Gruzie – Španělsko 1:7 (kon.) | Kypr – Skotsko 0:3 (kon.) | Turecko – Arménie 1:1 (kon.)
Chorvatsko – Lotyšsko 5:0 (kon.) | Lucembursko – Island 3:1 (kon.) | Bosna – Lichtenštejnsko 2:1 (kon.)
Slovensko – Portugalsko 0:1 (kon.)
konec
Bosna a Hercegovina
2:1 (2:1)
Lichtenštejnsko
Pátek 08.09.2023, 20:45 • Bilino Polje, Zenica • Kvalifikace ME • Skupina J
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:0. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:15. (22:54:54)
     
    Bosna a Hercegovina se v roli obrovského favorita až nečekaně natrápila, tolik potřebné tři body nicméně po vítězství 2:1 nad Lichtenštejnskem získala.

    Všechny tři góly padly v prvním poločase. Skóre střetnutí otevřel ve 3. minutě domácí kapitán Edin Džeko, tentýž hráč střílel z dobré pozice o čtvrt hodiny později a smolař Simon Lüchinger si srazil míč do vlastní brány. Hosté ovšem nesložili zbraně a ve 21. minutě se vrátili do hry, když se parádní ránou z voleje zpoza velkého vápna trefil fantasticky do pravé šibenice Sandro Wolfinger. Senzačního bodu se hostující outsider nedočkal, soupeř ve druhém dějství průběh utkání kontroloval, byť přes velkou snahu nedokázal přidat pojistku.

    Svěřenci trenéra Kodra si povinným vítězstvím polepšili na šest bodů, každopádně se svým postavením nadále nemohou být spokojení, protože se nachází na čtvrtém místě s mankem čtyř bodů na druhé postupové místo. Lichtenštejnsko zůstává na nule poslední.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Probíhá poslední minuta nastaveného času. Domácí pochopitelně a za současné situace naprosto správně nespěchají do zakončení a v klidu drží balón na útočné polovině.
     
    90+6
    Moc nechybělo! Na dobře mířený centr z levé strany však Andreas Malin naskočil příliš brzy, takže balón pouze proletěl nad jeho hlavou.
     
    90+5
    Na zemi zůstal v bolestech ležet Jusuf Gazibegović poté, co jej bolestivě zasáhl do zad Maximilian Göppel. Arbitr Karabajev odpískal faul, do kapsičky pro kartu nesáhl.
     
    90+4
    Po pravé lajně se Tahirovićovi nabídl Kenan Kodro, jenž druhým dotekem centroval do vápna, vyběhnuvšího brankáře Büchela fauloval Hamulic.
     
    90+3
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina:
    ze hřiště odchází Ermedin Demirović, přichází Kenan Kodro.
     
    90+3
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina:
    ze hřiště odchází Rade Krunić, přichází Said Hamulic.
     
    90+2
    Domácí rozvlnili síť, avšak gól neplatí! Centr zprava našel osamoceného Edina Džeka, jenž rozvlnil břevno, Rade Krunić měl při dorážce hlavou snadnou práci. Ofsajd pomezní naprosto správně odmával prvně zakončujícímu fotbalistovi.
     
    90+1
    Po zisku míče musel Andreas Malin rychle vymýšlet, protože byl okamžitě pod tlakem Hadžiahmetoviće. Nevymyslel nic, jenom odkopával k Šehićovi.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby sedm minut.
     
    89
    Po sérii neočekávaných odrazů se do balónu opřel uvnitř vápna Edin Džeko, ale druhého gólu v zápase zatím nedočkal, napálil totiž dobře stojícího Seleho.
     
    88
    Maximilian Göppel moc dobře věděl, co je jeho úkolem. Nespustil z očí Ermedina Demiroviće, na nějž skutečně směřovala nahrávka, obránce dal před soka nohu a hrací předmět píchl do zámezí.
     
    87
    Dramatu v závěrečných minutách nic nenasvědčuje. Svěřenci trenéra Kodra nadále kombinují na útočné polovině, soupeře k míči prakticky nepouští.
     
    86
    Edin Džeko se tentokráte k míči procpal a na pravém křídle se krásně protáhl kolem osobního strážce, následnou ostrou nahrávku poslal těsně za paty Amiru Hadžiahmetovićovi, který by před sebou měl prázdnou bránu.
     
    85
    Hráči v modrých dresech se přiblížili pokutovému území soupeře, ve finále zkusil centr do vápna Rade Krunić, adresáta Džeka přeskočil Andreas Malin.
     
    84
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko:
    ze hřiště odchází Sandro Wolfinger, přichází Fabio Wolfinger.
     
    83
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko:
    ze hřiště odchází Dennis Salanović, přichází Andrin Netzer.

    Milan Huppert

    Branky: 3. Džeko (Bilbija), 18. Lüchinger (vla.) – 21. S. Wolfinger

    Karty:   57. Kolašinac (BSN), 60. Krunić (BSN) – 66. Traber (LIC), 74. Malin (LIC), 76. Lüchinger (LIC)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:0. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:15.
    Bosna a Hercegovina: Šehić – Miličević, Hadžikadunić, Kolašinac – Dedić, Nalić (63. Tahirović), Pjanić (77. Hadžiahmetović), Krunić (90+3. Hamulic), Demirović (90+3. Kodro) – Bilbija (77. Gazibegović), Džeko (C).
    Náhradníci: Pirić, Vasilj – Ćivić, Menalo, Prcić, Prevljak.

    Trenér: Meho Kodro

    Lichtenštejnsko: Büchel (C) – Beck, Traber, Malin – S. Wolfinger (84. F. Wolfinger), Lüchinger (83. J. Hasler), Wieser (69. Meier), Sele, Göppel – Salanović (83. Netzer), Saglam (73. Notaro).
    Náhradníci: Foser, Lo Russo – Haas, Marxer, Mikus, Yildiz.

    Trenér: Konrad Fünfstück

    Rozhodčí: Karabajev – Dolgich, Bělogradov (KAZ)

    Diváci: 6 189
    bahis siteleri