Pelicans Lahti – Třinec cz 1:3 (kon.) | Ilves – Vítkovice cz 3:2 (2:0 po s.n.) | Rauma – Mannheim 0:6 (kon.)
Växjö – Biel 4:0 (kon.) | Rapperswil – Košice 5:2 (kon.) | Mnichov – Innsbruck 9:2 (kon.)
Färjestad – Aalborg 8:0 (kon.)
konec
Växjö Lakers
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
EHC Biel-Bienne
Neděle 10.09.2023, 15:30 • Vida Arena, Växjö • Hokejová Liga mistrů • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to z tohoto utkání vše, děkuji všem za pozornost a budu se těšit u večerního utkání Färjestad versus Aalborg. Do té doby na počtenou! (17:43:22)
     
    Máme dobojováno! Domácí hokejisté ve třetí části potvrdili roli favorita a dokráčeli k vítězství 4:0. Poslední branku v utkání obstaral svou trefou do prázdné branky Kalle Kossila, který zároveň udělal definitivní tečku za tímto duelem. Växjö si připisuje cenné tři body, Biel cestuje domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Do konce utkání zbývá odehrát už jen něco málo přes deset vteřin a brankář Larmi udrží proti soupeři ze Švýcarska čisté konto.
    58:19 KOSSILA - 4:0
     
    58:19
    Växjö právě vstřelilo branku! Máme hotovo! KALLE KOSSILA v tísni poslal kotouč do prázdné hostující branky a pečetí vítězství svého týmu. Asistence: Marcus Sylvegård, Manuel Ågren.
     
    57:25
    Haas kroužil s pukem u mantinelu, ale bez výsledku. Domácí v klidu dostali hru do středního pásma a šetří cenné vteřinky. Navíc posílají na led čerstvé síly.
     
    56:43
    Biel svou nabídnutou početní výhodu nevyužil a domácí hokejisté i nadále drží tříbrankový náskok. Larmi nemusel řešit ve svém pracovišti vážnější problém.
     
    56:18
    Hra je přerušena. Larmi ztratil stabilitu při snaze vyhodit kotouč přes všechny čáry do prázdné branky. Neúspěšně, píská se zakázané uvolnění.
     
    55:15
    Pozor, van Pottelberghe zamířil na střídačku a hosté zkouší hru bez brankáře. Rajala drží kotouč na pravém kruhu pro vhazování a už vymýšlí novou akci, jak zaskočit Larmiho.
     
    55:02
    Posledních pět minut třetí třetiny. Domácí hokejisté se v úvodu svého oslabení brání velmi úspěšně a posílají kotouč až na druhou stranu kluziště.
     
    54:42
    Menší trable pro domácí tým. Na trestnou lavici zavítal domácí útočník Tobias Rieder (VAX), který vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení.
     
    54:10
    Eric Martinsson kombinoval se spoluhráčem v hloubi útočného pásma, ale Östlund se k žádné nebezpečné střele už nedostal. Hosté uklidnili hru za svou brankou.
     
    53:20
    Jere Sallinen zapracoval se svou útočnou letkou a ještě hledal lépe postaveného spoluhráče v mezikruží. Přihrávka skončila sražená a hra pokračuje dál.
     
    52:15
    Gaëtan Haas udržel kotouč na hokejce, ale domácí obrana odvedla dobrou práci. Oba celky posílají na ledovou plochu čerstvé síly. Čas utíká velmi rychle.
     
    51:47
    Larmi vyhodil kotouč svou hokejkou až na druhou stranu kluziště a jelikož Blichfeld netečoval, sudí píská zakázané uvolnění Växjö. Hra je na chvíli přerušena.
     
    51:14
    Noah Delémont využil volného prostoru na pravé straně kluziště a poté hledal svého spoluhráče zaparkovaného před brankou. Larmi ale nemusel zasahovat.
     
    50:20
    Emil Larmi vyjel ze svého pracoviště a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Domácí hokejisté se dobře vrátili a nepustili hostující celek do vážnější šance.
     
    49:38
    Až nyní se hosté konečně osvobodili a první přesilovková formace domácích strávila na ledě snad celé dvě minuty. Směna elitní řady končí, budeme hrát v pěti.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 10. R. Rosén (Kossila, Östlund), 15. Ågren (Kossila, Cooper), 23. Lundberg (McLaughlin, Rieder), 59. Kossila (M. Sylvegård, Ågren)


    Växjö Lakers: Larmi (Åhman) – Lowe, Giuttari, G. Carlsson, Persson, Martinsson, B. Cooper, E. Rosén – E. Sylvegård, R. Rosén, Blichfeld – Ågren, Kossila, M. Sylvegård – Rieder, Östlund, McLaughlin – Eriksson, M. Lundberg, Gustafsson.
    Trenér: Jörgen Jönsson

    EHC Biel-Bienne: van Pottelberghe (Säteri) – Grossmann, Yakovenko, Pokka, Rathgeb, Forster, Burren, Delémont, Christen – Rajala, J. Sallinen, Kessler – Reichle, Haas, Hofer – Brunner, Reinhard, Stampfli – Derungs, Schläpfer, Tanner.
    Trenér: Petri Matikainen

    Rozhodčí: Björk, Holm – Nilsson, Nyqvist

    Diváci: 2 648
    bahis siteleri