Vítkovice – K. Vary 2:6 (kon.) | Olomouc – Kladno 1:0 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:3 (kon.)
Pardubice – Litvínov 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Mountfield HK 0:4 (kon.) | Sparta – Motor ČB 5:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Mountfield HK
Pátek 15.09.2023, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:17
    Hradec právě vstřelil branku! Také ve třetí třetině se východočeský tým gólově prosazuje! Po vyhraném vhazování napřáhl na modré čáře BOHUMIL JANK a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Jan Eberle.
     
    54:39
    Ve vlastním oslabení se ihned po vhazování zmocnil puku Radovan Pavlík a díky své rychlosti se dostal do samostatného úniku, už se zdálo, že má Furcha na lopatě, ale Brňany zachránila tyč!
     
    54:28
    Dnešní utkání sleduje 6672 diváků.
     
    54:28
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Patrik Marcel – 2 min., vražení na hrazení.
     
    51:32
    Gazda obdržel puk do jízdy ve středním pásmu, díky své rychlosti se dostal až za obranu Hradce, zdálo se, že překoná i brankáře Bartošáka, když si stahoval puk do bekhendové kličky, ale ke štěstí hostujícího brankáře zůstal kotouč pod jeho betonem.
     
    51:03
    Třetí přesilová hra pro Brno, jejím strůjcem je Filip Pavlík, který odchází na trestnou lavici odsedět menší trest za podrážení.
     
    40:12
    Hned v úvodu třetí třetiny se do úniku na Bartošáka dostával Moses, na poslední chvíli přispěchal svému brankáři na pomoc Kalina a čistým zákrokem odzbrojil brněnského útočníka!
     
    38:21
    Hradec právě vstřelil branku! Mountfield znovu udeřil po úspěšně ubráněném oslabení! Alex Tamáši postupoval na Furcha z levé strany a orazítkoval tyčku brněnské branky, puk se však ke smůle Furcha odrazil na MARKA ZACHARA, který uklidil puk do odkryté části brněnské branky. Asistence: Alex Tamáši, Evan Jasper.
     
    36:27
    Hradec zahrozil ve vlastním oslabení! Miškář vedl puk po levém křídle, rychlým bruslením mu do přečíslení najížděl Radovan Pavlík, jenž obdržel puk, ale Furcha nepřekonal, brněnský brankář vytáhl znovu důležitý zákrok!
     
    36:07
    Brno má příležitost vstřelit kontaktní branku. Jakub Flek byl nedovoleně zastaven při snaze zakončit a hlavní rozhodčí posílá na trestnou lavici Alexe Tamášiho za hákování.
     
    35:56
    Tamáši byl blízko druhé trefě v utkání, když po závaru usiloval o zvednutí kotouče nad Furchův beton, brněnský brankář ale odmítl inkasovat kritickou třetí branku a podržel Kometu!
     
    33:54
    Zachar nyní zvládl bruslařský souboj a dostal se před Furcha, ten nejprve chtěl vyjet proti hostujícímu rychlíkovi, nakonec ale zařadil zpátečku a udělal dobře, protože díky tomu zneškodnil zakončení hradeckého útočníka. Následuje další komerční přestávka.
     
    32:33
    Blain nyní poslal puk na levý kruh, kde měl napřaženo Jergl, výborně četl hrut také brankář Furch, který se včas přemístil na bližší tyč, aby prudkou ránu hradeckého útočníka vyrazil!
     
    31:15
    První přesilovou hru v utkání si zahrají také hosté, dvě minuty za sekání nafasoval Kristián Pospíšil.
     
    26:44
    Jakub Flek obdržel puk na modrou čáru a dostával se do úniku, na zádech měl ovšem bránícího Marcela, který brněnskému útočníkovi zakončení znemožnil, dle rozhodčích bylo vše v pořádku, ale domácí útočník narazil do mantinelu a zůstává ležet otřesen na ledové ploše.
     
    16:58
    Hradec právě vstřelil branku! Hosté odskakují do dvoubrankového náskoku! Poté co hostující tým ustál první oslabení v utkání se čerstvě nasazená pětice hráčů usadila před Furchem. Druhá trefa Mountfieldu se zrodila po slovenské spolupráci, kdy z osy hřiště vypálil Okuliar a do jeho střely šikovně vložil hůl na hranici brankoviště ALEX TAMÁŠI, ten tak navazuje na povedenou přípravu. Asistence: Oliver Okuliár.
     
    14:10
    Možnost pro Brno! První trest v utkání přichází na straně Mountfieldu, na trestnou lavici míří Jordann Perret za hákování.
     
    11:06
    Hradec právě vstřelil branku! Po zakázaném vhazování se vhazovalo před Furchem, ihned po buly se k puku dostal TOMÁŠ PAVELKA a jeho nahození propadlo mezi betony Dominika Furcha. Asistence: David Šťastný.
     
    04:47
    Důležitý zákrok si připsal i brněnský brankář Furch! Brňané si nerozuměli v kombinaci na útočné modré čáře a toho mohl využít Aleš Jergl, Furch však roztáhl betony na brankové čáře a zabránil hostujícímu útočníkovi v úspěšné kličce do forhendu!
     
    02:35
    Obrovská příležitost Komety k první brance v sezoně! Zbořil se dostal do samostatného úniku, snažil se bekhendem najít skulinku mezi Bartošákovými betony, ale hradecký brankář zachoval klid a domácího nájezdníka vychytal! Důležitý zákrok hostujícího brankáře v úvodu utkání!
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 12. Pavelka (Šťastný), 17. Tamáši (Okuliar), 39. Zachar (Tamáši, Jasper), 60. Jank (Eberle)


    HC Kometa Brno: Furch (Lukeš) – Ďaloga, Ščotka, Kučeřík (A), Gazda, Kaňák, Lintuniemi, Holland – Cingel, Holík, Moses – Zaťovič (C), Kollár, Pospíšil – Kohout, Marcinko, Flek – Vincour (A), Zbořil, Kratochvíl.
    Trenér: Patrik Martinec

    Mountfield HK: Bartošák (Kiviaho) – Blain (A), Kalina, Freibergs, Marcel, F. Pavlík, Pavelka, Jank – Eberle (C), Miškář, R. Pavlík – Jergl (A), Tamáši, Okuliar – Šťastný, Lalancette, Perret – Jasper, Zachar, Chalupa.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Jeřábek, Květoň – Lhotský, Hnát.

    Diváci: 6672
    bahis siteleri