Tisková konference Beranů Zlín (kon.) | Tisková konference HC Slavia Praha (kon.)
Tisková konference HC VERVA Litvínov (kon.) | Tlačová konferencia k štartu TIPOS extraligy (kon.)
TK Banes Motor České Budějovice (kon.) | Tisková konference Mountfieldu HK (kon.)
Tisková konference HC ZUBR Přerov (kon.) | Tisková konference HC Energie Karlovy Vary (kon.)
Tisková konference HC Olomouc (kon.) | Tisková konference HC Baník Sokolov (kon.)
Tisková konference Tomáše Macháče (kon.)
konec
Tisková konference HC ZUBR Přerov

Pondělí 11.09.2023, 14:00 • ZS Přerov • Tiskové konference
     
    Tisková konference skončila. Děkuji za pozornost a budu se těšit o víkendu na prvním domácím zápase HC ZUBR Přerov! (14:28:20)
     
    Otázka na Roberta Svobodu: Jiří Karafiát tady strávil jen jeden zápas. Proč?

    "Byl tady na zkoušku, tak jak všichni ostatní hráči. Nepřesvědčil nás, že by to pro nás byl hráč, který by měl patřit do osy týmu. Čekali jsme od něho daleko víc a bohužel se to nenaplnilo. Ty poslední sezóny, co měl, mu asi ublížily víc, než se zdálo. Nebyl to ten hráč, který by měl pro ten tým požadovanou hodnotu, což mě samozřejmě mrzí, protože ho znám od juniorských let. Jinak to není pouze o jednom zápase. V zápase by měl potvrdit to, co předvádí na tréninku. V procesu byl u nás čtrnáct dní a v tom je konfrontace s ostatními hráči, měli jsme tréninkovou hru a spoustu dalších situací, ve kterých nás bohužel nepřesvědčil. Není to o tom jednom utkání, jestli to rozhodne nebo ne. Když to řeknu nadsazeně, hráč, který dá v zápase dva góly, ještě nemusí být nominace pro tým. Nepovedlo se to, bohužel."

    Naopak Lukáš Chludil si ale místo vybojoval.

    "Chluďa samozřejmě ta očekávání naplnil. Je to mladý kluk, který má fyzické parametry, dobře bruslí a vytváří tady velmi dobrou konkurenci. Není to hráč, od kterého by se čekalo, že je tím stavebním kamenem, ale určitě splnil to, co jsme chtěli. Po dohodě s manažerem byl pro nás vhodným doplněním týmu."
     
    Otázka na Tomáše Pluháčka: Jak to vypadá s prodejem permanentek a jak chcete lidi natáhnout zpět na zimák?

    Natáhnout je můžeme kvalitním hokejem. Chystáme nějaké změny v občerstvení na zimáku a v zápasových programech. Přesné číslo prodeje permanentek u sebe ale nemám. Bude to zřejmě nižší počet než loni, ale určitě jsme nezaznamenali žádný drastický propad. Jak jsem řekl, chceme být ve městě vidět. Nedávno byla akce v Galerii, a dnes mám za sebou třicet nebo pětadvacet jednání s firmami, zda by nás nechtěly nějakým způsobem podpořit. Je to samozřejmě i o tom, že marketingové akce můžete dělat, když máte nějaký rozpočet. My se snažíme ten rozpočet dávat hlavně na hráče, na kvalitní hokej a na nějaké speciální marketingové akce teď úplně prostor není. Když to shrnu, chceme dělat kvalitní hokej, lepší občerstvení chystáme, zápasové programy a být vidět ve městě.

    Další otázka na Tomáše Pluháčka: Jak to bude s cenou vstupného? Je tam nějaké navýšení?

    Ano, přistoupili jsme k asi 10% navýšení ceny vstupného oproti loňskému roku. Ale myslím si, že vzhledem k inflaci a tomu, jak náklady rostou – například cena ledu se nám zvedla dvojnásobně, tak si myslím, že desetiprocentní navýšení ceny není nijak dramatické.
     
    Jiří Krisl: "Nálada a atmosféra v kabině je dobrá a každý se těší. Příprava je vždycky složitá, ať už se jedná o trénování nebo nějaké sledy zápasů. My jsme jich letos neměli hodně a jak už bylo řečení, ty výsledky nebyly dobré. Některé zápasy každopádně herně nebyly špatné a ohledně Vyškova, jak říká trenér – hledejme na tom i to pozitivní, takže jsme si ukázali, že ten Vyškov má nějakou sílu a nemůžeme si myslet, že porazíme ledajakého soupeře, kterému se třeba nedaří. Bylo tady řečeno, že ta sezona bude strašně složitá v tom, že opravdu všechny týmy mají, řekl bych, ambice postoupit do play-off. Nedovedu si představit jeden tým, který by tam nějakým způsobem vybočoval a byl do počtu, jako byla třeba v minulosti Kadaň. Bude to strašně těžké, ale jsme připravení dobře a věřím, že i dobře odstartujeme."
     
    Robert Svoboda: "Měli jsme šest přípravných zápasů. Sloužily především k tomu, abychom vyzkoušeli všechny varianty a všechny hráče, kteří tady byli. Z tohoto pohledu nám to posloužilo k tomu, že jsme si udělali představu, jak hráči vypadají a co zvládnou. Samozřejmě by se na to dívalo lépe, když to vezmeme čistě výsledkově, kdyby výher bylo víc. Na druhou stranu bude rozhodovat sezona a ostré zápasy a můžu říct, že jsme rádi, že k dnešnímu dni jsme všichni zdraví a kompletní, což doteď nebylo. Samozřejmě ten škraloupek s Vyškovem tam nepatří, to jsme si řekli a na druhou stranu je to prostě pro hráče určitě zpětná vazba, že se nedá hrát jenom z nějaké podstaty. Jinak jsme měli silné soupeře. Ať už Zlín nebo Vsetín, kteří budou hrát nahoře, chtěli jsme přípravný zápas ve Znojmě, abychom viděli jaké je tam prostředí a nebyli z toho potom moc překvapení. Tam ten zápas byl velice dobrý z obou dvou stran. Ve Frýdku stejně jako v loňské sezoně – 1:0 je taková těžká porážka, nicméně herně jsme nepropadli. Musíme si z toho vzít ty dobré i kritické věci. Všechno teď směřujeme k začátku, to je středa. Začínáme v Kolíně a věřím, že budeme dobře nachystaní."
     
    Sportovní manažer, vedoucí A týmu Pavel Hanák: "Co se týká kádru, tak jsme se samozřejmě nevyhnuli některým odchodům a počítáme tam i citelnější ztráty. Bohužel je to otázka i nějakých peněz, představ trenéra a nás realizačního týmu. My jsme se samozřejmě ty hráče snažili nahradit, takže bych teď představil zejména je. Z největších posil je to asi Darek Hejcman, který je naším kmenovým hráčem a už náš dres v minulosti oblékl ve dvou sezonách. Zdejší prostředí dobře zná, vyzkoušel si extraligu ve Zlíně, ze kterého se k nám vrací. Dále je to Vojtěch Tomi, kterého jsme tady už také měli, takže přichází do známého prostředí a měl by rovněž patřit ke klíčovým útočníkům. Loni hrál v Sokolově a posléze v polském Krakově. Z mladších hráčů je to Ondřej Cubo, který má k regionu vztah, protože je z nedalekých Hranic. Je to obránce, který působil ve Finsku. Dále Jakub Adámek, který proti nám hrával za Frýdek a momentálně taky bydlí v blízkosti Přerova, takže sem má blízko. Dále je to František Němec, který zde loni už taky hrál nějaké zápasy a je kmenovým hráčem Komety. Je to také Daniel Ministr, jenž je naším odchovancem a momentálně kmenovým hráčem Olomouce, ale tam je ta vazba na Přerov jasná, kdy opět bydlí ve vesnici nedaleko města. Pro nás je to určitá výhoda a priorita, abychom ho tady měli. Dále Lukáš Chludil, který přichází ze Zlína, je to Richard Nemec, jediný cizinec, respektive Slovák v týmu. Měli jsme ho zde na zkoušku. V přípravě působil velmi dobře a řekl si o místo v kádru. Pak tu máme také nějaké střídavé starty – Jakub Slusarczyk z Vítkovic, který za nás odehrál zápas v přípravě a Jakub Zembol z Komety. Dále řešíme střídavě starty i co se týká druhé ligy, anebo i z extraligy, která se rozbíhá teď v pátek. Je možné, že nějaké střídavé starty se nám podaří i tam. Uvidíme, jak sezonu rozjedou jednotlivé týmy a jak ji rozjedeme my. Dále se k nám připojil i gólman Marek Stuchlík. Loni už tady působil z Mladé Boleslavi. Počítáme také s juniory, kteří teď rozjeli extraligovou sezonu. Máme tam podepsané nějaké hráče, kteří vypadají velmi zajímavě a myslím, že když se uchytí, mohou být adekvátním doplněním A týmu. Jmenoval bych Martina Vojtka mladšího do brány, Dana Bártu, Honzu Billu, Ludvíka Lysoňka nebo Radima Hradila, který za nás hrál i loni. Chodím se dívat na zápasy a kluci z juniorky určitě návaznost na áčko mít budou, pokud budou mít výkonnost. Pevně věřím, že jak oni, tak i my v A mužstvu sezonu rozjedeme dobře."
     
    Jednatel klubu Tomáš Pluháček: "Na prahu naší deváté sezony v první lize můžeme být na práci realizačního týmu pyšní, protože byť jsme ani jednou nepřešli první kolo, pokaždé z předešlých osmi let jsme pronikli do play-off a drželi se v horní polovině tabulky. Devátá sezona bude těžší. Týmy posilují, postoupilo Znojmo a není slabých soupeřů, takže ten cíl nebude lehké splnit. Náš tým jsme opět poskládali tak, abychom dělali radost fanouškům a abychom znovu postoupili do play-off.
    Příprava se bohužel nepovedla. Dnes jsem s hráči mluvil v kabině a i oni to tak vnímají. Věříme, že se nám v mistrovských zápasech, do kterých půjdeme s o to větším úsílím, bude dařit lépe.
    Nežijeme pouze sportem a hokejem a jako HC ZUBR Přerov chceme být i, řekněme, hrdým občanem města Přerov. Plánujeme další marketingové aktivity i na podporu charitativních akcí. Účastníme se spousty akcí organizovaných městem Přerov. Chceme poděkovat městu za rozšíření spolupráce s námi. My se na oplátku můžeme odvděčit třeba aktivitami ve školách. Naši hokejisté chodí do škol, baví se s dětmi a podporují je ve sportu. To si i myslím, že je naše role ve městě. Přilákat ty děti ke sportu.
    Máme nové dresy, do jejichž výběru jsme zapojili naše fanoušky. Výběr samozřejmě vyvolal určité reakce, ale nikdo nemůže být se vším spokojený a zkrátka vyhrála skupina, fanoušků, které se tyto dresy líbí. Mně osobně se také moc líbí. Je to jiný a nový trend oproti minulosti.
    Po době covidové nastala samozřejmě také doba drahých energií, válka na Ukrajině a podobně, takže je samozřejmě složité udržovat a navyšovat rozpočet klubu. Jsem rád, že se nám podařilo rozšířit skupinu partnerů, teď jsme podepsali smlouvy s dalšími třemi partnery, kteří chtějí podporovat přerovský hokej a snažíme se tím nahradit ztrátu Meopty, která už zdejší hokej podporovat nechce. Věřím, že s podporou města, našich partnerů a fanoušků odehrajeme dobrou sezonu a budeme rádi, když se budeme potkávat ve vysokých počtech v ochozech."
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky z přerovského zimního stadionu. Právě zde za několik málo minut začne tisková konference HC ZUBR Přerov před začátkem sezóny 2023/24. Na tiskovce se představí jednatel klubu Tomáš Pluháček, sportovní manažer a vedoucí A týmu Pavel Hanák, hlavní trenér Robert Svoboda a kapitán A týmu Jiří Krisl.
     
    Tisková konference HC ZUBR Přerov
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Daniel Doležal

    bahis siteleri