Havlíčkův Brod – Kladno 4:1 (kon.) | Slavia – Písek 8:0 (kon.) | Vsetín – Havířov 2:1 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
AZ Havířov
Pátek 15.09.2023, 20:00 • Vsetín, Zimní stadion Na Lapači • Liga juniorů • 1. kolo
Partner:
     
    Konec zápasu. (22:04:12)
     
    59:59
    Velký závar před vsetínskou brankou! Pytel má kotouč pod kontrolou.
     
    59:25
    Až nyní Michalik z levého kruhu opravdu odstartoval směrem ke střídačce. Havířov hraje v šesti.
     
    59:15
    Hra se ocitá ve středním pásmu. Havířovský gólman ještě pokyn k opuštění brankoviště nedostal.
     
    58:42
    Toma z levého kruhu přestřelil. Pytel se po jeho pokusu jen ohlédl. Michalik už pokukuje po střídačce.
     
    58:10
    Hrdý je v posledních minutách hodně vidět, což potvrzuje také jeho individuální akce, v níž mohl přiblížit svůj celek k výhře. Bekhendové zakončení ovšem skončilo přesně v Michalikově lapačce.
     
    57:51
    Vsetínští se snaží trochu vymanit z havířovského tlaku, který si soupeř vybudoval během přesilovky. Zatím drží Valaši puk v prostoru mezi modrými čarami.
     
    57:10
    Domácí v plném počtu.
     
    56:57
    Nyní se kotouče opět chopili hosté a snaží se s výsledkem ještě něco udělat. Čmielovu střelu z větší vzdálenosti domácí zablokovali, ale vyhodit se jim nepodařilo.
     
    56:25
    Domácí se drží ve středním pásmu.
     
    56:14
    Vsetínští vystihli havířovskou přihrávku na levém křídle a vyhazují.
     
    55:48
    Middletonovu přihrávku na Kreutze v přečíslení dva na jednoho zastavil Hamřík. Tohle byla velká šance hostů na vyrovnání.
     
    55:28
    Domácí drží puk za Michalikovou brankou.
     
    55:15
    Valaši dostávají kotouč do středního pásma.
     
    55:10
    Do konce třetí třetiny zbývá necelých pět minut a na trestnou lavici putuje domácí kapitán Fojtík. Po jeho sekání následovala ještě menší potyčka na pravém kruhu vsetínského pásma.
     
    54:45
    Vsetínští se povedenou kombinací ve vlastním pásmu dostali do střední třetiny a vydali se střídat. Jako jediný zůstal na ledě Hrdý, který se po pravém křídle vydal dopředu.
     
    53:22
    Po pasáži bez větší šance se do útoku nahnali Juráň s Šedlbauerem. Prvně jmenovaný protečoval puk přes dva bránící hráče a Šedblabuer zakončil od pravé tyče. Michalik sice rozpačitě, ale úspěšně zakročil vyrážečkou.
     
    51:32
    Hrdý opět zkusil nahození, tentokrát od modré čáry. Jeho pokus letěl příliš vysoko, a tak Michalik ani nemusel zasahovat.
     
    51:03
    Hostující obrana má kotouč ve své moci, ale nedaří se ji opustit vlastní pásmo. Vše tak končí nahozením Hrdého, který získal kotouč na levém kruhu a rozhodl se ohrozit Michalikovu branku.
     
    50:04
    Vsetínští se často motají kolem soupeřova brankoviště. Michalik je ovšem pozorný, takže i další pokusy k pravé tyči úspěšně zneškodnil.
     
    48:58
    Vsetínské přečíslení čtyři na jednoho ztroskotalo na finální přihrávce, kdy Kovář hledal najíždějícího Hrdého. Druhý jmenovaný by pak mohl zakončovat do zcela odkryté brány, jenže nahrávka zamířila pouze na jeho brusle, od kterých se odrazila na Michalikův levý beton.
     
    47:36
    Nyní jsou pro změnu aktivnější Vsacané. Blízko gólu byl Hrdý, který zakončoval z pravého křídla. Michalik po jeho střele vůbec nevěděl, kde je kotouč, a tak se domácí dostali také k několika dorážkám. Po menší odmlce zahrozil Ostrčil, který trefil bližší tyč.
     
    46:41
    Zedek poslal zpoza havířovské branky přihrávku k pravé tyči. Jeho pas mířil na Cakla, ale byl ztečovaný, a tak nemohl druhý jmenovaný vsetínský hráč letící puk zpracovat.
     
    45:55
    Hrdý se sice pokusil z trestné lavice uniknout do brejku, ale soupeř si jeho výpad pohlídal. Na pravém kruhu útočného pásma navíc vsetínský hráč ztratil kotouč a hosté jsou tak zpět na svých místech jako při přesilovce.
     
    45:32
    Domácí v plném počtu. Havířovští si z toho nic nedělají a stále se tlačí do brankoviště, v jehož okolí také kombinují.
     
    45:01
    Siekierka si našel prostor a nabruslil si sám před vsetínskou branku. Bekhendovým pokusem do horních pater brány ale neuspěl.
     
    44:42
    Vsetínští vyhazují kotouč podél mantinelu za Michalikovu bránu.
     
    44:23
    Nahození Valoucha ze středního pásma ukrývá Pytel v lapačce.
     
    43:51
    Lipka pobídl k vyrovnání Siekierku, ten však ve velké rychlosti nezakončil přečíslení dva na jednoho podle představ. Pytel na poslední chvíli vytasil pravý beton.
     
    43:41
    Kalinovu střelu od modré zablokoval Ürge. Havířov zůstává v pásmu.
     
    43:32
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Hrdý – 2 min., sekání.
     
    42:13
    Havířov právě vstřelil branku!
    Havířov předvedl velmi povedenou přesilovkovou kombinaci a snižuje na rozdíl jediné branky. Od modré čáry putoval kotouč do mezikruží, kde jej podržel kapitán Dominik Kolat. Domácí brankář už byl v tuto chvíli povyjetý z brankoviště a blíže k levé tyči, což Kolata pobídlo k přihrávce na RICHARDA VIZVÁRYHO, jenž neměl u pravé tyče příliš práce. Pytel se po střele ještě natahoval hokejkou, ale povedenému zakončení do zcela odkryté brány nezabránil. Asistence: Dominik Kolat, Mateust Siekierka.
     
    41:19
    Valouch začíná s ofenzivou od vlastní branky. Nemá na to ale dostatek klidu, protože Matějíček jej napadá a snaží se urvat puk pro Vsetínské i ve vlastním oslabení.
     
    41:02
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Heinrich – 2 min., nedovolené bránění.
     
    40:46
    Hosté hrají v signalizované výhodě. Opět se bude vylučovat na vsetínské straně.
     
    40:15
    Middleton to zkusil hned ze středního pásma. Je před námi třetí dvacetiminutovka a Havířov ztrácí dva góly.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je minulostí. Za domácí v ní vstřelil dvě branky David Heinrich, který také určil aktuální podobu skóre, hra ale působí značně neupraveně s množstvím nepřesností na obou stranách.
    Třetí třetina začne cca v 21:34.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Na druhé straně zakončoval v posledních sekundách druhé třetině přečíslení tři na dva Vizváry. Pytel byl i v tomto případě připraven a úspěšně zakročil.
     
    39:43
    Ürge dostal do tandemu nabídku na teč a nechybělo mnoho, aby jeho zakončení skončilo za brankovou čarou.
     
    39:03
    Havířov ovšem hrozí krátce po skončení početní výhody. Nejprve to byl od modré čáry Kalina, následně se k dorážce z levého křídla propracoval Valouch. Pytel si s oběma střeleckými pokusy poradil.
     
    38:58
    Vsetín hraje v plném počtu. Ani v této přesilovce pět na tři branka nepadla.
     
    37:58
    Vsetín hraje ve čtyřech, Cakl je na ledě a hned se zapojil do hry, když dostal po nepovedené střele Konesze přihrávku do středního pásma. Před Michalikovou brankou byl těsně bráněn, a tak mu na pomoc přispěchal Stodůlka. Ani jemu se ovšem nepovedlo dostat puk přes betony havířovského gólmana.
     
    37:47
    Hostům se nevyvedla přihrávka na pravém křídle a Valaši vyhazují.
     
    37:19
    Prudká střela z vrcholu levého kruhu skončila na zadním mantinelu, po kterém se svezla až ven z pásma. Havířov ve své přesilovce pěti proti třem musí začít od své branky.
     
    37:05
    Hosté v plném počtu.
     
    36:58
    Oddechový čas pro tým AZ Havířov.
     
    36:58
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Fojtík – 2 min., napadení.
     
    36:33
    Hraje se čtyři na čtyři, v této situaci jsou více na kotouči hráči Havířova, kteří po vyhraném vhazování před vsetínským brankářem drží své pozice.
     
    36:04
    Havířov vyhrál buly v útočném pásmu. Kotouč pak od Čmiela pokračoval ke Kreutzovi, jehož ránu ukrývá Pytel ve své výstroji.
     
    35:58
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Cakl – 2 min., sekání.
     
    35:28
    Kovářovu střelu z levého kruhu vykopl Michalik vzdálenějším betonem. Vsetínští se ještě natahovali po dorážce, ale k té se nakonec nedostali.
     
    35:05
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Valouch – 2 min., krosček.
     
    33:53
    Siekierka se proháčkoval obranou domácích, následné zakončení se mu však nepovedlo.
     
    32:14
    Vsetín právě vstřelil branku!
    DAVID HEINRICH posílá Vsetínské svým druhým gólem do dvoubrankového vedení. Prosadil se nenápadnou střelou z mezikruží, na kterou hostující gólman nestačil včas zareagovat. Asistence: Jan Matějíček, Tobiáš Mošnička.
     
    31:46
    Stodůlka to zkusil sám proti dvěma hráčům Havířova, zdárně mu sekundoval dojíždějící Ostrčil, ale toho si prvně jmenovaný nevšiml a o puk přišel.
     
    31:09
    Hrdý s Matějíčkem nabruslili do útočného pásma a dostali se také k zakončení k pravé tyči. Michalik si tento prostor pohlídal a rychlé dvoubrankové vedení Vsetínským nepovolil.
     
    30:05
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín se v signalizované výhodě prosazuje a otevírá skóre utkání. Matěji Juráňovi a Tomáši Ürgemu se podařilo udržet kotouč na svých hokejkách při přechodu do útočného pásma, zaujali pozice před Michalikem a Ürge poslal puk na DAVIDA HEINRICHA, který z pravého kruhu vymetl bližší horní roh havířovské branky. Asistence: Tomáš Ürge, Matěj Juráň.
     
    28:30
    Vizváry si na útočné modré čáře počkal na dlouhou přihrávku a vydal se dopředu. Valaši si ale hostujícího útočníka pohlídali a u mantinelu jej odstavili od puku.
     
    27:23
    Havířov přečkal oslabení tři proti pěti a nyní už hraje v plném počtu.
     
    27:06
    Ani Fojtíkovi s Hamříkem se nepovedla kombinace a Havířov se po jejich chybě vydává dopředu. Až k zakončení se ale hosté nedostali.
     
    26:23
    Bielesz je na ledě. Havířov hraje ve čtyřech a drží kotouč daleko od své branky.
     
    26:17
    Havířov se po vyhraném vhazování ve vlastním pásmu osvobozuje.
     
    26:04
    Na konci vsetínské přesilovkové kombinace stál Hamřík, jenž z levého kruhu pálil z první. Michalik neměl úplně nejlepší výhled, ale rána vsetínského beka trefila pouze bránícího Čmiela.
     
    25:35
    Cakl s Hamříkem kombinovali na modré čáře. Jejich přihrávku vystihl Lipka, který posílá puk do středního pásma.
     
    25:23
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Valouch – 2 min., sekání.
     
    24:55
    Ürge zavezl kotouč po pravém křídle do pásma, tam se ale Havířov ihned chopil slova a puk vyhazuje.
     
    24:23
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Bielesz.
     
    24:14
    Mošničkovo zahození se snažil z mezikruží tečovat Cakl. Kotouč proletěl kolem levé tyče.
     
    23:26
    Hosté v plném počtu.
     
    23:10
    Ihned po buly vystřelil Čmiel. Pytel jeho prudký pokus z vrcholu kruhu vytěsnil lapačkou.
     
    23:04
    Domácí mají nyní zkrácenou přesilovou hru, kterou ovšem začali zakázaným uvolněním. Hra se stěhuje před vsetínskou branku.
     
    22:55
    Domácí v plném počtu.
     
    22:25
    K puku se v mezikruží dostal Konesz, jeho rána letěla nad. Na druhé straně se do brejku dostával Ürge, kterého na levém křídle zastavil jeden z bránících hráčů.
     
    21:58
    Ürge je na puku za vlastní brankou. Vsetín se snaží o rozehrávku, hraje se čtyři na čtyři.
     
    21:48
    Kreutz zakončoval havířovskou akci z vrcholu pravého kruhu. Pytel ukrývá puk ve své lapačce a hra je přerušena.
     
    21:45
    Ürge je zpět ve hře, domácí hrají ve čtyřech.
     
    21:26
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Lipka – 2 min., hákování.
     
    21:14
    Kombinaci v přesilovce pět na tři zakončil z větší vzdálenosti Middleton. Jeho pokus opět nebyl přesný.
     
    20:55
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Juráň – 2 min., hrubost.
     
    20:33
    Havířov začíná druhou třetinu přesilovou hrou. Middleton se rychle nahnal do pásma a z vrcholu pravého kruhu přestřelil vysoko nad.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první třetině jsme branku neviděli a ani se nedá říct, že by k ní jedna nebo druhá strana měla blízko. Hokej byl plný nepřesností a hlavně defenzivní práce, které také odpovídá bezgólový stav.
    Druhá třetina začne cca v 20:42.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Ürge – 2 min., hákování.
     
    19:18
    Hostující gólman opět v problémech. Valaši ale nedokázali využít toho, že soupeřův brankář v brankovišti pouze ležel a nemohl nijak zakročit. Domácí ovšem zůstávají v útočném pásmu a pokračují v kombinaci.
     
    18:17
    Fojtík zvolil prudší nahození z pravého kruhu, na které Michalik příliš dobře neviděl. Právě proto nadělalo havířovského gólmanovi zakončení domácího kapitána problémy.
     
    18:05
    Valaši se velmi rychle nastěhovali do předbrankového prostoru Havířova. Od levé tyče zakončoval Hrdý, který trefil právě jen brankovou konstrukci.
     
    17:42
    Lipka se vydal do útoku sám proti třem hráčům Vsetína. Neuspěl a hra se opět vrací mezi modré čáry.
     
    17:23
    Hrdý střelou bez přípravy z pravého kruhu zamířil nad. Puk končí v ochranné síti.
     
    17:13
    Hamřík se prodral mezi čtyřmi hráči soupeře, udělal si místo a z prostoru mezi kruhy zakončil. Michalik si střelu na betony pohlídal a hra je přerušena.
     
    16:14
    Ostrčilovi se v útočném pásmu nepodařilo obrat soupeře o kotouč, a tak se Havířov dostal dopředu. Nešlo ovšem o nějakou nebezpečnou akci, Ščerba pouze nahodil kotouč do rohu kluziště.
     
    15:19
    Hrdý vyslal ze středního pásma své spoluhráče do přečíslení tři na dva, ani v tomto případě Vsetínští neuspěli a nedostali se dál než na vrcholky kruhů.
     
    14:29
    Hraje se především ve středním pásmu, protože oba celky mají problém s přechodem přes útočnou modrou čáru. Zatím vládně hlavně defenziva, která všechny akce v zárodku zastavuje.
     
    13:41
    Také Vsetínští se ozývají. Sám se na havířovského brankáře řítil Cakl, jenže upadl a nezakončil. Hlavní sudí následně nařídil trestné střílení, domácí útočník ale faul odvolal!
     
    12:56
    Havířov se s velkými problémy dostal do pásma. Z předbrankového prostoru zahrozil Jarolím, od modré čáry následně zakončil Brnačík.
     
    11:36
    Hosté v plném počtu.
     
    11:03
    Hrdý poslal kotouč od modré čáry před branku, kde se jej chopil Matějíček. Druhý jmenovaný našel u pravé tyče Cakla, kterému se nepodařilo překonat Michalikův beton.
     
    10:15
    Vsetínské trápí přesnost. Ürgeho přihrávku navíc vystihl Vizváry, který kotouč vypíchl do středního pásma.
     
    09:49
    Zedek se dostal ke střele od modré čáry, která trefila Michalika do masky. Havířov vyhazuje.
     
    09:36
    Vyloučení v týmu AZ Havířov:
    Brančík – 2 min., nedovolené bránění.
     
    08:58
    O něco lépe si v obdobné akci vedl Havířov. Konesz z pravého kruhu zakončil, jeho rána proletěla nad bližším horním rohem.
     
    08:00
    Kováře v situaci dva na dva těsně bránil Juřík. Kovář se proto rozhodl pro křižnou přihrávku na levý kruh, kterou ovšem svého spoluhráče nenašel.
     
    07:17
    Nyní se ukázal vsetínský brankář Pytel, který vyřešil zmatek s několika dorážkami ve svém brankovišti.
     
    06:52
    Ostrčil vypíchl kotouč ze skrumáže před havířovskou brankou na Mošničku, tomu ale přihrávka na pravé křídlo nesedla, a kotouč tak končí v rohu kluziště.
     
    06:11
    Čmiel nahodil kotouč na branku, přičemž k dorážce se snažil dostat Konesz. Puk se ovšem ocitl na vsetínských hokejkách a je domácím je odpískáno další zakázané uvolnění.
     
    05:46
    Rozehrávka se nedaří ani Vsetínu na druhé straně. Je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    05:24
    Ürge s Caklem se nemohli zorientovat v předbrankovém prostoru, kde byli obklopeni přesilou soupeře. Havířov se dostává k puku a snaží se o založení akce, hostující přihrávky ovšem nejsou přesné.
     
    05:03
    Domácí v plném počtu.
     
    05:01
    Valaši opět posílají puk až za Michalikovu bránu.
     
    04:35
    Hosté si pomohli nahozením, ale ovoce jim to nepřineslo. Vsetín se opět osvobozuje a vyhazuje puk přes všechny čáry.
     
    04:20
    Havířovští mají puk na svých hokejkách a krouží ve svém pásmu. Nemohou se dostat přes střední třetinu, Vsetínu se zatím toto oslabení daří.
     
    03:46
    Valaši hrozí i ve vlastním oslabení. Konkrétně to byl Cakl, kdo z vrcholu pravého kruhu vypálil. Michalik zasahuje a rozehrává.
     
    03:18
    Přesilovkovou kombinaci zakončoval na modré čáře obránce Kreutz. Pytel na jeho střelu z větší vzdálenosti dobře viděl a kotouč ukryl do své lapačky.
     
    03:03
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Matějíček – 2 min., podrážení.
     
    02:56
    Neuspěl ani Siekierka, který se dopředu vydal sám. Proti němu stáli čtyři hráči soupeře, na než nestačil.
     
    02:30
    Middletonovi se nepodařilo založit útok z vlastního pásma. Jeho rozehrávka se zastavila o prvního hráče Vsetína.
     
    01:46
    Mošnička v ofenzivě nejprve neprošel přes Jarolíma, potom si od něj ale vzal puk zpátky a od mantinelu ohrozil branku Havířova. Michalik dostává puk do bezpečí.
     
    01:02
    Kovář si z pravého křídla najel do mezikruží, odkud v ideální střelecké pozici zakončil. Michalik na jeho pokus dobře viděl a ukrývá kotouč ve své výstroji.
     
    00:32
    Úvodní pasáž před Michalikem domácím nevyšla, hosté se tak chopili kotouče a protečovali jej až na druhou stranu kluziště. Tam rozehrává Pytel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Pytel (Uhrin) – Mošnička, Zedek, Šedlbauer, Machů, Fojtík (C), Hamřík, Herman – Cakl, Ostrčil, Matějíček, Hrdý, Stodůlka, Heinrich (A), Ürge, Juráň, Smetana, Kovář.
    Trenér: Rostislav Vlach

    AZ Havířov: Michalik (Maňásek) – Maršálek, Kreutz, Kalina (A), Brančík, Čmiel, Valouch, Juřík – Toma, Barnošák, Kolat (C), Middleton (A), Zálesňák, Lipka, Konesz, Ščerba, Siekierka, Jarolím, Bielesz, Vizváry.
    Trenér: Jan Křivohlávek

    Rozhodčí: Blaha — Jurčík, Lainka.
     
    V loňské sezoně doprovázely Vsetín a Havířov zcela rozdílené osudy. Zatímco Valachům v konečném důsledku chybělo jedno vítězství k postupu do extraligy (v rozhodujícím pátém semifinále podlehli Přerovu 0:2, Přerov následně pro rozšíření soutěže jakožto druhý finalista administrativně postoupil), Havířov nebyl daleko od sestupu. Ve vyrovnaném play down s Pískem měl AZ namále, nakonec oba outsidery zachránila také administrativa, a to když Salcburk nepotvrdil účast v následujícím ročníku. Play down se proto ani nedohrálo a oba zúčastnění byli automaticky zachráněni.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu 1. kola Ligy juniorů mezi celky VHK ROBE Vsetín a AZ Havířov.
     
    O systému základní části soutěže:
    Ligy juniorů se letos zúčastní dvanáct týmů. Na konci loňské sezony postoupily do extraligy nejprve jakožto vítěz ligy České Budějovice, administrativní cestou poté také Přerov. Z nižší soutěže postoupila Třemošná, která ve výčtu a také v západní skupině nahradila Salcburk, jenž v Lize juniorů pokračovat nebude.

    V rámci skupiny se týmy utkají šestkrát každý s každým, navíc odehrají dvě utkání s každým celkem druhé skupiny.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 31. Heinrich (Ürge, Juráň), 33. Heinrich (Matějíček, Mošnička) – 43. Vizváry (Kolat, Siekierka)


    VHK ROBE Vsetín: Pytel (Uhrin) – Mošnička, Zedek, Šedlbauer, Machů, Fojtík (C), Hamřík, Herman – Cakl, Ostrčil, Matějíček, Hrdý, Stodůlka, Heinrich (A), Ürge, Juráň, Smetana, Kovář.
    Trenér: Rostislav Vlach

    AZ Havířov: Michalik (Maňásek) – Maršálek, Kreutz, Kalina (A), Brančík, Čmiel, Valouch, Juřík – Toma, Barnošák, Kolat (C), Middleton (A), Zálesňák, Lipka, Konesz, Ščerba, Siekierka, Jarolím, Bielesz, Vizváry.
    Trenér: Jan Křivohlávek

    Rozhodčí: Blaha — Jurčík, Lainka
    bahis siteleri