Spiš. N. Ves – Šamorín 0:0 (kon.) | Dolný Kubín – Púchov 0:4 (kon.) | Humenné – Považská Bystrica 1:1 (kon.)
Prešov – Slovan Bratislava U21 0:0 (kon.) | KFC Komárno – Pohronie 4:0 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
0:0 (0:0)
ŠK Slovan Bratislava U21
sk Sobota 09.09.2023, 16:00 • Štadión FC Ličartovce • MONACObet liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení futbaloví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 7. kola druhej ligy medzi Prešovom a Slovanom Bratislava U21.

    FC Tatran Prešov


    Prešov po infarktovom konci s béčkom Žiliny zo záveru augusta potvrdil parádnu otočku na pôde Pohronia. Tatran bol dominantný, čo dokázal vyjadriť tromi gólmi už v prvom polčase. Tím sídli v prvej trojke tabuľky, keď získal 15 bodov.

    ŠK Slovan Bratislava U21

    Čo béčko Slovana vybojovalo v Spišskej Novej Vsi, to jednoducho doma stratilo. Slovanisti sa nechali na Pasienkoch vyprášiť Liptovským Mikulášom 0:5. Belasý celok je momentálne na siedmej priečke so ziskom 10 bodov.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Tatran Prešov: Kučinsky – Popović, D. Keresteš, Petko, Baran, Bobrovský, Milunović, Gladiš, P. Šimko, Dolný (C), Sokol.
    Náhradníci: Diao, Rakyta, Jendrek, Župa, Gáll, Tjurin.

    Tréner: Peter Hlinka.

    ŠK Slovan Bratislava U21: Trnovský – Mičák, Murár, Marušin, Szalma, Habodasz (C), Hornyák, Kušnír, Božik, Isaac, Spáčil.
    Náhradníci: Baláž, Koseček, Benko, Balko, Šalkovič, Kramár, Žákech.

    Tréner: Vladimír Gála.

    Rozhodca: Valent – Hrobárik, Poracký.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Slovanisti už mali prvú návštevu ofenzívnej zóny. Brankár Kučinsky sa zmocnil lopty a Tatran chce sa postupne odpútať zo svojej polovice.
     
    2
    Hlboký výkop prešovského brankára Kučinskeho do poľa.
     
    4
    Hosťom bol pískaný faul. Samuel Gladiš sa ťažko zdvíha z trávnika. Vyzerá to tak, že to nebude bez pomoci domáceho lekára.
     
    5
    Útočník zeleno-bielych je v poriadku. Kapitán Jozef Dolný už postáva pri lopte, pretože nasleduje štandardná situácia. Loptu zamiesil na zadnú žrď, ale Trnovského Šarišania neohrozili.
     
    7
    Odkopnutú loptu hostí zastavil v strede ihriska Martin Baran.
     
    8
    Prešov sa dostal do šestnástky súpera. Belasí obrancovia museli odpratať loptu na rohový kop.
     
    9
    Pred hranicou pokutového územia bol Patrik Šimko, ktorý získal loptu na kopačku. Z jeho strany však nešlo o prudšie zakončenie. Bratislavčania s obranným blokom.
     
    10
    Prešovčania pomaličky pridávajú na obrátkach, nakoľko sú mierny favorit stretnutia. Táto akcia priniesla domácim roh, ale k šanci to neviedlo.
     
    11
    Zeleno-bieli sú v ďalšom náznaku kombinačnej akcie. Koncové slovo ale nepatrilo im. Trnovský sa ujme rozohrávky.
     
    12
    Dávid Keresteš si dostatočne zakrýval loptu telom pred Isaacom. Legionár v drese bratislavského béčka vyprodukoval nedovolený zákrok.
     
    13
    Trnovský zasahuje. Prešov realizoval štandardnú situáciu cez Miroslava Petka. Jeho center bol zapadnutý do stredu šestnástky.
     
    14
    Osobné súboje sa mierne vymykajú z rúk aktérov na trávniku. Dominik Sokol faulovaný a vyťahuje sa úvodná žltá karta pre hráča belasých.
     
    14
    Žltá karta pre tím ŠK Slovan Bratislava U21 (Szalma).
     
    15
    Slovan sa pokúšal uspieť v závere úvodnej štvrťhodiny. Isaac mieril po ľavej strane a už bol takmer na hranici šestnástky. Domácim pomohol čistý obranný zákrok.
     
    16
    Martin Kušnír bol exekútorom priameho kopu. Svoj kop zvládol, pretože vystrelil do stredu pokutového územia, kde si to však postrážil Kučinsky a boxoval von.
     
    17
    Božik mal loptu, ktorú si nedal vziať po výbornej otočke. Rovnako tak nemal problém s pripojením do hry Kušníra, ale bratislavský hráč skončil na ploche.
     
    18
    Sokol s Gladišom priviedli Tatran dopredu, no ďalšia spolupráca zlyhala. Popović ešte vyvinul úsilie, aby zastavil protihráča, ale ten sa mu jednoducho vyhol.
     
    20
    Bobrovský naháňal hosťujúcich hráčov na ich polovici. Tí to však mali pod kontrolou a ani jeden neurobil zaváhanie, z ktorého by profitoval prešovský stredopoliar.
     
    22
    Milunovićovi čiastočne prešiel zákrok na Kušníra. Trest mu nebol udelený, ale slovanisti získajú loptu.
     
    23
    Autové vhadzovanie Mareka Mičáka hlboko do pokutového územia vytlačili Šarišania do bezpečia. Zároveň boli kúsok od toho, aby podnikli útočné kroky.
     
    24
    Marko Milunović má v krátkom slede na svedomí druhý zákrok. Previnil sa proti Szalmovi. Prešla však chvíľka a Prešov má priamy kop.
     
    25
    Petko centroval s cieľom nájsť pripravených spoluhráčov v pokutovom území. Lopta ale narazila na hlavu prvého brániaceho slovanistu.
     
    26
    Opäť centrovaný pokus zeleno-bielych. Doterajšie centre spoľahlivo upratovali obrancovia belasých. V tomto prípade sa čistou prácou blysol Murár.
     
    27
    Maxim Kučinsky zachytil loptu pri vlastnej šestnástke. Rozhodne sa nemusí ponáhľať so založením rozohrávky. Loptu pošle na Šimka.
     
    29
    Popović nedokázal v rámci pravidiel eliminovať Kušníra, ktorý je dnes naozaj v kurze a zatiaľ najčastejšie faulovaným chlapíkom z radov belasého béčka.
     
    30
    Polhodinu stretnutia nespečatil otváracím presným zásahom Keresteš. Prešov – Slovan Bratislava U21 stále 0:0.
     
    31
    Tatran vymenil hráčov na štandardné situácie. V tejto chvíli už kopal do lopty Jozef Dolný. Center uviazol na obrancovi hostí a poriadnu, no veľmi nepresnú bombu poslal Petko.
     
    32
    Trnovský urobil pár krokov smerom dopredu! Po zemi vystrelil Jozef Dolný, ale prešovský kapitán si teraz nevylepšil štatistiku o štvrtý gól v ročníku!
     
    34
    Sokol urobil dobrú prácu pred postrannou čiarou a rysovala sa nádejná akcia Prešova. Murár bol ale tým hráčom, ktorý si splnil povinnosti na svojom poste.
     
    35
    Baran absolvoval osobný súboj s Kušnírom. Prvý kontakt na neho bol ešte v poriadku, druhý už prekážal rozhodcovi Valentovi.
     
    36
    Kušnír poslal výborný center do pokutového územia a zdalo sa, že Prešovu bude horúco. Tatranistom pomohol pozorný Patrik Šimko.
     
    37
    Slovanu sú ponúkané štandardné situácie, pretože Prešovčania sú vzadu nezodpovední! Na zadnú žrď sa zavesil Isaac, ale loptu netrafil! Aj keby sa mu to podarilo, nemohlo by to platiť pre ofsajd!
     
    39
    Prešovskí futbalisti boli zastavení Murárom. Jasný priamy kop. Dolný túto úlohu znovu prenechal Petkovi. Domáci pokus bol poslaný priamo do náručia Trnovského.
     
    40
    Branislav Spáčil nechcel veriť tomu, že sa Šimkovi podarilo vykopnúť loptu von z hracej plochy s jeho prispením. Východniari s autom.
     
    41
    Gabriel Hornyák vbehol do prešovskej šestnástky a za chrbtom držal Popovića, pričom urobil zákrok na hráča pred ním.
     
    45
    Prvý polčas sa bude nadstavovať o 2 minúty.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prešovský Tatran mal v prvej časti územnú prevahu. Doteraz ju však nedokázal podčiarknuť gólmi. Slovan U21 sa prezentuje dobrou a organizovanou hrou.
     
    Druhý polčas sa začne o 17:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Milunović spracoval loptu na pravom krídelnom priestore. Chcel ju dostať viac do ihriska, a tak prihral Sokolovi. Koncovka Poliaka zrazená hosťami.
     
    47
    Prešov zadarmo získava rohový kop. Dolný centrom od rohovej zastávky nenašiel adresáta na zadnej žrdi.
     
    48
    Obrovská chyba prešovskej obrany! Všetci hráči boli vpredu a vzadu nemal kto brániť! Isaac z polovice trávnika mieril zoči-voči na Kučinskeho! Ukrajinský brankár ho vychytal!
     
    49
    Isaac aj teraz mal loptu, ale rozhodne nešlo o vyloženú tutovku ako nedávno. Navyše prinútil faulovať Barana.
     
    50
    Žltá karta pre tím FC Tatran Prešov (Baran).
     
    51
    Kušnír zamieril center na vzdialenejšiu žrď. Kučinsky išiel do týchto miest, ale Tatran tam mal tiež Popovića.
     
    52
    Vznikajúca šanca Prešova nebude ďalej pokračovať. Samuel Gladiš odhalený v ofsajdovom postavení.
     
    53
    Dominik Sokol sa pretlačil cez Szalmu až do pokutového územia. Rozhodcu Valenta jeho pád nerozhodil, práve naopak. Karta smeruje na konto domáceho futbalistu za filmovanie.
     
    53
    Žltá karta pre tím FC Tatran Prešov (Sokol).
     
    54
    Škoda pre domáci Prešov. Gladiš bol zakladateľom útočnej akcie. Po prihrávke na Dolného sa presťahoval pred bránku, ale kapitán Tatranu nepresne servíroval loptu na hranicu šestnástky.
     
    55
    Striedanie v tíme FC Tatran Prešov:
    z ihriska odchádza Bobrovský, prichádza Diao.
     
    56
    Prešovčania mohli udržať loptu v hre bez poskytnutia rohového kopu hosťom. Zeleno-bieli však zaváhali. Martin Kušnír stojí pri zástavke.
     
    57
    Kučinsky nedostal gól! Kušnír našiel Murára, ale ten trpel na presnosť!
     
    59
    Samuel Gladiš rozprestrel hru na Sokola. Z jeho kopačky išiel polovysoký center, ktorý trafil bolestivo do slabín Szalmu.
     
    60
    Mihajlo Popović z rohového kopu hľadal spoluhráčov v šestnástke! Slovan loptu zneškodnil, no dostala sa na jeho nohu a vyprodukoval zaujímavý volej!
     
    60
    Trnovský videl na delovku Petka spoza pokutového územia! Rukavice bratislavského brankára poslali loptu na rohový kop!
     
    61
    Tatran búšil do slovanistov, pretože získaval rohové kopy jedna radosť. Lenže ani s jedným sa nedokázal lepšie popasovať. Pri poslednom bol vo veľkom záklone Dolný, a tak nemal šancu prehovoriť zo zadnej žrde.
     
    62
    Popović prekročil deliacu čiaru. Hlavičkou nenechal loptu padnúť na Isaaca, ktorý totálne zlyhal v 48. minúte zo svojho nájazdu na bránku Tatranu.
     
    63
    Žltá karta pre tím FC Tatran Prešov (D. Keresteš).
     
    65
    Keresteš ukázal pozitívnejšiu futbalovú stránku. Pätičkou zlikvidoval centrovaný pokus Mičáka.
     
    66
    Martin Baran vysoko nakopával na ľavú stranu. Diao so zlým postavením. Mičák zasahoval.
     
    67
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava U21:
    z ihriska odchádza Spáčil, prichádza Balko.
     
    68
    Diao bol aktívny na svojej strane. Úspešne zasekol súpera a cez uličku preniesol loptu na Gladiša, ktorý bol v pokutovom území. Prešovský mladík si musel následne pomôcť sám a postaral sa o zákrok Trnovskému.
     
    69
    Isaac ostal vysunutý v ofenzíve. Popović ho pokryl.
     
    70
    Petko nepochopil Šimka. Dolný to prišiel vyriešiť nahrávkou Diaovi. Striedajúci domáci hráč obľubuje rany z veľkých vzdialeností, ale pri nich platí, že sú dosť vysoké. Stalo sa to aj teraz.
     
    72
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava U21:
    z ihriska odchádza Mičák, prichádza Kramár,
    z ihriska odchádza Isaac, prichádza Koseček.
     
    73
    Bratislavčania sú po rohovom kope. Na prednú tyč centroval Kušnír a ešte to bolo nadvihnuté nad Kučinskeho, ktorý napokon nebol vystavený nebezpečnej situácii.
     
    74
    Striedanie v tíme FC Tatran Prešov:
    z ihriska odchádza D. Keresteš, prichádza Gáll.
     
    75
    V úvode záverečnej štvrťhodiny zápasu reklamovali hostia, že mali mať roh. Patrik Šimko sa však lopty nedotkol.
     
    76
    Boris Gáll mal šancu veľkolepo osláviť svoj nástup do hry! V spoločnosti brániaceho hráča zakončil vyššie po centri Diaoa!
     
    79
    Ali Diao zaujímavo pracoval s loptou, no nebola z toho prihrávka či strelecký pokus.
     
    80
    Baran sa nevedel rozhodnúť, či vyšle centrovaný pokus do šestnástky, alebo zvolí možnosť bližšej prihrávky, kde mal dvoch hráčov. Vybral si druhú alternatívu, ale dopadlo to prešovským faulom.
     
    81
    Dominik Sokol netrafil lepšie loptu, ktorú chcel dostať do siete od pravej žrde!
     
    83
    Štandardná situácia zeleno-bielych. Jozef Dolný to skúsil priamo na Trnovského, ktorý ostal pokojný, keďže prešovský kapitán prekopol jeho priestor.
     
    83
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava U21:
    z ihriska odchádza Habodasz, prichádza Benko,
    z ihriska odchádza Božik, prichádza Baláž.
     
    85
    Jakub Baláž aj s kapitánskou páskou na rukáve, ktorú mu prenechal ním striedaný Habodasz, operoval pri pokutovom území Tatranu. Kučinsky bol v jeho blízkosti a získal loptu.
     
    86
    Ďalšia príležitosť sa ponúkala Prešovu zo štandardnej situácie. Domácim exekútorom táto činnosť jednoducho nefunguje.
     
    87
    Striedanie v tíme FC Tatran Prešov:
    z ihriska odchádza Sokol, prichádza Župa.
     
    87
    Gáll hlavičkoval spred Trnovského! Pohľad skresľoval, žeby to mohlo prepadnúť do brány! Nakoniec to tak nebolo!
     
    Dnešný zápas sleduje 687 divákov.
     
    89
    V končiacej sa 89. minúte Popovićov center hľadal Diaoa, ale bol iba zakrytý hráčmi belasých.
     
    90
    Prešov vrhá všetko do útoku. Tatran so všetkými hráčmi chce dosiahnuť gól, ktorý by rozhodol o troch bodoch. Belasí sa koncentrujú na poctivé bránenie.
     
    90
    Druhý polčas sa bude nadstavovať o 4 minúty.
     
    90+2
    Richard Župa prepadol v šestnástke cez Kramára! Diváci si pýtajú jedenástku! Hráč hostí ale najskôr zasiahol loptu! Takto to vyhodnotil arbiter Valent!
     
    90+3
    Slovanistom bola ponechaná výhoda po súboji v stredovom kruhu. Ďaleko neprenikol Hornyák, ktorého zastavil Gáll.
     
    90+4
    Popović nemal loptu pod kontrolou. Aut belasých. S loptou v rukách Jakub Baláž.
     
    90+5
    Žltá karta pre tím ŠK Slovan Bratislava U21 (Gála).
     
    90+6
    Šarišania opovrhli príležitosťou strhnúť stretnutie na svoju stranu! Domáci z výhodnej pozície prekopli bránku Trnovského!
     
    90+7
    Posledným aktom súboja bol vysoký center Popovića, ktorý zapadol za bránku hostí z Bratislavy. Viac toho už neuvidíme. Aj tak sme ohlásený štvorminútový nadstavený čas predĺžili o ďalšie tri.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    Množstvo štandardných situácií, ale i dobrých šancí plynúcich z hry, či záverečný masívny tlak. Prešov nepotvrdil úlohu favorita, ale môže byť spokojný aj s bodom. Rovnaká spokojnosť musí vychádzať z tímu belasých, ktorí sa trošku rehabilitovali za minulotýždňovú porážku s Liptákmi. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (17:58:07)

    Ivan Harčár

    Branky:

    Karty:   50. Baran (PRE), 53. Sokol (PRE), 63. D. Keresteš (PRE) – 14. Szalma (SBB), 90+5. Gála (SBB)


    FC Tatran Prešov: Kučinsky – Popović, D. Keresteš, Petko, Baran, Bobrovský (55. Diao), Milunović, Gladiš, P. Šimko, Dolný (C), Sokol (87. Župa).
    Náhradníci: Diao, Rakyta, Jendrek, Župa, Gáll, Tjurin.

    Trenér: Peter Hlinka.

    ŠK Slovan Bratislava U21: Trnovský – Mičák (72. Kramár), Murár, Marušin, Szalma, Habodasz (83. Baláž (C), Hornyák, Kušnír, Božik (83. Benko), Isaac (72. Koseček), Spáčil (67. Balko).
    Náhradníci: Baláž, Koseček, Benko, Balko, Šalkovič, Kramár, Žákech.

    Trenér: Vladimír Gála.

    Rozhodčí: Valent – Hrobárik, Poracký.

    Diváci: 687.
    bahis siteleri