeře, který sice upadl, ale sudí tohle pískat nebude.
     
    90+6
    Melih Arda Saygi rozehrál volný kop jen směrem dozadu.. Utkání se víceméně už jenom dohrává. Joeri Heerkens je velmi blízko čistému kontu.
     
    90+7
    Daniel Rus se dostal k míči na útočné polovině a zkoušel přelobovat brankáře Turecka. Emir Yasar si to ale celé pohlídal a nenechal se zaskočit.
     
    90+8
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Daniel Rus, přichází Martin Tauš.
     
    90+9
    Martin Tauš si už zasekával míč ke střele, jenže o něj přišel. Balón ale doputoval k Petru Zíkovi, jeho pokus šel nakonec těsně vedle levé tyče.
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Češi berou z prvního vystoupení na Ježek Cupu vítězství, navíc s vychytaným čistým kontem! V druhém poločase to vypadalo na drama, Turci hráli mnohem lépe než v první půli, jenže české barvy držel Joeri Heerkens. Český celek vybojoval v 84. minutě penaltu, ke které se postavil faulovaný Daniel Rus, jenž jí bezpečně proměnil. O tři minuty později se čeští fanoušci mohli radovat znovu. Petr Zíka už si připravoval míč na střelu, když se jej o něj snažil obrat Bedirhan Cetin, jenž ale poslal míč do vlastní brány. V nastavených deseti minutách se toho mnoho nestalo, a tak česká reprezentace bere výhru 3:0.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:09:36)

    Denisa Józsová

    Branky: 6. Kubín, 86. Rus (pen.), 89. Cetin (vla.)

    Karty:   70. Tošnar (CZE) – 34. Akman (TUR), 85. Akcicek (TUR)


    Česko: Heerkens – Piták, Kubín, Jindra, Tesař – Tošnar (83. Havran), Feit (83. Zíka) – Hranoš (83. Dufek), Zahradníček (69. Hájek), Mokrovics (69. Kačor) – Rus (C) (90+8. Tauš).
    Náhradníci: Trešl – Tishler, Musil.

    Trenér: Aleš Křeček.

    Turecko: Yasar – O. Yilmaz (C) (90+4. Özkul), Cetin (90+4. T. Yilmaz), Akcicek, Subasi (78. Özden) – Arkutcu, Akman, Ingenc (46. Konak, 61. Saygi), Kacmaz (78. Yahsi) – Gürpüz, Dilek (78. Fedai).
    Náhradníci: Cevikkan – Gökay.

    Trenér: Sabri Sarioglu.

    Rozhodčí: Všetečka – Vailhora, Arnošt

    Diváci: 750
    bahis siteleri