Havlíčkův Brod – Chrudim 8:3 (kon.) | Vsetín – Břeclav 8:1 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
8:1 (4:0, 4:1, 0:0)
HC Lvi Fosfa Břeclav
Pátek 15.09.2023, 16:45 • Zimní stadion Na Lapači • Liga dorostu • 1. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.
     
    O systému základní části soutěže:
    Do Ligy dorostu stejně jako v minulé sezoně nastoupí 16 účastníků. Po sestupu Chomutova, Hvězdy, Šumperka a Havlíčkova Brodu z nejvyšší soutěže se dá očekávat zkvalitnění ligy. Jedna změna se týká také polské reprezentace. Ta se soutěže zúčastní i letos, nasadí do ní ovšem svou sedmnáctku, nikoli hráče kategorie U16, jako tomu bylo loni.

    Základní část se odehraje ve dvou skupinách. Týmy se v rámci své skupiny utkají čtyřikrát každý s každým, navíc se jednou střetnou s každým týmem z druhé skupině, což znamená celkem 36 hracích kol.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu 1. kola Ligy dorostu mezi celky VHK ROBE Vsetín a HC Lvi Břeclav.
     
    Zajímavostí je, že oba celky svým vzájemným střetnutím otevřely druhou nejvyšší dorosteneckou soutěž i minulý rok.

    Břeclavští Lvi skončili v minulém ročníku na čtvrtém místě skupiny východ. Valaši svou skupinu suverénně s náskokem téměř třiceti bodů vyhráli a odnesli si tak i pohár pro vítěze Ligy dorostu, když v semifinále jasně porazili Sokolov. V baráži se ovšem extraligový sen VHK rozplynul. Vsetínu chyběl k postupu jeden jediný bod, ambice mají Valaši ale nadále jen ty nejvyšší.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Cegliňski (Kocyan) – Sadílek (C), Dvořáček, Noga, Dubec, Kučný (A), Hynek, Kužel – Drozd, Němec, Malý, Paták, Fusek, Vaculík, Kučerňák, Meissner, Zezulka (A), Vinklárek.
    Trenér: Miroslav Barus

    HC Lvi Břeclav: Haronik (Kotas) – Adler, Hurnický, Veselský, Osička (C), Král – Pravda, Chlubný, Jedlička, Šťastný, Prchal, Novotný, Charvát, Prchal.
    Trenér: Libor Kocúr

    Rozhodčí: Jan Janča — Jaroslav Peluha, Zdeněk Kaprál.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Pravda obral Vsetínské o kotouč ve vlastním pásmu, ale ven se nedostal. Z levého kruhu zamířil Hynek, k další střele se od pravého mantinelu dostal Paták. Ani jeden z pokusů nemířil přímo na branku.
     
    01:06
    Do první šance se dostává také Břeclav. Charvát se Šťastným ale pravý beton vsetínského gólmana nepřehodili.
     
    01:23
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Do vedení se ve druhé minutě utkání dostávají domácí. Ujala se dorážka MATYÁŠE FUSKA, který nejprve vystřelil z levého kruhu a následně se postaral také o gólovou dorážku po střele Daniela Dvořáčka od modré čáry. Asistence: Daniel Dvořáček, Štěpán Drozd.
     
    02:18
    Valaši se nadále drží v útočném pásmu. Vaculík otestoval Haronikovu pozornost střelou z levého křídla, hostující brankář zasahuje vyrážečkou.
     
    02:46
    Přihrávku Dvořáčka na Drozda vystihl Charvát. Ani tak se ovšem Břeclav z vlastního pásma nedostala a od levé tyče zahrozil Fusek.
     
    03:19
    Vinklárek vyhrál vhazování na Meissnera, který nahodil kotouč do předbrankového prostoru. Kučerňák na hranici brankoviště nadvakrát neuspěl.
     
    04:35
    Němec našel zadovkou Vaculíka, který se ovšem přes čtyři břeclavské hráče neprobojoval. I tak Vsetínští získávají buly v útočném pásmu.
     
    05:05
    Chlubný nejprve na pravém křídle útočného pásma nic nevymyslel, ale když se kotouče chopili Vsetínští, opět se ozval. Celá akce nakonec skončila střelou Chlubného mezi betony.
     
    05:18
    Vsetínští z brejku neskórovali. Jako první se ke střele dostal Meissner, následoval jej Vinklárek, který byl faulovaný. Uvidíme první přesilovou hru, na trestnou lavici míří za hákování hostující Král.
     
    05:40
    Břeclav dostala kotouč do středního pásma, kde drží hru.
     
    06:06
    Vaculíkova střele z vrcholu levého kruhu zamířila mimo. Nepřesný byl také pokus Hynka. Vsetínští ovšem stále kombinují.
     
    06:34
    Paták to zkoušel u pravé tyče, ani on ale Haronika nepřekonal.
     
    06:49
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši se dočkali! Po precizní kombinaci se ke kotouči dostal v mezikruží ALEXANDR PATÁK, jenž poslal puk do pravého horního rohu břeclavské branky. První přesilovka utkání byla využita. Asistence: Ondřej Vaculík.
     
    07:09
    Drozd si po pravém křídle nabruslil do útočného pásma, ohlédl se, ale zadovkou žádného ze svých dvou spoluhráčů nenašel. K puku se dostává Břeclav, která míří do útoku.
     
    07:40
    Břeclavská ofenziva nebyla příliš povedená a Lvi vepředu příliš nevymysleli. Na kotouči jsou domácí, kterým se nedaří projít přes střední pásmo.
     
    08:27
    Vinklárek nahrával zpoza branky do mezikruží, kde našel jen hostujícího útočníka Charváta. Břeclav dostala puk mezi modré čáry, ale dál se nedostala.
     
    09:42
    Zezulka vybojoval pro Vsetín útočné pásmo a domácí začínají s kombinací. Zatím je to hra ne jednu branku, hosté se dostávají jen k vyhození kotouče.
     
    09:58
    Od modré čáry pálil Dvořáček. Haronik má puk v lapačce.
     
    10:27
    Meissner s Vinklárkem se probojovali do předbrankového prostoru, kde ohrozili břeclavskou branku. Haronik zasahuje pravým pravým betonem.
     
    10:57
    Vaculík s Patákem nahodili puk do útočného pásma. Před brankou se ovšem Vsetínští neusadili. Břeclavští opět vyhazují kotouč na druhou stranu kluziště.
     
    12:03
    Vsetín právě vstřelil branku!
    JIŘÍ ZEZULKA dostal puk na modré čáře a vypracoval si dobrou střeleckou pozici na pravém kruhu. Odtud pak břeclavského gólmana propálil přesně na bližší tyč. Asistence: Daniel Dvořáček.
     
    12:52
    Vsetínští se dostávali do situace tři na dva, ale úspěšnější byla v tomto případě Břeclav, která na levém kruhu obranného pásma získala kotouč. Následně to byli Lvi, kteří si vypracovávali rychlé přečíslení, ovšem ani oni neuspěli.
     
    13:41
    Hynek nahodil puk k levé tyči, odkud jej gólman vykopl zpět na hokejku vsetínského obránce. Hynek objel branku a zakončoval ke zcela volné pravé tyče, kam na poslední chvíli skočil Charvát.
     
    14:45
    Osička vybojoval puk u mantinelu obranného pásma a dostal do brejku Pravdu. Ten u pravého křídla pálil k bližší tyči. Cegliňski puk vyrazil před sebe a poradil si i s následnou dorážkou.
     
    15:12
    Meissner vybízel ke střele Vinklárka, ten ovšem na hranici brankoviště promáchl, a tak z mezikruží vystřelil až Kučerňák. S jeho pokusem na pravou tyč si Haronik poradil vyrážečkou.
     
    16:18
    Adler zastavil na modré čáře Patákovu přihrávku, ale další vsetínské kombinaci už nezabránil. O střelu z levého kruhu se postaral Hynek, jeho dorážka pak směřovala na boční síť.
     
    17:11
    Vsetínští jsou v první třetině rychlejší, a tak jsou dříve u kotouče. Někdy však až zbytečně přihrávají a tvoří kombinace, což vede ke ztrátě puku.
     
    17:51
    Noga našel křižnou přihrávkou z vrcholu pravého kruhu Zezulku, který stál zcela osamocen na protilehlé straně. Haronik proti střele druhého jmenovaného zasahuje vyrážečkou.
     
    18:30
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští využívají přečíslení dva na jednoho. Po přesné přihrávce se z levého křídla prosadil přesně k bližší tyči LUKÁŠ VINKLÁREK. Asistence: Jakub Kučerňák.
     
    18:55
    Valaši měli na hokejkách další branku, když se v naprosto totožné akci ocitli Fusek s Vaculíkem. Tentokrát vsetínská dvojice přestřelila.
     
    19:35
    Opět obdobná situace. Zezulka posílal z levého křídla přihrávku Němcovi, ten na ni ovšem hokejkou nedosáhl a k puku se dostal až u mantinelu.
     
    19:54
    Vyloučení v týmu HC Lvi Břeclav:
    Král – 2 min., podrážení.
     
    19:59
    Druhá vsetínská přesilovka má v první třetině jen šest sekund, ale i tak v ní domácí dokázali zahrozit. Zezulka vypálil od modré čáry, Haronik vykopává puk levým betonem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina utkání mezi Vsetínem a Břeclaví je za námi. Jednoznačně lepší v ní byli domácí, kteří zaslouženě vedou o čtyři branky. Hosté se dostali jen ke dvěma nebezpečnějším střelám, s kterými si ovšem gólman Cegliňski poradil.
    Druhá třetina začne cca v 17:41.
     
    Hostující tým zatím nenastoupil ke druhé třetině.
     
    Vyloučení v týmu HC Lvi Břeclav:
    HL – zdržování hry / pozdní nástup, odpyká Prchal V..
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:46
    Vaculík střílel z vrcholu kruhu z obdobné pozice se dostal ke střele také Hynek. Oba pokusy vykopl Haronik.
     
    21:28
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Z vrcholu levého kruhu se dostal kotouč do předbrankového prostoru odkud vsetínský kapitán Václav Sadílek puk ještě posunul na zcela volného MATYÁŠE FUSKA. Ten už celou akci jen zakončil střelou do bližšího horního rohu, čímž využil přesilovku pět na tři. Asistence: Václav Sadílek, Rostislav Kužel.
     
    23:21
    Hostující Král střílel z vrcholu kruhu ovšem střela nebyla kvalitní.
     
    23:50
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Kužel – 2 min., podrážení.
     
    23:57
    Břeclav začala přesilovku velice dobře. Od modré čáry pálil Adler, jeho pokus mířil příliš vysoko a Cegliňski jej ukrývá v lapačce.
     
    24:51
    Břeclavská kombinace žádnou další střelu nepřinesla, a tak se k puku dostali domácí. Na levém křídle se jej chopil Zezulka, který také nabruslil do útočného pásma a ohrozil Haronikovu branku. Hostující brankář zasahuje levým betonem.
     
    25:44
    Chlubný po přihrávce Šťastného zakončil hostující přečíslení dva na jednoho. Cegliňski si proti jeho střele z levého křídla povyjel a prostor u bližší tyče neponechal.
     
    25:50
    Domácí v plném počtu.
     
    26:59
    Noga pálil od modré čáry. Střela zaduněla o betony hostujícího gólmana.
     
    27:29
    Malý pálil z levého kruhu. Haronik ukrývá kotouč mezi levou rukou a tělem.
     
    28:16
    Kučného střelu od modré vykopl hostující brankář levým betonem. Následně se dostal do brejku Štastný, který Cegliňského střelou na betony nepřekonal.
     
    28:44
    Břeclav na chvíli po hraničním zákroku domácího obránce přestala hrát, což byla pro Vsetín ideální šance. Němec najednou jel na hostující branku úplně sám, počkal však na Zezulku, s kterým si vyměnil kotouč. Vsetínští útočníci měli v předbrankovém prostoru až moc času a Zezulka nakonec trefil jen Haronikův pravý beton.
     
    30:59
    Paták se procpal před bránu hostů, nedokázal ovšem zakončit.
     
    32:00
    Zezulka po levém křídle mířil sám na bránu a z ostrého úhlu také vystřelil. Jeho prudkou ránu má břeclavský gólman pod kontrolou.
     
    32:55
    Sadílek střílel z levé strany. Haronik ve střehu.
     
    33:17
    Hostující celek začíná hrozit. Vidět je hlavně Novotný, který nejprve sám střílel z pravého křídla a následně se dostal také k dorážce Osičkovy střely od modré. Cegliňski dvakrát v krátkém časovém sledu zasahoval betonem.
     
    34:08
    Drozd upaloval sám na bránu. Bekhendovým pokusem z pravého křídla přestřelil bližší tyč.
     
    34:19
    Vyloučení v týmu HC Lvi Břeclav:
    Adler – 2 min., držení.
     
    34:28
    Domácí zahájili přesilovku kombinací, kterou zakončil Malý střelou z vrcholu pravého kruhu.
     
    34:44
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Lukáš Malý našel přihrávkou od modré čáry DANIELA DVOŘÁČKA, který si na vrcholu levého kruhu vypracoval ideální střeleckou pozici. Hostující brankář přes clonící hráče vůbec nic neviděl a střela vsetínského obránce zapadla přesně do vzdálenějšího horního rohu. Asistence: Lukáš Malý.
     
    36:28
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A je tu hattrick MATYÁŠE FUSKA! Ten se po sérii břeclavských přečíslení dostal do brejku, v kterém vymíchal brankáře a zakončil k odkryté pravé tyči. Asistence: Jiří Zezulka.
     
    36:43
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Malý – 2 min., faul loktem.
     
    37:17
    Hraje se v obranném pásmu Vsetína, domácí mají puk na svých hokejkách, ale nedaří se jim podél mantinelu vyhodit.
     
    37:26
    Břeclav právě vstřelila branku!
    Také hosté se dočkali svého prvního gólu. V přesilovce skóroval LUKÁŠ ADLER, který Cegliňského překonal střelou od modré čáry. Domácí brankář v této situace na pokus z větší vzdálenosti vůbec neviděl. Asistence: Tomáš Chlubný.
     
    37:29
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Kučerňák – 2 min., podrážení.
     
    38:12
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valachy ovšem inkasovaná branka ani další vyloučení nezastavily. Ve vlastním oslabení se do akce jeden na jednoho dostal ONDŘEJ VACULÍK, jenž se prosadil pohotovým zakončením do levého horního rohu. Asistence: Adam Němec.
     
    39:13
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Paták – 2 min., hákování.
     
    39:29
    Kučerňák je zpátky ve hře, Valaši hrají ve čtyřech.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina toho nabídla hodně hlavně ve svém závěru, kdy o aktuální podobě výsledku rozhodly hlavně přesilové hry. V té své si poradili jak Valaši, tak také Břeclav. Domácí ovšem svou herní převahu potvrdila mimo jiné ve vlastním oslabení a po čtyřiceti minutách hry je skóre jednoznačné 8:1.
    Třetí třetina začne cca v 18:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:49
    Břeclav začíná třetí třetinu přesilovkou. Okamžitě po buly se tak nastěhovala do útočného pásma.
     
    41:13
    Domácí v plném počtu. Hosté ovšem ve své přesilovce ještě zahrozili. Z hranice brankoviště se kotouč pod gólmanovy betony pokoušeli procpat Pravda s Jaroslavem Prchalem, z vrcholu pravého kruhu následně pálil Osička. Valaši si se všemi střelami poradili.
     
    42:22
    Vsetín je po oslabení zpět v útočném pásmu a kombinuje.
     
    42:46
    Drozd zakončoval z mezikruží. Haronik má jeho prudkou střelu v lapačce.
     
    43:00
    Malý schoval svůj pokus z vrcholu pravého křídla za bránícího hráče, a tak měl Haronik horší výhled. Nakonec si ale se střelou vsetínského útočníka poradil a hra je přerušena.
     
    43:20
    Kučerňák prokličkoval mezi hráči Břeclavi na levém křídle a u bližší tyče zakončoval mezi betony. Břeclavský brankář si jeho pokus pohlídal.
     
    44:52
    Drozd s Fuskem si vyměnili kotouč za brankou, druhý jmenovaný jej pak na vrcholu pravého kruhu předal Dvořáčkovi, který trefil prvního bránícího hráče.
     
    45:48
    Sadílkovi střela bez přípravy z mezikruží nesedla. Po přihrávce z rohu kluziště nasměroval kotouč daleko od levé tyče.
     
    46:38
    Kužel ztratil puk na útočné modré čáře a Břeclavští se dostali do přečíslení dva na jednoho. Novotného přihrávku na spoluhráče zastavil vracející se Hynek a následně kotouč u svého pravého betonu pohlídal také gólman Cegliňski.
     
    47:56
    Vsetínští by se podle svého aktuálního herního projevu rádi dostali do přečíslení, ale brzdí je nepřesné přihrávky. Jedné takové se snažil využít Jedlička, který ale puk přes Cegliňského levý beton neprocpal.
     
    49:07
    Zezulkova střela z vrcholu levého kruhu končí v Haronikově lapačce.
     
    49:18
    Jedlička s Jaroslavem Prchalem prošli na pravém křídle přes Sadílka, ale na další vsetínské hráče už si nepřišli a jejich ofenziva skončila těsně za útočnou modrou čarou.
     
    49:46
    Kučerňák po Meissnerově přihrávce z mezikruží pálil vedle. Stejný osud měla také rána Malého o pár sekund později.
     
    50:05
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Kužel – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Lvi Břeclav:
    Charvát – 2 min., držení hole.
     
    50:26
    Hra je nyní plná nepřesností. Hraje se v útočném pásmu Břeclavi, ale ani jeden celek nemůže dostat puk pod kontrolu.
     
    50:37
    Vsetínskou akci zastavuje postavení mimo hru.
     
    51:12
    Chlubný ohrozil vsetínskou brankou z ostrého úhlu od mantinelu. Cegliňski si bližší tyč pohlídal.
     
    51:41
    Jaroslav Prchal chtěl dlouhou přihrávkou přes střední pásmo najít Pravdu, ale to se mu přes tři hráče Vsetína nepodařilo.
     
    52:13
    Hraje se především ve středním pásmu a stále vidíme hokej plný nepřesností. Vsetínu sedmibrankový náskok očividně stačí a hra Břeclavi není natolik kompaktní, aby se hosté dostali do větší šance.
     
    53:16
    Pravda ve středním pásmu neprošel přes Kučerňáka. Nakonec však hosté na puku zůstávají a nahazují do útočného pásma.
     
    53:39
    Za brankou soupeře Lvi s pukem nic nevymysleli, a tak se o slovo přihlásili domácí. Vsetín má ovšem problém s přechodem útočné modré čáry, a tak ani na jejich straně nevidíme vážnější ohrožení břeclavské brány.
     
    54:35
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Fusek – 2 min., krosček.
     
    54:40
    Šťastný si našel cestu ke kotouči ihned po buly. Prudkou ranou vsetínskou branku přestřelil.
     
    55:16
    Břeclavská kombinace skončila po střele Hurnického od modré čáry na bruslích Šťastného.
     
    55:55
    Vsetín se osvobozuje a vyhazuje kotouč přes všechny čáry.
     
    56:07
    Lvům se nedaří dostat zpět do pásma a volí nahození. To ovšem není úspěšná strategie, protože Valaši se k puku okamžitě dostávají.
     
    56:32
    Vsetínští nebyli daleko od ohrožení soupeřovy branky. Patáka v akci na pravém křídle zastavil jeden z bránících hráčů.
     
    56:35
    Domácí v plném počtu.
     
    57:01
    Střela Němce z vrcholu levého kruhu vysoko přeletěla vzdálenější horní roh břeclavské brány.
     
    57:20
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Vaculík – 2 min., vysoká hůl.
     
    58:20
    Břeclavská přesilovka se z velké části odehrává ve středním pásmu. Hosté se nemohou propracovat do útoku, Vsetínští naopak s lehkostí drží puk v bezpečí.
     
    59:05
    Jedlička je s kotoučem za vlastní brankou a rozehrává.
     
    59:20
    Domácí v plném počtu.
     
    Konec zápasu. (19:00:49)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 2. Fusek (Dvořáček, Drozd), 7. Paták (Vaculík), 13. Zezulka (Dvořáček), 19. Vinklárek (Kučerňák), 22. Fusek (Sadílek, Kužel), 35. Dvořáček (Malý), 37. Fusek (Zezulka), 39. Vaculík (Němec) – 38. Adler (Chlubný)


    VHK ROBE Vsetín: Cegliňski (Kocyan) – Sadílek (C), Dvořáček, Noga, Dubec, Kučný (A), Hynek, Kužel – Drozd, Němec, Malý, Paták, Fusek, Vaculík, Kučerňák, Meissner, Zezulka (A), Vinklárek.
    Trenér: Miroslav Barus

    HC Lvi Fosfa Břeclav: Haronik (Kotas) – Adler, Hurnický, Veselský, Osička (C), Král – Pravda, Chlubný, Jedlička, Šťastný, Prchal, Novotný, Charvát, Prchal.
    Trenér: Libor Kocúr

    Rozhodčí: Jan Janča — Jaroslav Peluha, Zdeněk Kaprál
    bahis siteleri