Turecko – Švýcarsko 1:0 (kon.) | Slovensko – Ukrajina 2:3 (kon.) | Česko – USA 2:0 (kon.)
konec
Slovensko
2:3 (1:2)
Ukrajina
Neděle 10.09.2023, 11:00 • Červený Kostelec • Ježek Cup (U18)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Příjemnou neděli u sledování Ježek Cupu! V rámci posledního hracího dne se dnes dopoledne v Červeném Kostelci střetnou týmy Slovenska a Ukrajiny.
     
    SLOVENSKO (6. místo)
    2 Z, 0–0–2, 1:10 (-9), 0 bodů

    Svěřenci Martina Fabuše se středu do turnaje vstoupili utkáním se Švýcarskem, které se vůbec nevyvíjelo dle jejich představ. Po poločase prohrávali už 0:3 a ač se jim po pauze podařilo snížit zásluhou Rastislava Korby, na další zásahy síly neměli. Konečný výsledek byl 1:4.

    Páteční duel proti Česku pak byl ještě horší. Pořadatelé se už po patnácti minutách dostali do tříbrankového vedení, které pak ke konci základní hrací doby zdvojnásobili. Skóre 0:6 tak znamenalo, že se Slováci definitivně ocitli mimo hru o celkové prvenství.
     
    UKRAJINA (4. místo)
    2 Z, 1–0–1, 4:3 (+1), 3 body

    Ukrajina má po prvních dvou zápasech vyrovnanou bilanci: jednou na východě Čech vyhrála, jednou padla. Momentálně se tak nachází na poměrně slušném čtvrtém místě a pokud dnes uspěje, má reálnou šanci si domů odvést některý z cenných kovů.

    Výběr kouče Moroze Ježek Cup otevřel těsnou porážkou 2:3 se Spojenými státy, nad kterými přitom ještě v 86. minutě vedl 2:1 díky trefám Kalyna a Ponomarenka. Dva dny na to si pak spravili chuť proti Turecku, které pokořili 2:0. Góly si připsali Lobko a opět Kalyn.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Kováčík – Jurišta, Lami, Kuťka, Dikoš (C), Zachar, Korba, Rusnák, Haša, Žiga, Šarudi.
    Náhradníci: Húdok – Dvorský, Baláž, Henyig, Murár, Zábojník, Tománek, Kóša, Lopušek.
    Trenér: Martin Fabuš.

    Ukrajina: Surkis – Kyryčok, Haraža, Havrylenko, Dikyj, Ždanov, Iščenko, Budko, Osypenko, Kalyn, Ponomarenko (C).
    Náhradníci: Bakus – Abramov, Denysenko, Chan, Korobov, Lobko, Synčuk, Šeršen, Vernattus.
    Trenér: Jurij Moroz.

    Rozhodčí: Kvítek – Novák, Kříž.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné nedělní dopoledne, utkání začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní sestavy.
     
    Oba týmy vyráží na hrací plochu, start se blíží. Slováci nastupují v bílých dresech, Ukrajinci ve žlutých.
     
    Hymny dohrály, obě jedenáctky se vyfotily, v Červeném Kostelci jdeme na věc! Výkop obstará Slovensko.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Ukrajina první slovenský výpad, který se rozvíjel po pravé straně, bez větších obtíží zastavila. U čáry se míče chopil Budko, jenž jej bez váhání odkopl pryč.
     
    2
    Hraje se nahoru dolu, ani jednomu týmu se zatím nedaří se usadit na soupeřově polovině hřiště.
     
    3
    Slovensko si vyzkoušelo první roh. Šarudi balón od praporku zahrál k bližší tyči, odkud ho mimo nebezpečí tygřím skokem vyboxoval pozorný Surkis.
     
    4
    Slováci jsou zatím nebezpečnějším týmem. Do šestnáctky se nyní snažil prorazit Korba, kterého ale na poslední chvíli zastavil bránící Havrylenko.
     
    5
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Aktivita svěřenců kouče Fabuše bleskově nese ovoce, Ukrajina poprvé inkasuje už v páté minutě! Slovensko rozebralo defenzívu borců ve žlutém a po krátké přihrávce se před Surkisem uvolnil BORIS RUSNÁK, jehož zakončení zaplulo do pravého dolního rohu – 1:0!
    5. Boris RUSNÁK - 1:0
     
    7
    Slovákům jeden zásah evidentně nestačí a hned chtějí další, Ukrajina je stále zaseknuta v obraně.
     
    8
    Kyryčok provedl bleskové vhazování u postranní čáry. Ukrajinci se zmocnili míče a nyní se snaží najít nějakou skulinu v zatím pevné slovenské obraně.
     
    9
    Haraža dlouhým nákopem vyslal do útoku Ždanova, který toho ale na pravém křídle sám moc nevymyslel. Slováci akci soků rychle uhasili.
     
    10
    Na druhém konci hřiště se chtěl dopředu vysunout Korba, Budko ale zachoval chladnou hlavu a k balónu ho nepustil. Míč doskákal až za postranní čáru.
     
    11
    Sledujeme rychlý a vesměs vyrovnaný fotbal. Souboj na straně mezi Žigou a Kyryčokem zvládl lépe druhý jmenovaný, který míč vystrčil do outu.
     
    12
    Slovensko nyní drží míč na své polovině hřiště, obránci si ho přihrávají a snaží vymyslet, kudy zaútočit.
     
    13
    Dikoš zachytil přihrávku protihráče na středové čáře a skvělou rychlou přihrávkou poslal dopředu Korbu, jenž byl ale na ukrajinské zadáky krátký.
     
    14
    Slovenský faul se obejde bez karty, Dikoš je rozhodčím jen napomínán. Ukrajina získává volný kop hned vedle půlící čáry. Uvidíme, jak s ním naloží.
     
    16
    Nebezpečné odrazy před slovenskou svatyní po prvním ukrajinském rohovém kopu vedly jen k další standardce svěřenců trenéra Moroze, tentokrát z druhé strany.
     
    17
    Kováčik si na své konto připsal snad první úspěšný zákrok, kterým ukončil náročnou pasáž pro slovenskou obranu. Ukrajinci teď byli velmi aktivní.
     
    18
    Surkis od své brány odkopl míč přímo na Dikoše, Slovensko se tak velmi rychle vrátilo na míč.
     
    19
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno! Po rychlém brejku Ukrajiny zavládl před Kováčikem naprostý chaos, kterého naplno využil kapitán MATVIJ PONOMARENKO a po odzbrojení jednoho z protihráčů zakončil přesně za nepřipraveného gólmana – 1:1!
    19. Matvij PONOMARENKO - 1:1
     
    21
    Ponomarenko si teď v souboji na středovém kruhu počínal hodně neomaleně a srazil Lamiho k zemi. Rozhodčí zastavuje hru a vrací míč Slovensku.
     
    22
    Hráči obou celků na chvíli míří ke střídačkám, máme tu první občerstvovací pauzu dnešního utkání.
     
    24
    Slovensko se znovu chopilo iniciativy a snaží se na inkasovaný gól zareagovat. Dikoš zkusil pozemní centr do vápna, na který ale nikdo nenavázal.
     
    25
    Kováčik bude rozehrávat od své svatyně, slovenská obrana si tentokrát počínala zkušeně a bez větších obtíží rozebrala další ukrajinský atak.
     
    26
    Dění se od přestávky na občerstvení hodně kouskuje, zrovna dvakrát atraktivní pasáž nesledujeme.
     
    28
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Jako blesk z čistého nebe přichází druhý ukrajinský zásah, obrat v Červeném Kostelci byl dokonán! Budko nastartoval další rychlou akci, na jejímž konci stál DENYS ŽDANOV a ten Kováčika zaskočil střelou do horní části brány – 1:2!
    28. Denys ŽDANOV - 1:2
     
    29
    Slovensku teď na hřišti nic nevychází dle plánu, dlouhý nákop teď ukrajinská obrana odrazila.
     
    30
    Kyryčok fauloval Dikoše pár desítek metrů od své brány, je z toho standardka pro svěřence trenéra Fabuše. Vykřesají z ní nějakou větší šanci?
     
    31
    Iščenko se za šestnáctkou dostal k odraženému míči a chtěl zkusit střelu z první, ale skákající balón mu nesedl na kopačku. Kováčik si jistě oddychl.
     
    32
    Na hřiště poprvé v dnešním duelu vyráží zdravotníci, kteří teď chladí nohu slovenského kapitána Samuela Dikoše. Doufejme, že bude v pořádku.
     
    33
    Ukrajina presuje hodně vysoko a snaží se Slováky donutit chybovat. Ti jim sice zatím míč neodevzdali, zároveň se jim ale nedaří se z náporu vymanit.
     
    34
    Havrylenko zavřel pravou stranu hřiště a nepustil protihráče blíže k Surkisovi. Nutno nicméně podotknout, že Slovensko získalo aspoň vhazování.
     
    35
    Ukrajinský gólman udržel svůj tým ve vedení pěkným zákrokem a hned rozehrál dopředu. Jeho spoluhráči se nyní snaží přesunout hru na druhou stranu.
     
    36
    Po chybě obrany se před vápnem k míči dostal Budko. Slovákům se ale podařilo minelu včas vykompenzovat, Ukrajina se k dalšímu zakončení nedostala.
     
    37
    Ukrajinci se prezentují výrazně tvrdší hrou než Slováci. Jejich působení na polovině soupeře teď ukončil celkem okatý útočný faul z dílny Mokyly Kyryčoka.
     
    38
    Na tribuně to zašumělo, Ukrajina mohla odskočit do dvoubrankového náskoku! Tvrdou střelou z velké vzdálenosti se prezentoval Budko, jehož zakončení proletělo těsně vedle pravé tyče!
     
    40
    Dikého souboj s protihráčem evidentně hodně bolel, ukrajinský obránce je v péči zdravotnického personálu. Uvidíme, zdali se brzy zapojí zpět do hry.
     
    41
    Po sérii rychlých bitev o míč na středu hřiště se na balónu usadili Slováci. Lami míří dopředu.
     
    42
    Slovenský zadák pro svůj tým vybojoval standardku za středovou čarou. Šarudi míč naservíroval až před Surkise, jenž ale následně nebyl nucen zasáhnout.
     
    43
    Úvodní poločas se dohrává hlavně na polovině Ukrajiny, Slovákům se ale nedaří pořádně zakončit.
     
    44
    Ukrajina ze svého repertoáru vytasila další svižnou akci, ty jim dnes vychází. Tentokrát z toho ale gól nebyl, zotavený Dikyj totiž z první zamířil nad zařízení.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    45+1
    Surkis bude po nepovedené akci soupeřů odkopávat od své svatyně, co nevidět uslyšíme hvizd sudího.
     
    45+2
    O poslední střelu první půle se ještě pokusil Kalyn, kterého ale na straně uhlídal Haša a ze zadní hranice hřiště míč odehrál do bezpečí. Poločas je minulostí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 12:06.
     
    Úvodní poločas utkání v Červeném Kostelci je za námi, Ukrajina zatím vede nad Slovenskem 2:1. Svěřenci kouče Fabuše sice duel zahájili aktivně a zaslouženě se rychle ujali vedení, poté ale výrazně povolili a dovolili svým soupeřům z rychlých akcí otočit skóre. Inu, uvidíme, jak se střetnutí bude vyvíjet dál.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhá půle právě odstartovala, na hřišti jsou stejné jedenáctky jako v té první. Ani jeden trenér během přestávky nepřikročil ke změnám v sestavě.
     
    47
    Dění se zatím nese převážně na středu hřiště, ani jednomu týmu se nedaří prorazit vpřed.
     
    48
    Kalyn vyrazil dopředu po křídle, ale Zachar byl proti a skvělou defenzivní činností ukončil jeho výlet. Balón zajel až za bránu, a Kováčik tak bude odkopávat.
     
    49
    Ukrajina toho ani tentokrát z výpadu moc nevymyslela, tentokrát byl odzbrojen Budko. Míč znovu končí u Kováčika, Slováci mají šanci přejít do protiútoku.
     
    51
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ukrajina si teď neporadila se slovenskou standardkou, v Červeném Kostelci začínáme zase od začátku! Pod vlastní gól se podepisuje MOKYLA KYRYČOK, který se pokusil letící míč odhlavičkovat mimo nebezpečí, jenže jej nedopatřením nasměroval na zadní tyč – 2:2!
    51. Mokyla KYRYČOK - 2:2
     
    52
    Ukrajinci se pokusili bleskově odpovědět z rohového kopu, který ale Slováci bez problémů ubránili.
     
    53
    Kalynova střela byla zblokována bránícím protihráčem, uvidíme další roh. K praporku míří Budko.
     
    54
    Tým trenéra Moroze má více ze hry, Kováčik musí být v posledních momentech takřka konstantně ve střehu. Slovenská obrana má napilno.
     
    55
    Kováčik padl přesně do dráhy střely, která mířila na vzdálenější tyč. Slováci se po delší době vrací na balón a mohou se pokusit přesunout hru k Surkisovi.
     
    56
    Dikyj po vyrovnaném souboji s Korbou padl k zemi, rozhodčí k velké nelibosti slovenského trenéra zastavuje hru a přisuzuje míč do držení Ukrajiny.
     
    58
    Tentokrát byl faulován pro změnu jeden z hráčů Slovenska, konkrétně se provinil nejspíš Osypenko.
     
    60
    Střídání v týmu Slovensko:
    ze hřiště odchází Nino Žiga, přichází František Kóša,
    ze hřiště odchází Rastislav Korba, přichází Mário Henyig.
     
    61
    Kóša dlouhým balónem dopředu nastartoval slovenský útok na levé straně, který vyvrcholil střelou na přední tyč. Surkis balón poměrně hravě zkrotil.
     
    62
    Havrylenko ze zámezí pro jistotu vhodil míč dozadu na Dikého, Ukrajina drží balón v obraně.
     
    63
    Ukrajinci se po centru Dikého ocitli v postavení mimo hru, rozhodčí zastavuje hru vedle vápna.
     
    64
    Ani jedné straně to momentálně v útoku nelepí, Slovensko si nicméně vybojovalo rohový kop.
     
    65
    Surkisova brána je pod tlakem, k dalšímu gólu teď moc nechybělo! Na letící balón si před bránou naskočil Haša, jehož hlavička zamířila jen těsně nad břevno! Velká škoda pro Fabušův tým!
     
    67
    Ukrajině se podařilo slovenský nápor rozbít a na malou chvíli vyrazit dopředu, Kováčikovi ale moc starostí nepřidělali. Slovensko se vrací na míč.
     
    68
    Jurištův tečovaný pokus zaplul přímo k připravenému Surkisovi, tahle rána gólový potenciál moc neměla. Chyběla jí podstatná dávka razance.
     
    69
    Dění zastavuje slovenský faul na středovém kruhu, Ukrajina mezitím chystá čtyřnásobné střídání.
     
    70
    Střídání v týmu Ukrajina:
    ze hřiště odchází Bohdan Budko, přichází Hennadij Synčuk,
    ze hřiště odchází Kyrylo Osypenko, přichází Vitalij Lobko,
    ze hřiště odchází Denys Dikyj, přichází Daniel Vernattus,
    ze hřiště odchází Mokyla Kyryčok, přichází Jehor Abramov.
     
    71
    Série ukrajinských přihrávek před slovenským vápnem k větší brankové příležitosti nevedla, soupeřova obrana včas dostala balón pod kontrolu.
     
    72
    Střídající Vernattus zapnul motory a po krátkém sprintu po levém křídle zvolil centr před Kováčika, kde ale v té době neměl ani jednoho volného spoluhráče.
     
    73
    Kováčik se za míčem jen ohlédl, ukrajinská střela ho nepotrápila. Následuje občerstvovací pauza.
     
    74
    Střídání v týmu Slovensko:
    ze hřiště odchází Tomáš Jurišta, přichází Lukáš Dvorský,
    ze hřiště odchází Boris Rusnák, přichází Samuel Noel Murár.
     
    76
    Surkis teď měl štěstí, nepříliš povedená rána jednoho ze Slováků po rohovém kopu proskákala vedle levé tyče. Chybělo jen pár desítek centimetrů.
     
    77
    Ukrajinská obrana zatarasila cestu Zacharovi na pravé straně a rychle ho donutila odevzdat míč.
     
    78
    Tahle promarněná šance bude Slováky možná hodně mrzet! Dvorský se uvolnil na kraji vápna a po zemi nabídl míč Dikošovi, přičemž útočník ho poslal jen do položeného brankáře!
     
    79
    Ukrajincům zdánlivě došly síly, Slovensko má v posledních minutách více ze hry a chce rozhodnout.
     
    81
    Střídání v týmu Ukrajina:
    ze hřiště odchází Matvij Ponomarenko, přichází Danylo Chan.
     
    82
    Kováčik znovu zůstal v klidu, zakončení z pravé strany šlo vysoko nad vzdálenější růžek jeho brány. Slovenský gólman tak bude za malou chvíli rozehrávat.
     
    83
    Balón do šestnáctky z pravé strany končí v náručí připraveného strážce slovenské svatyně.
     
    84
    Ukrajina je teď na hřišti aktivnějším týmem, zároveň se jí ale nedaří Kováčika vážněji ohrozit.
     
    85
    Vernattus na straně uhlídal Murára a hlavou míč poslal do bezpečí na připraveného Surkise.
     
    86
    Murár nyní zvolil přihrávku na Dvorského, jehož následný centr byl zblokován. Ukrajina tak bude v závěru bránit roh, Slovensko má šanci rozhodnout.
     
    88
    Střídání v týmu Slovensko:
    ze hřiště odchází Samuel Šarudi, přichází Adam Baláž,
    ze hřiště odchází Samuel Dikoš, přichází Daniel Lopušek.
     
    89
    Lopušek sotva vstoupil na hřiště a už se málem podepsal pod rozhodující trefu! Surkis se ale blýskl parádním zákrokem a výbornou ránu pod břevno vystrčil mimo nebezpečí!
     
    90
    Závěr utkání se protáhne aspoň o 4 minuty.
     
    90+1
    Rohový kop pro Slovensko. Ukrajině se nedaří se zmocnit míče a odsunout hru pryč od Surkise.
     
    90+2
    Kováčik odkopl míč až na druhou stranu hřiště, kde se němu dostal Kalyn. Vznikající ukrajinský výpad ale velmi rychle uhasil vracející se Kóša.
     
    90+3
    Neuvěřitelné, v samotném závěru uvidíme penaltu pro Ukrajinu! Bránící Dvorský totiž Kalynův balón ve vápně zastavil rukou!
     
    90+4
    Exekutorem kopu bude zřejmě Kalyn.
     
    90+5
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Tak tohle je pro Slovensko opravdu hodně hořká pilulka, tým Martina Fabuše v samotném závěru ztrácí zápas! VLADYSLAV KALYNA se z puntíku nemýlil, jeho střela šla pod břevno – 2:3!
    90+5. Vladyslav KALYN - 2:3
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Červený Kostelec hlásí hotovo! Dělba bodů se nakonec nekoná, všechny totiž po těsném vítězství 3:2 putují na konto svěřenců trenéra Moroze. Slovensko sice ve druhém poločase smazalo manko, které si do něj přineslo z první půle, a v samotném závěru se snažilo otočit skóre na svou stranu, po penaltě za hru rukou ve vápně ale musí kousat velmi krutou porážku.
     
    Dnešní utkání sledovalo 196 diváků.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne. Napočtenou někdy příště! (13:09:22)

    Vojtěch Martinek

    Branky: 5. Rusnák, 51. Kyryčok (vla.) – 19. Ponomarenko, 28. Ždanov, 90+5. Kalyn (pen.)


    Slovensko: Kováčík – Jurišta (74. Dvorský), Lami, Kuťka, Dikoš (C) (88. Lopušek), Zachar, Korba (60. Henyig), Rusnák (74. Murár), Haša, Žiga (60. Kóša), Šarudi (88. Baláž).
    Náhradníci: Húdok – Zábojník, Tománek.

    Trenér: Martin Fabuš.

    Ukrajina: Surkis – Kyryčok (70. Abramov), Haraža, Havrylenko, Dikyj (70. Vernattus), Ždanov, Iščenko, Budko (70. Synčuk), Osypenko (70. Lobko), Kalyn, Ponomarenko (C) (81. Chan).
    Náhradníci: Bakus – Denysenko, Korobov, Šeršen.

    Trenér: Jurij Moroz.

    Rozhodčí: Kvítek – Novák, Kříž.

    Diváci: 196
    bahis siteleri